Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28701 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 03:14 PM

Daca e pe vorba de alte vremuri, vin si eu cu o poveste: avea tata un student arab( parca sirian sau iordanian) mah, ala nu invata nimic, dar ghinionul lui, i-a cazut lucrarea de licenta la tata. Boooooon, ii spune tata ce sa invete, asta avea treaba pe la barurile din oras, ii face structura lucrarii( eu, cand am auzit m-am crucit, conducatorul meu de licenta m-a vazut la fata doar cand i-am pus lucrarea in mana si asta 15 ani mai tarziu), in fine, erau studenti straini, plateau bani grei statului roman, il cheama tata sa-i zica cum sa faca prezentarea lucrarii, ala tufa de venetia, probabil platise pe cineva s-o scrie!

Si-l intreaba ok, deci nu stii nimic, casetofon ai?? Ala prompt: ce marca??

Tata senin: ce marca ai!

Cica imediat, tata: hai, zboara!

Se intoarce ala dupa jumate de ora cu un casetofon nou-nout in cutie.

Asta e bun???!!

Tata: daca merge, e bun!
Il desfac ei, il baga in priza si tata ii face prezentarea o inregistreaza si-i zice sa asculte caseta asta pana peste 3 zile non stop si-i pune casetofonul in brate!

Sa cada ala din picioare: pai credeam ca e casetofonul dumneavoastra!!
S-a enervat tata si i-a zis, daca nu-mi ciripesti 50% din ce e pe caseta sa stii ca te pic!

Dar erau alte vremuri....dada, existau casetofoane :floare:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28702 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 03:19 PM

Vezi postareastella, la 27 March 2013 - 03:03 PM, a spus:

wow, ce succes, mai rau ca mama omida =)).

merci fetelor =))

Traiasca Mama Stella!!!! :floare: =))

Ai un suflet mare si bun, asa ca poti sa fi mama la atatia "copii"!

Si daca stau sa ma gandesc, ai putea sa-mi fi si mie mama (copil mai de adolescentza)! :bounce:
GEORGIA

#28703 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 March 2013 - 03:28 PM

Doamnelor si domnilor,

luni am musafiri si vreau sa fac rulada de piept de curcan in sos de spanac si gorgonzola. N-am habar nici cu ce s-o umplu , si nici nu prea stiu cum se face , banui...dar nu mi-s sigura. Ma ajutatzi?

Ma gandeam sa fac ruladele : le umplu cu rosii in ulei , apoi le leg bine , le frig scurt pe toate partzile , apoi le pun in vas si torn peste ele un sos din spanac , gorgonzola si smantana.....

ce zicetzi?

Cu ce garnitura ar merge?

#28704 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 03:31 PM

Asta cu cadourile pe la profesori ca sa iei note bune si premii, a fost dintotdeauna.
Sa va zic o faza, ca tot discutam de probleme legate de scoala, un coleg de generala a lui Alex a obtinut note mari mai mult pe baza cadourile date profesorilor, a luat premiu in fiecare an, ma rog, a intrat la acelasi liceu cu Alex, numai ca in semestrul I, baiatul premiant a ramas...corigent. :floare:
GEORGIA

#28705 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 03:39 PM

Vezi postareaMutti, la 27 March 2013 - 03:28 PM, a spus:

Doamnelor si domnilor,

luni am musafiri si vreau sa fac rulada de piept de curcan in sos de spanac si gorgonzola. N-am habar nici cu ce s-o umplu , si nici nu prea stiu cum se face , banui...dar nu mi-s sigura. Ma ajutatzi?

Ma gandeam sa fac ruladele : le umplu cu rosii in ulei , apoi le leg bine , le frig scurt pe toate partzile , apoi le pun in vas si torn peste ele un sos din spanac , gorgonzola si smantana.....

ce zicetzi?

eu am facut piept de curcan umplut cu spanac si branza, iar din rosii am facut sosul. Deci taman invers cum vrei tu sa faci. :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#28706 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2013 - 03:41 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 27 March 2013 - 03:31 PM, a spus:

Asta cu cadourile pe la profesori ca sa iei note bune si premii, a fost dintotdeauna.
Sa va zic o faza, ca tot discutam de probleme legate de scoala, un coleg de generala a lui Alex a obtinut note mari mai mult pe baza cadourile date profesorilor, a luat premiu in fiecare an, ma rog, a intrat la acelasi liceu cu Alex, numai ca in semestrul I, baiatul premiant a ramas...corigent. :floare:

Gyorgy, asa se intampla cand iti furi singur caciula.

#28707 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 03:51 PM

Buna ziua,

Mai intai, un La Multi Ani calduros pentru Bea. :floare: Draga mea, si eu tot 40 fac anul asta si nu-mi vine sa cred, mai ales ca nu-i simt :bounce:

Vezi postareaboni, la 27 March 2013 - 10:36 AM, a spus:

Am tot zis eu că eu am norocul să trăiesc în altă lume (încă) din punctul ăsta de vedere, într-o lume mai aproape de "normalul" aşa cum îl văd eu.

Boni, unde e locul asta ca sunt interesata. Serios! Pe mine m-a apucat asa un dor de Romania, a mai venit si Laponica cu documentarele ei despre daci si m-a starnit si mai tare =)) O fi astenia de primavara, o fi melancolia de la 40 de ani =)) , nu stiu...

#28708 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 March 2013 - 03:57 PM

Mai melancolicelor de 40 anisori...sunteti micute mai....sa vedeti mai colo sa ce" joie de vivre" va apuca...uitati melancolia.....da ptiu...sa nu uiti ca miine am intilnire cu cardioloaga sa nu revin....melancolica :floare: :bounce:

#28709 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 27 March 2013 - 04:05 PM

Vezi postareaaura, la 27 March 2013 - 03:51 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 27 March 2013 - 10:36 AM, a spus:

Am tot zis eu că eu am norocul să trăiesc în altă lume (încă) din punctul ăsta de vedere, într-o lume mai aproape de "normalul" aşa cum îl văd eu.

Boni, unde e locul asta ca sunt interesata. Serios!
hi hi hi, e la margine de oraş :bounce:
Serios acum, şi la noi în oraş ai toate şansele să dai de fiţele din poveştile anterioare. Nu-i Sibiul cu nimic mai prejos la fudulie decât restul ţării. Noi am dat-o pe Maia la şcoala din cartierul nostru. Doar trece strada :floare: Ţin minte că am avut parte de sprâncene ridicate atunci, că "ce şcoală e aia"? Una mai aproape de normalitatea mea. Vin şi aici copii cu telefoane mobile la şcoală (în clasa a II-a) dar măcar am putut să-i explic Maiei că acei copii au nevoie de telefon pentru că rămân la un fel de "after school".
Uf, închei, că mă sună tel. şi apoi trebuie să plec acasă.
Vă pup Imagine postata

#28710 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 04:05 PM

Verber :floare: merci pentru incurajari.

Referitor la scoala, Stella e clar ca vorbeste de alta lume. Cam acelasi sistem e si aici si nu sunt fitze.

Si eu cand eram in clasele primare si se cereau bani pentru fondul clasei si pentru cadouri nu intelegeam de ce ai mei nu vor sa dea (mai ales tata, un geaman zgarcit :bounce: , econom isi zice el). Ma cam suparam pe ei ca ma faceam eu de cacao la scoala. Cu toate ca eram prima la invatatura, cand era vorba de bani nu conta, trebuia sa sari cu banu'.

#28711 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 04:18 PM

Doamnelor si domnilor,

ce zicetzi?

Eu zic, ca ar merge foarte bine linga ele cartofii duchesse ai lui Any si un sos deasupra.

Si mai zic, la ruladele tale sa pui si niste cascaval dedesupt si deasupra umpluturii care o alegi, sa faca priza sa nu se desfaca atunci cand tai felia. Se pot umple cu varii umpluturi.

Dc nu faci sosul separat si sa il pui deasupra feliei de rulada? intreb doar asa ar iesii mai bine in evidenta felia de rulada si esti sigura ca place sosul care ai hotarat la toti invitatii?

uite o idee cum am umplut eu pulpa intreaga desosata de curcan
Pulpa mea este umpluta cu vinete marinate in ulei si pikante, rosii uscate la fel, praz, cascaval, bacon dedesupt si deasupra (vezi la felie ca se vede roz) oua crude, 1 lingura amidon, merisoare,cateva smochine uscate taiate marunt, piper, sare (condimente ce iti plac tie pui).

Fisier atasat  DSC00863 (Small).JPG (188.46K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  DSC00866 (Small).JPG (189.06K)
Number of downloads: 0

inainte de a fi impachetata in hartie
Fisier atasat  DSC00875 (Small).JPG (178.45K)

Fisier atasat  DSC00872 (Small).JPG (173.8K)

Fisier atasat  DSC00884 (Small).JPG (213.35K)

Fisier atasat  DSC00892 (Small).JPG (172.33K)

Pieptul sa il bati bine sa fie bucata cat mai mare si le poti impacheta ruladele unse pe deasupra in hartie ptr copt, apoi lasi in hartie pina se patrund bine, apoi scoti hartia si pui in alta tava ruladele sa se rumeneasca (in hartie va avea suc de la carne).

Sunt sigura ca o sa iti dea idei si alte fete aici.

Spor!

#28712 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 27 March 2013 - 05:31 PM

merci , cerra :D

#28713 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 05:52 PM

Vezi postareaMutti, la 27 March 2013 - 05:31 PM, a spus:

merci , cerra :D

Cu placere!

#28714 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 March 2013 - 06:22 PM

Mutti, nu le da, ce treaba au ei ce datorii ai.Tot felul de gaselnite.Mai acum ceva timp spunea o fata ca mai nou acum se cere reinoirea Anmeldung-ului la 3 luni :D WTF, de unde si pana unde?

Bia, 40, 50,60, ce conteaza cifra din CI?Important e cum te simti tu.Sincer eu copila fiind ma gandeam, wow 20, wow 30, ete, toate sunt la fel, cel mult pt mine, ma simt un copil, ca si arat asta e partea a doua :D .Acum ceva timp ma intreba o colega cati ani am.Cand i-am spus cati am, s-a mirat ca nu-mi dadea mai mult de 28 si ma intreba ce creme speciale folosesc ca ea are numai riduri si abia in februarie implinise 35. :D

Mie iar mi s-a stricat cuptorul, de 2 ori in juma de an, semn ca tb unul nou.Al meu e inebunit ca nu mai pot sa-i fac saratele :D .Azi am luat sparanghel alb si verde si leurda(de cand o asteptam), sa vedem ce combin :D .
Gata fug ca am o pizza in cuptorul cu microunde :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#28715 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 27 March 2013 - 07:09 PM

Doamnelor si domnilor,

ce zicetzi?

Draga Simo' eu nu ma prea pricep,dar eu asi pune cum spune si Cerra sosul alaturi de feliile de rulada,ca daca nu place tuturor?! ca si garnitura cartofii duchesse,dar la masa mai poti pune si intr-un bol cateva rosioare cery,salata de sfecla rosie,si un bol cu salata verde/rucola (cum ai gorgonzola in sos,poti sa pui la salata si miez de nuca) sau salata cu fenicul si portocala .

#28716 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 27 March 2013 - 07:54 PM

Bia, la multi ani, buni, frumosi, fericiti si plini de iubire!:D

Din ce-am citit, deja ai primit cadouri extraordinare! 40 de ani? Acu'7 ani si eu implineam 40! Dar eu simt ca n-am 30! Varsta e cea pe care-o simti, nu cea din buletin! N-ai tu treaba cu ce scrie acolo! Tu sa fii sanatoasa!

Despre banii de scoala, eu am invatat intr-o lume cat de cat normala.Doar fondul clasei, din care se cumparau perdele, vaze pentru flori, ghivece cu flori, creta, bureti pentru tabla... Cadouri? Nu! De 8 Martie, ghiocei lu' "tovarasa".Flori la inceputul si sfarsitul de an si....cam atat.Excursii..la mine n-a fost cazul.Sora mea, Dumnezeu s-o odihneasca, era ff bolnava si obosea, asa ca eu NU excursii si tabere, ca ea nu putea merge, asa ca...

Aura, vrei poze cu Braila? http://brailapebune....or-prima-parte/ Ce rea-s! :D

Miti, sanatate Dianei si tie! Vreau s-aud ca v-a trecut raceala! :D

Oooff, azi am ajuns acasa ca Mos Craciun! Ningea pe rupte! Acum...nu stiu! Mi-e frica sa ma uit!

Am auzit ca se sta la coada pentru Stellina! Ei, eu i-as fi o sora mai mica, asa, ca-s vreo 12 ani diferenta.Stelllin, sa te-ajut sa "crestem" fetele?:D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#28717 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2013 - 08:08 PM

Simo, eu nu le am cu ruladele, asa ca las fetele pricepute sa raspunda.
daca tii musai la sos de spanac cu gorgo...poate un simplu orez sau cartofi noi naturi e de ajuns....parerea mea.

Bai sa va depan din amintirile mel...cand am terminat eu clasa 12 in secolul trecut, in anul de gratie 1972 ( multe nici nu erati nascute :floare: ) s-a hotarat ca se face mare banchet in liceu si costa ceva 100 sau 150 lei, nu mai tin minte cifra exact, ca eu din start am zis *niet* , multumesc , eu nu particip. ai mei stateau in provincie si deja era un efort mare financiar sa-mi plateasca gazda etc....
toti insistau, hai ba nu fi penibila, de ce sa nu vii ; alea alea....pana cand cu 1 sau 2 zile inainte de banchet bunul meu coleg si prieten Vlad N , a venit la mine si mi-a zis * sa faci bine sa-ti cauti o rochie si sa te prezinti la banchet*....la care eu am zis * baiete , esti dus cu mintea, eu nu m-am inscris si nu vin, si replica lui finala * te-a inscris mama ,si a zis ca nu incape nici o discutie*

#28718 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 27 March 2013 - 10:32 PM

Maii! am mai patit o nepatzita :( se vede ca iar sunt in perioada toate mi se-ntampla numai mie :floare: (stiti ca abea am terminat cu inundatie,instalator si toata cheltuiala) ,al meu isi manca linistit spaghetele lui preferate cand mesaj de la orange ca s-a efectuat de pe nr. lui o incarcare catre o cartela prepay in valoare de 22,5 euro( la abonamentul pe care-l are el e maximum ),la care sotul a sunat imediat sa spuna ca el nu a facut nici un fel de incarcare de nici un tip de nici un fel...
Restul e limbi straine ca eu nu ma pricep stiti cat de atehnica sunt :pupic: http://www.adspedia....e/#.UVNVhhcXHfYse pare ca a fost spart nush' ce cont :wub: ca avea dishteptu' in calculator Webcare,aia de la orange se spala pe maini a spus ca sa faca plangere la politie,oricum sunt buna de plata de 1 milion :hug:

#28719 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 10:42 PM

Ce ghinion Geany!

Se practica amu si daca nu ai nici un cont. Pur si simplu se incarca sau iti vine la plata si te intrebi ce si cum ca nu ai vorbit tu. Eu cred ca, totusi este implicat cineva si din retelele de telefonie, ptr ca nu doar in orange se intampla.

#28720 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 March 2013 - 11:32 PM

salutare la han si multa sanatate tuturor! voie buna si numai bine!

2ut ai primit cadouri minunate, altceva nici nu-ti mai trebuie, decat sanatate ... in rest le ducem pe toate! 40 am implinit si eu, nu-i un capat de tara... , e drept ca nu mai spui, am treizecisi... de ani. Mie nu mi se dau de fel 40, toata lumea se mira cand aude, asa ca ma lasa rece ce scrie in buletin, eu tot ca o fetiscana imi place sa "ma port". Eu doar la 25 am suferit.

Ai mei nu au dat cadouri niciodata la profesori (fondul clasei, 1 martisor, 1 buchet de flori la inceput si la sfarsitul scolii doar cand eram micuti) si in general au urat spaga (la scoala, doctor etc), mai ales tata! Acum sunt alte vremuri, e greu de pastrat un echilibru, discrepantele intre veniturile parintilor, dar si versus veniturile profesorilor sunt enorme, fata de platitudinea care era pe vremea noastra.
Sa ti se ceara/propuna 700 lei pentru "saptamana alba" sau cum s-o numi, mi se pare aberant! Parerea mea sincera e, Giorgi, pt ca Alex e doar in anul intai de liceu, sa mergi pana la scoala si sa ai o discutie cu diriginta, in care sa ii spui ca exista foarte multi parinti carora nu le ajung banii de la un salariu la altul pentru cheltuielile normale de trai, iar copiii sunt sensibili si ar fi bine si corect sa ia asta in calcul inainte de a face astfel de propuneri si mai onest ar fi sa se limiteze la vizite la muzee, planetariu si pe unde mai au copiii intrari gratuite si este EDUCATIV! Daca venea propunerea din partea parintilor "cu fitze" ... poate mai "intelegeam" ..., dar din partea unui profesor care traieste dintr-o leafa din invatamantul romanesc si ar trebui sa cunoasca valoarea banului mi se pare extrem de deplasat.

Am nevoie de un sfat/idee: am primit duminica un kg de cas proaspat bio, complet nesarat. Nu se inghesuie nimeni pe el. Eu pt moment am 3 sapt in care nu voi servi branzeturi. Cum il pot pastra? se poate congela? si la ce il pot folosi? Merci :floare:

In rest nu mai stiu care ce ..., dar va pup pe toate la gramada!

Sa vina primavara, soarele si caldura! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic