Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • 695
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13841 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 19 February 2012 - 06:03 PM

Plec de aici ca va plictisesc,hai care treci la butoane, eu mi-am facut stagiul si pentru ziua de vineri cand nu am intrat deloc! :toothy6:

#13842 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2012 - 06:07 PM

BTW , eu am facut azi niste fenic la tigaie, si separat andive su sos de lamaie si un pic de ulei evo.
Dnu dr da consultatii si telefonic??

si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...deci
tadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu.
alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix.

Fisiere atasate

#13843 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 06:07 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 06:02 PM, a spus:

Draga Gelutza, azil e impropiu spus , aici se numesc EMS /*Etablissement Médico-Social aka medicalizat.
Exista un personal infirmier, un dr care face vizite saptamanal de rutina, sau de cate ori este nevoie.
au tot felul de ateliere , au sedinte cu ergoterapeuta si zilnic au un program la care se inscriu.
Aceasta doamna nu are copii, nu mai are pe nimeni, nu mai poate sta singura, sotul ei a decedat anul trecut, dar deja s-au dus impreuna la acest EMS in urma cu 3 ani.
Nu e ceea ce noi stim sub numele de "azil" , este cum spuneam o pensiune cu personal acompaniat medical, si diverse animatii la care se inscriu.
Normal, ca sunt si oameni care au copii, nepoti, etc,dar aici cam toti isi duc *batranii* la EMS.

Am inteles cum era cu doamna de la tine, eu vorbeam de ceea ce am vazut eu aici, in Ro!
Conditii foarte bune am vazut si aici, in ultimii ani s-au dat in folosinta multe camine de batrani la standarde europene, asta e un lucru f.bun!

#13844 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 06:10 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 06:07 PM, a spus:

BTW , eu am facut azi niste fenic la tigaie, si separat andive su sos de lamaie si un pic de ulei evo.
Dnu dr da consultatii si telefonic??

si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...deci
tadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu.
alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix.

Cum naiba sa mai plec acum, chiar asa, eu sunt in cautare de meniuri pentru O petrecere de Dragobete, ciocolatoasa ta e numai buna...cat despre dulceata julixei,un brava si de la mine ca si asa mi-e dor de ea!

#13845 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2012 - 06:35 PM

Vezi postareakoral, la 19 February 2012 - 02:20 PM, a spus:

Eataly, dacă cineva o să împace şi canarii cu pisicile, şi câinii cu pisicile, cred că tu eşti aceea! Eşti un om bun şi frumos şi răspândeşti în jurul tău mult calm şi pace. =))

Koralina, ma bucura enorm cuvintele tale.Esti prea draguta. =))

#13846 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 19 February 2012 - 07:05 PM

Ta-daaam! Surpriza emisiuni eeessteee....
Primele mele SARMALE! Facute cap-coada DE MINE! AZI!
Prima:
Alelalte-s mai mici!

Fisier atasat  Prima sarma.jpg (40.88K)
Number of downloads: 0

Abia scoase din cuptor:

Fisier atasat  Sarmale coapte.jpg (78.26K)

Poftiti la masa! Cu mamaliga aferenta si-un pahar cu vin de Murfatlar!

Fisier atasat  Sarmale cu mamaliga.jpg (42.04K)

Uitasem sa pozez sectiunea.Scuzati!

Fisier atasat  Sectiune sarma.jpg (30.06K)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13847 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2012 - 07:09 PM

Vezi postareaGelutza, la 19 February 2012 - 05:03 PM, a spus:

Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci.

pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13848 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 07:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 19 February 2012 - 05:03 PM, a spus:

Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci.

pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru?

Eu nu cred ca poti sa faci vreo crema folosind ciocolata topita si frisca rece, sau cel putin eu nu am incercat o astfel de experienta...eu m-am gandit la un ganache de ciocolata din ingredientele alea...cantitati egale de frisca lchida si ciocolata se incalzesc pe BM, nu direct pe foc si cand se omogenizeaza totul si ciocolata e topita bine, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si abia dupa aceea se bate cu mixerul, eu le bat dupa cateva ore, de obicei...
Nu-ti va iesi crema daca amesteci asa cum spui tu, ciocolata calda si frisca rece , eu asa cred!

#13849 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:41 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 05:32 PM, a spus:

Daniella, eu am tinut luni de zile un pachet de tigari si o bricheta la indemana, pe frigider...si daca ma apuca *hachitza*, luam o tigara in mana, si ma uitam la ea, si o puneam la loc in pachet. cel mai mult mi-a lipsit "gestul" , dus tigara la gura ....unii pretind ca e o vesnica si inutila cautare a caldurii sanului matern....o teorie ca oricare alta.
Bafta iti doresc, si fii atenta la dulciuri...eu care nu mancam dulciuri inainte, am dat iama in ele, si am pus 9 kg...asa ca fii vigilenta, si daca iei desert , fa portii mici, si incearca sa eviti, frisca si mascarpone =)) , mai bine o jumate de tableta de ciocolata, iti faci damblaua, *NU REGRETA * asta e cel mai important, iti faci o placere, fa-o pana la capat, si NU culpabiliza....
asa ca cioco, sau fructe, sau compoturi, dar sari peste ce e cu creme, torturi etc...aici astia au o zicala * 5 minute in gura, 6 luni pe coapse....*‎5 minutes dans la bouche et 6 mois sur les hanches!!!!*

am si eu un pachet in geanta si unul prin casa de rezerva =))
cred ca fiecare are o alta motivatie sau un moment in care zice stop dintr-un anumit motiv! iar eu acum reflectez la la motivul ce m-a determinat sa fac asta ... cand imi vine ... Fara regrete si fara culpabilizari nu e asa de simplu cand iti propui sa renunti la o meteahna pe care ai avut-o aproape 15 ani ... si pe care ai consoderat-o o placere ... =))
daaa...eu stiam de prietenul Froid cu teroria celor 3 orale ... : tigari, bauturi, mancaruri ... toate legate da, de introdusul in gura ...
asta ar insemna ca doar copiii alaptati ajung betivi, fumatori si gurmanzi ? =))

#13850 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:45 PM

Vezi postareaLizura, la 19 February 2012 - 04:50 PM, a spus:

Bravo Daniella! E minunat ca te-ai hotarit sa nu mai fumezi! Asa o sa-i menajezi nu numai plaminii ci si tenul!

nu fumez de fata cu picea =)) Ma las pt mine ... Merci de incurajareee =))

#13851 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2012 - 05:45 PM, a spus:

Dani, am pus si eu 3 kg pe mine, dar nu stiu daca e de la tigari sau din cauza ca mananc mult.

inainte sa e lasi de fumat mancai mai putin? ai schimbat ceva in obiceiurile culinare?!

va multumesc tuturor pentru ganduri bune si pt galerie si incurajari pt lasatul de fumat! sunteti niste scumpe toate! va iubi =))

#13852 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:48 PM

Danielllllllllllllllllllaaa...eu vorbeam de culpabilitatea sa mananci ceva desert, si imediat dupa sa te *biciuiesti* ca vai de ce ?? nu trebuia etc...si prin extindere oarecum si la fumat.....ai facut-o, ti-a facut placere, nu te mai culpabiliza.
acum incepi un nou capitol, ai oprit , BRAVA , te feliciti ( ideea sa fii pozitiv, nu cu negatie =)) =)) =)) ).
cat despre ganache , eu sunt mai putin "catolica" ca Gelutza, si pun direct pe foc smantana, si cand da in clocot, dau deoparte si adaug cantitatea de ciocolata, si amestec pana se omogenizeaza...apoi o las sa se raceasca.
daca doresti apoi poti s-o mixezi, eu nu prea o fac.

#13853 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:49 PM

Vezi postareastella, la 18 February 2012 - 07:31 PM, a spus:

eu am facut un amar de chiftele la cuptor, si fratele *croseteaza sarmalutze (de carne de miel si vita )in foi de vita.

cum e un amar de chiftele la cuptor? vreau si eu un sarat de chiftele la cuptor =)) ! si nu refuz deloc nici sarmalele =))

#13854 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 07:41 PM, a spus:

daaa...eu stiam de prietenul Froid cu teroria celor 3 orale ... : tigari, bauturi, mancaruri ... toate legate da, de introdusul in gura ...
asta ar insemna ca doar copiii alaptati ajung betivi, fumatori si gurmanzi ? =))

eu am doar 2 din cele 3 metehne =)) , deci fara betiv =))

#13855 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:51 PM

Vezi postareazoazorel, la 19 February 2012 - 07:05 PM, a spus:

Poftiti la masa! Cu mamaliga aferenta si-un pahar cu vin de Murfatlar!

Bravo Zoazo. Moama, da-l serbasi nu gluma pe dl*Zoazo* . sa va fie de bine. arata super.

#13856 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 07:49 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 18 February 2012 - 07:31 PM, a spus:

eu am facut un amar de chiftele la cuptor, si fratele *croseteaza sarmalutze (de carne de miel si vita )in foi de vita.

cum e un amar de chiftele la cuptor? vreau si eu un sarat de chiftele la cuptor =)) ! si nu refuz deloc nici sarmalele =))

Hai fuguta, chiftele mai sunt , sarmalutzele doar pe fundul cratitei :ps. erau 1.8 de carne la chiftele, si la sarmale....vreo 4 kile...deci am in congelator inca 4 pungi a cate 40 sarmale =)) ....asa ca daca anunti din timp sa le fierb....=))

#13857 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 07:58 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 07:48 PM, a spus:

Danielllllllllllllllllllaaa...eu vorbeam de culpabilitatea sa mananci ceva desert, si imediat dupa sa te *biciuiesti* ca vai de ce ?? nu trebuia etc...si prin extindere oarecum si la fumat.....ai facut-o, ti-a facut placere, nu te mai culpabiliza.
acum incepi un nou capitol, ai oprit , BRAVA , te feliciti ( ideea sa fii pozitiv, nu cu negatie =)) =)) =)) ).
cat despre ganache , eu sunt mai putin "catolica" ca Gelutza, si pun direct pe foc smantana, si cand da in clocot, dau deoparte si adaug cantitatea de ciocolata, si amestec pana se omogenizeaza...apoi o las sa se raceasca.

asta intrebam si eu prescurtarea: deci merge direct pe foc? dar nu trebuie batuta cu mixerul smantana sa sporeasca sa se intareasca?!

da, eu ma culpabilizez ... fac excese (cu mancarea) dupa care imi pare rau, deci sigur ai dreptate trebuie sa imi schimb modul de gandire... Mai spune-mi ...

#13858 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 08:06 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 07:48 PM, a spus:

Eu o singura data am pus direct pe foc si mi s-a taiat smantana...de atunci sunt asa de catolica! =))
cat despre batut cu mixerul, eu nu as renunta,iese mult mai faina crema batuta, isi mareste volumul.Dar e doar o parere, de gustibus.

#13859 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 19 February 2012 - 08:12 PM

Pai, Stellina, cred ca-ncep sa-mbatranesc!Si-atunci capat curaj! Nus' de ce n-am avut curaj pana acum! Stefan e si mai fericit, ca-i plac sarmalele la greu! Mai trasei cu ochiu' p-aci, pa la merile maestre (adica voi!) si...a iesit ceva ff bun!Da' nu va zic cum mirosea p-aici!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13860 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 08:14 PM

Vezi postareazoazorel, la 19 February 2012 - 07:05 PM, a spus:

brava zozo =)) ! respect!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • 695
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic