La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#29022
Postat 07 April 2013 - 08:49 PM
Eu sunt moarta coapta.Aseara m-am intors pe la 4 dimineata de la munca, la 8 eram in picioare(cu chiu cu vai) si la 9 inapoi la munca pana spre 3.Am venit acasa, am dormit vreo 2 ore juma, a pregatit al meu masa,acu as manca orez cu lapte
Cerra, imi place aranjamentul de organza.Oricum ai face aranjamentul important e cum va simtit voi la masasi cred ca minunat cu atatea bucate pe alese si prieteni de suflet.
Apropo de zicea Zozo si la mine mesele erau ori de revelion cu parintii,ori cu prietenii sau numai noi doi, nimic cu oficialitati.
Eu sunt adepta culorilor nebune , ador turcoazul ,defapt imi plac toate culorile, de la culorile pamantului, pana la nuantele bacoviene.
Geany, acu vremea de "bele" sa vina ca balconul e pregatit
#29023
Postat 07 April 2013 - 08:52 PM
Odihneste-te si tu!
#29024
Postat 07 April 2013 - 09:05 PM
Daniella, la 07 April 2013 - 11:10 AM, a spus:
Exista, dar oamenii sint scoliti pe-afara. Un exemplu este o prietena care a absolvit la Paris un curs de "visual merchendise & communication" si detine site-ul http://visuell.ro/
Numai ca cererea la noi e tare redusa, decit sa dea bani unui profesionist, lumea prefera sa arunce citeva produse in vitrina...
#29025
Postat 07 April 2013 - 09:27 PM
P1200885.JPG (142.9K)
Number of downloads: 1
#29026
Postat 07 April 2013 - 09:43 PM
Mie mi se pare f suspect caci mi a blocat cardul cu bani gramezi pe el......voi stiti ceva???ca eu am cont acolo maica ei de situatie
In plus un bun amic de al meu mi a scris ca eproblema.......voi ce ziceti???
#29027
Postat 07 April 2013 - 09:50 PM
Iaca asa am facut masa, petrecut, lume multumita si eu la fel. Acum ca va place sau nu aranjamentul meu, nu mai conteaza. Am tot mutat ornamentele ici colo sa fie in preajma(cand am pus mancarea pe masa le`am pus si pe ele ici colo).
masa cam asa (ornamentele nu sunt apropiate, doar ca asa am reusit sa fac pozele cu telefonul si cele la mincare sunt facute cu aparatul Denisei. Aparatul meu era descarcat .
masa
IMG_4226 (Small).JPG (85.94K)
Number of downloads: 0
bucatele pe masa
IMG_4240 (Small).JPG (126.82K)
Number of downloads: 0
ciorba de burta
DSC00964 (Small).JPG (113.76K)
Number of downloads: 0
ardei rondele in otet
DSC00962 (Small).JPG (127.37K)
Number of downloads: 0
pui fripti
IMG_4241 (Small).JPG (108.86K)
Number of downloads: 0
legume la tigaie
IMG_4242 (Small).JPG (109.82K)
Number of downloads: 0
salata verde
IMG_4243 (Small).JPG (111.8K)
Number of downloads: 0
friptura de porc picanta
IMG_4244 (Small).JPG (115.24K)
Number of downloads: 0
cartofi duchesse dar de data asta nu am facut mici ptr ca nu am facut decat ptr musafiri si au mai si ramas 2 buc.
IMG_4247 (Small).JPG (115.79K)
Number of downloads: 0
mujdei si painica mea de casa
IMG_4253 (Small).JPG (120.08K)
Number of downloads: 0
barcute din vinete umplute
IMG_4254 (Small).JPG (132.98K)
Number of downloads: 0
sos rece din maioneza cu usturoi si smantana
DSC00976 (Small).JPG (135.71K)
Number of downloads: 0
desert
DSC00983 (Small).JPG (174K)
Number of downloads: 0
IMG_4264 (Small).JPG (100.04K)
Number of downloads: 0
IMG_4275 (Small).JPG (82.14K)
Number of downloads: 0
IMG_4288 (Small).JPG (77.98K)
Number of downloads: 0
Am postat aici, ptr ca aici am cerut ideile ptr aceasta masa.
Vreau sa va mai spun ca meniul asta cu exceptie painea si cartofii duchesse este Monti.
#29028
Postat 07 April 2013 - 09:55 PM
verber, la 07 April 2013 - 09:43 PM, a spus:
Mie mi se pare f suspect caci mi a blocat cardul cu bani gramezi pe el......voi stiti ceva???ca eu am cont acolo maica ei de situatie
In plus un bun amic de al meu mi a scris ca eproblema.......voi ce ziceti???
Nu, fata, stai linistita! Poate ti s-a blocat cardul in bancomat! Noi avem salariul la ei! Iti dai seama ca intrau aia-n panica si ne mutau!
Cypru's Bank e in "pauza", iar City Bank e preluata de Raiffeisen. Ce problema ti-a zis tie ca e?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#29029
Postat 07 April 2013 - 09:57 PM
Cerulina
Bravo harnicut-o! culca-te pe lauri!
#29030
Postat 07 April 2013 - 10:01 PM
Cerra, imi place cum ai aranjat si-mi plac toate bucatele de pe masa.Da vreau reteta la tort
#29031
Postat 07 April 2013 - 10:02 PM
Totul de mare arta! Bravo, fata! Sa traiesti sa mai faci!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#29032
Postat 07 April 2013 - 10:17 PM
Ioana, la 07 April 2013 - 10:01 PM, a spus:
Cerra, imi place cum ai aranjat si-mi plac toate bucatele de pe masa.Da vreau reteta la tort
Multumesc!
O sa va scriu si reteta ca este simpla tare dar stai oleac sa ma adun la ganduri.
Este un tort din iaurt si smantana(frisca, gelatina, fructe de padure si ciocolata neagra taiata maruntel.
Eu am vrut sa iese asa ca un parfait si nu am pus decat 2 plicuri de gelatina. normal, trebuiau 4 sau macar 3.
Tort fara blat cu stracciatella chocolate si fructe de padure.
1 l smantana ptr frisca
1 kg iaurt natural
fructoza macinata dupa gust (poti pune zahar pudra)
esenta de rom
100 gr ciocolata neagra 74% cacao
400 gr fructe de padure
Topping:
400gr fructe de padure
250ml apa/suc de fructe
1 plic de tort gelle
putina fructoza (zahar)
instructiunile dupa plic
Impartim frisca si iaurtul in doua parti si facem cremele separat fiecare parte.
Se bate 500ml frisca puf, se adauga 500gr iaurt indulcit si de bate iarasi pina se mai ingroasa crema, se adauga 1 plic gelatina hidratata se amesteca bine, se adauga esenta de rom si bucatelele de ciocolata maruntite dinainte , se amesteca si se pune crema intr`o punga de plastic.
Se face la fel ca si in prima parte dar se adauga fructele de padure, gelatina hidratata, se amesteca usor sa ramana fructele cat de cat intregi si pune crema in punga de plastic.
Preferabil sa se lucreze in doua castroane la batut frisca si repede operatiunea cu ciocolata si fructele de padure+gelatina.
Se pregateste forma de tort (30cm)
Pungile se gauresc in asa fel sa iese crema in strat gros (si sa treaca fructele prin gaura)
In forma de tort detasabila, se merge ca si la tortul sah (un rand alb alt rand roz)la al doilea strat, se pune invers culoarea fata de stratul din forma, iar cand se ajunge sus la buza formei se fac santuletze asa cum ai vazut la forma mea ptr ca se aranjeaza mai bine fructele deasupra. Se pune la frigider pina a doua zi cand se face topping`ul deasupra.
#29033
Postat 07 April 2013 - 10:39 PM
Ioana si tie o zi de recuperare cu soare si iz de primavara.
#29034
Postat 07 April 2013 - 10:46 PM
zoazorel, la 07 April 2013 - 10:02 PM, a spus:
Totul de mare arta! Bravo, fata! Sa traiesti sa mai faci!
Mai nashico,
Nu`i arta ceva colo bibi, bibi oleac cu verzituri, si iaca pui la masa.
Cum sa nu am timp? Am mai stat si cu rym pe net in timp ce faceam una alta pe la bucatarie dar...... chiparus ultimile 2 ceasuri, ultima suta de metri. Am terminat totul la fix,cum am programat doar ca in pauza de dupa ciorba am aranjat iute oleac platourile ptr felul al doilea ca doara le`am tinut la cald. Aveam totul la indemana ca doar nu am dormit in bocanci.
Ma bucur ca va place si voua, ptr ca noua ne`a placut si ne`am simtit tare bine impreuna.
#29035
Postat 07 April 2013 - 10:48 PM
#29036
Postat 07 April 2013 - 10:53 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29037
Postat 07 April 2013 - 10:53 PM
Geany, la 07 April 2013 - 09:57 PM, a spus:
Cerulina
Bravo harnicut-o! culca-te pe lauri!
Hai la masa draga!
Mai avem ca numa eu am crezut ca 6 uamini maninca o vaca(asa cred eu de fiecare data si de fiecare data ramane mancare) mai bini sa ramana decat sa nu ajunga. Trebuia doar un pui sa fac nu doi.
#29038
Postat 07 April 2013 - 10:55 PM
#29039
Postat 07 April 2013 - 11:07 PM
#29040
Postat 07 April 2013 - 11:15 PM

Ajutor











