Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3001 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 May 2011 - 10:34 AM

Nu am spus ca nu vreau sa am de-a face cu oameni care "practica munca de jos" , imi pare rau daca asta s-a inteles ,poate nu m-am exprimat corect , doar ca vreau altceva pentru mine , ca experienta de viata.Poate ca sunt eu mai cu nasul pe sus , nu ma bag la orice munca , atat timp cat stiu ca ma pot descurca si fara sa ma spetesc muncind .
Nici eu nu vreau sa starnim aici vreo "cearta" asa ca inchid subiectul.

#3002 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2011 - 10:49 AM

Geany bun mic dejun, buna cafea! thii ce chef aveam sa stam la sueta in dimineata asta insorita printre florile Stellutei! Ce e aia alba ultima? cum scapi de buruienile ce cresc printre flori? le plivesti pur si simplu cu manuta, sau e si vreo solutie sa nu mai creasca buruieni: de ex sa pui gason intre ele, sau nu stiu ...eu sunt la inceput, abia al 2-lea an cu gradinuta mea de 5 mp.

Mutti, eu cred (ca si Izuk, nu neaparat mentalitate romaneasca as zice) ca depinde si de la ce pleci (ma ref atat ca nivel de educatie si profesional, cat si socio-cultural) si la ce te duci si la ce esti dispus sa faci. Sunt oameni care pentru a pleca din tarisoara asta unde toate sunt cu josul in sus, sunt dispusi la absolut orice munca si bravo lor, atata timp cat muncesc si nu fura e foarte frumos! Nu toata lumea insa e asa de dispusa la orice, asa cum si tu probabil te-ai dus sa urmezi o facultate ca sa nu ajungi gunoier sau muncitor in fabrica in final, nu? Sunt foarte convinsa ca mai ales la inceputul carierei (primul job, sau la inceputul fiecarui job) toti am fost dispusi sa o luam de jos si sa invatam, sa capatam experienta. Dar dupa ce ti-ai rupt creierii (sau oasele) sa acumulezi cunostinte/experienta, sa te specializezi intr-un domeniu, sa devii din ce in ce mai bun si competitiv, sa avansezi atat profesional, dar si social, e destul de greu sa o iei iar de jos de tot: spalat wc si ingrijire batrani. Sunt complet de acord ca munca de nici o natura nu e injositoare si eu de cate ori e nevoie imi suflec manecile la serviciu si fac orice cu colegii (De la descarcat tir, inventare, strans gunoaie cu o anumita ocazie etc) asta nu inseamna ca as fi fericita sa ma apuc acum sa o iau de la sters batranii la fund, sau de la mop aici sau aiurea. Asta daca poti alege, daca nu poti alege, evident ca trebuie sa o iei de la ce munca esti primit ca new entry.
Cunoasterea limbii locale cred ca este insa esentiala oriunde si oricand, daca ai nevoie de un job si nu poti presta ceva ce se preteaza la folosirea doar a unei limbi de circulatie internationala.
Parerea mea ... ca doar d-aia ne intalnim la han sa dezbatem diverse ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3003 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 May 2011 - 10:59 AM

Eu nu mai zic nimic. Vorba lui Izuk , sa consideram subiectul incheiat. Cred ca-i unul spinos si nu taman potrivit pt atmosfera distinsa de la han :)

Si , poate am intzeles si eu gresit ce a vrut sa spuna....

E TOTUSI o diferentza de gandire................apropos de cei care lucreaza in sanatate. Cand am fost in spital , operata cu cezariana , cine credetzi ca m-a spalat , m-a schimbat, schimbat punga de la sonda , etc...toate cate se mai fac? Asistentele ,aici nu-s infirmiere ;)

#3004 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 11:03 AM

da Mutti ai dreptate. Perfect de acord sa o iei ca infirmiera ca sa ocupi apoi postul de asistenta sau chair medic, dupa ce inveti limba si tot mersul/procedurile acolo... nu mi se pare nik injositor
dar nu-mi spune ca te duci inginer si speli la fund batranii pana ajungi iar in proiectare ... ca asta mi-i mai greu sa pricep ...
sau ca erai aici designer si te duci intai maturator ... pana inveti limba ...
eu zic ca nu ne gandim la acelasi lucru ...

#3005 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2011 - 11:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2011 - 10:49 AM, a spus:

Geany bun mic dejun, buna cafea! thii ce chef aveam sa stam la sueta in dimineata asta insorita printre florile Stellutei!

Daa! Iti place Bocanila?! Nu e adorabil?! :) La noi e tare cald si frumos azi,sper sa tina minunea si in ''uikend'' ;)

#3006 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 13 May 2011 - 11:10 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2011 - 11:03 AM, a spus:

da Mutti ai dreptate. Perfect de acord sa o iei ca infirmiera ca sa ocupi apoi postul de asistenta sau chair medic, dupa ce inveti limba si tot mersul/procedurile acolo... nu mi se pare nik injositor

daniella , ziceam ca aici nu-s infirmiere ,. asistentele te spala la fund , asta am vrut sa zic. Aici nu umbla cu halat scrobit ca in Ro. Muncesc de nu mai pot.

Si sa stii ca exact asta am vrut sa zic , cel putzin , din cate stiu eu , in tzarile nordice , pana nu invetzi limba , nici la curatzenie nu te cam ia. Si tre sa incepi de jos....
Prietena mea a predat engleza in Ro :)

Iar continui o discutzie pe care voiam sa o termin!!!!!!!!!!!!

#3007 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 11:12 AM

Vezi postareaGeany, la 13 May 2011 - 11:03 AM, a spus:

Geany bun mic dejun, buna cafea! thii ce chef aveam sa stam la sueta in dimineata asta insorita printre florile Stellutei!

Daa! Iti place Bocanila?! Nu e adorabil?! :) La noi e tare cald si frumos azi,sper sa tina minunea si in ''uikend'' ;)

imi place Bocanila de nu mai pot, ca e vesel si zglobiu! stii ca si scarlet e personajul meu preferat, modelul meu de vointa, sacrificiu si ambitie ... B) ...ca a mai stalcit-o cu trecutul puntii asta e alta poveste ...tot model imi ramane ...
Ii place si Bubuletului Bocanila?

#3008 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 11:17 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2011 - 11:12 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 13 May 2011 - 11:03 AM, a spus:

Daa! Iti place Bocanila?! Nu e adorabil?! ;) La noi e tare cald si frumos azi,sper sa tina minunea si in ''uikend'' B)

imi place Bocanila de nu mai pot, ca e vesel si zglobiu! stii ca si scarlet e personajul meu preferat, modelul meu de vointa, sacrificiu si ambitie ... B) ...ca a mai stalcit-o cu trecutul puntii asta e alta poveste ...tot model imi ramane ...
Ii place si Bubuletului Bocanila?

Da il adora :) ...Acum imbrac bubuletul si mergem sa ne intalnim cu mama sa stam si noi la o terasa ca azi are mama liber.La noi umbla lumea in maneca scurata B)

#3009 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 11:18 AM

Vezi postareaMutti, la 13 May 2011 - 11:10 AM, a spus:

Iar continui o discutzie pe care voiam sa o termin!!!!!!!!!!!!

dar nu ne certam, e pur si simplu o discutie. Chiar contradictia naste progres, nu? eu nu stiu cum e acolo si chair imi doresc sa sa aflu... . Nici mentalitatile nu le stiu, nici modul de viata ... si tare imi doresc sa aflu! Nu as vrea sa raman inchisa in realitatea mea! ce e rau sa discutam ... ? sigur ca fiecare poate sa se mai si ambaleze pe sustinerea ideii sale (cel putin eu pun pasiune in tot ce fac, dar nici cum pt ca vreau sa ma cert ..., ori sa pretind ca stiu eu mai bine ca altul, pur si simplu spun cum gandesc eu .... poate fi evident gresit!) :)

#3010 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 13 May 2011 - 03:55 PM

Ma simt atat de straina cand ma intorc in Ro , imi par atat de multe conceptii gresite, atat de multa ipocrizie, mandrie fara baza, forme fara continut.
Daniella zici ca "depinde de la ce pleci" eu observ ca de multe ori banul nu cumpara cultura, situatia sociala nu cumpara inteligentza si nici nu-i sinonima cu asa ceva. Uneori pur si simplu cand sunt acasa mi-e rusine de ...mentalitatile romanesti, mi-e rusine si aici cand sunt in magazin romani care striga " ute tati pantaloni scurti pt tine" (oameni instariti, turisti), cine face galagie la plaja? romanii, cine vorbeste ca in padure in restaurante ? cine face comentarii in gura mare de rosesc si pietrele? cine isi da ochii peste cap in receptie si face pe " doamna"?
Mutti are dreptate in ceea ce spune vis-a-vis de mentalitatile romanesti.
daniella mi-ar place sa inveti din voyaje si mi-ar place sa vad ca vezi

#3011 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 May 2011 - 05:33 PM

Mă bag şi eu în seamă şi zic că fiecare om e unic...nici măcar nu suntem diferiţi, suntem CHIAR unicate.Să dai sfaturi altuia despre cum ar trebui să facă, ar însemna să fi trăit identic toate experienţele lui , şi asta nu se poate.
Poate că unora ne place în ţări străine , şi nu ne simţim în ţară străină, poate altora ne place aici unde suntem , şi doar visăm la alte meleaguri, dar nu cu toată fiinţa, doar ne place să ne imaginăm ce-ar fi dacă... dar tot aici rămânem, eventual ne mai plângem de una-alta, că aşa-i omul , şi până la urmă conversaţiile astea sunt tot o formă de socializare.
Pe de altă parte , eu chiar cred cu adevărat că tot ce primeşti în viaţă plăteşti cu altceva: da , e fain în Germănica, dar... poate că nemţii-s cam reci , sau dacă nu e asta, clima-i cam naşpa, sau nu se găsesc pufuleţi şi rahat, sau nu este rădăcină de ţelină în supermarket etc.Poate că-ţi lipseşte mama şi tata şi prietena de la scara ailaltă a blocului şi colegul de bancă din generală cu care trăgeai cu praştia în vacanţe.
Poate că-i nasol în România, politicienii-s corupţi, alimentele sunt scumpe, salariile sunt mici,sistemul de sănătate este în colaps etc, dar poate că pentru mine e important să pot povesti zilnic la o cafea cu mami, să mergem săptămânal la masă la soacra, copiii mei să crească alături de cei ai surorii mele şi ai cumnatei mele, să mă întâlnesc de 2 ori pe an cu fosta mea dirigintă şi săptămânal cu câte-un admirator din liceu. :headbang: ( da , au existat şi din ăştia. :headbang: )
Normal că mă plâng: că doar sunt om şi eu şi asta face parte din tot ceea ce nu mi-e străin nici mie.
În rest , fiecare cum i se potriveşte: Stella e în Elveţia şi e fericită , io-s în România şi sunt fericită, care-i problema? Poate că şi eu aş fi fericită în Elveţia şi Stella în România, doar că nu încercăm nici una să schimbăm situaţia. Care dintre noi două are dreptate? Eu cred că amândouă...
Despre concepţii greşite , nu ştiu dacă are rost, zău... de gustibus...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3012 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2011 - 05:55 PM

Koral :headbang: ai perfecta dreptate. eu una-s fericita in " satul meu " , dar stiu perfect ca nu m-as adapta sau nu m-as fi adaptat nici la Jermanka, nici macar in Franta cu atat mai putin peste garla , etc .
si da este nevoie de o adaptare si de a te simti " acasa" acolo unde esti. poate datorita faptului ca de mica am plecat " de acasa" la bucuresti la scoala, si ca am "emigrat" la 20 ani , adaptarea mea a fost mai usoara , poate decat a altora.
eu una nu sunt nici pro , nici contra emigrarii, ci consider ca trebuie sa te simti bine unde esti.
in rest va doresc la toti si toate un wend placut si insorit . :headbang:

#3013 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 06:00 PM

A judeca persoane pe care nu le cunosti deloc si mai ales a le da sfaturi nesolicitate (ce si daca invata/vad in voiaje) nu este in nici un caz o dovada de inteligenta, de cultura, de educatie sau macar de bun simt! Problemele de intelegere a limbii romane, precum si cele de logica ii omoara pe unii pe aici!

Koral ai sintetizat frumos si ai punctat si cum e cu sfaturile! Fiecare cu experienta lui si cu ceea ce simte ca e mai bine si important pentru el.
Bineinteles ca aceste conversatii sunt o forma de socializare ... si vrem sa ramana in acest climat frumos si relaxant creat pe acest forum :headbang: fara discutii acide !

#3014 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 06:02 PM

Vezi postareastella, la 13 May 2011 - 05:55 PM, a spus:

Koral :violent1: ai perfecta dreptate. eu una-s fericita in " satul meu " , dar stiu perfect ca nu m-as adapta sau nu m-as fi adaptat nici la Jermanka, nici macar in Franta cu atat mai putin peste garla , etc .
si da este nevoie de o adaptare si de a te simti " acasa" acolo unde esti. poate datorita faptului ca de mica am plecat " de acasa" la bucuresti la scoala, si ca am "emigrat" la 20 ani , adaptarea mea a fost mai usoara , poate decat a altora.
eu una nu sunt nici pro , nici contra emigrarii, ci consider ca trebuie sa te simti bine unde esti.
in rest va doresc la toti si toate un wend placut si insorit . :headbang:

Stella nu stiam ca esti in Elvetia, credeam ca in Franta. Apoi d-aia dai fuga imediat in Italica...

WE fain la toata lumea! :headbang:

#3015 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 May 2011 - 07:32 PM

Koral ai spus-o frumos - si de stai si de pleci e un pret pe care il platesti. Cum nu e plecarea de toata lumea la fel si statul - e vorba de a te simti bine in pielea ta acolo unde esti.
Sa fiu sincera, ce ma deranjeaza foarte tare sunt discutiile vehemente la adresa localnicilor - daca eu i-as crede prosti si incuiati pe Canadieni, ar fi chestie de respect fata de mine sa nu stau in tara asta. Ca nu ma (mai) identific cu societatea romaneasca e un lucru, dar ii respect pe cei ce traiesc acolo, cu ale bune sau rele. Ca imi pare rau ca anumite valori cu care am crescut nu mai prea exista..da..dar e decizia mea, om independent sa aleg un loc care sa fie acasa.
Ca aleg sa ma dau cu capul de pereti sau sa ma adaptez, iarasi o chestie de personalitate si decizie personala...eu nu ma simt victima a propriei vieti, asa ca vad eu unde in lume e coltul meu.
PS Singura chestie pe care le-as spune-o celor ce sufera tare in "deplasare" (dintr-un motiv sau altul) -fratilor, granitele sunt deschise! Nu suferiti intr-o tara in care totul pute - Romania va asteapta fara probleme sa va intoarceti!
A cat is a friend fur-ever !

#3016 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 13 May 2011 - 10:40 PM

Salut!
Ieri a fost o"cazatura de retea" si n-am putut intra nici pe yahoo, dar...mi-am luat doua forme de silicon!
Iaca inaugurarea!
Fisier atasat  briosa-silicon.jpg (88.9K)
Number of downloads: 0

Bun venit inapoi, Bocanila!Imagine postata Imagine postata
Si la noi a fost azi cald si bine, dar tot aburat putin, sa nu uitam, si s-a si racorit!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3017 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 07:22 AM

Zoazo bine ai venit! frumoase briosele! esti multumita de silicoane :) ?

#3018 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2011 - 08:04 AM

Buna dimineata la doamne. inca nu e nimeni sa dea o cafea, ceva acolo?

Fisiere atasate

#3019 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 08:19 AM

Eii da ce bine-i sa incepi dimineata asa de frumos,cu asa mic dejun si briose,si mai ales asa companie :)

#3020 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 14 May 2011 - 12:18 PM

Salut!
Da, Daniella, de forme-s multumita, doar ca m-am saturat de briose si clatite!
Si eu la cafea:
Fisier atasat  bemocafea-1.jpg (17.96K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul