Eu iau de la Metro niste foi de tortilla, al caror ambalaj are capat cu lipici, deci le poti incepe, apoi sigila si tine in frigi, o perioada lunga. Eu le pun multa mozza rasa deasupra, bucatele de friptura (noi nu mancam mezeluri decat cazuri exceptionale) si dau la MO 1 minut, apoi pun rosii taiate cubulete, salata verde tocata, (Avocado daca am, ardei iute taiat felii) cine vrea ketchup+maio, rulam si papam. Mai alternez legumele in functie de ce am. Fac doar 1 de persoana, cat mancam pe loc, ca se fac in 5 minute. Mai inlocuiesc friptura cu somon afumat/ton/prosciuto cotto si alte variatiuni, dupa placere si disponibilitate.
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 13 March 2012 - 11:57 PM
Eu iau de la Metro niste foi de tortilla, al caror ambalaj are capat cu lipici, deci le poti incepe, apoi sigila si tine in frigi, o perioada lunga. Eu le pun multa mozza rasa deasupra, bucatele de friptura (noi nu mancam mezeluri decat cazuri exceptionale) si dau la MO 1 minut, apoi pun rosii taiate cubulete, salata verde tocata, (Avocado daca am, ardei iute taiat felii) cine vrea ketchup+maio, rulam si papam. Mai alternez legumele in functie de ce am. Fac doar 1 de persoana, cat mancam pe loc, ca se fac in 5 minute. Mai inlocuiesc friptura cu somon afumat/ton/prosciuto cotto si alte variatiuni, dupa placere si disponibilitate.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 14 March 2012 - 12:01 AM
Any, maine trebuie sa cumperi alta fasole, ca vad ca e trend ... Ii place sotului fasolea ca pe la noi? Ai noroc de sot. Sotul prietenei mele din BG nu vroia sa auda nik de mancarea de la Romanica, totul "ii mirosea", parca semana cu al meu: nimic nu era bun. Deci ea nu mai gatea absolut nik romaneste si nu consuma produse de pe la noi. Cand venea in RO, venea cu toate alea dupa ea.
Postat 14 March 2012 - 12:06 AM
Daniella, la 14 March 2012 - 12:01 AM, a spus:
Any, maine trebuie sa cumperi alta fasole, ca vad ca e trend ... Ii place sotului fasolea ca pe la noi? Ai noroc de sot. Sotul prietenei mele din BG nu vroia sa auda nik de mancarea de la Romanica, totul "ii mirosea", parca semana cu al meu: nimic nu era bun. Deci ea nu mai gatea absolut nik romaneste si nu consuma produse de pe la noi. Cand venea in RO, venea cu toate alea dupa ea.
Am alta fasole cumparata, in punga sigilata. Poate o fac pe aia.
Eu fac rar fasole, dar cand fac mananca, ii place. Si mie
Postat 14 March 2012 - 12:07 AM
any_annette, la 14 March 2012 - 12:06 AM, a spus:
Si mie imi place, dar e indigesta si ingrasa
Postat 14 March 2012 - 12:18 AM
any_annette, la 14 March 2012 - 12:13 AM, a spus:
Dintr-un ciolan mare, iese o oala de 3.5 kg de iahnie de fasole. Cine sa o manance la mine, ca musiu mananca de max 2 ori din aceeasi mancare. Asa ca tb sa am muult curaj sa ma apuc, pt ca trebuie sa ma sacrific
Postat 14 March 2012 - 12:25 AM
Daniella, la 13 March 2012 - 11:57 PM, a spus:
Acum da, tutun din tigara (pe vremuri se faramitza frunza de tutun si se punea in fasole.
Ptr dulapuri exista niste abtibilduri speciale care si au desenat pe ele toate gongutzele ptr care este folia respectica. Se dezlipeste dupa folia de hartie si se lipesc pe usa interioara a dulapului unde tii fainurile si numai vin gongutzele.Tu nu simti nici un miros dar dumnealor da.
Postat 14 March 2012 - 12:27 AM
any_annette, la 13 March 2012 - 06:23 PM, a spus:
Asa ca pun diseara fasolea la inmuiat si maine fac ciorba.
Si eu am mîine zi fasolita
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 14 March 2012 - 12:30 AM
any_annette, la 13 March 2012 - 11:37 PM, a spus:
Foarte rau mi-a parut de ea, mai ales ca era trimisa din Ro (i-a dat-o mamii vecina noastra), dar asta e.
Am niste pungi cu faggioli occhio - fasole ochi, marunta tare - de ca nd am fost in Toscana, poate o fac pe aia.
Si a mea a fost de aia marunta si intentionat o cumpar ptr ca are coaja subtirica si fierbe repede si este si gustoasa. Se umfla ea.
Postat 14 March 2012 - 12:36 AM
Postat 14 March 2012 - 12:43 AM
Ioana, la 14 March 2012 - 12:36 AM, a spus:
Maaaaaiii da' ce ne-a apucat? Toata lumea fasole
Si-apoi o sa cantam toti in cor "'Ntonia c'è lu bummardamentu"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sper ca se intelege si fara traducere. Cine vrea traduc
Postat 14 March 2012 - 07:18 AM
Deci Choupylica m a sculat la ora 4 cu cintatul....deci cafeluta mea a fost timpurie.
Daniella mama eu zic ca sotul tau este copia omului meu...am la peri albi....da las ca ma duc la coaforul ala unde cu un vaucer de 129 ronisori ma face ca nou!!
Si daca imi pun si dinti sunt buna de maritat:)
Vineri fac prima proba la zyrconiu ala...o sa am 5 nestemate in gura!!
Va pup si o zi splendida!!
Ps fetele mele am primit cosmetica VI DERMA si nu sunt f tare la engleza
Ma ajuta si pe mine cineva cu o traducere?
PS2 am descoperit un topic bun despre cum sa facem sa dispara ridurile..;credeti ca ar interesa pe cineva ca sa pun linkul acolo unde trebuie?
Postat 14 March 2012 - 07:57 AM
any_annette, la 13 March 2012 - 10:11 PM, a spus:
Acum ajutati-ma si pe mine.
Am scos saculetul cu fasole sa pun vreo doua la-nmuiat pe maine.
Cand colo, ce sa vezi, am gasit si vreo doua insecte din alea mici inauntru.
Ce sa fac cu ea? O arunc? Am vreo 2 kg.
Am inceput s-o aleg. Ce fac?
Edit Am aruncat-o toata. Ca sa n-am dubii.
Tata mi-a zis candva sa pun fasolea in borcane si pe langa ea sa azvarl cativa catei de usturoi, curatati, dar intregi. Cica asa se pastreaza mai bine. Acu' nu pot sa zic pentru cat timp, ca n-au rezistat prea mult boabele in borcane....
Postat 14 March 2012 - 08:07 AM
Azi plec la 4 de la birou, ma duc sa platesc impozitu' pentru casa si masina, ca jupanu' n-are vreme. Sper sa nu fie cozi. Joia trecuta nu erau. E drept ca vorbim si de alt sector....
Intre timp, va las ceva de rontaiala si-o cafeluta, sa va treziti mai rapid:
1.jpg (57.21K)
Number of downloads: 0
2.jpg (53.31K)
3.jpg (106.09K)
4.jpg (70.21K)
5.jpg (130.01K)
Daca vreti sucuri proaspete, am pregatit cateva:
6.jpg (22.03K)
7.jpg (39.69K)
O zi frumoasa si usurica tuturor!
Postat 14 March 2012 - 08:30 AM
Minunat.
Postat 14 March 2012 - 08:33 AM
Fetelor, va multumesc tuturor pentru sustinere, pentru gandurile bune si pentru razele de soare trimise telepatic
Am ajuns ieri la interviu yeyyyyy
Colega a venit la birou la 13.10, la 13.20 eram la sefa in birou spunandu-i ca trebuie sa plec de urgenta la consulat sa fac niste acte foarte importante si urgente
Interviul a fost de fapt concurs (30 de oameni pentru un post, cam multi da' asta este), cu simulare de situatie si cu diverse exercitii. Cand am iesit, dupa mai bine de 2 ore, m-a intrebat omu' daca am dat examen de admitere. Saptamana viitoare vom primi rezultatele si va mai urma un interviu pentru cei selectati in urma concursului de ieri.
In general, sunt detul de optimista si pozitiva si nu am superstitii legate de marti 13 sau vineri 13, da' am o perioada destul de proasta si inceputul zilei de ieri m-a bagat adanc de tot in butoiul cu depresie. Bine ca s-a terminat mai bine decat a inceput.
Postat 14 March 2012 - 08:35 AM
Cami, la 14 March 2012 - 08:33 AM, a spus:
Fetelor, va multumesc tuturor pentru sustinere, pentru gandurile bune si pentru razele de soare trimise telepatic
Am ajuns ieri la interviu yeyyyyy
Colega a venit la birou la 13.10, la 13.20 eram la sefa in birou spunandu-i ca trebuie sa plec de urgenta la consulat sa fac niste acte foarte importante si urgente
Interviul a fost de fapt concurs (30 de oameni pentru un post, cam multi da' asta este), cu simulare de situatie si cu diverse exercitii. Cand am iesit, dupa mai bine de 2 ore, m-a intrebat omu' daca am dat examen de admitere. Saptamana viitoare vom primi rezultatele si va mai urma un interviu pentru cei selectati in urma concursului de ieri.
In general, sunt detul de optimista si pozitiva si nu am superstitii legate de marti 13 sau vineri 13, da' am o perioada destul de proasta si inceputul zilei de ieri m-a bagat adanc de tot in butoiul cu depresie. Bine ca s-a terminat mai bine decat a inceput.
No, vezi ca se rezolva toate rand pe sir??? Bravo! Acum tinem pumnii pentru partea a doua!
Postat 14 March 2012 - 08:35 AM

Ajutor