Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1465
  • 1466
  • 1467
  • 1468
  • 1469
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29321 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 18 April 2013 - 12:32 PM

Bonjurel...asa cum zic HB-urile :rolleyes:
Vad pe-aici ca lumea se pregateste intens pentru Paste. Cred ca numai eu nu vad mai departe de ce se va intampla maine...
Am o stare tare aiurea de vreo doua saptamani. Am parte numai de certuri si impunsaturi la serviciu si sunt sleita de orice vlaga. Macar e bine ca e soare si frumos afara :notworthy:
Am multe retete pe care vreau sa le pun si pe blog si aici dar pur si simplu nu mai stiu cand :scratch: E nevoie sa ma scutur si sa-mi fac timp si pentru mine.
Va pup pe toate si va doresc o zi superba :hug:

#29322 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 April 2013 - 12:46 PM

Vezi postarea2ut, la 18 April 2013 - 12:13 PM, a spus:

Pai la noi este miel, ca si la ai mei se face si la socri, si friptura si drob si ciorba, doar ca eu nu pot sa-l mananc.

Aia e altceva, asta pot accepta, dar sa nu faci tu ceva cu miel de pasti, macar o ciorba acolo, nu inteleg! :notworthy:
In fine sa speram ca iese operatiunea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29323 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 April 2013 - 12:47 PM

Pup bobitza :scratch: :hug: se vede treaba ca lumea s-a inrait,si biata Giorgi' a avut stres la serviciu :rolleyes:

Eu am iesit azi de manuta cu domnu' Geany la plimbarica,am achizitionat cas de oi,ridichi ceapa verde si salata,piept de pui pt. snitele ca asa vor!
Bub' imi daduse deja comanda de un cornet de inghetata cu ciocolata,e la congi',daca papa tot ii dau daca nu ,nu :notworthy: nu sunt genul sa oblig copilul sa pape,dar el daca nu are supa sau bors/ciorba,nu prea mananca,asa ca acum sigur o sa manance ,am trecut la santaj !

A fost tare frig dimineata,dar spre amiaza se mai incalzeste,acum s-a starnit un vant,si se inoreaza,am spalat lenjeriile,cu vantul asta le-am scos afara si sunt aproape uscate deja !

O zi glorioasa,tuturor!

#29324 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 18 April 2013 - 12:54 PM

Mi-e dor si mie de cas proaspat cu ceapa verde si rosii (si cu o daraba buna de pita alba).
Bobita, :notworthy: , mai da-i incolo si nu pune la suflet, ca n-are rost (stiu ca e greu), macar bucura-te cand ajungi la casuta ta cea frumoasa.
Zerda, la cat esti tu de hotarata eu zic ca o sa iasa lucrurile asa cum iti doresti, sa te poti bucura de sarbatori in tihna.

#29325 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 April 2013 - 12:57 PM

Hello la han Imagine postata

V-am citit pe toate, m-am bucurat pentru fiecare în parte şi vă pup la grămadă Imagine postata

Vreau să vă anunţ că la noi e a doua zi cu soare mare, eu am încălecat pe biţă şi sunt happy Imagine postata
Vă doresc tuturor zile bune şi sănătate :notworthy:

#29326 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 April 2013 - 01:33 PM

Vezi postareazerda, la 18 April 2013 - 12:10 PM, a spus:

Fiecare cu traditia lui, dar mielul nu e numai traditie e si simbolistica pentru cine cunoaste.
Daca nu e miel, nu e Paste. Asta nu spun eu, asa era inainte ca Isus sa fie ucis in Vinerea neagra. Insasi sarbatoarea asta se leaga de miel. Imi pare rau sa vad atatea persoane care nici nu se obosesc sa caute semnificatia.

Istoria Sarbatorii Pastelui Pentru prima data Pastele a fost sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos.

În ziua de 14 nissan (aprilie), fiecare familie iudaică a sacrificat un miel pe care l-a mâncat fript pe foc, cu azimă (pâine nedospită) şi ierburi amare. Cu sângele mielului au fost unse uşile caselor, astfel încât atunci când moartea a lovit pe cei întâi născuţi ai egiptenilor, copiii evreilor au scăpat cu viaţă. Astfel, pentru poporul evreu, Paştile şi tăierea mielului pascal însemnau amintirea salvării minunate din robia egipteană şi începutul unei vieţi în libertate. Mielul trebuia să fie de un an şi integru, să nu aibă nicio meteahnă.

Imaginea mielului este folosită, apoi, de către profeţii Vechiului Testament pentru a-L descrie pe Mesia, pe Mântuitorul Hristos. De exemplu, Isaia, vorbind despre Patima Lui spune: „ca un miel spre junghiere s-a adus…”[/b]

Ouale rosii
Simbolizeaza mormantul lui Iisus Hristos, care s-a deschis la invierea Sa din morti.
Oul, el insusi purtator de viata, este simbolul regenerarii, al purificarii si al vesniciei.
De aceea, cand se sparg ouale prin ciocnire, se spune: ”Hristos a Inviat!”, ”Adevarat a Inviat!”, iar in perioada Pastelui, crestinii folosesc aceste cuvinte, drept salut.
Culoarea rosie a oualor simbolizeaza sangele lui Iisus.

Mielul

Il simbolizeaza chiar pe Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, care S-a jertfit pentru pacatele lumii si a murit pe cruce ca un miel nevinovat. Rugaciunile pentru binecuvantarea mieilor dateaza din secolul 17. Ulterior, mielul fript a devenit felul principal al mesei de Paste.

#29327 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 18 April 2013 - 02:53 PM

De asta vorbeam eu, altfel, e pur si simplu o intrunire si atata!
Asta imi aduce aminte de un reportaj pe Protv: "Ce sarbatorim noi zilele astea?? Pastele!! Si ce reprezinta el?? Pai de Paste mancam cozonac si oua!
Dar religios ce reprezinta?? Nasterea lui Isus?!!? Dar care e deosebirea fata de Craciun?? De Craciun mancam pomana porcului si carnati!"
Pana si omul meu care este ateu a ras cu lacrimi, pana si el stia mai multe decat aia trei intervievati!

Acum daca-mi aduc aminte bine de acum 100 de ani nici eu nu mancam miel cand eram mica, il plimbam prin farfurie si mancam restul, ca erau destule, pana am inceput sa gatesc si mi-a zis tata ce friptura buna mi-a iesit si-m gustat si eu, deci cred ca aveam 17 ani! Dar pe masa nu a lipsit mielul niciodata! Lasa ca traieste cui nu-i place si cu oua, branze, ridichi, salati, nu se murea de foame! Plus pasca!

#29328 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 18 April 2013 - 07:01 PM

:rolleyes: :notworthy: Fetelor, multumesc pentru sprijin!
Geany, intr-adevar oamenii sunt din ce in ce mai rai. Cu toate ca vrei sa-i ajuti, ei iti musca mana. Eu asta n-o inteleg...
Trebuie sa invat sa imi concentrez energia asupra lucrurilor bune si sa las rautatile la usa atunci cand ajung acasa. Usor de zis, greu de facut...

#29329 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 18 April 2013 - 07:01 PM

Buna seara!Fetele din Bucuresti,stiti,cunoasteti,aveti rude ,vecini,etc etc,care inchiriaza o garsoniera la o studenta sau doua?Ca am avut atatea promisiuni,si brusc nu mai poate/are nimeni. :notworthy:
Prietenii advarati sunt rari

#29330 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2013 - 07:34 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 18 April 2013 - 07:01 PM, a spus:

:hug: :scratch: Fetelor, multumesc pentru sprijin!
Geany, intr-adevar oamenii sunt din ce in ce mai rai. Cu toate ca vrei sa-i ajuti, ei iti musca mana. Eu asta n-o inteleg...
Trebuie sa invat sa imi concentrez energia asupra lucrurilor bune si sa las rautatile la usa atunci cand ajung acasa. Usor de zis, greu de facut...

Asa sa faci :notworthy: ,e mai greu la inceput,apoi te inveti,apoi chiar o sa-ti placa :rolleyes: (vb. din proprie experienta)

#29331 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 18 April 2013 - 10:15 PM

Vezi postareaGeany, la 18 April 2013 - 07:34 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 18 April 2013 - 07:01 PM, a spus:

=)) ^_^ Fetelor, multumesc pentru sprijin!

Asa sa faci =)) ,e mai greu la inceput,apoi te inveti,apoi chiar o sa-ti placa =)) (vb. din proprie experienta)

:tongue3: Atunci trebuie urmat exemplul!

#29332 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2013 - 01:03 AM

Vezi postareaTitirimundi, la 17 April 2013 - 02:56 PM, a spus:

Cerra, daca ai oua mai mari (de gasca, spre exemplu) poti sa le vopsesti in rosu si apoi scri meniul pe ele si le asezi frumos intr-un suport in fata fiecarei farfurii. Cu o carioca subtire, neagra din aia permanenta cred ca ar iesi frumos...

Foarte ingenioasa ideea si cred ca de mare efect punerea in practica.

Vezi postareastella, la 17 April 2013 - 06:21 PM, a spus:

eu am mancat mereu doar umplutura la pasca ( si aia cu smantana e si mai buna ca cea cu branza), iar cozo imi place doar in prima seara, dupa ce s-a racit...apoi ...nu ma prea dau in vant
exceptia un fel de baigli cu muuuuuuuuulta nuca, facut de sora socrellei.

si eu la fel mananc doar umplutura de la pasca si pe cat posibil si de la cozonac la fel.

Bobita, fii tare si pozitiva, da la spate comportamentele, vorbele si faptele rele, chiar daca sunt raspuns la fapte bune si menajeaza-te, ingrijeste-te de tine!

Pup un Bub!

Giorgi, ma bucur ca e ok si promitator noul colectiv si mai ales sefa.

Boni, ma bucur ca ai reluat bicla si esti happy! Pup Maia!

cerra, multa putere, inspiratie, spor si succes cu toate cate le ai de pregatit ! Imagine postata Esti tare inimoasa si harnica! ... nu mai zic talentata!

Incerc sa o inscriu pe Bea la gradi de stat din toamna, sa vedem daca reusesc. Am fost azi cu dosarul, dar nu primeau inca, nu au primit comunicatul de la Minister.

Noi vineri, saptamana urmatoare, plecam in vacanta 10 zile, e traditie de ziua mea (pe 4) sa fim hai-hui ... ! venim in a doua zi de Paste, in zori timpurii (calatorim o buna parte din noapte), cand suntem invitati la pranz la masa la matusa mea (Sora tatalui), a carei zi de nastere e pe 5, dar ne asteapta si serbeaza pe 6. Deci ne vedem cu tot famelionul si avem pregatiri la gata si noi.
Intre timp sambata - marti plec la ordin de serviciu.
Dupa ce ma intorc, dupa asa lipsa, o sa fiu full ca si acum, ca nu mai am timp nici de citit decat aici, deci va doresc:

Spor la intocmit meniuri si la pregatiri tuturor.
SARBATORI FRUMOASE! PASTE FERICIT, CU LUMINA SI DRAGOSTE IN SUFLET!
IMBRATISARI Imagine postata SI PUP Imagine postata LA TOT HANUL DE LA UN CAP LA CELALALT, inclusiv pers nenominalizate Imagine postata !!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29333 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2013 - 07:22 AM

Buna dimineata! soare stralucitor la noi ^_^ (e destul de racoare dimineata ,dar apoi se incalzeste)

Va urez o zi minunata si un sf. de sapatamana cat mai placut! :tongue3:

#29334 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 April 2013 - 07:35 AM

Buna dimineata la toata lumea,
O sterg la treburi, alea alea...a plouat si s-a racit considerabil...sa vad
cu ce ma incalt, ca era asa bine cu balerine :tongue3:

#29335 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 April 2013 - 07:56 AM

Neata si de la mine, aici e foarte frumos in continuare (dar eu n-am iesit inca din botine, nu stiu de ce).
Sa aveti o zi faina si un weekend la fel!

#29336 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2013 - 09:00 AM

Zi frumoasa si aici, mi s-a reamintit ca e we dar avem o groaza de administrative! Asa ca o sa ma vopsesc!

#29337 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 April 2013 - 10:03 AM

Hello,

Si la mine este soare. Azi am avut zi de plati la banca.Acum am pus o masina la spalat si va citesc :tongue3:

#29338 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2013 - 10:41 AM

Noroc cu cerra ca o sa bag si eu o masina! Azi am pus eterna intrebare diseara ce vrei sa mananci am primit eternul raspuns: NU STIU!

Si cum m-am dus pana la Shop & Go sa iau niste chelcashozuri pentru casa, m-am ciocnit de o casoleta de aripioare! Asa ca diseara aripioare cu mamaliga si mujdei! Si gata, cine nu vrea, paine cu unt, cas, ridichi, ceapa. :tongue3:

#29339 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 April 2013 - 11:30 AM

Vezi postareazerda, la 19 April 2013 - 10:41 AM, a spus:

Asa ca diseara aripioare cu mamaliga si mujdei! Si gata, cine nu vrea, paine cu unt, cas, ridichi, ceapa. :tongue3:

Eu, am pus acum in kucta un gulas din carne de porc si vitel. Noi doua om vedea cu ce il mincam, iar ptr taticu facem couscous.Intr`o ora gata gulas`ul in kucta.

Vezi ce fete cuminti suntem? am si spalat, facut si mincare ce mai vrei? eu mai merg deseara si la lucru ptr 1h si gata pe ziua de azi.

#29340 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 April 2013 - 11:40 AM

Eu fac azi supa de sparanghel , al meu voia il intreg ,Elena-l mananca mai bine supa asa ca m-am hotarat iute :tongue3:

In alta ordine de idei: soacra-mea s-a dus la casa se asigurari sa-i dea un formular ca sa-si poata face asigurarea aici. Ei vin numai in vara dar au vrut sa se grabeasca....

Sa va spun despre ce-i vb: trebuie sa-si ia un formular de acolo ( e tipizat) care spune ca-s asiguratzi bla bla bla , de la data de.....e standard european si nu mai trebuie tradus ca in toate tzarile si limbile scrie acelasi lucru. Apoi cu formularul ala le luam card de asigurat de la casa de asigurari germana. Ei vor fi in continuare asiguratzi in Ro dar au dreptul sa se duca aici la dr pt orice , nu numai pt urgentze. Casa de asigurari germana care ii ia plateste pt ei apoi deconteaza cu CNAS-ul , ca doar ei in Ro sunt asiguratzi. Bunnnnnnnnnnnn....

Tantea de la ghiseu zice:

Adeverintza de asigurat e valabila numai pana in iunie , daca nu luatzi alta EU VA DAU numnai pt un an!
( pai ce , soacra-mea la ea e asigurata? si cum adica numai pt un an , adeverentza e inca valabila iar formularul ala nu se elibereaza pe o perioada limitata , atesta numai ca esti aigurat , poate ca o dezasigure tantea pe ea asa pur si simplu? )

D-na , cand depunetzi cererea EU va scot de la medicul de familie!"

Soacra-mea s-a speriat si a plecat!

Am sunat eu acolo , a incercat sa-mi vanmda si mie aceleasi gogosi apoi a schimbat placa , cum ca numai de cand iau formularul...etc.... Asa e legea in Ro , pe ei nu-i intereseaza legile europene , etc. Cand am intrebat-o cum o cheama mi-a inchis!

Sun la departamen´tul juridic sa intgreb ce spune legea exact : D'na , noi suntem juridicul ,noi nu ne ocupam cu legile de la formularele europene....etc

Pai daca nu se ocupa cu legile , ei cu ce mama dr..... se ocupa?

Daca nu-mi place sa fac plangere scrisa ca si asa nu rezolv nimic!!!!!!!!!!!
a incheiat satisfacuta madama!

Oricum pana la urma am rezolvat , dar nu cu ei , cu nemtzii , m-au lamurit nemtzii , am mai sunat o data si cand i-am spus ca asa e...Pai asa v-am spus si eu , d-na!

Mare-i gradina, Ta , Doamne!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1465
  • 1466
  • 1467
  • 1468
  • 1469
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic