Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#2701 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2011 - 06:22 PM

Geanino, o mana de zarzare d'alea acre :P, sau poate o cana cu apa rece de fantana, fata mea :P

#2702 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2011 - 06:24 PM

De unde sa le iau Steluto draga?! ,stau la bloc la etajul 5... :P

#2703 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 April 2011 - 07:18 PM

Fetele , mi-s mandea de mine de nu mai pot! N-am ramas de la Paste decat cu o leaca de ciorba de miel si niste chec. Am socotit de data asta foarte bine ca veci-pururi aveam frigiderul plin de resturi. In ziua de Paste am facut gratare si carnea de miel la gratar nu mai e buna rece....asa ca , a trebuit sa socotesc.

In 22 avu' hasbandu' B-day si ce nu terminaram la amiaza cu motzafirii ( au fost numai nasii fetei ca asa o vrut shefoo' ) impartziram cu vecinii seara.

M-am si mirat de mine cum m-am schimbat: ma dusai la gard la ei si le spusai: fratzilor , facuram gratare , mai avem , mancaratzi? Daca nu , HAI! La sfarsit terminaram si tortu' si toate bune !

Cand stateam in Ro n-as fi indraznit sa chem vecinii la ce a mai ramas.....tulai!!!!

#2704 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 April 2011 - 09:20 PM

In RO, toata lumea gateste cantitati industriale de Paste/Craciun/Revelion/onomastice/zile de nastere.
No, nu puteai chema vecinii ca aveau si ei resturile lor =))
In DE nu stiu cum e, dar in Austria mi s-or parut tare zgarciti si la caldura si la mancare. Deci nu ma mira ca au venit la "resturi"!

Friptura de miel o incalzesc la MO, e la fel de buna. Asisderea si pe cele de la gratar...asa e rezolvata toata saptamana ..., doar salate si rosii sa mai iau!

Geany ti s-o elucidat pofta draga mea? e cu ochisori :lol: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2705 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 09:25 PM

Cucu' ochisori iubita,ca la mine din punctul ala de vedere e inventar ,curatenie generala,dupa care se inchide firma =)) =))

Am incalzit ceaunul cu sarmalute, facut mamaliguta calda si au mancat ai mei de numa',bubuletul m-am speriat 4 sarmale cu smantana si mamaliguta calda,eu jur pe rosu nu am mai halit nimik,nimik,dar nici nu-mi mai trebuie :lol: ,cum am zis asi manca ceva dar nu stiu ce...Eeeii mai bine asa,nu mai mananc nimik in seara asta,nu-mi e foame,da' parca am o jale' ashea =))

#2706 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:04 AM

Buna dimi fetele!

Geany, fa-ti un suc de portocale si iti trece jalea si de dulce si de greata si de prea plin.

Sa aveti o zi excelenta!

#2707 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:21 AM

Buna dimineata si voua!!

Dani dar nu mi-e greata deloc,si chiar nu vreau suc de portocale,asi manca ceva bun dar sa nu fie ,pasca,cozo' oua,sarmale destia...Cred ca vreau cartofi prajiti,cu branza de burduf si cu salata de gogosari copti si asta am sa-mi fac eu azi... :lol:

#2708 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 10:41 AM

ce pofte domne, ce pofte! :)

#2709 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 10:49 AM

Buna ziua, ca e deja amiaza. eu fusei vrenica, pe drumuri de la 7h30 :)
Geanino, cartofi cu mujdei si salata de ardei copti as vrea si eu...las ca fac pe vineri ca e de post :)
burduful il prefer cu maligutza moale si shierghinte :)
o zi faina la doamne. eu ma duc la o prietena la masa , sa-l serbam pe sotul ei.
si ...mancai si eu pasca cu smantana ( tipic moldoveneasca si cozo cu mac si cozo cu nuca...) dupa principiul dar din dar...ajunsera niste bucati si la mine in duminica de Paste .
pozele alta data :D .

#2710 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 11:03 AM

Daa!! Cel putin momentan nu mai vreau sa vad carne si destea... :)

Maine fac un bors cu carcasa de pui si cu verdeata:leustean verde,ceapa verde,loboda rosie,stevie,marar si pitringel' verde... :)

De luni cred ca ma apuc de Pascut :) ...BBEEHHEE HE :D

:D :D

#2711 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 April 2011 - 11:18 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 April 2011 - 09:20 PM, a spus:

In RO, toata lumea gateste cantitati industriale de Paste/Craciun/Revelion/onomastice/zile de nastere.
No, nu puteai chema vecinii ca aveau si ei resturile lor :)
In DE nu stiu cum e, dar in Austria mi s-or parut tare zgarciti si la caldura si la mancare. Deci nu ma mira ca au venit la "resturi"!
Friptura de miel o incalzesc la MO, e la fel de buna. Asisderea si pe cele de la gratar...asa e rezolvata toata saptamana ..., doar salate si rosii sa mai iau!

Geany ti s-o elucidat pofta draga mea? e cu ochisori :) ?

Mmm, atat nemtii si austriecii sunt vestiti pentru cat sunt de calculati - si la o adica respect. Risipa nu exista. Cat despre caldura...draga mea, aici is preturile cele mai ridicate din lume la curent electric. EU platesc peste 100 pe luna, pe un consum minuscul.

La fel, mancatul sanatos si cu masura este o filozofie de viata aici...pe care nici la ora actuala nu am reusit sa o adopt in totalitate.

Va pup si eu si va urez toate cele bune...ma duc sa ma apuc de treaba. As vrea o vacanta de 4 saptamani in care sa nu fie nevoie sa gandesc, deloc.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2712 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 11:20 AM

Revin sa va intreb ceva: fete, aveti careva probleme cu alergia fanului? De 5 saptamani am nasul complet obturat, nu supravietuiesc decat cu spray nasal si am depasit demult limita de folosire - nu e voie sa se foloseasca decat doua saptamani maxim caci da dependenta. Stiti alte metode? Nu mai pot, deja m-am saturat. Am capul banita, energie zero si chef de munca inexistent.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2713 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 12:00 PM

Laponel,ce rau imi pare! Nu stiu ce sa-ti spun in afara ca sa mergi la medic sau din nou la farmacie sa spui ce poate sa-ti mai prescrie :)

Stelina am chiar gogosari copti la congelator la punguta si-i scot sa mi-i fac salata ,cartofei o sa mananc doar vreo 2,ca in rest nu vreau sa mai vad nimic,sunt satula si de alte salate de cruditati,ceapa verde si ridichi am tot rontait,deci gata asta e pe in seara asta.M-ar m-ai atrage mazarea aia alba ca a lui Any dar nu am mazare ,sau ceva cartofi copti dar aia imi plac cu unt si smantana si parca nu se pupa cu gogosarii mei...Nu nu nu! Raman la cartofi si cu branza ca nici usturoiul nu prea imi surade azi :) .

Ni' de ce pretentioasa ma facui bre' :) :D

Cred ca e de prea mult bine :D

#2714 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 12:00 PM

Lorica, anul asta e belea cu asta; fiimea care nu a avut niciodata probleme, a fost lovita in plin de
asa zisul guturai de fân, deci e pe antihistamice ( nas, ochi si pe gura :) )
dr i-a zis ca deocamdata cat e criza asta trebuie facut.
ar trebui vreo 3-4 zile de ploaie continua, ca sa mai calmeze "polenul".
din cauza secetei si a caldurii excesive, anul asta toti cei care sufera de alergii, au zis ca a fost extrem de violent.

#2715 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 12:09 PM

ca sa nu mai editez iaca pasca si cozo primiti de pomana.ma scuzati, pasca de anul trecut nu avea locul aici, dar am apasat
gresit si nu mai pot scoate poza :)
va pun alta poza cu trandafirul deja inflorit si altul plin de boboci ....

Fisiere atasate

#2716 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 12:58 PM

Bravo Stella, vad ca si tu le-ai stat la copt. Ca îi cozonac, ca or fi prajiturele, tot munca si efort se cheama frate.

Geany, deja pastici am luat 3 cutii, cum zice Stella, antihistaminice, asa ca le-am sistat ca umblam ca un zombie. Desi cica era un model nou, care nu da somnolenta, organsimul meu e complet pocnit. Si de vaccin ma feresc, ca e cu cortizoane etc...exista riscul sa declanseze reactii adverse si sa nu imi rezolve problema.
Aici e o nebunie cu polenul fetelor, este plin orice de praf galben, gros de doua degete, ai si in ochi si in...dos, ma scuzati de expresie.

Stella, la fel de abrupt s.a intamplat si la mine, eu nu am avut asa ceva. Partea cea mai tampita e ca afecteaza foarte urat caile respiratorii si da in astm nenorocirea asta de guturai al fanului. Deja eu am avut cateva nopti nedormite...

Cel mai nenerocit e mesteacanul, al carui polen nu se vede, nu e perceptibil, insa extrem de agresiv. Partea urata e ca or inceput sa il cultive intensiv si in Romania, care pana acum nu era pe harta curentilor de polen...insa si in tara ia proportii fenomenul.

Una peste alta, niste cartofi noi cu salata de ardei grasi mmmm! Da cine imi coace ardeii?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2717 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 02:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 April 2011 - 11:18 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 April 2011 - 09:20 PM, a spus:

No, nu puteai chema vecinii ca aveau si ei resturile lor :lol:

Geany ti s-o elucidat pofta draga mea? e cu ochisori :beer2: ?

Mmm, atat nemtii si austriecii sunt vestiti pentru cat sunt de calculati - si la o adica respect. Risipa nu exista. Cat despre caldura...draga mea, aici is preturile cele mai ridicate din lume la curent electric. EU platesc peste 100 pe luna, pe un consum minuscul.

La fel, mancatul sanatos si cu masura este o filozofie de viata aici...pe care nici la ora actuala nu am reusit sa o adopt in totalitate.

Va pup si eu si va urez toate cele bune...ma duc sa ma apuc de treaba. As vrea o vacanta de 4 saptamani in care sa nu fie nevoie sa gandesc, deloc.

Lapona, sunt absolut de acord pentru economia ca mod de viata si fara risipa din toate pdv! Insa as acorda mai mult respect unui mod de viata echilibrat, fara excese nici ca zgarcenie, nici ca risipa. La noi la romani e alta buba, parerea mea ... B) . Daca pe vremea comunistilor caldura, apa calda, lumina erau cu program, carne/oua/branzeturi/mezeluri mai de soi si in cantitati cat dorea sufletul tau nu gaseai si le pastram pentru sarbatori sa avem macar. Ne-au intrat la cutiuta toate lipsurile si le-am asociat cu Ceasusecu. pe vremea aceea erau bani, dar nu aveai marfuri pe care sa le cumperi cu ei. Erau niste ciudatenii atat de mari, de nu incetez sa ma minunez si astazi: un video costa cat o dacia! Cand ne-am bucurat sa scapam de el, am vrut sa scapam si de lipsuri. De aceea, azi preferam sa avem mereu frigiderul plin, caldura mare si becuri de 100w, decat sa mai stam in frig, sa facem lectiile la lumanare, sau sa stam la coada 1 zi intreaga pentru 1 kg de carne.
Un lucru nu-l vad eu bine la ce ai spus: cum ca austriecii au o filozofie cu mancatul sanatos. Cu masura sunt de acord, in virtutea aceleiasi economii cu care sunt obisnuiti. Insa mancatul sanatos si austriecii sunt doua lucruri care pt mine nu se pupa. Cel putin de cele - ori cat am facut vacante pe acolo, mancarea era de plastic, cu supa la plic/conserva, sos la fel sintetic, carnati si un fel de bile de carne buretoase la tot pasul, carnea parea gen soia/hamburger, mezelurile si branzeturile erau cu ceva sintetic (te balonai pana la 18:00 seara de la un mic dejun dc mancai mezelurile si branzeturile lor). La fel wurstel e ceva infernal de gras. Snitelul vienez e o prajeala si nu mi-a placut ca si cel romanesc, pt ca era o carne stravezie si mult pesmet. Coastele, gulas, multi cartofi nu-s prea sanatoase dupa capul meu si dupa ce iti recomanda un nutritionist. Adica pot fi mancate si astea gulas, coaste, cartofi, carnati dar nu la ordinea zilei cum sunt in Austria. Poate insa nu am nimerit eu in locurile potrivite, insa unde am mancat meniurile erau departe de ceea ce eu inteleg printr-un mod de hranire sanatos.

Aici platim apa si intrare si iesire. Si voi la fel? Apa e cea mai scumpa aici ca o platim de doua ori. Cati kw consumi la curent pe luna?

#2718 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 02:23 PM

imi pare rau Lapona si Stella pentru fetita! nu stiu nici un remediu de alergii la polen. Sa va faceti sanatoase digraba!

As vrea si eu cartofi noi prajiti si cu mult marar pe ei. Eu rod salate zilnic tot timpul anului asta e pachetul meu: salati cu ce am prin frigi (bucatele de friptura/ton/somon, mozzarella bocconcini/telemea, masline, ou fiert, rosie, castravete, seminte de in si ce se mai nimereste prin frigi). Ardeii copti cand sunt verdeturile in sezon nu ma atrag. Ma atrag din vara incolo cand sunt aia grasi copti natural si iarna de la conge sau de la borcan sub ulei/otet.

#2719 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 02:53 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 April 2011 - 11:20 AM, a spus:

Revin sa va intreb ceva: fete, aveti careva probleme cu alergia fanului? De 5 saptamani am nasul complet obturat, nu supravietuiesc decat cu spray nasal si am depasit demult limita de folosire - nu e voie sa se foloseasca decat doua saptamani maxim caci da dependenta. Stiti alte metode? Nu mai pot, deja m-am saturat. Am capul banita, energie zero si chef de munca inexistent.

Lori , te nemtzalishi???? :beer2:

rasau-i ras si gluma gluma....da-mi pare rau ca ai tampenie d-asta. Pe mine , pana acum , m-o ferit D-zeu.

La noi e atat polen ( doar stam in camp , inca :lol:) ca sterg masa de pe terasa de cel putzin 3 ori pe zi si tot e plina . Si masina e albita deasupra!!!!

Si eu , nik! Multzam Doamne!

Lori , nu se poate face nimic contra alergiei astea pacatoase , nu?

#2720 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 02:54 PM

Lori , da spray-ul ala cu apa sarata care merge la raceala nu ajuta?

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul