Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3041 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 May 2011 - 04:29 PM

Tenks' Dani' :P :P Dar iti dai si tu seama ca nu o sa te ascult ;) La teorie sunt doxa...practica ma omoara :P

#3042 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 May 2011 - 04:30 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 04:29 PM, a spus:

Tenks' Dani' ;) :P Dar iti dai si tu seama ca nu o sa te ascult :P La teorie sunt doxa...practica ma omoara :P

da mie de ce nu-mi spui de ce nu ma asculti? :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3043 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 04:30 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 04:29 PM, a spus:

Tenks' Dani' :P ;) Dar iti dai si tu seama ca nu o sa te ascult :P La teorie sunt doxa...practica ma omoara :P

da mie de ce nu-mi spui de ce nu ma asculti? :P

Paii am mancat gratar de pui si ieri si alaltaieri(din cauza lui tata ),alte zile am mancat un ou fiert tare ,branza de veci' :P bors de loboda ,supa de legume si salate,mere si gref,dar azi am facut alor mei ca au vrut hot dog si am mancat si eu unul cu 15 gr. de paine ,mustar si salata verde...nu o fi sanatos dar pe mine chiar m-a satisfacut,asa ca ma doare la tenesi :P

#3044 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 May 2011 - 05:09 PM

Geany , esti de coma ... ;) Cand te citesc , ma regasesc pe mine.De fapt , eu nici nu am taria sa ma apuc de vreo dieta .Stiu ca nu ma tin de ea si cu asta basta.Sunt o pofticioasa , as face depresie sa ma uit la ai mei cum mananca de toate si eu rabd.O viata am si pe aia sa mi-o petrec poftind si rabdand?Nope...

#3045 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:14 PM

:P izuk! geany ;) dragele de ele!

#3046 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:24 PM

Ba imi pare f. regret' io' am dat jos:10 cm. talie,5 burta si 3,5 solduri...da' am facut tampenii,nu faceti ca mine ;)

#3047 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:30 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 05:24 PM, a spus:

Ba imi pare f. regret' io' am dat jos:10 cm. talie,5 burta si 3,5 solduri...da' am facut tampenii,nu faceti ca mine :P

Ia recunoaste tu aici: ce prostii? ai luat pastile de slabit? ceaiuri de slabit? sau ce smecherii mai faci? hai recunoaste ca si eu as incerca si pastile cu cucuta dc nu as alapta ;) !

#3048 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:53 PM

Fata zic tot da' nu ma certati si nu faceti ca mine...Eu jur pe rosu ca asa am facut...Va mai amintiti cantarul de la zoaza?!...Eiii! Am luat de pe net (ca-i plin) tabelul cu kilocalorii pe fiecare produs la 100 de gr.(ex.: branza de vaci 97 slaba 156 grasa,telemea 243,cas de vaci 254,ou fiert tare 85,rosii 25,ridichi 19,salata verde 22,,CASTRAVETI IN OTET buni ca si garnitura la gratar de piept de pui fara piele 9,castravete crud 19,paine alba 248(da am gasit si 282 :P )neagra 245,pui slab 177,crenvusti 286,grefe 82,mere 59-74, etc.)...Eii pana aici totul e ok,ca poti sa mananci degresat si sa-ti calculezi kilocaloriile pe zi,plus 2 l de apa plata,multe abdomene si alte exercitii si miscare...tinut un jurnal zilnic :ex. cafea,ora 10 o felie de paine prajita,50 de gr. de branza slaba de vaci,ridichi sau 1 rosie,1 castravete..pranz ora 14 150 de gr. de piept de pui fiert sau gratar ,cu legume sau salata...etc...Eii na eu aici clachez ,ca am calculat si doar 700 de kilocalorii si chiar 600,cu multe abdomene 2l de apa urcat scari la greu si etc,asa ca normal dureri de cap ,negru inaintea ochilor si ameteli... :P Ti-am zis la teorie stau bine,practica ma omoara ca eu sunt omul extremelor,ori fac si atunci m,ananc pamant ori nu fac si fac tochitura cu mamaliguta ;)

Pt. cine e interesat e f. util tinut jurnal zilnic cantarit tot pe 100 de gr. si stii exact cat ai consumat, 3 mese pe zi nu mancat dupa ora 18 sau 19 pt. persoane care se culca tarliu' ,salate fructe legume branza iaurt si carne degresat si multe abdomene ,exercitii si miscare ...la greu cat poti...

Tampenii: am luat si ceai de slabit,infometare dus la extrem,in trecut facut disociat si ciorba de varza...etc,etc,etc... :P

#3049 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 16 May 2011 - 06:29 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 05:53 PM, a spus:

Fata zic tot da' nu ma certati si nu faceti ca mine...Eu jur pe rosu ca asa am facut...Va mai amintiti cantarul de la zoaza?!...Eiii! Am luat de pe net (ca-i plin) tabelul cu kilocalorii pe fiecare produs la 100 de gr.(ex.: branza de vaci 97 slaba 156 grasa,telemea 243,cas de vaci 254,ou fiert tare 85,rosii 25,ridichi 19,salata verde 22,,CASTRAVETI IN OTET buni ca si garnitura la gratar de piept de pui fara piele 9,castravete crud 19,paine alba 248(da am gasit si 282 :P )neagra 245,pui slab 177,crenvusti 286,grefe 82,mere 59-74, etc.)...Eii pana aici totul e ok,ca poti sa mananci degresat si sa-ti calculezi kilocaloriile pe zi,plus 2 l de apa plata,multe abdomene si alte exercitii si miscare...tinut un jurnal zilnic :ex. cafea,ora 10 o felie de paine prajita,50 de gr. de branza slaba de vaci,ridichi sau 1 rosie,1 castravete..pranz ora 14 150 de gr. de piept de pui fiert sau gratar ,cu legume sau salata...etc...Eii na eu aici clachez ,ca am calculat si doar 700 de kilocalorii si chiar 600,cu multe abdomene 2l de apa urcat scari la greu si etc,asa ca normal dureri de cap ,negru inaintea ochilor si ameteli... :P Ti-am zis la teorie stau bine,practica ma omoara ca eu sunt omul extremelor,ori fac si atunci m,ananc pamant ori nu fac si fac tochitura cu mamaliguta ;)

Pt. cine e interesat e f. util tinut jurnal zilnic cantarit tot pe 100 de gr. si stii exact cat ai consumat, 3 mese pe zi nu mancat dupa ora 18 sau 19 pt. persoane care se culca tarliu' ,salate fructe legume branza iaurt si carne degresat si multe abdomene ,exercitii si miscare ...la greu cat poti...

Tampenii: am luat si ceai de slabit,infometare dus la extrem,in trecut facut disociat si ciorba de varza...etc,etc,etc... :P

Geany, sunt de acord cu Daniella(ia ti gandul de la pastile, nu s bune deloc :P), NU este bine ce faci, e infometare curata ce faci tu. Organismul tau sufera si va suferi in continuare. De ce nu mananci carne, legume, salate, scoti tot ce e cu zahar, mezeluri, macar o perioada si o sa slabesti. Fara sa numeri calorii si cantitati. Dar asa nu te infometezi si nu chinui organismul. Poate dai jos acum 5-10 kg, dar vor reveni si inca cu surplus si asa va fi mereu, iar sanatatea ta va avea de suferit, de obicei efectele le simti mult mai tarziu, chiar peste ani (incerc sa ignor faza cu ametelile... :P ). Dar organismul tau va suferi si vei simti in timp, dupa atata yo yo slabit, pus inapoi mai mult etc...Faza cu nemancatul dupa 18 sau 19 nu e buna deloc si nu functioneaza, inseamna tot infometare.

Nu trebuie sa tii nicio dieta, scoate dulciurile o perioada (rezuma te la ceva fructe si ciocolata neagra), scoate painea, cartofii, porumbul, mamaliga si mananca cat vrei carne, legume, cascaval, branza de care vrei tu, iaurt, kefir etc... Incearca asta o perioada, fara sa numeri calorii sau sa cantaresti si o sa vezi ca vei slabi sanatos.

Banuiesc ca o sa ignori postul meu, dar eu macar incerc sa iti dau un sfat (chiar daca nu l asculti acum :P cine stie peste un anumit timp, ani...poate ..eu sper)si Daniella ti a scris ca ii pasa de tine. E pacat sa iti chinui asa organismul, nu merita. :P si poti sa incerci ce ti am scris mai sus, eu insist :P
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#3050 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 06:41 PM

Stiu Monti multumesc mult,chiar stiu ca asa e ,dar fiecare suntem facuti diferit unul fata de celalalt,eu prefer sa mananc o ciocolata si dupaia sa sufar sa nu mai mananc nimik 2 zile (chiar daca asta nu duce la nici un rezultata) decat sa am restrictii pe viata sau un anunumit stil de viata,eu nu voi renunta defintiv la dulciuri sau cartofi prajiti,clar...Fac dieta,chiar drastic si asta e greseala mea si o stiu si o recunosc,ma mentin pe vara,dupaia cum da frigul si stau in casa incet incet pun inapoi,eu asta sunt si aici ma termin,degeaba mi-asi promite ca ma schimb si ca nu asi mai face...nexam,stiu eu ca-s incapatanata si capoasa,deaia am zis sa nu faca nimeni ca mine.
Merci mult oricum ;)
Eu prefer vb. lui Stratan sa traiesc putzan da ghini' dicat mult da' ghini nu... :P :P

Ma' varianta perfecta ar fi mult sha ghini'...da'... :P

:P :P

#3051 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 May 2011 - 06:58 PM

Am zis ca nu ma mai bag,da nu rezist.Geany, tu iti distrugi organismul.Nu tb sa iti interzici sa mai mananci cioco sau sa mananci cartofi sau alte "porcarii", atata timp cat exista o limita.
Chestia cu mancatul dupa 18, cum spune si M-rules, e o mare tampenie,daca tu te bagi in pat za zicem la miezul noptii, pai nemancata de la 6, deja e prea mult.Daca cinezi cu aprox 2 ore inainte de culcare e ok, lasi timp stomacului sa "se aseze".
Poate azi mananci o friptura mai grasa de porc incearca sa servesti salata langa nu cartofi prajiti, sau macar a doua zi baga mai multe salate.
Dar daca tu primavara/vara slabesti si apoi pui la loc dublu fata de ce ai dat jos oare organismul tau ce va spune?Sincer iti spun, inainte de a mai tine astfel de regimuri drastice gandeste-te la un lucru: vrei sa-ti vezi bubulezul crescand, la casa lui, sa-ti cunosti nepotii,daca da, atunci reflecta putin la ce spun si fetele, ca nu o spun nici cu rautate nici aiurea in tranvai.

Fiecare ne cunoastem organismul, nu suntem la fel, e normal, dar anumite chestii sunt general valabile.Eu ma uit la mine, nu vreau neaparat sa slabesc ca sa arat ca o miss,ci pur si simplu ca vreau sa am grija de organismul meu si sa evit cutzitul.

Un timps, defapt am mai spus-o acum ceva timp, eu am 3 mese principale si 2 gustari.De ex daca imi e totusi foame, mananc cateva migdale sau rontzai morcovi.Important e sa nu mancam pana crapam ci doar cat sa "supravietuim".

Poti sa ignori mesajul meu, dar eu atat iti zic si cu asta eu inchei subiectul "diete", gandeste-te la copii tai si la familie in general.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3052 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 07:02 PM

Merci Ioana ..Raman la parearea mea si la ce am scris ,daca nu ma tragea Dani de limba nu scriam,puteam sa jur ca asa imi veti scrie(ba chiar ma asteptam la mai rau,sincer :P )...Stiu,stiu stiu.Da' asta e. ;)

#3053 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 07:08 PM

Vezi postareaIoana, la 16 May 2011 - 06:58 PM, a spus:

Poti sa ignori mesajul meu, dar eu atat iti zic si cu asta eu inchei subiectul "diete", gandeste-te la copii tai si la familie in general.

Ioana de acord cu tot ce ai zis, mai ales ultima fraza. geany gandeste te la familia ta.
N a zis nimeni sa renunti de tot la dulciuri sau la ce mancaruri iti plac.
Inca o chestie, atata timp cat esti dispusa sa mananci ce iti place o perioada si apoi sa nu mananci o perioada, de ce nu schimbi perioada de infometat cu perioada in care mananci sanatos si slabesti in acelasi timp? se poate, doar schimbi planul cu ceva sanatos si in rest mananci ce vrei si tii faci poftele.

Brillat-Savarin

#3054 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 07:16 PM

La faptul : gandeste-te la familia ta'' mi se pare un pic melodramatic,si chiar nu-s genul,eu nu gandesc asa .Pe mine m-a intrebat Dani cum am facut si i-am zis,ba chiar am sublinita ca nu e corect asa si ca nu indemn pe nimeni sa faca asa, dar eu asa obtin rezultate,eu sunt omul extremelor asa am fost si asa voi fi ,indiferent de cutit sau alte amenintari, inca o data multumesc mult,multumesc din suflet,altadata o sa fac dupa cum mi-am mai promis dealtfel si din nou nu m-am tinut de cuvant :tongue3: si o sa vb. pe privat .

#3055 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 07:54 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 07:16 PM, a spus:

La faptul : gandeste-te la familia ta'' mi se pare un pic melodramatic,si chiar nu-s genul,eu nu gandesc asa .Pe mine m-a intrebat Dani cum am facut si i-am zis,ba chiar am sublinita ca nu e corect asa si ca nu indemn pe nimeni sa faca asa, dar eu asa obtin rezultate,eu sunt omul extremelor asa am fost si asa voi fi ,indiferent de cutit sau alte amenintari, inca o data multumesc mult,multumesc din suflet,altadata o sa fac dupa cum mi-am mai promis dealtfel si din nou nu m-am tinut de cuvant :tongue3: si o sa vb. pe privat .

Nu ai de ce sa te superi. Toata lumea iti vrea binele si se gandeste la sanatatea ta. Bineinteles tu faci cum vrei tu, este alegerea ta. Noi am incercat doar sa ti dam un sfat bun. :-*

Brillat-Savarin

#3056 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 08:11 PM

Stiu si nu m-am suparat.La mine despre acest subiect sunt 2 cuvinte in aceeasi propozitie,nu vreau si nu pot,si cand e asa nu prea e nimic de facut.Sunt incapatanata si o stiu pe a mea ,degeaba polologhie si cum e sanatos si cum e corect,ca eu sunt f. deacord cand e vb. de altii :tongue3: cand e vb. de mine e alta mancare de beste' :-*
Acuma na' fiecare o stie pe a lui,daca ar fi vb. de neinformare,asi mai spune,dar stiu,si-mi asum tot ce fac si cu consecintele...
Stiu ca ma iubiti si ca-mi vreti binele ,mie imi faceti f. bine spiritual,faptul ca va stiu acolo si ca va pasa inseamna pt. mine enorm,ati inceput sa faceti parte din familia mea si nu pot sa stau o zi fara sa va aud si sa va vad. :-* :-*

#3057 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 08:57 PM

Asa astaseara ca sa nu spuneti ca ma infometez spaghete fierte 200 de gr. cu sos de rosii cu busuioc,felii de rosii,felii de vinete usor trase la tigaia cu riduri si apoi scaldate in sos,un firicel de parmezan.

Fisier atasat  SAM_2385.JPG (56.31K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_2386.JPG (55.53K)
Number of downloads: 0

Da asta numa ca sa ma dau mareata ca daca nu, era post negru apa paie si bataie :tongue3:
Na' o sa incerc sa nu ma mai infometez,cica sa slabesti e floare la ureche sa te mentii e greu. :-*

#3058 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 09:07 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2011 - 08:57 PM, a spus:

Asa astaseara ca sa nu spuneti ca ma infometez spaghete fierte 200 de gr. cu sos de rosii cu busuioc,felii de rosii,felii de vinete usor trase la tigaia cu riduri si apoi scaldate in sos,un firicel de parmezan.

Da asta numa ca sa ma dau mareata ca daca nu, era post negru apa paie si bataie :tongue3:
Na' o sa incerc sa nu ma mai infometez,cica sa slabesti e floare la ureche sa te mentii e greu. :-*

Asa, asa :-* mananca :-*

Brillat-Savarin

#3059 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 09:11 PM

Daa stiam io' ca asta o sa va placa. Sa vad ce oi mai face maine.Problema mea cea mare cand ma apuca nu e ca mananc ci din contra ca nu mananc,si intre 2 extreme alb si negru trebuie gasite nuante de gri... :-*
Sarumana' si va iubesc mult si eu :tongue3:

#3060 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 11:31 PM

Geany nu am vrut sa te trag de limba ca sa te certe toate fetele, desi, sincer, am sperat sa iti explice cineva in asa fel incat sa rapuna incapatanarea ta de a numara caloriile.
Eu te inteleg, pentru ca asa vedeam si eu, cand imi erau de ajuns kg stranse peste iarna, primavara ii dadam cu verdeturi pana pierdeam surplusul acumulat. Pana pe la 32 de ani programul acesta (insa cu mancat relativ sanatos tot timpul anului dar cu excese in dulciuri, in cantitati si in combinatii pe ici pe colo) era simplu in primavara doar cu o perioada de legume, fructe si verdeturi de sezon in general reuseam sa pierd degraba bagajul acumulat, mai ales ca ambitia m-a caracterizat mereu.
Dupa 32 de ani insa, a inceput sa mearga mai greu si cu eforturi mai mari sa reusesc sa slabesc repede si mult primavara... si incet, incet au inceput sa se aseze ..cate 1 kg pe an ... Si cu sarcina anul trecut nu am mai tinut reginul de primavara si ... stii tu...
Cu anii m-am convins din ce in ce mai tare, ca e nevoie de un alt mod de viata, mai sanatos pe termen lung si nu salturi pentru organism: ba ghiftuire, ba infometare ... Sufera vizibil si psihicul si pielea si muschii din toata treaba asta.
Daca citesti Monti iti explica acolo cum ca dieta cu numaratul caloriilor e cat se poate de falsa. De asta zic de calorii ...

Nu zic si mie imi vine greu cand ma gandesc sa renunt de tot la anumite alimente, preparate sau combinatii..., dar mai cred ca o sa ma obisnuiesc cu timpul (am avantajul ca la mine vine din creier sa nu imi place de ani faina alba, zaharul alb, prajelile, cartofii, patiseria ... doar cateodata mai scap in ele ...), iar daca o sa calc in strachini cand si cand, neutralizez imediat dupa ... , pana nu se aduna multe, fiind un mod de viata e mai usor sa reiei obiceiurile bune.
Nu vezi viabila nicicum o solutie de genul asta?

http://www.taifasuri...4-apr-2010.html

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic