Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1370
  • 1371
  • 1372
  • 1373
  • 1374
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27421 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 01:41 PM

In sectorul 1 si in sectorul 3 plateste si statul. Blocului omului s-a reabilitat acum 3 ani, el a platit 27 de milioane, partea lui, anul trecut in toamna a primit banii inapoi ca se votase in consiliul local sa fie suportata de catre Primarie suma aceea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27422 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 12 February 2013 - 01:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2013 - 12:52 PM, a spus:

ce se face cu produsele? se arunca din supermarketuri? de ce ? e expirata/modificata genetic/contravine normelor de alimentatie publica EU? De ce nu se schimab etichetatura pe mancare?!

Asta ne intrebam si noi Daniella si nu ne raspunde nimeni. O multime de oameni au pus intrebarile astea si la radio. De ce nu se schimba eticheta in conformitate cu ce contine pachetul, pune-i pret adecvat si lasa-ma sa aleg eu daca vreau sa mananc carne de cal sau nu. Deocamdata nu da nimeni raspunsuri concrete si nici nu e vreun semn ca problema s-ar rezolva vreodata. Am asa un feeling ca a fost furtuna in pahar si o sa se "uite" cumva. Sper sa ma insel

Ce inseamna Pancake Tuesday Imagine postata ? ziua voastra stabilita in familie sau cu prieteni? ori e la nivel mai mare (scoala/ tara etc...?)

pentru toata tara e Pancake Tuesday. Si la britanici sigur. Am auzit ca si Australia, Noua Zeelanda si Canada, dar nu stiu sigur. Tine loc de carnaval Imagine postata Inainte de a incepe postul te rasfeti cu pancakes Imagine postata

Auzii aseara la TV, in timp ce gateam ca la gradi ii invata si pe ai nostri de Valentine's Day!

Nu-i invata la gradi de Valentine's Day. Aud si ei de la parinti, frati, surori, tv, da' aici nu-i mare agitatie

Inteleg ca daca ar fi fost porc in loc de vita e problema cu musulmanii.

La britanici asta e una din MARILE probleme. Au dat musulmanilor carne de vita amestecata cu porc

Mda... uite de aia nu urmaresc stirile.

Nici eu, dar merge radio in birou si aud fara sa vreau Imagine postata

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#27423 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 01:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2013 - 01:29 PM, a spus:

Giorgi, si nu merge nici la programul cu bulina, fiind asa de veche? sau la asta nu da statul nika?

Noi nu avem treaba la programul cu bulina, alea sunt cu risc seismic. A noastra este casa veche, dar este solida cu ziduri groase, cu fundatie sanatoasa, a rezistat la bombardamente, cutremure, pe interior am refacut-o, dar pe exterior nu mai avem parale si cum mama a auzit de programul primariei a zis ca poate, poate.
GEORGIA

#27424 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2013 - 02:14 PM

Pancake a voastra, Alpha, ar putea avea corespondent cu saptamana alba de la noi. E vb de saptamana premergatoare postului Pastelui, cand se mananca lactate, fara carne.
Si te-ai hotarat pana la urma, de care faci?

#27425 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 02:26 PM

Da saptamana alba!!! Al doilea fin al meu a fost botezat exact in Sambata aia dupa saptamana alba, inainte de post! Asa ca mi hepi, am tinut post, m-a si spovedit, dar numai cu lactate, de carne mie oricum mi se cam flutura!!
Oricum, chiar si asa, nasul, era pe jumatate lesinat dupa slujba, se clatina cu lumanarea in brate de lipsa de carne! Si io cu 6 kile alunecacioase si jucause in brate eram mai in forma!

Mdaaa, sexul tare!

#27426 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2013 - 02:54 PM

Alpha, aici *clatitele* se mananca pe 2 febr ( 40 de zile dupa nasterea lui Isus )
http://www.meilleurd...tage/index.html
...carnaval se pare ca vine de la *carnelevare* aka saptamana alba, fara carne...si aici in perioada asta se mananca un fel de minciunele. ( bugnes de carnaval http://www.gustave.c...s-carnaval.html ...care la italieni ar fi Le chiacchiere ...http://lesgourmandisesdeloise.blogspot.ch/2010/02/les-bugnes-italiennes-le-chiacchiere.html )

#27427 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 12 February 2013 - 02:56 PM

Vezi postareazerda, la 12 February 2013 - 12:09 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 12 February 2013 - 11:46 AM, a spus:

Motzulina, eu inclin sa cred ca daca nu era proaspata mirosea.
Nu insist, ca nu trebuie sa conving pe nimeni. :angryfire:
E adevarat ca n-am mai mancat de mult si nu mi-ar strica vazand ca sunt in convalescenta.
Nu vreu sa scandalizez pe nimeni, stiu ca in Ro e subiect tabu, dar mancam iepurasi, puisori, vitelusi si caprioare.

Carnea de cal e indicata in cazul anemiilor puternice, are putin colesterol si grasimi.

In Ro nu stiu cat e de tabu, dar pe britanici i-a rupt la corazon! In Ro stiu ca se facea si salam de cal, gasisem si o reteta veche scrisa pe un caiet dictando, zdrentuita, am ratatacit-o ca mi-ar fi placut s-o pun acum!

Independent de subiectul falsificarii tipului de carne, atata timp cat nu suntem in timpul foametei, cred ca fiecare mananca dupa constiinta.
Crescand printre cai si fiind o mare iubitoare de cai, sa le mananc carnea ar fi egal cu o friptura buna din cainele din ograda sau pisica din odaie... ca doar si astea-s delicatese prin unele parti ale lumii....
Nu cu mult timp in urma am fost invitata sa degust la Sergiana salam din carne de urs si din cerb.Am multumit si le-am spus ca locul lor e in padure nu in burta mea. Mi se pare absurd ca in numele snobismului sa macalarim ce mai avem avem pe langa noi, pentru ca ceea ce e traditonal nu ne mai satisface prea plinul...

#27428 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 12 February 2013 - 02:59 PM

Vezi postareamoatza, la 12 February 2013 - 02:14 PM, a spus:

Pancake a voastra, Alpha, ar putea avea corespondent cu saptamana alba de la noi. E vb de saptamana premergatoare postului Pastelui, cand se mananca lactate, fara carne.
Si te-ai hotarat pana la urma, de care faci?

Fac pancakes din alea groase, nu clatite. Am inghetata de ciocolata in congelator, fac un sos de ciocolata, am si sirop de artar si lamaie pentru cine vrea, banane, totul e in standby. Iti dai seama ca le voi face numai pe la 6, ca azi am de lucru. Pana atunci stau toti trei si viseaza Imagine postata Din fericire tine numai o zi Imagine postata nu o saptamana

Maine se mananca peste. Oamenii se duc la biserica si popa le face o cruce cu cenusa pe frunte, in semn de penitenta. ( de la "a-ti pune cenusa-n cap") Popa le zice "Remember that thou art dust, and to dust thou shalt return." Nu o spala teoretic pana se duce ea. Si copiii mei vor umbla maine caniti Imagine postata #

Aici nu se tine post cum se tine la noi. In prima zi de post si in Vinerea Mare se mananca peste. In timpul postului se renunta la ceva care-ti place: fetele mele renunta la ciocolata si la ipod-uri. Deci pana in prima zi de Pasti nu vor manca ciocolata si nu vor atinge ipodul. M-au pus si pe mine sa renunt la ceva, le-am zis ca renunt la carne miercuri si vineri
Imagine postata

#27429 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2013 - 03:14 PM

F interesant,Alpha si Stella! Mai spuneti cum e la voi, sunt noutati ptr mine.

#27430 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 03:17 PM

Eu cred ca fara carne as putea renunta la tot postul! Banuiesc ca la mine post ar fi sa renunt la calculator si televizor!

#27431 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2013 - 03:39 PM

Asa cum spunea si Alpha, si aici ideal e sa renunti la ceva ce-ti place in mod deosebit, cele 40 zile ale postului...in general lumea renunta la ciocolata, sau desert, sau chestii de astea.
oricum postul lor e mai putin drastic decat cel ortodox...au permisiunea la lapte, oua, branza, unt, si peste ...practic doar carnea e exclusa:).
eu facui acum o praji ciocolatoasa sa duc diseara la orchestra, ca ieri fuse ziua unei colege...

Fisiere atasate

#27432 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 04:15 PM

si colegii din Italia, mi-au spus ca si la ei in post renunti la ceva ce iti place mult si ti-e cel mai greu sa renunti. O colega de-a noastra de la IT, a venit anul trecut si tinea post de alcool, cume i beau un pahar de vin la fiecare masa ... Eu tineam cura, cealalta colega din Italia, romanca, nu tinea de nimic, dar nu bea alcool, iar seful ne-a bodoganit pe toate ca nu are cu cine bea.
Prin urmare data urmatoare, dupa o luna cand a revenit, a decis sa iasa cu mine si cu 3 colegi - baieti. Ei bine si noi acestia doar am pupat paharul cu vin, ca nu ne vine sa ne imbatam cu seful de fata :scratch: si ne-am scuzat ca toti conducem si la noi alcool 0 la volan. Prin urmare, seful 'talian (de el vb acu, nu de al american) a fost si mai contrariat ca in 5 (dintre care 4 barbati) la cina nu am reusit sa dovedim o sticla de vin, replicandu-ne ca in familia lui (adica el, sotia si baiatul mare) beau 1,5 kg de vin la o masa (Adica 2 sticle). A zis ca noi romanii avem o problema cu bautura: tb sa bem mai mult :angryfire:!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27433 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 04:26 PM

Eu stiam ca renuntarea la 1-2 chestii care iti plac mult face parte in religia hindusa sau buddhista dintre CELE 5 PRINCIPII MORALE FATA DE TINE INSUTI, Nyama:
TAPAH (ASCEZA = 1 zi/1 luna/1 ora/2 ore/12 ore abstinenta de la a manca lactate/carne, a fuma, a bea, sex, apa, a vorbi – lucruri care ne fac mare placere, oferim jertfa acestei abstinente catre Dumnezeu) .

Nu am stiut pana acum ca se regaseste si in religia catolica, am crezut ca acea colega are crezuri inclinate spre yoga/buddhism ceva...

Stella, arata prea bine ciocolatoasa! indurare :angryfire: :scratch:

#27434 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 05:17 PM

Deci e clar ca in ce ma priveste niciun "post" nu are legatura cu mancarea!
Dupa ce termin cu calculatorul, televizorul, muzica si altele ma ocup si de mancare, mai ales de aia pe care n-o mananc eu!
Daca eu as tine post la ciocolata se cheama ca as trage clapa, nu??

#27435 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 12 February 2013 - 05:39 PM

Vezi postareazerda, la 12 February 2013 - 05:17 PM, a spus:

Daca eu as tine post la ciocolata se cheama ca as trage clapa, nu??
Tu esti ca Antonia: mami ce-ar fi sa renunt la scoala?! Imagine postata
Imagine postata

#27436 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 05:41 PM

hai ca m-ati amuzat! :floare: si Antonia si zerda!

#27437 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 12 February 2013 - 06:04 PM

Furam la BRUGE sa mi spal gindurile negre...frig,lume multa,marci si pretzuri......:floare:
Amnintrat asa de frig in HEMA si am descoperit o popota la etajul 1
Luaram 2 supe ,una salata cu rucola ,paste nuci etc una tarta fructe,browni cu pepite ,2 piinici cald3 si am dat doar 14 e
Basca ca eu am avut supliment de costita la supa....sa moara omu caci de obicei nu iesim fara 60 e
Acus mult timp am mincat carne de cal...f buna pt sanatate nu miroase a urina....ce vorba i asta???
Fac paranteza...acus o vreme am semnat o petitie sa nu se omoare caii aceea salbatici din ro.....sa inteleg ca au fost totudi masacrati????
Mai stie cineva,ceva de afacerea asta????
______
am fugit caau trecut comediile de la ultima zi de carnaval...era o muzica....bine ca se dustreaza lumea orucum berea curge ...riu

#27438 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 08:25 PM

Nu, caii aia nu au fost sacrificati, au fost salvati, dar mai oamenii si alti cai pe care-i vand benevol pentru bani, si sunt si ferme.

#27439 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 February 2013 - 08:35 PM

Salut si de la mine!

Am venit de la dentist si :floare: nu ma mai doare maseaua asa tare.Mai ramasese un capatai de nerv care-si facea de cap prin gura mea!
Da, asta cu postul catolic...Mai bine nu mananc oua si carne decat sa nu beau lapte, asa ca...eu NU tin posturile.Nu ca nu vreau, dar nu pot tine un post doar fiindca ASA TREBUIE! Tin post cand simt eu nevoia.Si mi se-ntampla destul de des.

Cat despre citit...Eu abia de prin clasa a VIII am simtit gustul.Tocmai fiindca mi se impunea sa citesc, nu voiam! Nu citeam, nici in clasa, ca era o emulatie...Toti din clasa mea am intrat la licee ff bune(ca dadeam examen de intrat la liceu si treapta a doua!), si nici sub patura, ci seara, inainte de culcare, aveam "ora de lectura", cand n-aveam ff mult de invatat.

Cel mai mult am citit de cand m-am angajat: pe camp, in autobuz, in tren, acum pe naveta si-n metrou.Citesc, dar sa nu radeti, cartile copilariei, pe care acum le inteleg altfel.Si prefer cartea scrisa pe hartie.Destul stau cu ochiii in calculator!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27440 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 13 February 2013 - 09:43 AM

'Neata!!!!

Dar unde este toata lumea!!!! ;)

Sau tineti "post" de Han! ;)

Stella trebuie sa fie pe drumul spre vacanta! =))

Geany o fi ramas inzapezita? Si apropos cum se distreaza mamitza la carnaval?

Zerda este clar tine "post" de calculator! :)

Fisier atasat  Good_morning_Sunshine__by_Panda_Go.jpg (202.68K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  7f9f339.jpg (76.3K)
Fisier atasat  428308_597439443606339_302920141_n.jpg (28.25K)
Fisier atasat  1308639495_8e7aa16b1cd08c1.jpg (152.75K)
Fisier atasat  1308640228_c591f53c1e7af9b.jpg (161.19K)
Fisier atasat  biscuiti-mocha-cu-nuci.jpg (56.09K)
Fisier atasat  cappuccinoitalia.jpg (35.13K)
Fisier atasat  chocolate_crinkles.jpg (37.14K)
Fisier atasat  IMG_2861.JPG (124.16K)
GEORGIA

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1370
  • 1371
  • 1372
  • 1373
  • 1374