Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1542
  • 1543
  • 1544
  • 1545
  • 1546
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30861 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2013 - 10:12 AM

Hi hi! Mi-a plecat instalaciosu' :lol: am baterie noua! :)
Pup Bea' dulce licurici,mi-o si imaginez dansand si cantand/improvizand :) :-*

Ia si arde'iutzi' mei cu care v-am inebunit de creierii capului :occasion15:

Asta 1

Fisier atasat  SAM_7905.JPG (57.48K)
Number of downloads: 0

Asta 2

Fisier atasat  SAM_7906.JPG (46.65K)

Restul dau sa iasa :) ,si busuiocul mereu ii rup varfurile cum m-a invatat 2' si tare bine-i mai merge :hug:

Fisier atasat  SAM_7907.JPG (70.15K)

#30862 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 10:14 AM

Vezi postareaCarmen L, la 12 June 2013 - 10:08 AM, a spus:

Geany spor la treburi, bateria se schimba usor si scapi rapid de tasnitoare.

Gura aurita ai avut,am scapat de tzasnitoare! si aia veche a tinut fro' 9 ani deacum,ce sa-i mai ceri?! :occasion15:

#30863 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2013 - 10:25 AM

Sa n-aud de baterie!! la baie a intrat in greva dupa ce a reparat-o frati-miu: rezultat final, acum curge si pe dus si pe teava deodata, n-are presiune deloc, instalatorul saracul are lucrari serioase, nu tampenii, asa ne distram de vreo 2 luni!

O s-o schimb cand termina ala de lucrat la o vila.

Carmen, nu poti propti un geam cu termopan, sau daca se poate, nu-s eu aia care sa stie cum, il pot lega de chestia de la dus, daaaaaar, eu n-am prag la usa de la intrare pe linie directa cu sufrageria si baia, asa ca oricum se face curent, si nu geamul se trantea ci usa, pe care pot s-o incui daca vreau si pe urma de asemenea pot spala covorul din sufragerie( dar nu vreau), daca labutzele gasesc usa inchisa la toaleta lor!

Lasa, ca am vazut un film dragut pacat ca nici macar nu-mi aduc aminte cum se chema :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30864 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2013 - 10:42 AM

Vezi postareazerda, la 12 June 2013 - 10:25 AM, a spus:

Sa n-aud de baterie!! la baie a intrat in greva dupa ce a reparat-o frati-miu: rezultat final, acum curge si pe dus si pe teava deodata, n-are presiune deloc, instalatorul saracul are lucrari serioase, nu tampenii, asa ne distram de vreo 2 luni!

O s-o schimb cand termina ala de lucrat la o vila.

Carmen, nu poti propti un geam cu termopan, sau daca se poate, nu-s eu aia care sa stie cum, il pot lega de chestia de la dus, daaaaaar, eu n-am prag la usa de la intrare pe linie directa cu sufrageria si baia, asa ca oricum se face curent, si nu geamul se trantea ci usa, pe care pot s-o incui daca vreau si pe urma de asemenea pot spala covorul din sufragerie( dar nu vreau), daca labutzele gasesc usa inchisa la toaleta lor!

Lasa, ca am vazut un film dragut pacat ca nici macar nu-mi aduc aminte cum se chema :)

Pai zi asa, deci in tot raul si-un bine :occasion15: Ce mai conteaza titlul :hug:
Imagine postata

#30865 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2013 - 10:44 AM

Geany ce faine plantute ai tu acolo, arata bine.
Am de gand sa plantez niste ceapa ciorii, sa vad cand.
Imagine postata

#30866 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 10:58 AM

Vezi postareaCarmen L, la 12 June 2013 - 10:44 AM, a spus:

Geany ce faine plantute ai tu acolo, arata bine.
Am de gand sa plantez niste ceapa ciorii, sa vad cand.

Sar-na! :) am noroc,ca am balconul spre est (de fapt toate geamurile sunt spre est la mine ca e apartament semidecomandat)mama are spre vest si vara cand e soarele ala puternic e jale,si balconul e inchis :occasion15: ,mai am plantute din seminte(ardei iuti,busuioc si cimbru patrunjel cret) dar alea sunt mici ca abea au o luna si ceva,dar le merge bine si lor!

#30867 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 June 2013 - 11:41 AM

Vezi postareazerda, la 12 June 2013 - 08:39 AM, a spus:

Omul e in culmea fericirii, daca ar fi asa toata vara, el ar fi cel mai vesel! E la fel ca Moatza :)

Pai daca-i buzoian, saracu', e traumatizat! La mine n-a mai dat un strop de vreo 10 zile, le-am pierdut sirul! Aseara am iesit la udat salciile.
Si-acuma-i soare, bineinteles! Mi s-a copt cerebelul, ca am biroul chiar la geam.

#30868 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 June 2013 - 11:50 AM

la noi ploua in fiecare zi, sau noapte, avem si soare si cald si racoare, vant, ploicica, puisori de furtuna ... vreo 2-3 anotimpuri (mai blande) pe zi ... asa ca nu ne plictisim deloc ...
de ex acum, in birou (care la mine e pe partea cu umbra vesnica si da la o gradina mare cu copaci umbrosi) am pielea de gaina, in maneca scurta si in cracii goi :) Din octombrie incolo sufar cumplit ca nu vad deloc soarele, iar vara, numai daca am drumuri prin oras, ceea ce e relativ rar ...
Deci hotarat lucru: atat eu cat si moatza trebuie sa schimbam biroul, sau locul mesei de lucru. Am un birou si pe cealalta parte, unde e soare mereu, dar nu ma duc acolo vara ... ca te coci ... AC nu ma euforizeaza prea mult ...
De fapt, biroul meu e perfect vara, doar iarna ar trebui sa-l schimb ... , drumul ma duce cu mana sigura sa-l schimb din octombrie ... :D ... ia sa vedem cum e cu soarta ...

geany, care e treaba cu serbarea la Bub?! ai spus?!
imi plac plantele tale aromate de numai, mor dupa 1 varf de busuioc proaspat la paste, la caprese! sa vad ce faci cu atatia ardei iuti :D
am prins si eu o tufita mica de rozmarin, luata la ghiveci, sa vad daca se prinde, ca e a 7 mia incercare ...
si mai am prins bine cimbrisor si oregano ... , dar sunt asezonate cu oleak de blana de la Cora, tomberoneza noastra :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30869 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 June 2013 - 12:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 June 2013 - 11:50 AM, a spus:

Am un birou si pe cealalta parte, unde e soare mereu, dar nu ma duc acolo vara ... ca te coci ...

Pai vezi?
De fapt cred ca eu nu suport vara din cauza atmosferei sufocante - la propriu - de la serviciu. Sunt si la ultimul etaj, fara acoperis.
La mine daca-i soare iarna, trebuie sa inchid caloriferul. Si cum la Buzau e soare mai mereu...

Bafta din toamna, Dani!

#30870 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 June 2013 - 12:26 PM

Vezi postareamoatza, la 12 June 2013 - 12:17 PM, a spus:

De fapt cred ca eu nu suport vara din cauza atmosferei sufocante - la propriu - de la serviciu. Sunt si la ultimul etaj, fara acoperis.
La mine daca-i soare iarna, trebuie sa inchid caloriferul. Si cum la Buzau e soare mai mereu...

Bafta din toamna, Dani!

Deci esti pe terasa?! in aer liber! misto :) atunci va trebuie umbrelute!

sa fie!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30871 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 June 2013 - 12:48 PM

Vezi postareaGeany, la 12 June 2013 - 10:12 AM, a spus:

Restul dau sa iasa :) ,si busuiocul mereu ii rup varfurile cum m-a invatat 2' si tare bine-i mai merge :D

Eu rup vîrfurile doar cînd nu mai vreau sa creasca/cînd urmeaza sa ma despart de ghiveci, altfel piglui frunze de pe tija - si de pe vîrf, doar cele mari, dar vîrful ramîne mereu intact. Cu capul sus/deci cu vîrfuri nerupte am reusit sa duc culturi în ghiveci aproape 3 ani, plimbîndu-le din gradina (primavara-vara-toamna) în casa (în iarna) :D
Din pacate, la noi în gradina/în pamînt nu se face, nu avem clima potrivita. Ca sa nu stau cu ele pe terasa întinse, am la gradina din afara orasului în sera, pe rafturi, 20-25 ghivece de busuioc, ca la noi se pashte, nu se consuma doar ocazional :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30872 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 12 June 2013 - 01:12 PM

Vezi postareaMaya, la 12 June 2013 - 12:48 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 12 June 2013 - 10:12 AM, a spus:

Restul dau sa iasa :) ,si busuiocul mereu ii rup varfurile cum m-a invatat 2' si tare bine-i mai merge :D

Eu rup vîrfurile doar cînd nu mai vreau sa creasca/cînd urmeaza sa ma despart de ghiveci, altfel piglui frunze de pe tija - si de pe vîrf, doar cele mari, dar vîrful ramîne mereu intact. Cu capul sus/deci cu vîrfuri nerupte am reusit sa duc culturi în ghiveci aproape 3 ani, plimbîndu-le din gradina (primavara-vara-toamna) în casa (în iarna) :D
Din pacate, la noi în gradina/în pamînt nu se face, nu avem clima potrivita. Ca sa nu stau cu ele pe terasa întinse, am la gradina din afara orasului în sera, pe rafturi, 20-25 ghivece de busuioc, ca la noi se pashte, nu se consuma doar ocazional :D

Maya, si atunci nu creste foarte mult in sus? Si daca-i rupi frunze de pe tija, dup-aia da ramurele laterale? Ca ma intereseaza si pe mine care-i metoda optima de crescut busuioc in ghiveci in casa, ca si noua ne place foarte mult.

#30873 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 01:14 PM

Hi hi! eu ma uit la ele ca la suoare' B) ca nu am mai cultivat in veatza' mea nimika' :D ba chiar am pe cunostinta de cauza plante ucise din culpa, la mama si matusa ,prin innecare :D asa ca aveam trauma sa vad vreo planta,acum sunt la concurenta cu mama,dar ale ei care sunt luate tot de acolo exact atunci,nici nu se compara cu ale mele :)

La busuioc ,cum eu il tin pe balcon in ghiveci nu vreau sa creasca f. mult in inaltime si nici sa imbatraneasca rapid,asa ca unde i-am rupt varfurile am vazut ca-i dau alte frunzulite noi si se ramifica,inca sunt in faza de esperimente',si la ardeiul iute i-am luat varful si unde l-am rupt s-a ramificat,de unde era pleostit si vai mama lui ,a devenit numai bobocei care apoi au facu flori si acum vad ca pe masura ce cad ramane pistilul,si creste arde'iutzu' cum v-am aratat!

Si varful de busuioc(ala mare din vf.) si cel de la ardeiul iute,le-am pus intr-o cescuta cu apa pana le-a dat mustati si apoi le-am plantat la radacina celorlalte si vad ca au prins(ce mai chiar ma pricep :D )

Mi-am dat seama ca s-au prins pt. ca sunt f. proaspete si le da mugurei si frunzulite noi,asta e busuiocul mic

Fisier atasat  SAM_7909.JPG (47.6K)

Si ardeiul

Fisier atasat  SAM_7911.JPG (48.75K)
Cred ca astia se numesc butasi..

Si unde am rupt busuiocul cel mare asa a dat in jur alte buchetele noi ,el reinoindu-se

Fisier atasat  SAM_7912.JPG (38.75K)

Fisier atasat  SAM_7913.JPG (35.67K)

Fisier atasat  SAM_7914.JPG (34.75K)

Acum ploua si le-am dat pe pervaz sa prinda un pic de ploaie

Asta e cimbru

Fisier atasat  SAM_7915.JPG (86.25K)

Altceva ca rosmarin sau salvie nu pot sa pun ca nu-i plac sotului si nu m-asi putea abtine sa nu pun im mancare :D

Scuzati ca am acaparat topicul :D

#30874 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 June 2013 - 01:30 PM

Vezi postarea2ut, la 12 June 2013 - 01:12 PM, a spus:

Maya, si atunci nu creste foarte mult in sus? Si daca-i rupi frunze de pe tija, dup-aia da ramurele laterale? Ca ma intereseaza si pe mine care-i metoda optima de crescut busuioc in ghiveci in casa, ca si noua ne place foarte mult.

Da, sigur ca îi dau. Eu l-am lasat sa creasca, ca oricum nu s-a facut mai mutl de juma' de metru, si facea mereu fruze pe laterala, plus ca dupa ce au cazut semintele au iesit în acelasi ghiveci plante noi :)

Eu am observat asa per total, ca daca nu-i rup capetele, tine mult mai mult. Cîndva, pe raposatul forum, în urma cu osutanouashnoua de ani am mai scris despre asta, apoi am preluat si aici imaginile vechi : http://artaculinara....le/page__st__20

La rosmarin însa îi place capul rupt, se dezvolta si mai bine, asta în cazul în care cultivati si de asta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30875 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 05:17 PM

Eu merg orbeste ca abar' n-am ce fac,nu am mai cultivat niciodata si nici nu am mai vazut pe la nimeni,mai nou am molipsit-o si pe mama ,asa ca orice informatie e mai mult decat pretioasa :)

#30876 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 06:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 June 2013 - 11:50 AM, a spus:

geany, care e treaba cu serbarea la Bub?! ai spus?!
imi plac plantele tale aromate de numai, mor dupa 1 varf de busuioc proaspat la paste, la caprese! sa vad ce faci cu atatia ardei iuti :)

Dany' nu ni s-a spus nimic,dar sigur nu e o serbare cu tematica(daca va fi va fi ceva cu cantecele ,la gramada,ceva de genul)

Despre ardeii iuti,am zis ca face al meu mishto' de mine,ca sa punem pe iarna,restul ma trimite cu productia la piatza,asa ca tarani ferea ca vine je' :D v-am zbart!! :D :D

#30877 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 June 2013 - 05:55 AM

Buna dimineata, si bravo gradinareselor vesele.
La capitala se nunta o zi placuta...sa vedem daca nu rapaie iar ploaia :floare:

#30878 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 13 June 2013 - 07:29 AM

Neatza...eu azi am meci cu chiriasul care mi contesta chitantele de intretinere,nu respecta comodatul....dar vrea BI.....sunt obosita
Da incepe o zi cum imi place mie...sper sa fie bine.
pup gasca

#30879 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 13 June 2013 - 07:32 AM

Neata si la noi e frumos azi, sper sa tina.
Verb, iti tin pumnii sa te descurci cu chiriasul tau cel buclucas.
Maya, eu am si rozmarin, deci la ala vine rupt varful si atat? Am o tufa mica intr-un ghiveci si de vreo luna nu face nimic, nu stiu ce sa-i fac. Cu busuiocul o sa incerc sa fac si cum ai zis tu (asa am motiv sa mai iau un ghiveci, sa incerc amandoua variantele).

#30880 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 June 2013 - 07:33 AM

Buna! si la noi aseara a plouat torential,dar ploaie curata,fara vijelie ,fara gheata,asa ca azi e super intunericios si atmosfera asa ca dupa ploaie!
O zi minunata tuturor! :floare:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1542
  • 1543
  • 1544
  • 1545
  • 1546
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic