Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • 1439
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28721 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 12:15 AM

Eu am primit atunci un kilogram de cas de la vaci bio de pe la Neamt.Tot asa, nu l-am putut manca pe tot si mi-au dat fetele reteta de cas framantat cu un pic de sare, pus in borcan, indesat bine si sigilat cu unt topit.

Ar mai fi si posibilitatea sa-l razi si sa faci ceva pateuri cu el. Alea se pot congela, le poti scoate pentru amici.

Geany zicea sa nu te atingi de casul framantat 2-3 saptamani. La mine un borcan a prins 5 luni, a fost OK si atunci!

Am uitat sa scriu ca trebuie scurs bine de apa inainte de procedeu.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28722 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 March 2013 - 12:23 AM

Bună seara la hangitele frumoase!

Da, Danny, casul se poate congela.

Bia, frumoase cadouri ai primit!

Referitor la cadouri, nici ai mei nu cotizau decât cu fondul clasei. Prin câte mizerii am trecut cu învățătoarea din cauza asta nici nu vreau să-mi aduc aminte. Bine că a trecut.
Eu am fost o eleva destul de silitoare așa că am rămas șocată când fratele meu venea acasă și ne zicea că-i cereau profesorii 25 euro (minim) pt un examen. Am rămas masca!
Îmi povesteau și alte prietene de chestii de genul ăsta, culmea despre profi pe care-i aveam și eu. Rămâneam interzisă de fiecare data.
O absurditate!

Acum am doi copii la școală și mă apucă spaima în când vă citesc.
Anul trecut școală Giuliei a decis că nu se va mai face excursia anuală pt ca ceea ce găsiseră au considerat că e prea scump. Așa că au lăsat la latitudinea fiecărei clase în parte (a părinților) ce și cum. Noi am ales un picnic.
La Mara deja s-a propus o ieșire în parc ca festa pt sfârșitul anului.
Cadoul de Crăciun a fost o floare (planta în vas).
A, și nimic nu e obligatoriu. Scoala îți face o propunere, tu ca părinte decizi ce e mai bine.

Pt ca Boni mi-a adus aminte... Nici eu nu sunt de acord cu celularele la copiii mici și ma tot ciondaneam cu prietenii pe subiectul asta.
Ghici cine ii da vinerea celularul lu' Mara? Altă soluție nu am și tare mă enervează. Dar altă posibilitate nu am.

Am scris un cearșaf...
Sorina

#28723 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 March 2013 - 01:12 AM

Vezi postarea2ut, la 27 March 2013 - 09:42 AM, a spus:

Maya, ce plini de zapada sunt bietii, ce ai zis ca sunt aia?

Pai la unu singur îi spune cobold, iar la doi le-o spune cobolzi... cel putin asa credeam eu. Probabil n-o fi corect? :hug: Pentru urechea mea asa a sunat bine, asa am scris :(
Sînt niste spiridusi, ceva de genul asta. Mai am si altii, ca-mi plac :(

La multi ani! :wub:
Florile ti le-am postat mai devreme la subiectul dedicat :floare:

Vezi postarea2ut, la 27 March 2013 - 11:27 AM, a spus:

Multumesc Lia, asa e. M-au distrat ca toata dimineata mi-au explicat ca azi trebuie sa stau acasa, cum sa ma duc la servici daca e ziua mea!!!!
M-am inteles cu ai mei ca azi nu facem nimic deosebit (e destul de rau si asa ca fac 40 de ani :pupic: ), dar ei sa ma scuteasca de spalat vase.

Hai mai, nu ma baga în butoiul cu nebuneala, ca în cîteva zile te ajung :(
La capatîna si suflet, eu ma simt o dilie de 20 de ani :D ... asa cît fac pe-o parte :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28724 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 March 2013 - 01:55 AM

Mai, mai am timp inca pana la Pastele romanesc.
Eu nu am avut deloc timp , si de cand stiu cine e destinatara mea, ma gandesc si iar cujet ce i-ar place...
musai sa gasesc o idee.
noapte buna

#28725 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 March 2013 - 09:19 AM

Neata, ia ghiciti cum e vremea pe la noi? Ati ghicit...totul e alb, din nou. Cand ma trezesc dimineata si ma uit pe gream m-apuca nervii. No, sper totusi sa nu mai tina mult.
Stella, iui ce mi-ar placea sa fiu fata ta, iar Maya ar putea sa-mi fie un fel de geamana, atunci, nu? oricum, vad ca deja ne-am adunat o gramada in curtea ta....
Maya, is fain cobolzii aia ai tai si mie imi plac, n-am mai auzit pana acuma de ei.
Deci si tu 40? Tot asa zic si eu, ca-s pe la 20, pe-acolo. Imi aduc aminte cand eram elevi, la liceu si erau intalnirile de 20 de ani stiu ca ni se parea noua atunci ca vai ce batrani erau cei care veneau....a tineretii perspectiva.
Zoazo, Sorina, Dani,multumesc de urari, aveti voi dreptate, chiar nu ma simt de 40.
Noi in saptamana altfel, dupa cum va ziceam Ale nu face nimic, Ioana care are invatatoare merge la ceva planetariu si au carnaval (i-am gasit un costum de buburuza mortal, o sa-i fac neaparat poze).
Sper ca la voi e vreme frumoasa, asa cum si-o doreste fiecare (ca Pusa cred ca zice ca o injur daca-i urez soare si cald :floare: ).

#28726 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 28 March 2013 - 10:08 AM

Hello din goana calului. azi e ziua prietenei mele cele mai bune, si nasa Valentinei; suntem d'un leat.
asa ca disdemorgen am balotat sa fac ceva prajitura( dubla cantitatea la cea a casei de cioco...sa vad ce-o iesi, xca e prima data ca o fac in tava mare ) si acum 2 checuri sunt in cuptor, si stau cu ceasu-n mana, ca sunt tot pe fuga.
de maine am cateva zile libere...aici fiind canton protestant , vinerea mare e liber si inchis peste tot.
pup rapid tulemond.

#28727 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 March 2013 - 10:43 AM

buna dimi, girls si o zi frumoasa!

Multumesc pentru raspunsuri.
Deci congelat, sau cas framantat. Si merge apoi numai la pateuri/placinte/mamaligi? Al meu e foarte proaspat, curge zer din el.:occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28728 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 10:48 AM

Stella, sarbatoare frumoasa, sa-ti traiasca prietena! Si apoi hodina buna in weekendul prelungit. Prepari ceva ca de Paste?

pe mine m-a luat iar tusea aia enervanta din minut in minut cu porcarie in gat ... uf! M-a luat de vreo 2 saptamani ... , dar uite ca nu trece ... Tot mi-a fost frig zilele astea ... Parca tot simt de cateva zile ca am o haina umeda pe mine ... :occasion14:

#28729 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 11:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 March 2013 - 10:43 AM, a spus:

buna dimi, girls si o zi frumoasa!

Multumesc pentru raspunsuri.
Deci congelat, sau cas framantat. Si merge apoi numai la pateuri/placinte/mamaligi? Al meu e foarte proaspat, curge zer din el.:occasion14:

Il lasi la scurs mai intai. Eu l-am framantat cu mana si dupa aia cu furculita.
Uite ala de 5 luni l-am mancat prin iunie si am umplut ardei si rosii cu el, cu marar si ceapa rosie. Merge si-n omleta, mananci si cu ochii. Proportia de sare o stabilesti tu, dupa gust.O lingurita la un kg, e ok.

#28730 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 11:34 AM

Hello!!!!!!!!!!!

S-a rezolvat problema cu scoala, in sfarsit aseara la ora de dirigentie s-a lamurit si ce vor face in "saptamana altfel". O zi la teatru, o zi la film si o excursie de 30 lei la copiii din Valea Plopului, cred ca ati auzit de ei!. Fiecare copil trebuie sa duca o punga, mai mare sau mai mica dupa bugetul familiei, cu alimente neperisabile. Asta mi s-a parut un lucru frumos si bun! Si atat, a renuntat singura la excursiile scumpe, sigur s-au mai sesizat si alti parinti.

Altfel, astept cu nerabdare...primavara!
GEORGIA

#28731 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 11:40 AM

MULTUMESC FRUMOS de indicatii!

Dimi, parca iesise soare, acu' iar a fugit!

#28732 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 28 March 2013 - 11:44 AM

Hello si-un decor alb fleoscaitor la mine!

Stella, sa-ti traiasca cumatra :occasion14:

Bia, urasc io soarele, da' nici iarna asta prelungita nu-mi place.Da'i bine ca-i umezeala la pamant. Sa vedem cum s-o topi in we, sa speram ca nu vor fi probleme.

Aura, alunga melancolia dupa plaiurile strabune, stai acolo ca stai bine!

Giani, ia pune tu niste intrebari mai serioase maroiului, copchii astia stiu mai multe decat crezi!

Dani, casul merge congelat, dar daca-i cu zer, la decongelare nu prea merge mancat ca atare. Nu mai are aceeasi consistenta. In schimb e bun in placinte, prerparate sau mancat cu mamaliga. Eu l-as taia in bucati mai mici si i-as face vant in congelator.

Io-s cam racita, gratie sefei care a-mpartit virusii cu darnicie.
Am nervi!

#28733 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 28 March 2013 - 12:04 PM

Vezi postareamoatza, la 28 March 2013 - 11:44 AM, a spus:

Am nervi!

Pai zi-i sa nu mai faca atata exces de zel si sa stea acasa cand e racita, sa nu mai dea si la cei din jur :occasion14: !

#28734 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 12:09 PM

Hello si de la mine, aseara am scos nasul pe balcon, inca batea vantul, Veve tzusht dupa mine!
Am eu rabdare, dar cata, am luat animala si-am infipt-o cu toate labele in zapada! 2 secunde nu s-a miscat dupa care s-a intors in casa!! Adica ce palaria mea!!

#28735 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 28 March 2013 - 12:25 PM

Buna dimineata! Chiar m-am saturat de frig. De o saptamana nu trece temperatura de 5 grade. ZIceam ca e bun frigul ca mai mor virusii. No, au crapat toti, de-acuma ar fi vremea sa se incalzeasca.

Giorgi, sigur au luat atitudine mai multi parinti si doamna si-a revizuit planurile si a revenit cu picioarele pe pamant

Stella spor la treaba si sa-ti traiasca prietena!

La inceputul Postului copiii primesc de la scoala un fel de pusculita, o cutie de carton cu o taietura pe unde sa bagi monezi. Ideea este ca in aceste 6 saptamani sa stranga maruntis pentru Trocaire
Eu pun cutia pe masa din bucatarie si care cum vine si vrea isi goleste buzunarele de centi de cupru de obicei, maruntis in general. Anul trecut, acum doi ani, etc. am umplut cutia

Ieri dimineata imi beam cafeaua inainte de a pleca la servici si o vad pe Andreea ca deschide cutia si se uita ca milogu-n straita. " ce-i baiu'" zic. "Pai mai sunt cateva zile din post si cutia e numai pe jumatate plina" "Copile asta e. Cat s-a adunat atata este, mai bine mai putin decat deloc"

Cand vin de la servici aveau gurile pana la urechi. " Mami ridica Charity box". Dau s-o ridic, imi aluneca din mana de grea ce era. Plina ochi. Copiii mei si prietenul lor Paul s-au dus si-au aspirat/curatat masina mamei lui Paul, au plimbat cainele altei vecine si au umplut 3 pungute de-alea de la banca pt monezi , cu maruntis. De bucurie mi-au curatat si mie masina, gratis Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#28736 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 12:30 PM

Frumos din partea lor!! Ai niste fete de toata isprava!

Eu nu mai zic nimic ca toata lumea cred ca s-a saturat sa m-auda cat urasc eu frigul!!

#28737 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 12:36 PM

Dani, casul merge congelat, dar daca-i cu zer, la decongelare nu prea merge mancat ca atare. Nu mai are aceeasi consistenta. In schimb e bun in placinte, prerparate sau mancat cu mamaliga. Eu l-as taia in bucati mai mici si i-as face vant in congelator.
Am nervi!

si cand scot bucatelele, fiind asa complet nesarat, la ce-l folosesc ?

si pe mine m-a luat urat: frisoane, doare usor capatana, tusesc intr-una innecacios - parca as avea niste stropi de apa pe trahee, dar si scot din gat porcarie cand si cand, mi-e frig de mor! imi pusai acu'un polar pe mine, sa vedem daca reusesc sa ma incalzesc. Abia daca am putut dormi azi noapte de tuse de aia ... din minut in minut ...Dar macar eu nu am nervi, psihic sunt zen :occasion14:

#28738 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 28 March 2013 - 12:40 PM

Vezi postareazerda, la 28 March 2013 - 12:30 PM, a spus:

Frumos din partea lor!! Ai niste fete de toata isprava!

Eu nu mai zic nimic ca toata lumea cred ca s-a saturat sa m-auda cat urasc eu frigul!!

Saru'mana! Imagine postata ma rog sa nu se schimbe niciodata. Sa ramana vesele, cu suflet mare si minte deschisa
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#28739 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 12:49 PM

bravo fetele si mamica Alpha!
cel mai mult imi place ca nu le-ai trimis tu sa castige bani ci s-au gandit ele ca banul trebuie muncit! :occasion14:
dar ce este Trocaire?

si felicitari si sotului pentru aniversare (sper sa nu ma insele memoria, de ziua lui era cadoul tau, nu?) si pentru partida de paintball! a castigat? sau doar distractia a fost mare? ai pus si foto in action?

#28740 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 March 2013 - 01:03 PM

Hello si-un decor alb fleoscaitor la mine!

Giani, ia pune tu niste intrebari mai serioase maroiului, copchii astia stiu mai multe decat crezi!

Nu stie Moatzo :occasion14: cert e ca transferul s-a facut pe internet a fost sparta parola /contul webcare ,orange l-a blocat imediat dar in rest ,nu-i nimic de facut,ei nu se implica te trimit la politie,hackerii nu-s prosti nu actioneaza de pe propriul p.c,ci de la vre-un internet cafe sau mai stiu eu ce internet mobil wireles mai stiu eu ce destea',nr. ce a fost incarcat era o cartela prepay,la care daca sun intra casuta vocala.Conform abonamentului mic pe care-l are sotul asta era suma maxima ce se putea incarca ,dar altii,multi au patit-o cu sume mult mult mai mari http://www.monitorul...-cu-600-de-euro doar un exemplu,dar e plin de deastea, :wub: Inainte de asta imi era blocat contul facebook,cu mentiunea ca cineva dintr-o alta locatie a intrat abuziv pe contul meu si ca se solicita schimbarea parolei ,apoi imediat a venit mesajul ala de la Orange precum ca s-a efectuat cu succes o incarcare de 22,5 euro catre un nr. care s-a dovedit ca era cartela prepay,cei de la orange au dezactivat imediat parola de la serviciul webcare si au confirmat ca prin acesta s-a facut transferul ,au cerut si nr. acelei cartele dar in rest ,atat !

Hasta!ie'...am mai facut de nervi doar pana acum inca un chec ,un orez cu curry, cu sos dulce-iute acrisor sa-l acompanieze si bag si un pui la cuptor,ca m-am nervat! :-*

O zi faina tuturor!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • 1439
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic