Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • 1451
  • 1452
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28981 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 April 2013 - 05:04 PM

Multumesc de aprecieri :floare: Si mie imi plac mult farfuriile, si mai ales sa bibilesc la aranjatul mesei.
Zoazo, si eu tot prieteni dragi am avut la masa :-*

Mie sincer imi place combinatia de albastru-verde si cu un pic de pata de culoare, arata super :)

Oricum, asa e, bucuria de-ai avea pe cei dragi alaturi conteaza cel mai mult.
A cat is a friend fur-ever !

#28982 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 April 2013 - 06:30 PM

Vezi postareaaura, la 06 April 2013 - 05:00 PM, a spus:

mi-as permite sa recapitulez:

oricum ar fi, preparatele tale or sa fie in sine un spectacol, deci nu te ingrijora prea tare cu decorul.

Nu o sa fac mare lucru.Acu pot sa zic, ptr ca nu ma mai razgandesc(deja sunt singura acasa) daca mai ma invart mult si gandesc si razgandesc, cred ca o sa fiu si la noapte singura :-* (sot plecat la fotbal, copila plecata in oras )au aspirat, fiecare cu treaba lui, doar eu nu eram pe treaba mea. Au zis cam asa: sper ca nu te mai razgandesti iarasi nici cu ce mincam nici cu altceva.

No sa recapitulam meniul:

fara aperitive (daca nu ma razgandesc)

ciorba de burta +ardei iute
friptura de porc+pui
cartofi duchesse
legume la tigaie
barcute din vinete umplute
salata verde
mujdei
sos rece de maioneza, usturoi smantana
paine de casa
sucuri
cafele
vin (daca vrea cineva) sofer
visinata
lichior din cirese amare facut de mine
rachie de prune
bere cu alcol si fara alcol (daca vrea cineva)
tort fara blat cu stracciatella, fructe de padure si toping din fructe de padure.

eu din tot ce am zis, nu am facut decat painea si tortul care este in stadiul asta

Fisier atasat  IMG_4847 (Small).JPG (75.15K)
Number of downloads: 0

si painicile (am facut doua sa nu mai fac si luni alta ptr sot)

Fisier atasat  IMG_4853 (Small).JPG (85.93K)
Dupa cum se vede, nu este mare pregateala.

#28983 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 April 2013 - 07:09 PM

Vezi postareacerra, la 06 April 2013 - 06:30 PM, a spus:

Glumesti, nu :-*?! Painicile barem, arata superb!
A cat is a friend fur-ever !

#28984 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 April 2013 - 07:44 PM

Vezi postareaUma, la 06 April 2013 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 06 April 2013 - 06:30 PM, a spus:

Glumesti, nu :-*?! Painicile barem, arata superb!

painici zic eu dar s asti ca sunt din 2 kg de faina amandoua facute (sunt mari).Iar tortul dimineata il fardez cu fructe de padure(taiat va fi dragutzel ca un sah.

Nu glumesc! asta`i mare pregatire? nuuuuuuuu

Nu suntem multi, dar am avut bafta de altele mult mai migaloase ptr multe pers cea mai mare organizare a mea, era ptr prietenul nostru Ion, unde sa tinut Ion 2 zile si sa gatit 2 zile prima zi vreo 30 pers si a doua zi cam cu vreo 5 mai putin. Cam acelasi meniu sa nu se supere nimeni:)
cam asa si poate ca va apuca pofta si pe voi
Am avut ajutoare la spalat vase si legume (ca eu is cam ciudata si nu imi place sa isi bage nimeni mainile in oala mea.

Fisier atasat  IMG_1713 (Small).jpg (137.01K)

Fisier atasat  IMG_1681 (Small).jpg (144.33K)

de astea imi este pofta
piersici umplute

Fisier atasat  IMG_1693 (Small).jpg (114.72K)

Deci, ptr 6 pers este floare la ureche simplu.Dimineata ma trezesc si ma apuc de treaba , ptr ca vor ajunge in jur de ora 15:30.

#28985 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2013 - 10:48 PM

Vaii Cerulina! :) mie la o masa imi plac cel mai mult aperitivele :) astea care le-ai pus ,arata intr-un mare fel!

Chiar ma gandeam la farfuriile tale ,pe care le ador(intre noi fie vorba e culoarea mea preferata,desi iubesc toate culorile,aproape pe toate :-* ,stii tu maroul ,dar nuantele astea de verde ma termina,cu astea ma si machez la ochi)

Chiar ma gandeam la aranjamentul tau,si ma gandeam ca mi-ar fi placut servete mov inchis-indigo :) sunt dusa rau..
Ce frumoase aranjamentele alea de organza :)

Sa-mi spui musai cum a decurs masa! :-* :-* te pup cu mare drag!

In alta dezordine de idei,am fost la mama ,a facut mititei la gratar(ca a achizitionat tata la tavitza ca-i era pofta),dar a facut si cartofi prajiti si salata pt. je' ,am facut taiteii din oua de gasca,domnu' Geany a facut treaba buna,balconul meu arata bec-beculet,mai spal geamurile si gata ,dau drumul la sezonul''balcon'' :)
Domnul Geany a fost recompensat cu ''macarale'' cu carne ca, cu el e mai ''grele''cu vegetalele, asa ca o zi terminata in glorie! :-*

Noapte buna tuturor!

#28986 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2013 - 10:52 PM

Buna seara la han. Am ajuns si noi acasa ( aka recuperat pe miss proaspat sosita de la Bucale, cu minunatii )
Merci dragilor( stiu ei cine :) ) ca am scaricica , telemea , si alte multe minunatii, asa ca ma voi rasfata curand cu de toate :-*
azi am spanzurat niste gologani la Zh, dar am gasit pentru miss ceva dragutz, si chiar i-a placut. mie mi-am luat niscai balerine usoare , sperand ca vine si pe aici timpul frumods, ca tot cu cizme si vesta de iarna umblu :)
Noapte buna si ne vedem maine.
Ps, Cerra, ce arati tu pentru cheful de Ion, e adevarat banchet...si meniul de maine nu e deloc mai prejos, sau simplu :-*
Sa aveti o zi minunata cu totii impreuna.

#28987 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 April 2013 - 07:41 AM

Buna dimineata .raportez frig si gri la mine-n sat; cica de miercuri se incalzeste un piiiiic.
O duminica frumoasa tuturor.ia si singura zi insorita la Paris, cand am fost sa vad o superba expozitie.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  paris.jpg (77.58K)

#28988 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 April 2013 - 07:59 AM

Vezi postareastella, la 07 April 2013 - 07:41 AM, a spus:

Buna dimineata .raportez frig si gri la mine-n sat; cica de miercuri se incalzeste un piiiiic.
O duminica frumoasa tuturor.ia si singura zi insorita la Paris, cand am fost sa vad o superba expozitie.

sa pup io fetiscana plimbareata
doamne, Steluto, pentru tine timpul trece invers
fiica dacilor

#28989 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 07 April 2013 - 09:57 AM

Am venit s ava arat torta mea fardata.

Simplu dar bun si Monti pe deasupra.

Tort fara blat cu stracciatella chocolate si fructe de padure

Fisier atasat  DSC00934 (Medium).JPG (313.31K)

#28990 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2013 - 10:00 AM

Buna dimineata! Steluta :hug: :-*

Cera arata f. imbietor tortul :)

La noi cenusiu si urat,imi montez balconul la loc,acum ma chinui cu verticalele :)

O duminica placuta tuturor! :)

#28991 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 April 2013 - 10:38 AM

Cerra, tare fain tortul, si *sunt precisa* ca si restul va fi la inaltime, asa cum e mereu la tine.
Duminica si petrecere placuta in compania prietenilor dragi si alor tai si mai dragi.
Gianino, cand termini balconul, incaleca pe o matura si vino si la mine :) ...la gradina ca e si mai mult de lucru .
pup tulemond.

#28992 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 April 2013 - 10:52 AM

Huh, masa aia cu aperitive ai pregatit-o tu, Cerra? Maica, ce de-a chestii, cat ti-a luat sa faci toate nebuniile alea?

Stella, te pup! Daca se incalzeste la voi un piiiiiic, sper sa fie si la noi, ca m-am saturat de vremea asta tampita, ma ia cu depresie si mai multe nu!

Na, ca am dat ca ciobanu' buzna si mi-am uitat acasa manierele. Sa reiau:

Buna dimineata la toata lumea! Azi, ultima zi de vacanta, este prima zi cu soare...:)

Va servesc un espresso proaspat macinat si o traista de gogoase, facute in tandem cu sotzosenia, pe care l-am încartiruit cu tot cu friteuza afara, pe terasa.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#28993 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 April 2013 - 11:01 AM

Si acum vin sa va intreb si aici, doua vorbe, trei prostii:

1. Nu-i asa ca pe forumul asta exista un topic cu bucatariile noastre? Il caut de dimineata de vad in dungi. Rogu-va, daca aveti idee pe unde e, sa imi dati si mie un tzîgnal.

2. Catre fetele din Italia: caut o reteta. In lunea Pastelui am fost in Eifel la un targ anual, la muzeul satului de-acolo. Este un fel de balci ca pe vremuri, cu multe chestii artizanale, cu carusele etc. Treaba e ca am dat peste doi baieti din Italia care vindeau produse artizanale italiene, si anume salam specific cu ceva arome, gen fenicul si porcini, apoi parmezan si niste prajiturele, din care am cumparat si noi si dupa care suntem tur-bati! Toti care am mancat din ele, inclusiv soacra. Va descriu pe scurt consistenta: sunt facute din ceva aluat cu pasta de migdale, cred, cu diverse arome, noi am luat cu citronela (asa au zis ei), cu aroma de cafea si inca doua. Aluatul in sine nu contine zahar, ele fiind foar pudrate cu zahar. Mai, demult nu am mai mancat ceva atat de fin si aromat Fetelor, daca aveti reteta si stiti cum se numesc (nici macar prezenta de spirit de a intreba nu am avut-o, ca ningea nene si era un canceeeeer!) va rog tare tare mult sa o postati. Is bes-ti-a-le! Le-am facut repede poze inainte de a disparea pe veci, poate va puteti da seama ce sunt:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#28994 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2013 - 11:04 AM

Asta Laponel?! :) http://artaculinara....rie-la-gramada/

#28995 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2013 - 11:09 AM

Vin Stelutza,cum sa nu :hug:

:) inca mai trebuie sa se usuce,carpetelele sunt la spalat,mai am de facut geamurile pe afara ,ia' un coltisor!

Fisier atasat  SAM_7189.JPG (31.84K)

#28996 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 April 2013 - 11:10 AM

Uma, masa ta arata exceptional, iar farfurii de acest tip, fara exagerare, cre'k numai "la muzeu" am vazut. Par micute capodopere, fiecare in sine este un spectacol. Apoi nu stiu unde ai gasit servetelele acelea cu modelul cu rosu, care recheama combinat culorile de pe cele doua farfurii, si modelul de pe cea de jos, dar in mod categoric ai ochi si simt estetic foarte dezvoltat. Pe bune, cum ai ajuns sa cumperi cele farfurii ... ca nu am mai vazut "pe viu" la nimeni ? Nu stiu daca au fost set, dar daca tu ai reusit sa gasesti farfuria de sus asortata la cea de jos (dupa o vreme sau din mai mule variante) esti cu atat mai grozava. Castronelul acela de sus e cu tot cu petalele de desubt? Sau petalele sunt ala farfurie? In mod clasic, o persoana conservatoare (bine tipul clasic/cosnervator din start nu cumpara ceva atat de complicat), daca deja intindea pe masa spectacolul farfuriilor acelora pe o fata de masa rechemand una dintre culorile din farfurii, putea deja sa stea linistit privind aspectul vizual al mesei, tu insa nu te rezumi la atat, mergi la o constructie frumos echilibrata pana in cele mai mici detalii si de mare insufletire, dar care in final nu e incarcat. Felicitari!

Cerra, iti zic si eu pe a mea, desi probabil ai hotarat, dar vad ca mai ai oleak de timp pana vin musafirii.
Pentru ca o imagine (ansamblul mesei tale) sa fie un layout care atrage privirea, trebuie sa te joci cu culorile astfel incat sa creezi echilibru (pe orizontala si pe verticala), fie prin culoarea care re-cheama culoarea, ori uneori daca e cazul printr-o culoare folosita doar pentru a sparge monotonia layout-ului tau final cu o culoare tare in centru, sau o culoare stralucitoare care sa deschida datbloul daca e totul prea inchis. Ca sa exemplific, cel mai usor mi-e sa iau layoutul Umei:
- nu exista nici una din culorile folosite care sa nu fie rechemata de un alt detaliu in aceeasi culoare (uneori si forma), de aceea tabloul e in perfect echilibru
- galbenul din centru farfuriei mici e rechemat de servetelul galben
- modelul din farfuria de jos e rechemat de servetelul cu un model (culori mai ales!) similar
- platoul cu ouale de paste este rechemat in cele doua lalele (forme si culoare)
- fata de masa exhilibreaza verdele farfuriei de jos
Sunt putine culori, dar destule (nu e un tablou minimalist), excelent rechemate, nu e nimic lasat neechilibrat, nici culori nici forme.

Cerra, pt "tabloul" tau: ai facut foarte bine ca ai renuntat la fata de masa bleu deschis, pentru ca nu potrivea bine cu cele doua nuante de farfurii. Cele doua nuante de farfurii + servetelul in culoarea cea mai tare a farfuriei merg perfect si poti combina cele doua nuante de servetele intre ele (verde inchis + verde deschis), pt ca farfuria verde deschis sa nu creeze un dezechilibru in imagine. Combina ambele servetele, ceva in genul cum le-a aranjat Uma pe cele doua ale ei, ca e rapid si simplu si ai sa vezi ca imediat ti se echilibreaza tabloul. Unde pui servetelul, sub farfurie, pe farfurie, langa farfurie, ca si imagine conteaza prea putin, cred ca e bine sa te rezumi la utilitate, dar daca tu vrei sa o folosesti ca si un port farfurie imaginar, e ok. Ceea ce conteaza e imaginea vizuala, care trebuie sa fie placuta si sa atraga ca un magnet. Dintr-o imagine incarcata si in dezechilibru de forme si culori nu intelegi nimic si-ti trece prin fata ochilor fara sa-ti atraga atentia, asta e toata diferenta, nu sa crezi ca se intampla altceva. Dar inteleg ca daca ai intrebat ai vrut ca imaginea pe care o oferi sa fie una placuta retinei.

Decorurile din organza in culori analoge farfuriilor, imi plac mult de tot. Foloseste-le cu incredere, dar retine culorile trebuie rechemate, adica ori te rezumi la culorile farfuriilor, ori un singur detaliu de alta culoare, te "va obliga" sa rechemi culoarea respectiva intr-un alt detaliu de pe masa. Sau folosesti un centru masa fulminant ce nu tb rechemat, cum am mai zis: tare sau luminos/bright. In orice caz orice flori cu frunze verzi (ideale pt tine ar fi lalele albe, lacramioare, narcise albe, frezii albe si orice alte flori albe cu frunze bogate) vei pozitiona pe masa (poate iti fac hatarul ai tai sau musafirii si te pomenesti cu flori) nu vei gresi, daca rechemi apoi si culoarea florilor. Din cate vad tu te rezumi la alb si verde azi si daca nu ai flori colorate, a caror culoare sa o rechemi prin altceva, e foarte bine sa incepi cu decorul acesta mai simplut si apoi data urmatoare sa mai adaugi culori si sa te joci cu ele. Nu e un capat de tara daca primesti niste lalele mov, vii repede cu un suport + lumanarica mov pe masa si ai echilibrat tabloul, sau orice alt deco in culoarea florilor iti cade in mana in zona. Cum insa tu joci doar pe 2 nuante de verde si alb, poti veni fara sa-ti bati capul cu o culoare tare pe centru: flori rosii, violet, mov. Dar nu bleul ala cum era fata de masa, nu, ala nu potrivea cu nik.

In toata combinatia, culorile neutre le poti adauga la liber, nu trebuie rechemate: alb, negru, gri, argintiu.

Atat ma pricep eu, nu am facut "scoala", dar am asistat la multe traininguri cu oameni cu scoala de arte plastice si cu maestri vitrinieri (nu exista meseria asta la noi si cred nici scoli pentru visual art), de la care am furat multe, multe info. Cineva cu scoala ar fi expus mult mai bine problema, insa tabloul Umei a fost excelent pentru exemplificare. Nu-i musai sa iei de bun, doar am dat cu parerea, pt ca ai cerut. Mi s-a parut folositor sa intelegi liniile directorii ce ar fi bune de urmat, dar nu stiu daca am fost destul de clara.

Succes deplin iti doresc si cu decorurile, caci cu preparatele nu.mi fac griji ca va fi totul minunat!!!

PS: Deja tortul e un adevarat spectacol. Are sens ce spun pana nu pui preparatele inca - deloc. O data ce tu inepi sa-ti asezi farfuriile, care intotdeauna sunt decorate placut, aranjarea mesei nu mai face nici o imagine. Deci daca astepti musafirii cu masa pusa nici nu are rost sa iti mai bati capul.
Pofta mare si petrecere frumoasa!

PS2: Abia astept reteta de tort pentru ca noi suntem mari amatori de tort fara blat, ca nu ne plac pandispanurile si similar!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28997 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 April 2013 - 11:26 AM

Asa, acusi zic si eu buna dimineata si sa aveti o zi splendida :).

Ieri aici a fost soare si frumos, dar vant. Pe seara am fost la un concert intr-un club, cu o trupa buzoianca, mi-a placut. Am venit la 3 jum si am dormit pana acum. Acum e inorat si gri. Vreau soare si caldura, nu e prea putin sa o spun la fiecare post al meu!

Voie buna si preparate delicioase pe masa duminicala tuturor! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28998 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 07 April 2013 - 11:34 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 April 2013 - 10:52 AM, a spus:

Huh, masa aia cu aperitive ai pregatit-o tu, Cerra? Maica, ce de-a chestii, cat ti-a luat sa faci toate nebuniile alea?

Multumesc la toate fetele care ma incurajeaza cu torta si cu masa mea de azi!

Masa aia este doar o parte din pregateala de la Ion au fost si platouri de rezerva.

Am fost un chef foarte aspru ma refer la viteza cu care trebuia sa se miste ajutoarele mele (spalat legume, spalat vasele dat la mana uleiul, tava, etc).Eu am fost si la cumparaturi cu o zi inainte cu prietena mea sa cumpar ce imi trebuie. Faza iritanta ptr mine a fost ca toata lumea s-a lasat in baza mea si aveam pik emotii ptr ca sti tu cum e cu musafirii astia, desi toti ne cunoastem.

Mi`a luat 6 ore foc continuu.Eu am gatiti, eu am aranjat,asezonat etc. Toata lumea a fost multumita.

Am Zis asa: daca voi va lasati in grija mea, o sa mincati ce fac eu si no comment. Faza era ca o parte din noi (alta gasca am facut revelionul la rest Chinezesc dar alt prieten de al nostru cunostea shefa de acolo am facut noi meniul iar eu am vrut sa reproduc cate ceva din ce am papat acolo.

#28999 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 07 April 2013 - 11:36 AM

Salut!

Ieri a fost aproape vara, azi e iar aproape iarna!Astia au poromis ca se face frig la loc si, @#$%@! ii cred!:)

La Cerrulina nici nu ma mai uit!Auzi la ea, "mici pregateli"Io nici in 100 de ani n-as putea face ce-a facut ea acolo! Si tortu-ala...:hug:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#29000 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 07 April 2013 - 12:02 PM

Vezi postareaUma, la 06 April 2013 - 01:01 AM, a spus:

Cerra, nici eu n-as pune servetelul sub farfurie, insa l-as folosi pe cel lila langa :) Albastru cu verde merg bine, si lila-ul e pata de culoare vesela si potrivita pentru paste :)

Parerea mea, pana la urma vezi tu ce folosesti :-*

Edit: Mie imi plac fetele de masa si aici e ce am folosit de Pastele trecut. Doua servetele de diferite culori.

Atasament Pastele.jpg

Uma, ce set fain ai! Daca ti-o disparea vreodata, sa stii ca eu l-am furat :hug:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • 1451
  • 1452
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul