Buna dimineata tuturor! La noi a tunat ,a fulgerat si a turnat,acum e un soare si frumos ,
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 17 May 2011 - 07:24 AM
Buna dimineata tuturor! La noi a tunat ,a fulgerat si a turnat,acum e un soare si frumos ,
Postat 17 May 2011 - 09:19 AM
Mai fetelor , cu pastilele de slabit eu sunt patita.Daca am lucrat cu nasul in ele , normal ca am fost tentata sa le incerc "ce... altele ia si nu au nimic rau ..." Luat si inghitit vreo luna o minune , slabit 3 kg , fara retineri dorite ci induse de pastile , adica nu puteam manca .Da ce nervi aveam ...nu se mai putea discuta cu mine.M-am lasat de ele , ca nu sunt toanta , am vazut ca nu-mi fac bine in alte parti.Dupa vreo 2 luni m-am trezit ca am 5 kg puse , adica cele 3 plus inca 2 .
Ceaiuri d-alea nu pot bea ,le-am testat , am dureri abdominale groaznice .
Acum , nu ma vad eu foarte grasa , doar "burtoasa" , aia ma deranjeaza la maxim, dar nici prea sportiva nu sunt din pacate.
Astazi iar e urat afara , mohorat , parca ar sta sa ploua.Oare mai vine vara in Finlanda?Abia astept jumatatea lunii iunie sa ma parlesc putin la soare , la mare .Dar stiu ca voi fi alergata pe plaja mai rau ca o minge de terorista mica, nu o sa pot sa ma relaxez prea mult.
Postat 17 May 2011 - 09:19 AM
Geany, la 17 May 2011 - 07:24 AM, a spus:
'neata!
si la noi a tunat si fulgerat, apoi a iesit si soarele... dar asta ieri. acum e urat
va poftesc la un ceai cald
green_tea.jpg (7.89K)
Number of downloads: 0
P.S.
Geany, si eu te iubesc, la fel ca celelalte fete, asa ca ma lipesc de corul celor care te cearta
eu zic doar atat: extremele nu sunt bune. moderatia si cumpatarea rezolva orice problema. trebuie sa iti gasesti calea ta de gri...
Postat 17 May 2011 - 09:36 AM
Izuka eu pastile nu am luat,ma intereseaza care-i rolul lor? adica pe ce sistem se slabeste,sunt diuretice sau provoaca ca si ceaiul ,care e depurativ,daca ma intelegi ce vreau sa zic?!
Astept sa-mi raspundeti dar acum plec la piata cu sotul,si o sa urc a 3 oara pe scari pe ziua de azi
smileyontreadmill.gif (31.51K)
Number of downloads: 0
Postat 17 May 2011 - 09:40 AM
Postat 17 May 2011 - 11:24 AM
Postat 17 May 2011 - 12:17 PM
la noi a tunat si fulgerat si plouat aseara. Azi zi calduroasa si insorita pana acum.
Geany eu am luat ceaiul ala antiadipos (1 plic/zi) ani si ani de zile ...sa tot fie de prin 95 cred. Intr-adevar in primele 3 saptamani (sau cand am inceput poate chiar mai mult), am avut niste colici teribile si cand ma lovea dc nu aveam toaleta in zona nu ma puteam tine
Din seria pastile eu am luat pastile de crom parca (care inhiba pofta de dulciuri), spirulina, chlorella, echinacea, extract de ceai verde si diverse alte suplimente ...orice chestii de astea naturale de la plafar, care promit ca te ajuta ori depurativ, ori inhiba foamnea
Tu sa faci asa cum simti si cum vrei, asa am facut si eu, dar documenteaza-te mereu bine inainte in leg cu toate aspectele si mai ales de efecte secundare, ca sa stii ce faci. Ai slabit serios 10 cm in talie! felicitari! asta inseamna 2 nr la haine, cred? dar nu saptamana trecuta de abia te-ai apucat?
e fff bine cu ceaiul de urzica, are efecte benefice pt sanatate! daca il poti bea in loc de apa mereu e super!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 17 May 2011 - 12:25 PM
Nu-i prima oara la mine de 10 ani aceeasi poveste,ma mentin pe vara iarna pun incet,incet inapoi...
Ma gandesc sa postez la diete un jurnal zilnic,ca sa fiu trasa de urechi cand nu mananc... sincer doar 600 de chilocalorii e f. putin am avut si zi cu post negru doar apa
Postat 17 May 2011 - 12:39 PM
Daniella, la 17 May 2011 - 12:17 PM, a spus:
la noi a tunat si fulgerat si plouat aseara. Azi zi calduroasa si insorita pana acum.
Geany eu am luat ceaiul ala antiadipos (1 plic/zi) ani si ani de zile ...sa tot fie de prin 95 cred. Intr-adevar in primele 3 saptamani (sau cand am inceput poate chiar mai mult), am avut niste colici teribile si cand ma lovea dc nu aveam toaleta in zona nu ma puteam tine
Din seria pastile eu am luat pastile de crom parca (care inhiba pofta de dulciuri), spirulina, chlorella, echinacea, extract de ceai verde si diverse alte suplimente ...orice chestii de astea naturale de la plafar, care promit ca te ajuta ori depurativ, ori inhiba foamnea
Tu sa faci asa cum simti si cum vrei, asa am facut si eu, dar documenteaza-te mereu bine inainte in leg cu toate aspectele si mai ales de efecte secundare, ca sa stii ce faci. Ai slabit serios 10 cm in talie! felicitari! asta inseamna 2 nr la haine, cred? dar nu saptamana trecuta de abia te-ai apucat?
e fff bine cu ceaiul de urzica, are efecte benefice pt sanatate! daca il poti bea in loc de apa mereu e super!
Ar fi foarte bine daca ai lasa ceaiul ala de tot. Una e sa l folosesti din an in paste, alta e zilnic. Nu slabesti de la el, oricat ti ai dori, chiar daca tu crezi ca ai slabit de la el, nu era decat apa si continut intestinal. Doar elimini mai multa apa (=deshidratare) si continut intestinal. de asemenea nu mai iei din hrana toti nutrientii si poti dezvolta alte carente.
Citeste pe aici
Dupa un timp pe monti, o sa vezi ca avand mai multe fibre in alimentatie, nu o sa/nu ar trebui sa mai ai probleme cu constipatia.
Cromul...nu e dovedit clar ca ajuta, daca ai vreo carenta, poate, altfel e mai mult efectul de placebo
Spirulina e buna pentru organism in general, la fel si chlorella, dar trebuie sa iei destul pe zi.
Echinaceea e controversata, pe unii oameni nu ii ajuta cu nimic, eventual se resimt efecte adverse.
Ceaiul verde, in exces, deshidrateaza.
La slabit nu sunt bune niciun fel de suplimente. Se pot folosi termogenice sau lipotropice (astea nu sunt asa "agresive" cu organismul), dar in anotimpul care trebuie si numai cand mai ai de dat jos 1-2 kg, pentru modelare etc... Nu cand vrei sa slabesti ca lumea. Oricum ele ajuta putin, baza e alimentatia in primul rand si ar fi bine sa fie si miscare (ceva sport ce iti place nu exerciti efectuate incorect, btw burta nu scade de la abdomene
Geany nu mai manca alimente degresate, nu sunt bune pentru sanatate, cele integrale sunt foarte bune si ajuta la slabit. Astea sunt mituri cu slabitul fara grasimi. S a dovedit ca este exact invers, organismul are nevoie de grasimi pentru a functiona bine si pentru a slabi. Glucidele rele, in exces, te ingrasa.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
Postat 17 May 2011 - 12:44 PM
Postat 17 May 2011 - 12:45 PM
nu te condamn pt ca si eu am facut la fel, toate dietele pamantului le-am incercat eu! si nu m-as mira sa mai recidivez, pentru ca daca ma apuca disperarea de kg si eu sunt in stare sa nu mananc nimic. Singura diferenta este ca eu nu am avut ameteli, sau macar slabiciune niciodata, absolut niciodata, nici daca tineam numai cu apa (intr-un an am baut 3 saptamani numai bere (sufeream din drama amoroasa) vreo 2-3/zi. De cele mai multe ori luam un supliment de multiminerale+multivitamine intotdeauna cand tineam o dieta. Ti-as recomanda sa faci la fel. Apa (lichide) 2 l/50 kg, 3 l/60 kg etc (Se adauga 1 l/10 kg). Pune meniul zilnic la diete, asa iti ramane scris si scrii si daca trisezi ...o sa-ti fie rusine ... asa am facut si eu ieri cand am luat meniul de la cantina ...ca pofteam de ciulama de ciuperci cu mamaliguta, dar mi-a fost rusine de fetele care sunt asa de dragute sa o dau in barci din prima zi, iar azi ma gasesc multumita ca am gasit ceva variante de meniu care pt mine sunt absolut delicioase si acceptabile, aproape identic cu ce mancam si pana acum-am scos din pachetelul de la serviciu doar porumbul pana acum. Dar satulului ii da mana sa vorbeasca...
Eu ma duc sa citesc Monti, hai si tu cu mine ... chiar de continui dieta ta, macar sa citesti, nu vrei ?
Postat 17 May 2011 - 12:50 PM
Eu daca mananc doar fructe sau beau acru imi face aciditate la stomac,senzatie de foame dureroasa ....La disociat cea mai grea zi era cea cu fructele la mine ,mai bine nu mancam nimic decat doar fructe .
Postat 17 May 2011 - 01:17 PM
M_rules, la 17 May 2011 - 12:39 PM, a spus:
Glucidele rele, in exces, te ingrasa.
exact glucidele astea rele au fost baza la mine de 1 an jum, acu le eliminam, cu ajutor de la voi si de la nenea Monti
la ce te ref cu termogenice si lipotronice ? cremele anticelulitice?
suplimentele le luam cand si cand ba de aia, ba de ailalta ... orice in dorinta de a slabi fara a ma abtine de la mancare ... deh vorbim de o gurmanda! Sper sa nu ma mai apuc de ceai, asa e cu teoria nutrientilor eliminati, cu toate astea cu analizele pana acum, Doamne ajuta, am stat mereu bine.
Postat 17 May 2011 - 01:20 PM
Geany, la 17 May 2011 - 12:50 PM, a spus:
Eu daca mananc doar fructe sau beau acru imi face aciditate la stomac,senzatie de foame dureroasa ....La disociat cea mai grea zi era cea cu fructele la mine ,mai bine nu mancam nimic decat doar fructe .
Bocanilaaa
Postat 17 May 2011 - 01:30 PM
Mai vad cat pot sa slabesc dupaia dau in mentinere ,o sa mai calc in strachini o sa mai incerc sa recuperez,ca de obicei ...oooff off maiii maaiii
Azi am facut cartofi noi cu marar si nu am gustat nici o bucatica
Postat 17 May 2011 - 01:35 PM
Geany, la 17 May 2011 - 01:30 PM, a spus:
Mai vad cat pot sa slabesc dupaia dau in mentinere ,o sa mai calc in strachini o sa mai incerc sa recuperez,ca de obicei ...oooff off maiii maaiii
da, ciresele nu au aparut inca ...dar ma gandeam in avans pt cand or aparea.
bine ca nu ai mancat cartofi prajiti...desi aratau de-mi venea si mie sa intind mana...noroc ca netul nu are miros ..., dar cine stie curand o sa apara. Eu nu vreau sa-mi bag
Postat 17 May 2011 - 01:40 PM
Postat 17 May 2011 - 01:44 PM
Daniella, la 17 May 2011 - 01:17 PM, a spus:
la ce te ref cu termogenice si lipotronice ? cremele anticelulitice?
suplimentele le luam cand si cand ba de aia, ba de ailalta ... orice in dorinta de a slabi fara a ma abtine de la mancare ... deh vorbim de o gurmanda! Sper sa nu ma mai apuc de ceai, asa e cu teoria nutrientilor eliminati, cu toate astea cu analizele pana acum, Doamne ajuta, am stat mereu bine.
Citeste pe aici si aici de suplimente de slabit. Dar astea merg cand mai ai foarte putin de dat jos.
Unele au si efecte adverse, in functie de organism.
Geany, la 17 May 2011 - 01:30 PM, a spus:
Geany, arunca un ochi pe articolul asta, poate te ajuta putin, nu e ceva fix sau vreo dieta, doar reguli generale (nu e monti, in caz ca iti faceai griji
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
Postat 17 May 2011 - 01:53 PM
Postat 17 May 2011 - 05:47 PM
Si acum ma preoocupa o alta treaba: is moarta de oboseala, colega mea -cea cu nunta- are maine zi de nastere si eu nu am apucat sa ii iau nimic - ea mi-a luat mie. Ce scuza decenta si plauzibila am? Ajutati-ma ca nu am idei neam. O sa ii iau maine, azi nu sunt in stare sa ma misc, dupa ce azi noapte am bolit pana la 2 dimineata.

Ajutor