Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 727
  • 728
  • 729
  • 730
  • 731
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14561 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 February 2012 - 04:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 February 2012 - 04:09 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 February 2012 - 04:06 PM, a spus:

=)) :sm: =)) Ma termini!!!

te termin mai simplu daca ti-l dau 1 sapt la masa :sm: mi-l trimiti pachet, legat fedeles sa nu poata sari de pe scaun si cu calus in gura sa nu poa'sa mai carcoteasca!
Iti spun: nu poti ocoli ingredientele care nu ii plac: sunt toate. Si daca printr-ol minune a cerului nu sunt ingredientele e procedeul, modul de taiere ... gaseste el ceva ... ! Si chestii pe care le-a mancat timp de 3 ani, dintr.o data se trezeste ca asta lui nu-i place, ce nu stiu?! de unde domne' ca pana acum mancai si ziceai ca-ti place ... =))
vreau sa stiu si eu cum gasesti ac de cojoc la asemenea musteriu! si la restaurant face garagata =)) Sa vezi cand ii pun aia marar de fason :toothy6: , daca vreodata uita sa mentioneze sa nu vada farfuria lui verdeata :rolleyes:

Vreau sa-ti zic ca esti o eroina!
Vezi, ce face dragostea din om :sad3: ? Altfel n-ai fi rezistat nici tu!

#14562 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 February 2012 - 04:24 PM

Vezi postareaizuk, la 29 February 2012 - 04:11 PM, a spus:

Dani , iubi asta al tau parca e fiica-mea :toothy6: ...numa' ca ea are 3 ani ...

Scuze , nici nu am dat ziua buna .

Cu picea mai ai sanse, sa faci cum a zis Maya. Dar eu cu ditamai omu' mi-a scos 2 fire de par alb deja :sad3: si nu am reusit sa-l adc pe o cale normala. E drept s-a mai schimbat pe ici pe colo. Daca mananca pana si calamari? va dati seama ?! Peste manca max 1 data pe an, acum accepta si mai des de 1 data pe luna!
Deci ai grija de nu o cocolosi ca se mareste si ramane sclifosita.
Am noroc, ca pana acum fiica-mea mananca binisor. Dar cand o constientiza ca tat-su nu mananca aia, nu mananca ailalta, o sa inceapa si ea cu mofturile si cred ca o sa fug in padure ... :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14563 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 04:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 February 2012 - 04:11 PM, a spus:

Vreau sa-ti zic ca esti o eroina!
Vezi, ce face dragostea din om :rolleyes: ? Altfel n-ai fi rezistat nici tu!

Eroina pe naiba! Imi fac niste nervi! Dar nu exista domne sa zica si el: ce buna e aia, sau ailalta... nu! Nu are omul nici o satisfactie! Asa face si daca merge la maica-sa la masa: tu nu ai pus nimic la friptura asta, nu vezi ca e tare! Ce cu asta taiata asa mare/mica .... etc ... Unele comentarii probabil ar fi normale si obiective, dar acum eu am alergie, nu mai suport nici un comentariu de nici un fel ref la mancare: acasa, in viaita, la restaurant, sau cumparata de la magazin.
Ma straduiesc sa fiu calma, impacata si fericita. Cum spuneam, asta e musteriul ... n-ai ce-i face!

#14564 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 February 2012 - 05:30 PM

Daniella, eu l-as lasa sa traiasca din ciocolata si ce se gaseste prin frigider, dulapuri, camara, pizza comandata... cîndva îi iese pe ochi!
Nu ar trebui sa-i mai suflati atîta în bors! De aia cîrcoteste si comenteaza :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14565 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 February 2012 - 06:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 February 2012 - 04:27 PM, a spus:

Eroina pe naiba! Imi fac niste nervi! Dar nu exista domne sa zica si el: ce buna e aia, sau ailalta... nu! Nu are omul nici o satisfactie! Asa face si daca merge la maica-sa la masa: tu nu ai pus nimic la friptura asta, nu vezi ca e tare! Ce cu asta taiata asa mare/mica .... etc ...
Ma straduiesc sa fiu calma, impacata si fericita. Cum spuneam, asta e musteriul ... n-ai ce-i face!

Si culmea e ca nu mai ajuta nici un fel de carte psihologica sa-l schimbi(asemenator cu ce ziceam eu ca nu poti schimba directia vantului)Dar cum ziceam ,poti sa-ti schimbi viziunea asupra lucrului,iar tu, se pare, ca te-ai obisnuit deja.Bine ca n-am probleme de gen(o am pe cumnata,dar e din an in Pasti,asa ca ,chiar nu se compara)Eu tot va citesc si zic 'Bogdaproste' ca n-am mofturici si sper nici sa nu am.(si nu zic asta ca sa va pun sare la rana voua,ci ca sa realizez ca totusi sunt o norocoasa :toothy6: )Isi mai aduce el aminte uneori de mancarurile de la mama sa,dar nu mi-a zis nici macar o data sa-i fac si eu.

Iar tie nu-ti ramane decat sa gatesti pentru tine si copil si aia e.Ma gandeam,n-ai incercat sa-i zici sa faca el ceva mancare care i-ar place in viziunea lui? :rolleyes:

#14566 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:09 PM

Pai nu ai vazut ca a scris si zozo mai sus: specimenul daca gatesc, nu-i place, sau comenteaza (trebuie sa existe un motiv, imposibil sa nu fie ceva. Un motiv nou, unul vechi este intotdeauna ceva!) si mananca de parca se chinuie, abia gusta, ca un pasaroi. Daca nu gatesc deschide frigiderul de 5 ori si intreaba: dar noi ce mancam? Zic: iti fac aia sau ailalta! nu vreau, lasa! dar ce ai vrea?! nu stiu, ce vrei tu! Pe naiba ce vreau eu, daca fac ce vreau eu imi spune: nu stii ca nu imi plac ciupercile/carnea de vitel/legumele etc etc! il vad ca insfaca un pachet de dulciuri sau zice ma duc in oras sa iau o shaorma. Sau cine stie ce tampenie ... Nu pot sa traiesc nici eu asa fara nimic de pus pe masa ... , mai ales ca mie imi place sa mananc!

Mai alaltaieri i-am aratat cupcakes alea cu branza, facute de Cosmina si zic: vrei sa-ti fac din astea? Zice: "da. De fapt nu, nu le face ca stai in bucatarie, murdaresti vase, te enervezi ca gatesti ...lasa stai cu bebelusa!" Pai io ma enervez ca gatesc si ca gaseste un vierme in orice e de mancare! d-aia ma enervez! nu ca stau in bucatarie, ci pt ca nu am nici o satisfactie, ca orice ar fi carcoteste d-aia! uffff ...si doar am citit cartea, ca trebuie sa fiu calma si sa transmit numai ganduri pozitive: e un barbat foarte bun fetelor, nu ma pune sa gatesc si nici nu trebuie sa cumpar mancare. Pot sa stau si 1 an fara sa gatesc, el nu se supara.
Io vreau sa il trimit la careva la reeducare. Il primeste vreun suflet milostiv? :sad3: Dar sa mi-l trimita inapoi "vindecat" :toothy6: Cred ca ar trebui sa ma inscriu la emisiunea aia: schimb de mame :rolleyes:
Tu ai dreptate, ar trebui sa il las sa traiasca din alea. Dar tb si eu sa pot sa traiesc cu alea. :sm:

#14567 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:11 PM

Vezi postareaMaya, la 29 February 2012 - 05:30 PM, a spus:

Daniella, eu l-as lasa sa traiasca din ciocolata si ce se gaseste prin frigider, dulapuri, camara, pizza comandata... cîndva îi iese pe ochi!
Nu ar trebui sa-i mai suflati atîta în bors! De aia cîrcoteste si comenteaza :D

Pai lui asta si-i trebuie din ce zicea Dani.Dulciuri cat cuprinde,iar eu ma gandesc ca si alea trebuie nimicite si-asa poate ar trece si la alimentatie normala.Dar alta e ca pe-un copil il limitezi si daca e prea mic sau n-are bani sa-si ia,merge solutia.Pe unul mare nu-l tii incuiat in casa... :rolleyes:

Dani,nu-i vorba ca nu e un barbat bun,altfel n-ai fi cu el,dar o cale de mijloc trebuie sa fie.Si-aici are dreptate Maya,ca i se da apa la moara.Tu ii arati,il intrebi,vrea,nu vrea,iar el primeste atentia pe care o vrea.
Eu zic sa pregatesti ce vrei tu,fara sa-l intrebi,caci stii ca oricum gaseste el ceva altceva de mancare.Il lasi pe el sa-si cumpere ce vrea sa aiba-n frigider si aia e.

#14568 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:17 PM

Vezi postareaEllani, la 29 February 2012 - 06:08 PM, a spus:

Iar tie nu-ti ramane decat sa gatesti pentru tine si copil si aia e.Ma gandeam,n-ai incercat sa-i zici sa faca el ceva mancare care i-ar place in viziunea lui? :rolleyes:

ba da, face el omleta (Ca si la aia erau discutii prea mutla branza, prea pufoasa, nu destul de incinsa tigaia, prea putin ulei eee ... viata grea!), fripturi la gratar in cuptor, a facut si la grill pe aragaz si l-a ars a trebuit sa-l dau la slefuit :D , o data a facut chiar si o ciorba de vitel: bucatele le de carne, legume la punga pt minestrone, apa, suc de rosii si gata ciorbita. Normal ca nu a comentat! daca o fac la fel identica, zice: e carnea taiata prea mare, prea multe legume (Desi e aceaeasi punga si aceeasi cant de ciorba ... ) oameni cu pasarele la cap ... trebuie sa scriu la topicul ala mai degraba ... :D Daca ma prinde cum l-am incondeiat pe aici ... :D

#14569 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:18 PM

Vezi postareaEllani, la 29 February 2012 - 06:11 PM, a spus:

Dani,nu-i vorba ca nu e un barbat bun,altfel n-ai fi cu el,dar o cale de mijloc trebuie sa fie.Si-aici are dreptate Maya,ca i se da apa la moara.Tu ii arati,il intrebi,vrea,nu vrea,iar el primeste atentia pe care o vrea.
Eu zic sa pregatesti ce vrei tu,fara sa-l intrebi,caci stii ca oricum gaseste el ceva altceva de mancare.Il lasi pe el sa-si cumpere ce vrea sa aiba-n frigider si aia e.

Am zis: nici cand mergem la cumparaturi nu vrea nimic. Si iti dai seama ca dupa 4 ani de fripturi sunt satula, dar orice altceva e o ciudatenie si nu se atinge ...

#14570 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 February 2012 - 06:18 PM

Vezi postareaEllani, la 29 February 2012 - 06:11 PM, a spus:

Pai lui asta si-i trebuie din ce zicea Dani.Dulciuri cat cuprinde,iar eu ma gandesc ca si alea trebuie nimicite si-asa poate ar trece si la alimentatie normala.Dar alta e ca pe-un copil il limitez si daca e prea mic sau n-are bani sa-si ia,merge solutia.Pe unul mare nu-l tii incuiat in casa... :rolleyes:

Pai da, dar odata îi iese alimentatia asta pe ochi! :D
Se comporta asa, pentru ca toata lumea, nevasta, mama... îi sufla, îi face cum vrea, îi razaleste legumaraia în ciorba ca asa vrea el, si, si, si. Daca absolut nicio sursa de-a lui care îi face/ofera o masa calda, nu i-ar mai citi dorintele din pupile, cîndva se satura de toate shaormele si dulciurile din dulap.
Normal ca Daniela crede ca nu e asa, dar daca "ataca", si nu o zi sau doua, ci s-o tina constant, cîndva îi trece. De tot sigur nu, ca na, toti avem chestii la care nu renuntam :D ... dar nevoia te împinge sa-ti schimbi "talentele" :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#14571 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 29 February 2012 - 11:16 AM, a spus:

Ia sa vorbesc eu cu tata sa-mi trimita si mie cate ceva...

Pot eu sa zic? Vopsea de par!(vb serios,eu din tara mi-am luat cu mine aici vopsea,caci preturile pe aici sunt..mama,mama)Stiu deja ca nu e problema asta unde esti si ca nu de aia nu mai vopsesti parul.Recunosc,am tras cu ochiul :rolleyes: dar te prinde atat de bine coafura de vara si-arati ca o actrita.Nu vreau sa te necajesc cu insistentele,e clar tu stii mai bine de ce ai nevoie,dar nu m-am putut abtine sa nu-mi exprim woooooowwwwwwww-ul,caci chiar m-ai lasat masca!

#14572 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 February 2012 - 06:31 PM

Vad ca nu avem azi niciun sarbatorit.
Cum/cînd îsi serbeaza ziua de nastere, cei nascuti în 29 februarie?/ atunci cînd februarie nu are 29 de zile? :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#14573 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 February 2012 - 06:17 PM, a spus:

ba da, face el omleta (Ca si la aia erau discutii prea mutla branza, prea pufoasa, nu destul de incinsa tigaia, prea putin ulei eee ... viata grea!), fripturi la gratar in cuptor, a facut si la grill pe aragaz si l-a ars a trebuit sa-l dau la slefuit :D , o data a facut chiar si o ciorba de vitel: bucatele le de carne, legume la punga pt minestrone, apa, suc de rosii si gata ciorbita. Normal ca nu a comentat! daca o fac la fel identica, zice: e carnea taiata prea mare, prea multe legume (Desi e aceaeasi punga si aceeasi cant de ciorba ... ) oameni cu pasarele la cap ... trebuie sa scriu la topicul ala mai degraba ... :D Daca ma prinde cum l-am incondeiat pe aici ... :rolleyes:

Pai asa-i ca si rezolvata treaba.Tu faci pentru tine si picea si el isi face singur ce vrea el.Asa se reduce gatitul la jumatate si gata.Asta pe langa ce zice Maya,nu-l mai intrebi si nu-l mai pisezi la cap,caci te piseaza el mai mult in schimb.

#14574 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 February 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaMaya, la 29 February 2012 - 06:31 PM, a spus:

Cum/cînd îsi serbeaza ziua de nastere, cei nascuti în 29 februarie?/ atunci cînd februarie nu are 29 de zile? :D

Maya,eu aveam in liceu un coleg nascut pe 29 februarie si-i ziceam mereu ca are 4 ani(el avand 16,17).Pai cred ca majoritatea isi serbeaza dupa,pe 1 martie sau etc,dar cred ca la fiecare 4 ani,fac cate o sarbatoare,sa le ajunga si s-o tina minte urmatorii 4 :D

Ce bine ca mi-ai amintit sa va zic ce-aflai azi.Cica e o traditie intr-o tara europeana,ca azi femeile au dreptul sa-i ceara de nevasta :rolleyes: pe barbati.Doar azi,iar daca barbatul refuza,trebuie sa-i cumpere in loc doamnei 10 perechi de manusi(am zis pacat ca nu masini,diamante,apartamente,asa cred ca ar fi insurati toti din dragoste :D )

#14575 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 February 2012 - 07:22 PM

Vezi postareaEllani, la 29 February 2012 - 06:27 PM, a spus:

Pot eu sa zic? Vopsea de par!(vb serios,eu din tara mi-am luat cu mine aici vopsea,caci preturile pe aici sunt..mama,mama)Stiu deja ca nu e problema asta unde esti si ca nu de aia nu mai vopsesti parul.Recunosc,am tras cu ochiul :rolleyes: dar te prinde atat de bine coafura de vara si-arati ca o actrita.Nu vreau sa te necajesc cu insistentele,e clar tu stii mai bine de ce ai nevoie,dar nu m-am putut abtine sa nu-mi exprim woooooowwwwwwww-ul,caci chiar m-ai lasat masca!

Pai voi ma faceti sa ma vopsesc iar... ma mai gandesc.
Da' sa stii ca nu ma gandeam la vopsea, poate cea de oua, asta e buna de trecut pe lista.
Multumesc!

Vezi postareaEllani, la 29 February 2012 - 06:38 PM, a spus:

Ce bine ca mi-ai amintit sa va zic ce-aflai azi.Cica e o traditie intr-o tara europeana,ca azi femeile au dreptul sa-i ceara de nevasta :D pe barbati.Doar azi,iar daca barbatul refuza,trebuie sa-i cumpere in loc doamnei 10 perechi de manusi(am zis pacat ca nu masini,diamante,apartamente,asa cred ca ar fi insurati toti din dragoste :D )

Frumos obicei... imi place!
Sorina

#14576 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 February 2012 - 07:36 PM

Vezi postareaMaya, la 29 February 2012 - 06:31 PM, a spus:

Cum/cînd îsi serbeaza ziua de nastere, cei nascuti în 29 februarie?/ atunci cînd februarie nu are 29 de zile? :D

cumnatul meu isi serbeaza astazi ziua, ha,ha!!
Cand are februarie doar 28 zile isi serbeaza pe 28 :rolleyes:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#14577 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 February 2012 - 07:45 PM

Damiella, m-ai lasat fara cuvinte, cu iubi al tau .. :D

Oana, cum mai esti cu degetul? Ti l-ai tratat cu ceva?
Ieri am avut dureri insuportabile, dar astazi sunt super ok.
Multumesc de grija care mi-ai puratat-o :rolleyes:

Eu astazi m-am jucat sa fac un fel de fursecuri martisor, mi-a venit mie idei aseara si astazi nu am putut sta pana sa-mi vad operele..

am facut fursecuri dint-un aluat f aromat cu esenta de menta si nu am pus colorant rosu, am pus iarasi pudra de zmeura uscata. F buna combinatia si foarte aromata! Dar multa migaleala la impletitul martisoarelor...

dovada...

Fisier atasat  IMG_4473-1.JPG (54.3K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_4479.JPG (58.35K)
Number of downloads: 0

Pupici!
ReteteFamilie.com

#14578 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 February 2012 - 07:49 PM

F. dragute fursecurile martisor' :rolleyes:

#14579 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 February 2012 - 07:56 PM

Vezi postareaGeany, la 29 February 2012 - 07:49 PM, a spus:

F. dragute fursecurile martisor' :D

Multumesc :D

Cata rabadare a trebuit sa am sa le fac :rolleyes: si astazi am si perioada nasola din luna si cand vine - rabdare ZERO
ReteteFamilie.com

#14580 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 February 2012 - 08:20 PM

Daniella, asculta un om patit, ca m-am pus si eu la mintea mofturosilor.
acum nu ma mai pun, fac eu ce-mi place si sa vezi ce vine mirosind pe-o raza! cred ca ideea e sa nu-i bagi pe gat, ca altfel, pofteste!
Ultima data am sarat snitzele de doua ori ca forumeam, am facut un piure dulce cu smantana multa si nici nu s-a prins ca doar nu mananca snitzele goale!
Apropo de par alb se uita tata la mine si-mi zice: tu te vopsesti?? eu nervoasa, nuuu, nu vezi ca e culoarea mea naturala, 2 ani m-am chinuit sa ajung la ea!!
El, bland: Ma uitam cu invidie ca nu ai par alb! Vara mea e complet alba si nu are decat 8 luni in plus fata de mine!
Deci nu te mai stresa, Maya are dreptate, se da el pe brazda daca nu are incotro!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 727
  • 728
  • 729
  • 730
  • 731
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul