Daniella, la 13 March 2012 - 01:50 AM, a spus:
any_annette, la 13 March 2012 - 12:53 AM, a spus:
Aici la mine daca te duci la patiserie si comanzi profiterol, automat il primesti umplut cu frisca si cu o crema pufoasa de ciocolata.
Doar daca vrei tu special cu alte creme, ii zici cum si-ti face.
Iar crema pentru papila mea trebuie sa se simta.
Adica fix asa cum le-ai facut tu, nu? Eu am luat doar la restaurant, erau intr-adevar divine. Nu mi-am dat seama ca umplutura e de frisca, am crezut ca e crema de vanilie, cum se face la noi.
Da, numai ca al meu e mai bun

.
De fapt in crema de frisca se pune esenta de vanilie si devine crema chantilly. Probabil de aia simteai gust de vanilie.
Adriana, la 13 March 2012 - 09:07 AM, a spus:
Uma, la 13 March 2012 - 12:10 AM, a spus:
Bine, eu zic de varianta romaneasca, ca vad ca in Italia nu le mai pui frisca si inghetata..dar pentru mine asa sunt bune

Aici in putinele dati in care l-am mincat la restaurant e cum zice Any cu frisca si crema de ciocolata doar ca crema de ciocolata mie nu-mi place si e si enorm de multa.
Asa ca am inceput eu sa mi-l fac acasa cu crema de vanilie.
Maya, la 13 March 2012 - 12:07 AM, a spus:
Banez poza!

Sorella mea, cum vrei tu, pun alta apoi
Ieri l-am facut in varianta rapidulescu adica cu coji cumparate si crema la fel, este o crema de la Parmalat pe care nu o gasesc peste tot excelenta, cu un lejer gust de lamiie. Pe mine ma interesa mai mult sa incerc crema de ciocolata a lui Any si oricum n-as fi reusit sa fac eu gogosile ca a trebuit sa fac 5 ore exercitii de mate si geometrie
Dar acum le fac ca aici
http://artaculinara....dpost__p__73616
Cojile sunt foarte simplu de facut, mai ales cand le face termomixul

. Si de data asta mi-au iesit chiar mai faine, le-am facut oleaca mai mari.
Si doar nu trebuie sa iasa toate la fel ca forma. E normal una sa se duca intr-o parte si alta in alta parte.
Pai daca nu-ti place crema de ciocolata, ti-a iesit cum iti place tie, cu ciocolata mai putina.
La noi exact contrariul, ciocolata trebuie sa se simta, adica sa nu amagesc coaja

!
Gusturi, domle, de ciocolatosi!