Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1462
  • 1463
  • 1464
  • 1465
  • 1466
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29261 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 16 April 2013 - 10:26 PM

Vezi postareacerra, la 16 April 2013 - 10:18 PM, a spus:

Am terminat cu fetele de masa, incep cu meniurile

De asta ce ziceti?

E frumusel Cerra. Nu stiu ce au lalelele, dar mi-au fugit rau de tot ochii pe ele :biggrin: . Sunt eu sau i s-a mai intamplat cuiva?
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#29262 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 April 2013 - 10:43 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 16 April 2013 - 10:26 PM, a spus:

E frumusel Cerra. Nu stiu ce au lalelele, dar mi-au fugit rau de tot ochii pe ele :71: . Sunt eu sau i s-a mai intamplat cuiva?

Nu ai tu nimic, asa sunt lalelele :biggrin:

Sa sti ca l`am scos la imprimanta si parca acum nu imi mai place cum este pe hartie pus. Se vede asa spalacit scrisul negru. Pacat!

Nici nu stiu care va ramane sau daca nu renunt la el nu la bucate :(

#29263 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2013 - 07:05 AM

Buna dimineata la han.
eu azi iarasi o zi lunga de dim-noapte :biggrin:
va doresc sa aveti o zi lina si faina

#29264 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 April 2013 - 07:27 AM

buna dimineata si de la mine, azi noapte a plouat, s-a racorit putin, acum a iesit soarele

pana fierbe cafeiu', luati o branzoaica, un chelcashoz

Fisier atasat  branzoici.jpg (79.84K)
Number of downloads: 0

fetelor, iubitelor, multumesc de aprecieri

Cristina, pentru cozonacul fara framantare am luat idei de pe net si l-am facut "la ochi", vreau sa-l refac si atunci voi pune reteta cu poze (sper sa nu ma faca de rusine aparatul foto si sa nu functioneze)
fiica dacilor

#29265 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 07:40 AM

Vezi postareacerra, la 16 April 2013 - 10:18 PM, a spus:

Am terminat cu fetele de masa, incep cu meniurile

De asta ce ziceti?

De ce oua albe fierte?? Adica la ce folosesc ele?? Ca la noi sunt doar oua colorate... :biggrin:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29266 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 April 2013 - 08:12 AM

Hello si-o dimineata insorita la mine. Parca nu mai bate vantul...asta da noutate!
Cerra,ptr stilul tau tipicar e musai sa ai si menu scris. Io daca reusesc sa fac mancarea obisnuita zic merci! Nu m-agit, astept iedu'!
Saptamana viitoare sper la un relax argintiu, iar saptamana dinainte de Paste e libera, asa ca o iau batraneste. Imi suna bine programul asta.

Giorgi, cum fu mutarea?

Stella, ai terminat-o cu Richard? Acuma cu cine te ma tzii?

Ioana, f frumos e-n curtea ta, tot imi vine sa zic verde-crud, verde-crud...

O zi frumoasa va doresc!

#29267 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2013 - 08:39 AM

Buna dimineata!

La noi a fost frig,dar acum e un soare stralucitor,asa ca sper sa se incalzeasca,vrabiutele ciripesc la geam de numa ,asa ca se anunta o zi glorioasa :biggrin:
Aproape am terminat curatenia,asa ca o sterg la cumparaturi!

Iar nu mai stiu ce o sa le fac la huni de mancare,ca-mi vin toti la amiaza flamanzi care de prin cotro :( parca o mancare de fasole cu afumatura era pe lista de asteptare :(

O zi minunatat tuturor! :71:

#29268 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 17 April 2013 - 09:06 AM

Buna dimineata!
Macar bine ca azi e o zi frumoasa dpdv al vremii. In rest deja imi pare a fi o zi cu multi nervi la birou.
Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud de francezi mi se ridica motul in frunte :biggrin: N-or fi toti la fel, dar ai mei sunt sub orice critica! Si cu toate astea le iubesc Parisul si bucataria - in viziunea mea sunt printre putinele chestii bune pe care le-au facut :(
Gata, mi-am strigat supararea in gura mare si acum ma apuc de munca. Spor la treaba :71:

Fisiere atasate

#29269 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2013 - 09:52 AM

:71:)) Boabä, ca sa iti treaca supararea, ia o bucatica de tort:

Ori poate o gogosica:

Iar eu ma servesc de la Bris cu placinteeeee. :biggrin: Bris, m-ai zapacit! Ce slabit, ce sport...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29270 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2013 - 09:55 AM

Mai e cineva care inca nu a luat micul dejun?

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29271 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 April 2013 - 10:24 AM

Buna dimineata,

servesc si eu de la Bristena ceva si ma relaxez la Lapo pe terasa.

Bris, sa nu uiti sa scrii reteta la bombonici.

Aura, am zis ca la noi e iarna grea,dar vad ca ne-ai luat.Ultima zapada am avut-o la inceputul lui aprilie :71: .

Azi se anunta vreme frumoasa dupa ploaia de azi noapte, asa ca-mi termin geamurile la sufragerie.

Moatza :biggrin:

Stella, o zi usoara iti doresc

O zi minunata va doresc tuturor.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#29272 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 11:02 AM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 07:40 AM, a spus:

De ce oua albe fierte?? Adica la ce folosesc ele?? Ca la noi sunt doar oua colorate... :biggrin:

La ce folosesc? la ce folosesc si cele vopsite.

La voi doar oua vopsite, la noi si oua albe care fierb cu sunca au alt gust. Tot in zeama aia de la sunca le pun si ouale care crapa la fiert destinate vopsirii.

#29273 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 April 2013 - 11:07 AM

Vezi postareaIoana, la 17 April 2013 - 10:24 AM, a spus:

Buna dimineata,

servesc si eu de la Bristena ceva si ma relaxez la Lapo pe terasa.

Bris, sa nu uiti sa scrii reteta la bombonici.

Aura, am zis ca la noi e iarna grea,dar vad ca ne-ai luat.Ultima zapada am avut-o la inceputul lui aprilie :71: .

Azi se anunta vreme frumoasa dupa ploaia de azi noapte, asa ca-mi termin geamurile la sufragerie.

Moatza :biggrin:

Stella, o zi usoara iti doresc

O zi minunata va doresc tuturor.

Ioana, nu am facut altceva decat sa "manjesc" formele de silicon de doua ori cu ciocolata topita pe abur (am avut cuvertura de ciocolata de la Lidl), iar umplutura in functie de fantezie, gusturi si ceea ce ai in camara, frigider
daca te referi la umplutura gen "boeri", am facut un fondant de zahar in care am invelit visine din visinata, am umplut cosuletele de ciocolata, am dat la rece vreo ora, apoi am acoperit baza cu alte doua straturi de ciocolata
nu stiu daca m-am facut inteleasa, daca mai ai nevoie de ajutor, aci mi-s
fiica dacilor

#29274 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 11:20 AM

Vezi postareacerra, la 17 April 2013 - 11:02 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 07:40 AM, a spus:

La ce folosesc? la ce folosesc si cele vopsite.

La voi doar oua vopsite, la noi si oua albe care fierb cu sunca au alt gust. Tot in zeama aia de la sunca le pun si ouale care crapa la fiert destinate vopsirii.

La noi nu se mananca sunca de Pasti. Bunica mea spunea ca numai oua, miel, branze si ce mananca mielul ierburi( ceapa si usturoi verde, ridichi, bors cu macris si leustean) drob, pasca. De exemplu bunica-mea nu permitea nici cartofi pe masa, doar salata la friptura! Ah, daca avea, punea sparanghel cu unt, dar cartofi sa nu vada! Cu galustele cu spanac si urda ar fi fost de acord!

Asa faceam noi cand ne strangeam 20 la masa la bunica si asa consider si eu ca ar trebui sa arate o masa de Pasti. Nu-mi place cand ma duc undeva si drobul e facut din pui si sunt sarmale sau si carnati. Ori e de Pasti, ori e o intrunire, unde nu am nicio pretentie la ce e pe masa!

#29275 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 17 April 2013 - 11:28 AM

:71: Multumesc, Laponica!
Anul asta nu stiu ce o sa pun pe masa de Paste. Initial m-am gandit sa vizitez familia si niste prieteni buni-asa scapam de tot dichisul cu masa din ziua de Paste si as fi facut numai pachete pentru cei la care mergeam. Dar cum planurile s-au schimbat(avem niste prieteni buni de la TM in vizita), e musai sa revizuiesc tot :biggrin:
Musai sa incerc sa fac un cozonac in noul meu cuptor, o pasca buna cu urda si prajitura cu banane si ciocolata. Restul va fi stabilit mai incolo.

#29276 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 11:51 AM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 11:20 AM, a spus:

La noi nu se mananca sunca de Pasti. Bunica mea spunea ca numai oua, miel, branze si ce mananca mielul ierburi( ceapa si usturoi verde, ridichi, bors cu macris si leustean) drob, pasca. De exemplu bunica-mea nu permitea nici cartofi pe masa, doar salata la friptura! Ah, daca avea, punea sparanghel cu unt, dar cartofi sa nu vada! Cu galustele cu spanac si urda ar fi fost de acord!

Asa faceam noi cand ne strangeam 20 la masa la bunica si asa consider si eu ca ar trebui sa arate o masa de Pasti. Nu-mi place cand ma duc undeva si drobul e facut din pui si sunt sarmale sau si carnati. Ori e de Pasti, ori e o intrunire, unde nu am nicio pretentie la ce e pe masa!

Eu cred ca depinde de zona si de obisnuinta gospodinei ce pune pe masa. La noi asa se face si linga miel se fac cartofi noi prajiti si salata verde, galuste din spanac si urda sau sos de spanac.

Sunca trebuie sa fie de casa si se serveste ca aperitiv normal in noaptea de inviere, alaturi de oua rosii, albe, ridichi, rosii ceapa verde, cas de oi, hrean cu smantana si drob de miel dupa ce se vine de la Inviere de la Biserica. Se poate pune ca aperitiv si in ziua de Pasti.

Obiceiuri si obiceiuri, iar noi suntem obisnuiti cu obiceiurile din familia si zona noastra.

#29277 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 April 2013 - 12:03 PM

Cerra, da' mai prinde vopseaua pe ouale alea fierte in zeama cu grasime? Sau tu le colorezi altfel?

Ioana, exista destule familii care nu agreaza carnea de miel, tot tb sa aiba si ei o masa de Paste. Nu mai zic ca-s destui care nu-si permit miel...

#29278 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 12:07 PM

Am mai zis eu dar o sa ma repet: in familia mea sunt vreo 4 religii, si eram din toate colturile tarii, zic eram , ca unii au murit, altii sunt in strainatate. Cum bunica-mea era mai hotarata a pus piciorul in prag si a zis asa, nu s-a plans nimeni de aranjament timp de 20 de ani, asa a ramas! Dar cand ai dobrogeni, moldoveni, munteni, cate un ardelean ratacit ca tata si de-astia ca noi bucuresteni noi toti verii suntem aici nascuti si mamele noastre tot aici( care n-au avut "tara" in viata lor) trebuie sa gasesti un factor comun.
Mie mi s-a parut logic ce a zis ea, ca de fapt Pastele este un soi de sarbatorire a primaverii si trebuie mancate mai mult din astea noi, verzituri, cas proaspat, oua care sunt simbolul reinnoirii...

Uite de exemplu , de asta nu am eu chef sa merg la Buzau, ca nu se face nici bors de miel , nici drob de miel, nici friptura de miel, daca n-ar fi ouale nici n-ai stii ca e Paste! Sa nu cutezati sa rostiti cuvantul cozonac ca nici nu mai stiu cate generatii de porumbei am hranit cu el! :biggrin: Ala e ca si cum nu exista!

#29279 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 17 April 2013 - 12:26 PM

Cerra, daca ai oua mai mari (de gasca, spre exemplu) poti sa le vopsesti in rosu si apoi scri meniul pe ele si le asezi frumos intr-un suport in fata fiecarei farfurii. Cu o carioca subtire, neagra din aia permanenta cred ca ar iesi frumos...

O zi frumoasa!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#29280 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 12:31 PM

dubla
Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +