Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 767
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#15361 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 March 2012 - 10:11 AM

Vezi postareaboni, la 09 March 2012 - 10:03 AM, a spus:

buna dimineata!

Foxxy, au venit deja pastile? :thumleft: ce-mi plac mesele asa primavaratice!!! nici nu stiu din care sa iau sa gust. cred ca le iau la rand Imagine postata

La mine-n casa nu prea conteaza ce si cum. Daca am pofta de pasca in mijlocul verii, pun mana si fac. De multe ori, de Craciun, mama facea si pasca........ ca sa nu-i mai fie roase urechile de atatea rugaminti ca nu-s de ajuns cozonacii! :thumleft:
Si, vorba ta, poate vine mai repede primavara, daca o ispitim cu mesele adecvate..... :notworthy:

#15362 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 March 2012 - 10:34 AM

Eu am avut un "flash" acum cu mucenicii vostrii muntenesti.
Mamaia mea de la Targoviste facea ceva asemanator din covrigi.Aia tari.Ii rupea bucati.Parca le simt si gustul. :thumleft:
Sa fi fost varianta "saraca" a mucenicilor?

Boni, cea mai frumoasa felicitare. :thumleft:

Destiny, sa-ti traiasca feciorul.O sa ai coada la usa de petitoare. :notworthy:

#15363 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2012 - 10:56 AM

Vezi postareaEataly, la 09 March 2012 - 10:34 AM, a spus:

Eu am avut un "flash" acum cu mucenicii vostrii muntenesti.
Mamaia mea de la Targoviste facea ceva asemanator din covrigi.Aia tari.Ii rupea bucati.Parca le simt si gustul. :notworthy:
Sa fi fost varianta "saraca" a mucenicilor?

Si eu am mancat mucenici facuti din covrigi din aceea tari si erau foarte buni, mai ales dupa ce se umflasera. Am mancat la cineva din Curtea de Arges si imi spunea ca face si cu covrigei din aceea vanilati, care se gasesc la punga.
GEORGIA

#15364 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2012 - 11:11 AM

Vezi postareaAdriana, la 08 March 2012 - 09:56 PM, a spus:

Pai asta e o veste buna buna :-*

Ar fi fost mai bine sa fie sanatoase... da' trebuie sa privim jumatatea plina a paharului...

Vezi postareaGeany, la 08 March 2012 - 10:13 PM, a spus:

Aaa! si o zambilica ,cu martisor de la ''maroiu'' o impart cu voi ca e tare parfumata :wub:

Ce frumoasa e! Si mie-mi place cum miros... atunci cand miros...
Frumos cadou ai mai primit!

Vezi postareaDestiny, la 08 March 2012 - 10:22 PM, a spus:

Buna seara,La multi ani,de ziua noastra.Sa ma laud si eu cu puiul meu mic

Lauda-te, ca ai cu ce... un frumos!

Vezi postareaIoana, la 08 March 2012 - 11:54 PM, a spus:

Sorina, sanatate fetelor.

Multumim mult!

Vezi postareaEllani, la 08 March 2012 - 11:56 PM, a spus:

Vin si eu cu felicitari mai la spartul targului sa va urez tot cei mai frumos de Ziua Femeii si nu doar.Copii n-am deocamdata,ca sa vin cu poze sa-nsoteasca felicitarea,dar vin si cu ce am(adica avut)- cu-n martisor comestibil.

Frumoasa 'felicitarea' ta! Da' da-ne si ceva detalii, ca prea bine arata.

Vezi postareaOana S, la 09 March 2012 - 06:24 AM, a spus:

Sotul meu deja arata slabut :bounce: , a mai slabit 1 kg.

Bravo lui!

Vezi postareaOana S, la 09 March 2012 - 06:29 AM, a spus:

Cu purtatul hainutelor de la una la alta nu se opreste aici, dupa ce le poarta Bebe,le dau la o fetita :thumleft: , inca sunt in buna stare si este pacat sa le arunc, asa le foloseste altcineva.

Si eu pastrez tot, iar dupa ce nu-i mai vin Giuliei i le dau cumnatei mele.

Vezi postareaOana S, la 09 March 2012 - 06:39 AM, a spus:

Ziua de 8 Marie a fost o zi normala pt mine, nimic deosebit. Astept ziua mamei care se sarbatoreste aici, parca este in mai...

Si la mine aceeasi chestie...
Sorina

#15365 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 11:12 AM

Vezi postareaOana S, la 09 March 2012 - 06:42 AM, a spus:

Of, of, mai Sorinel drag! Mi se rupe inima cand aud de fetitele tale tot bolnave.
Multa sanatate le doresc!

Saru' mana!

Vezi postareaOana S, la 09 March 2012 - 06:54 AM, a spus:

Eu am petrecut ziua de 8 Martie umbland pe la medici

Sper ca esti bine, nu?

Vezi postarea2ut, la 09 March 2012 - 08:24 AM, a spus:

Sorina, multa sanatate fetelor,cum se simt azi? E tare bine cand dai peste un doctor in care poti sa ai incredere. pacat ca nu-i a voastra doctorita asta.

Giulia e mai bine, dar ea e tipul care duce boala pe picioare. Mai bine asa.
Mara e acasa. Azi noapte am alungat soata din pat si am tinut-o pe Mara cu mine. Toata noaptea muci, tuse, febra... facem si noi ce stim, ce putem...
Am schimbat-o de haine de cateva ori in noaptea asta... a transpirat tot intr-o veselie.
A si mancat un pic. Vedem acum la pranz cum ne descurcam.
Acum sta in varful patului, infofolita bine si intre o tuseala si un suflat de nas se joaca la Nintendo. E superfericita ca am lasat-o sa se joace mai mult... eu sunt aia rea care nu o lasa sa se joace cu el mai mult de o jumatate de ora.
Sa zicem ca spre deosebire de ieri, cand efectiv nu reusea nici macar sa deschida ochii, iar mucii ii curgeau in fir continuu, acum o vad mai bine.
Sper ca zilele astea sa-si revina, astfel ca luni sa poata merge la scoala.
Azi trebuie si sa ma duc la scoala sa-i iau temele... si am sa o las singura acasa, ca alta solutie nu am.

Vezi postareaFoxyy, la 09 March 2012 - 08:50 AM, a spus:

Buna dimineata!
Cam frig si rece, e ceata pe aici.... pun rapid cate ceva pe masa, sa ne mai incalzim nitel:

Mamaaaa, ce de bunatati! Multumim frumos!

Vezi postareaGiorgiana, la 09 March 2012 - 08:53 AM, a spus:

Sorina, imi pare tare rau ca iar sunt bolnavioare fetele, dar sa stii ca si Alex al meu este tot asa de sensibil! Pupici si multa sanatate! :bounce:

Deci nu sunt singura pe lume... imi pare rau, ca stii despre ce e vorba!

Vezi postareaGiorgiana, la 09 March 2012 - 08:58 AM, a spus:

Fetelor, am fost aseara la magazinul cu pricina, de unde am cumparat aparat pentru mucenici si :thumleft: au, chiar multe, costa 4,5 RON buc., asa ca cine doreste sa spuna.
Cu Foxxy este mai usor de rezolvat, cu celelalte fete este putin mai dificil, dar eu ma gandeam ca pentru anul asta nu stiu daca va mai este de folos si pentru anul care vine, eu pot sa le cumpar si de Paste sau la vara, in vacanta, vine cineva din voi in tara si asa puteti intra in posesia lor. Acum voi decideti!

Iti scriu pe PM. Multumesc mult!

Vezi postareaIoana, la 09 March 2012 - 09:35 AM, a spus:

... fug la doctor.

Daca Giorgiana a venit cu mucenicii muntenesti, apai vin si aduc eu din cei moldovenesti

Frumosi mai arata! Nu ne uita atunci cand vei face rost de reteta minune.
Sper ca esti bine... eu am inceput sa am alergie la doctori in ultimul timp.

Vezi postareaGiorgiana, la 09 March 2012 - 09:49 AM, a spus:

Si ceva despre sarbatoarea de astazi, 9 Martie:

Mucenicii sau Macinicii este o sarbatoare traditional romaneasca, care a luat nastere din suprapunerea sarbatorii crestine a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia si a inceperii anului agricol. De mucenici se pregatesc doua tipuri de mancare excelenta, mucenicii moldovenesti si cei muntenesti.
In ziua de 9 martie, gospodinele pregatesc, in cinstea Sfintilor Mucenici, 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. In Moldova acestia au forma cifrei 8 (ca stilizare a formei umane) si sunt copti din aluat de cozonac si unsi cu miere si nuca.
In Dobrogea si Muntenia, obiceiul este ca mucenicii sa fie facuti tot din coca, insa sunt mai mici si fierti in apa cu zahar, sortisoara si nuca, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici.

Habar nu aveam! Multumim pt info!
Sorina

#15366 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 09 March 2012 - 11:31 AM

fetelor,va multumesc la toate(poate voi invata si eu vreodata cum sa raspund la mai multi deodata)
si daca pe Edi l-ati vazut,astazi va arat fata,pe Simona,care tocmai face 18 ani(se mai incadreaza la bubuleti? :thumleft: )

Fisier atasat  IMG_5194.JPG (76.13K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  IMG_5196.JPG (101.61K)
Number of downloads: 1
Prietenii advarati sunt rari

#15367 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 11:34 AM

Vezi postareaDestiny, la 09 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

si daca pe Edi l-ati vazut,astazi va arat fata,pe Simona,care tocmai face 18 ani(se mai incadreaza la bubuleti? :thumleft: )

Daaaaa, cum sa nu, bubuletzi vor ramane toata viata, oricat de mari vor fi...
Frumoasa bubuleatza ta! Si ce mare e!
Ale mele sunt piciomane...
Sorina

#15368 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2012 - 11:35 AM

fetelor,va multumesc la toate(poate voi invata si eu vreodata cum sa raspund la mai multi deodata)

Nu, la bubuloaie! :bounce:
Sa-ti traiasca toti copiii si sa-ti aduca numai bucurii!
GEORGIA

#15369 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2012 - 11:48 AM

Buna !

Se incadreaza la bubuloi :thumleft: e superba! :wub:

Eu am bagat niste cartofi la copt sa fac ,cald in bucatarie ca am la crescut aluat de sfintisori! :bounce:

#15370 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 09 March 2012 - 12:04 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 March 2012 - 11:12 AM, a spus:

Mara e acasa...
ar trebui sa gasesti o metoda sa ii maresti imunitatea cumva... daca am retinut bine ea e cea mofturoasa, asa-i?
i-ar prinde bine multe fructe si legume crude, ceai-uri de plante... siropuri facute de tine... de astea...
eu am reusit sa ii dau Maiei chiar si polen (mie mi se pare gretzos). luam toti 3 cate o lingurita dimineata.

multa sanatate si pupici Imagine postata

ce fata mare ai!!! cred ca am mai vazut-o dar nu am retinut ca e asa de mare. sa-ti traiasca fata frumoasa. bubuleata va fi mereu, si cand vei fi bunica :bounce:

pentru raspuns la mai multi deodata ai butonul din dreapta posturilor "citare multipla". il apesi, el ramane "activ" si cand apesti apoi pe "raspuns nou" te trezesti cu toate "citarile" in mesaj. nu sunt buna la explicatii, da' poate ceva te-a ajutat.

#15371 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 12:12 PM

Da, Boni, si eu m-am decis sa fac ceva in acest sens, doar ca acum e tarziu.
Am vorbit deja la erboristerie si din septembrie voi incepe cu fetele un proces de imunizare. Vor lua chestii diferite pt ca au probleme diferite.
mi-am facut deja planul de bataie... acu' mai ramane de venit septembrie.
Si da, ai dreptate, Mara e mofturoasa... mananca prea putine fructe si legume. Mananca de mancat, da' numai ce-i place, cand ii place. Azi bine merci iti mananca doua portocale, ca maine sa-ti zica ca nu-i plac... si tot asa...
Ceaiurile, in general, nici nu vrea sa auda de ele... Si cum cred ca are ceva intoleranta la laptic, o sa trebuiasca cumva sa renunte la el in favoarea ceaiurilor.
Sper doar sa o conving!
Sorina

#15372 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2012 - 12:28 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2012 - 11:48 AM, a spus:

Buna !

Eu am bagat niste cartofi la copt sa fac ,cald in bucatarie ca am la crescut aluat de sfintisori! :bounce:

La tine vin sa mananc astazi, ce sa aduc: branza, smantana, iaurt, pentru cartofi si pentru mucenici, doar gura. :thumleft:
GEORGIA

#15373 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 12:40 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 09 March 2012 - 12:28 PM, a spus:

Buna !

La tine vin sa mananc astazi, ce sa aduc: branza, smantana, iaurt, pentru cartofi si pentru mucenici, doar gura. :thumleft:

Nu aduci nimik decat pe mnetali'ca am di tati! :wub:

#15374 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 March 2012 - 12:43 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2012 - 12:40 PM, a spus:

Buna !

Eu am bagat niste cartofi la copt sa fac ,cald in bucatarie ca am la crescut aluat de sfintisori! :-*

La tine vin sa mananc astazi, ce sa aduc: branza, smantana, iaurt, pentru cartofi si pentru mucenici, doar gura. :wub:

Nu aduci nimik decat pe mnetali'ca am di tati! :-*

In cazanu' ista, poci pentru ca sa vin si io? Nu-mi trebe barabuli, nu-mi trebe nica, da' daca va adunati mai multe.... vreu si io!!!!!! :thumleft: :bounce:

#15375 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 12:47 PM

Vezi postareaFoxyy, la 09 March 2012 - 12:43 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 March 2012 - 12:40 PM, a spus:

Buna !

Eu am bagat niste cartofi la copt sa fac ,cald in bucatarie ca am la crescut aluat de sfintisori! :-*

La tine vin sa mananc astazi, ce sa aduc: branza, smantana, iaurt, pentru cartofi si pentru mucenici, doar gura. :wub:

Nu aduci nimik decat pe mnetali'ca am di tati! :-*

In cazanu' ista, poci pentru ca sa vin si io? Nu-mi trebe barabuli, nu-mi trebe nica, da' daca va adunati mai multe.... vreu si io!!!!!! :thumleft: :bounce:

Siigur! Se poate?! :-* :-*

#15376 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2012 - 01:12 PM

Ia'

Fisier atasat  SAM_2716.JPG (73.7K)
Number of downloads: 0

Bre ci' frigi',bashici la deshte'.. :thumleft: ,dai cu sare dai cu unt..mah' cascaval vrei?!...ia cu smantana..nu , eu vreau cu sana :bounce:

Fisier atasat  SAM_2719.JPG (53.62K)
Number of downloads: 0

:wub: :-*

#15377 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2012 - 01:19 PM

Mai cat ati scris...deci sa o luam pe caprarii, admirat bub si foto de la gradi si de 8 martie+zambilica lui maroiu'...admirat si emotionat la citirea felicitarii scrise ptr mami boni, admirat superba tanara adulta de 18 ani dar care tot bubuleatza mamii va fi mereu, si m-am uitat la cei sfintisori...moldovenesti :thumleft: cu jind, admirand si pe cei muntenesti.
eu fusei disdemorgen la dentist...imi taie puntea...si scos una din masele, care avea si o radacina ascunsa si care o lua razna...
de acum astept *dezmorteala* si ma duc sa pun de o supa pasata, ca asta se mananca usor :bounce:

#15378 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2012 - 01:22 PM

Hello, hello la fete si la han!
Eu am framantat pentru sfinti, de fapt anul asta am ales sa fac aluatul de polonezi al Shumailei.
De multisor vroiam sa-l fac si nu l-am facut, asa ca mi-am adus aminte de el si n-am stat prea mult pe ganduri.

#15379 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2012 - 01:40 PM

Vezi postareastella, la 09 March 2012 - 01:19 PM, a spus:

Mai cat ati scris...deci sa o luam pe caprarii, admirat bub si foto de la gradi si de 8 martie+zambilica lui maroiu'...admirat si emotionat la citirea felicitarii scrise ptr mami boni, admirat superba tanara adulta de 18 ani dar care tot bubuleatza mamii va fi mereu, si m-am uitat la cei sfintisori...moldovenesti :thumleft: cu jind, admirand si pe cei muntenesti.
eu fusei disdemorgen la dentist...imi taie puntea...si scos una din masele, care avea si o radacina ascunsa si care o lua razna...
de acum astept *dezmorteala* si ma duc sa pun de o supa pasata, ca asta se mananca usor :bounce:

Of, ce rea este durerea de masea, eu stiu tare bine, am trecut de multe ori si am mancat si supa pasata si eventual mamaliga si numai eu stiu cum si alea! Asa ca te inteleg si imi pare rau ca trebuie sa suferi!
GEORGIA

#15380 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2012 - 01:42 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2012 - 01:12 PM, a spus:

Ia'

Bre ci' frigi',bashici la deshte'.. :bounce: ,dai cu sare dai cu unt..mah' cascaval vrei?!...ia cu smantana..nu , eu vreau cu sana :wub:

:-* :-*

HHMM, ce bun a fost! Sarut-mana pentru masa si bucatareasa frumoasa! :thumleft:
GEORGIA

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 767
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • Ultima »