Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1367
  • 1368
  • 1369
  • 1370
  • 1371
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27361 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 03:21 PM

Are cca un kil, e putin acrisor-dulce-amarui. Ptr gustul meu e perfect, il ador!

#27362 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2013 - 03:22 PM

Vezi postareaalimocanu, la 11 February 2013 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 10 February 2013 - 11:36 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 February 2013 - 06:30 PM, a spus:

Giorgi, nu sunt persoana indicata sa recomand o carte de gramatica limbii italiene, cred ca mai bine intrebi pe profa de italiana a lui Alex.

Da, sigur asta este cea mai buna idee! :( Multam oricm!

Giorgi eu aveam ceva in format electronic, sa vad pe unde le-am "dosit" , daca nu.. am sa imi fac timp sa scanez o gramatica buna de pe care a studiat vecina mea pe vremuri la scoala, in plsu cred ca mai am materiale bune de studiu! Apropo.. istoria aia i-a fost de folos?

Nu i-a fost...ii este buna istoria, mai mereu se uita pe ea! :) :lol: =))
Si daca poti sa ne ajuti si cu o gramatica, ar fi tare bine, eu am cumparat o carte, dar nu este prea incantat, de abia cand s-a uitat mai atent pe ea, a vazut ca nu este nemaipomenita. Si de gramatica o sa aiba nevoie mereu. Ori o gasesti in format electronic , ori poti sa o scanezi, ar fi minunat si ramanem profund indatorati cu mii si mii de pupice!!!!! :) :( :)
GEORGIA

#27363 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2013 - 03:24 PM

Moatza, bine ca nu are nimic baiatul, dar totusi sa urmaresti daca este ceva neinregula in urmatoarele zile! Si bafta la examene!

Noi am mancat Pomelo si ne place, sa-i zic lui omu ca trece pe langa Lidl sa ia si el.
GEORGIA

#27364 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 February 2013 - 03:35 PM

Vezi postareamoatza, la 11 February 2013 - 03:21 PM, a spus:

Are cca un kil, e putin acrisor-dulce-amarui. Ptr gustul meu e perfect, il ador!

Ma faceti curioasa,o sa ma uit si eu dupa el ,atunci! :)

#27365 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2013 - 03:46 PM

imi placea intr-un timp...acum zau ca prefer un mar bun gustos si zemos :)

#27366 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 04:01 PM

Doamne fereste Moatzo! M-a luat cu rau cand am citit ce ai scris, noroc ca pe final o dai in tragicomic. Bine ca a scapat cu bine copilul! Cu fiarele se mai intampla ... fin vina ta, a altuia ..., bine ca avea centura si ca nu au fost alte victime. Ala cu TIR-ul intrat pe contrasens a oprit?
Multa sanatate juniorului si putere de munca voua! Hai capoate o fi luat si examenul!
Chiar vroiam sa te intreb daca s-a internat omul ... cred ca si-a gasit motiv ... Nu stiu de ce, dar presimteam ca nu se baga el in pijama....:)

Buna ziua si o saptamana buna tuturor!

Stella, ce de zapezi la tine ... daca esti mai la munte ...

Cand ma aplec ma doare fruntea deasupra sprancenei stangi, o fi tot de la sinuzita?
Pfui, dar bolnavicioase am mai fost iarna asta!

Geany, pomello ajunge sa mancati tot familionul din el, ca tb mancat tot cand il desfaci. Are gust usor dulceag, dar nu e ca o citrica cu suc, e un fel intre greph si portocala, dar nu-i zemos deloc - e carnos si se desface usor din pielite, se mananca doar achiile alea de la citrica. E bun.
Vreau si eu salata de ardei copti, dar acum nu am voie!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27367 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 11 February 2013 - 04:19 PM

moatzo, sanatate si numai bine baiatului. tabla, cum au zis si fetele, nu mai conteaza atata timp cat Ovidiu este bine.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#27368 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 11 February 2013 - 04:45 PM

Buna ziua la han!
Moatza, bine ca s-a terminat cu bine ! Eu daca m-as rasturna cu masina nu cred ca as mai avea curaj sa ma sui la volan....

pomelo ala e import China sau Israel? ca cica-s mai bune astea din China.... Nici eu n-am mai cumparat pomelo de anu' trecut, noi doi nu reusim sa mancam unul odata..
Geany, mi-a aruncat ardelul copt la fileu ca sa zic asa, tocmai am scos de la dezghetat dimineata o punga sa fac piul basaquaise a lui alexandru, in varinta dietetica :)

#27369 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 11 February 2013 - 04:48 PM

Pusico bine ca a scapat cu bine!
Sa aprinzi o luminare!
Examenul se rezolva si el nu i cap de tara.

#27370 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 11 February 2013 - 08:16 PM

Salut!

Bueyyy, cum m-am timp, cum, nevorbitelor, scrieti...:iamwithstupid:
Motzulin, asta sa-i fie singura cumpana-n viata! Sa n-aiba parte de altele!Si, cum zice Giorgi, ar trebui supravegheat.Examenul se putea usor amana.Sa fie el bine, ca examenele se iau, se pica...Iar fierul...Atata i-a fost! Da'macar cainii au fost multumiti? Buna mancarea de la pachet?(scuze, dar tu "ai ridicat mingea la fileu!") Eu cred ca nu era asa buna, data viitoare o vei face tu si mai buna!

Gianny, nu meriti tu :icon_fessee: ? Ba da!Ma'c sa scot si eu ultima punga de ardei copti din conge! :drool:

Ma oftica si astia cu carnea lor de vita-cal!De parca au uitat cand cumparau magari din Oltenia si-i duceau in Italia si Franta ca delicatese!
Acum, brusc, le repugna? Stiau sigur ce cumpara, ca abatorul din Brasov are afisat mare ca vinde carne de cal si de vita, etichetata ca si carne de cal, netocata, doar in carcasa! Si carnea de cal miroase, fratilor!Ei nu s-au prins (aia de la faimoasa firma franceza!)? S-au prins abia dupa ce-au scos produsele la vanzare? "Prima mana", cei de-au cumparat-o, au stiut exact ce cumpara, ba chiar si firma din Olanda! Daca ei au mintit, noi ce vina avem? Cam multa ata alba prin povestea asta!

Pana la urma, ce salariu avea Papa? Ca eu stiu ca n-avea salariu! Si Becali unde-i acum? Eiiii, am treaba multa!Cate taine am de dezlegat...:scratch:
Va pup la gramada si astept poze cu bucatarii, bai, case si mobile noi!
Ba chiar si cu noua masina de la Buzau!

:pupic:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27371 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 11 February 2013 - 09:13 PM

Zoazo nu e vorba ca nu se mananca. Chiar daca aici nu se mananca. E vorba ca trebuie sa capeti ce scrie pe eticheta. Daca scrie vita d-apoi sa fie vita. Sunt aproape convinsa ca toti au stiut ce prelucreaza dar nu o sa recunoasca. Probabil actele sunt facute pt carne de vita, au cerut sa fie taiata bucati si toata filiera iese basma curata mai putin cei ce au sacrificat caii.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#27372 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 09:23 PM

dragele mele, merci de vorba buna!
fi-miu e bine, omu' suspina dupa masina da' e hotarat sa n-o mai repare. motorul, sistemul electric, directia sunt bune, dar tabla e toata terminata, asa ca va recupera si vinde ce se poate, restul la remat, atata i-a fost, bine c-a fost numai asa! si are dreptate Verb, am sa ma duc pana la biserica. i-am multumit lui Dumnezeu ca mi l-a avut in paza, dar am sa ma duc si la biserica. politistele alea doua au murit, saracele!
Uma, ala cu tirul n-a oprit. Stii cum zic ei, noi nu patzim nik, ridicam picioarele. am auzit asta din gura unuia.
Zozo, cainii pareau multumiti, nu se-asteptau la asa pomana la ceas de seara. Iar fi-miu a mai avut o cumpana mare...
Iulia, aseara i-a zis tat'su clar sa nu indrazneasca sa mai ceara masina si-n seara asta deja a luat-o pe-a noastra si-a plecat dupa fata lui. N-are teama, sper sa fie de bine si nici traumatizat nu este. Deja e-n verva, se gandeste la urmatoarea, cauta sa vanda bine ce se scoate de pe masina...de-astea !
Asta mare a zis ca n-are rostsa-i cultivam teama de-a conduce, e o fatalitate totul si sa speram c-a invatat ceva din tot ce i s-a intamplat.
Dani, sa stii ca omul era convins sa se interneze, ii facusem bagajelu', chiar si perna personala a solicitat-o, isi luase trimiterea de la med de fam...era pregatit. Acuma a amanat ca sa vada ce face cu masina. Si sa stii ca Dumnezeu dragutu' le aranjeaza pe toate, acum face niste oferte ptr cineva care insista si insista.
Dragele mele, sa ma iertati ca vb numai de asta, dar ptr noi a fost ceva care ne-a marcat tare si simt ca-mi face bine daca deschid gura. Toata lumea stie, numai parintii mei lipsesc din ecuatie.
Si-apoi eu oricum sunt o limbuta :iamwithstupid:

edit, bineinteles ca n-am terminat! pomelo nu stiu ce productie sunt, cred ca scrie pe eticheta, dar mi-e sila sa ma uit in balcon. sunt mari, 3 buc au avut 4,8kg. eu iau cate unul la birou si-mi ajunge o saptamana, nu tb sa-l mananc intr-o zi. i se usuca pielita aia dintre felii, in rest e perfect. abia astept maine. ptr mine e fructul preferat iarna.
Stella, sa stii ca acum mananc un mar.

#27373 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 09:38 PM

tot io :iamwithstupid: , da' nu mai editez.

noi cumparam des carne de vitel si de obicei luam cate un sfert, mai ales ca stim de fiecare data sursa.
acum vreo 2-3 ani mi-a zis omul ca ia de la cineva de la serviciu un pachet de 5kg. ala de la serviciu avea pe cineva care taia, nu mergeam noi direct la om acasa, cum se intampla de obicei.
a venit cu pachetul, l-am platit, hai sa-l transam! chipurile ne facuse si-o favoare, ne daduse numai muschi, fara os. cam ciudat ni s-a parut, mai ales ca nu ne stia vanzatorul. de ce sa fie asa dragut?
en fin, o carne frumoasa, rosie, bucatile erau mari, macre, fara pielitele obisnuite ale vitei, fara grasimea gen osanza...arata impecabil! dar cum eu stau grozav de bine cu mirosurile, am un simt olfactiv deosebit, nu mint! mi-a mirosit clar a ceva strain, miros pe care nu-l cunosteam si care nu-mi placea. mie-mi semana a carne care fusese atinsa cu urina, scuze! mai ceva ca un rinichi nespalat. si cu toate ca nu stiam cum arata carnea de cal, am inteles ca asta este. l-am sunat pe provider, a venit, ne-a dat banii fara sa cracneasca, si-a luat marfa, saru-mana si-a plecat. nu l-am luat la bani marunti ca ne-am recuperat paguba, dar i-am aratat obrazul colegului, ca el intermediase si parca nu cred ca n-a stiut despre ce e vorba.

#27374 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 11 February 2013 - 09:59 PM

Moatza, din pacate asta e lumea in care traim...
In general nu cumpar salamuri si mancarea de asta de-a gata din magazine.. vorba Stelei, mai bine barabule.
Poate totusi n-am mancat carne de cal ... ca sincer as prefera sa ma duc la pascut daca ar fi sa aleg...

#27375 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2013 - 10:03 PM

Moatza, D-zeu a avut grija de junior, bine ca nu s-au intamplat altele!
Of!!!

#27376 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2013 - 10:30 PM

Mie mi se pare ca autoritatile romanesti au actionat corect! De aici a plecat carcasa, sa nu-mi zica mie ca un macelar nu stie ce transeaza!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27377 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 February 2013 - 10:39 PM

Moatzo, ma bucur ca junioru' e bine si da-o încolo de tablarie! :iamwithstupid:
Ce curaj pe el sa conduca deja, dupa ce s-a întors cu cracii în sus! Tineri si nelinistiti copiii astia. Înca nu au frici. O sa le cunoasca si ei, cel tîrziu dupa ce devin parinti :icon_fessee:

Nu stiam de carnea de cal, ca miroase a urina. E ceva tipic, sau aia era "atinsa" de ceva?
Ce stiu, ca pe vremuri, cînd eram copil, multa lume din sat facea salam de cal, si era considerat o delicatesa. Cum îl faceau si daca era pur cal, habar nu am...
Ce magar ala, sa vînda el carne de cal în locu de vaca!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27378 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 10:41 PM

Vezi postareamoatza, la 11 February 2013 - 09:23 PM, a spus:

Sanatate multa baiatului si tie putere sa treci peste tot cu bine.

#27379 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2013 - 10:42 PM

Mie mi se pare o problema falsa!!
Acum 3 ani cand a fost problema cu caii de la Letea care trebuiau facuti salam, numai ONG s-au agitat!
Aia carne de cal au comandat, aia au platit, aia au primit! Pana la proba contrarie!

ca au zis ei ca vita este alta chestie!

#27380 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 07:38 AM

Neatza ceata gri!!!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1367
  • 1368
  • 1369
  • 1370
  • 1371
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul