La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#13841 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 06:03 PM
Postat 19 February 2012 - 06:07 PM
Dnu dr da consultatii si telefonic??
si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...deci
tadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu.
alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix.
Fisiere atasate
-
dulceata julix trand si ciocolatoasa.jpg (72.72K)
Number of downloads: 0
#13843 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 06:07 PM
stella, la 19 February 2012 - 06:02 PM, a spus:
Exista un personal infirmier, un dr care face vizite saptamanal de rutina, sau de cate ori este nevoie.
au tot felul de ateliere , au sedinte cu ergoterapeuta si zilnic au un program la care se inscriu.
Aceasta doamna nu are copii, nu mai are pe nimeni, nu mai poate sta singura, sotul ei a decedat anul trecut, dar deja s-au dus impreuna la acest EMS in urma cu 3 ani.
Nu e ceea ce noi stim sub numele de "azil" , este cum spuneam o pensiune cu personal acompaniat medical, si diverse animatii la care se inscriu.
Normal, ca sunt si oameni care au copii, nepoti, etc,dar aici cam toti isi duc *batranii* la EMS.
Am inteles cum era cu doamna de la tine, eu vorbeam de ceea ce am vazut eu aici, in Ro!
Conditii foarte bune am vazut si aici, in ultimii ani s-au dat in folosinta multe camine de batrani la standarde europene, asta e un lucru f.bun!
#13844 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 06:10 PM
stella, la 19 February 2012 - 06:07 PM, a spus:
Dnu dr da consultatii si telefonic??
si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...deci
tadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu.
alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix.
Cum naiba sa mai plec acum, chiar asa, eu sunt in cautare de meniuri pentru O petrecere de Dragobete, ciocolatoasa ta e numai buna...cat despre dulceata julixei,un brava si de la mine ca si asa mi-e dor de ea!
Postat 19 February 2012 - 06:35 PM
Postat 19 February 2012 - 07:05 PM
Primele mele SARMALE! Facute cap-coada DE MINE! AZI!
Prima:
Alelalte-s mai mici!
Prima sarma.jpg (40.88K)
Abia scoase din cuptor:
Sarmale coapte.jpg (78.26K)
Poftiti la masa! Cu mamaliga aferenta si-un pahar cu vin de Murfatlar!
Sarmale cu mamaliga.jpg (42.04K)
Uitasem sa pozez sectiunea.Scuzati!
Sectiune sarma.jpg (30.06K)
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 19 February 2012 - 07:09 PM
Gelutza, la 19 February 2012 - 05:03 PM, a spus:
pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13848 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 07:26 PM
Daniella, la 19 February 2012 - 07:09 PM, a spus:
Gelutza, la 19 February 2012 - 05:03 PM, a spus:
pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru?
Eu nu cred ca poti sa faci vreo crema folosind ciocolata topita si frisca rece, sau cel putin eu nu am incercat o astfel de experienta...eu m-am gandit la un ganache de ciocolata din ingredientele alea...cantitati egale de frisca lchida si ciocolata se incalzesc pe BM, nu direct pe foc si cand se omogenizeaza totul si ciocolata e topita bine, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si abia dupa aceea se bate cu mixerul, eu le bat dupa cateva ore, de obicei...
Nu-ti va iesi crema daca amesteci asa cum spui tu, ciocolata calda si frisca rece , eu asa cred!
Postat 19 February 2012 - 07:41 PM
stella, la 19 February 2012 - 05:32 PM, a spus:
Bafta iti doresc, si fii atenta la dulciuri...eu care nu mancam dulciuri inainte, am dat iama in ele, si am pus 9 kg...asa ca fii vigilenta, si daca iei desert , fa portii mici, si incearca sa eviti, frisca si mascarpone
asa ca cioco, sau fructe, sau compoturi, dar sari peste ce e cu creme, torturi etc...aici astia au o zicala * 5 minute in gura, 6 luni pe coapse....*5 minutes dans la bouche et 6 mois sur les hanches!!!!*
am si eu un pachet in geanta si unul prin casa de rezerva
cred ca fiecare are o alta motivatie sau un moment in care zice stop dintr-un anumit motiv! iar eu acum reflectez la la motivul ce m-a determinat sa fac asta ... cand imi vine ... Fara regrete si fara culpabilizari nu e asa de simplu cand iti propui sa renunti la o meteahna pe care ai avut-o aproape 15 ani ... si pe care ai consoderat-o o placere ...
daaa...eu stiam de prietenul Froid cu teroria celor 3 orale ... : tigari, bauturi, mancaruri ... toate legate da, de introdusul in gura ...
asta ar insemna ca doar copiii alaptati ajung betivi, fumatori si gurmanzi ?
Postat 19 February 2012 - 07:45 PM
Lizura, la 19 February 2012 - 04:50 PM, a spus:
nu fumez de fata cu picea
Postat 19 February 2012 - 07:47 PM
any_annette, la 19 February 2012 - 05:45 PM, a spus:
inainte sa e lasi de fumat mancai mai putin? ai schimbat ceva in obiceiurile culinare?!
va multumesc tuturor pentru ganduri bune si pt galerie si incurajari pt lasatul de fumat! sunteti niste scumpe toate! va iubi
Postat 19 February 2012 - 07:48 PM
acum incepi un nou capitol, ai oprit , BRAVA , te feliciti ( ideea sa fii pozitiv, nu cu negatie
cat despre ganache , eu sunt mai putin "catolica" ca Gelutza, si pun direct pe foc smantana, si cand da in clocot, dau deoparte si adaug cantitatea de ciocolata, si amestec pana se omogenizeaza...apoi o las sa se raceasca.
daca doresti apoi poti s-o mixezi, eu nu prea o fac.
Postat 19 February 2012 - 07:49 PM
stella, la 18 February 2012 - 07:31 PM, a spus:
cum e un amar de chiftele la cuptor? vreau si eu un sarat de chiftele la cuptor
Postat 19 February 2012 - 07:49 PM
Daniella, la 19 February 2012 - 07:41 PM, a spus:
daaa...eu stiam de prietenul Froid cu teroria celor 3 orale ... : tigari, bauturi, mancaruri ... toate legate da, de introdusul in gura ...
asta ar insemna ca doar copiii alaptati ajung betivi, fumatori si gurmanzi ?
eu am doar 2 din cele 3 metehne
Postat 19 February 2012 - 07:51 PM
zoazorel, la 19 February 2012 - 07:05 PM, a spus:
Poftiti la masa! Cu mamaliga aferenta si-un pahar cu vin de Murfatlar!
Bravo Zoazo. Moama, da-l serbasi nu gluma pe dl*Zoazo* . sa va fie de bine. arata super.
Postat 19 February 2012 - 07:52 PM
Postat 19 February 2012 - 07:58 PM
stella, la 19 February 2012 - 07:48 PM, a spus:
acum incepi un nou capitol, ai oprit , BRAVA , te feliciti ( ideea sa fii pozitiv, nu cu negatie
cat despre ganache , eu sunt mai putin "catolica" ca Gelutza, si pun direct pe foc smantana, si cand da in clocot, dau deoparte si adaug cantitatea de ciocolata, si amestec pana se omogenizeaza...apoi o las sa se raceasca.
asta intrebam si eu prescurtarea: deci merge direct pe foc? dar nu trebuie batuta cu mixerul smantana sa sporeasca sa se intareasca?!
da, eu ma culpabilizez ... fac excese (cu mancarea) dupa care imi pare rau, deci sigur ai dreptate trebuie sa imi schimb modul de gandire... Mai spune-mi ...
#13858 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 08:06 PM
stella, la 19 February 2012 - 07:48 PM, a spus:
Eu o singura data am pus direct pe foc si mi s-a taiat smantana...de atunci sunt asa de catolica!
cat despre batut cu mixerul, eu nu as renunta,iese mult mai faina crema batuta, isi mareste volumul.Dar e doar o parere, de gustibus.
Postat 19 February 2012 - 08:12 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 19 February 2012 - 08:14 PM
zoazorel, la 19 February 2012 - 07:05 PM, a spus:
brava zozo

Ajutor