Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1570
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#31421 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 July 2013 - 02:16 PM

Bia sa-ti traiasca tiza mea!!

Cica vine tata socrul si mama soacra in vizita! Sa vedem ce soc cultural ii asteapta cu canapeaua si biblioteca noua! Sigur totul va fi din vina mea!

Dar atata vreme cat omul e multumit, asa mi se fluturaaaaaaaa!!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31422 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 July 2013 - 04:25 PM

Vezi postareamoatza, la 04 July 2013 - 01:18 PM, a spus:

30euri la greci cam putin! chiar sa ne spui cum a fost. voi mergeti dintr-una sau mai faceti o escala, Dani? catzi km sunt?
frate-miu pleaca in Creta duminica, da' cu avionu'. habar n-am cat a platit.

In Thassos e ieftin, dar mergem la un hotel de 2 stele si nu stiu cat de stele sunt stelele in Grecia :D ... vom vedea. Eu pe unde am mai fost acum muuuulti ani (Skiathos, Salonic, Halkidichi), am nimerit tare bine, dar erau mai bunicele hotelurile, de 4 stele.
Sunt doar vreo 600 km din Bucuresti-Thassos, e cea mai aproape insulica de Romania, de aia e si plina de romani (atat angajati cat si turisti). Totusi mare parte din traseu e in Bulgaria, fara autostrazi si se fac in jur de 12 ore, din cate am citit noi pe forumurile de calatorii. Sunt 2 trasee unul mai scurt vreo 580 km), dar prin munti (cu serpentine), unul mai lung (spre 700 km) si mai usor. Aici d-l Dani decide traseul (si e inca nehotarat :) ), eu sunt o doamna, stau pe locul VIP in spate :P cu piciulina mea, care nu mai are rabdare deloc! Si-a facut si bagajul aseara, neamule :P !!!
Am calculat sa plecam pe la 2 noaptea in ideea ca pe la orele 14 o sa fim acolo, dintr-o bucata... aici ferry sunt din jum in jum de ora si e foare scurt drumul, vreo 40 minute parca.
Inca majoritatea cazarilor erau 260 eur, la hoteluri de 2 stele, dar noi am vrut in capitala, sa nu mai luam masina seara, doar ziua pentru colindat plajele ... , dar avem si plaja la 200 m de hotel. Si ce mi-a mai convenit e ca, desi nu-s deloc amatoare de piscina la mare, totusi in Grecia e infernal de cald peste zi si hotelul are o piscina mare (pe jumate cu umbrar) si laudata pe reviewuri, unde probabil ne vom adaposti de canicula la orele pranzului.
Sunt aproape 30 plaje pe insula, sper sa vrea domnul meu sa colindam, ca eu nu am stare sa stau ca soparla. De fapt nu imi place sa stau la soare :occasion14: ci doar sa privesc marea si peisajele, sa adulmec briza si sa aud sunetul marii, sa vad culorile acelea splendide pe care le face marea, sa simt nisipul cu talpile si sa ma balacesc in apa cristalina.
La intoarcere insa poate facem un ocol si un popas in Salonic, depinde daca nu ma re cheama la serviciu inainte de vreme ...

Sa ne zici cat a dat fratele si detalii, daca a fost multumit acolo.

Vezi postarea2ut, la 04 July 2013 - 01:26 PM, a spus:

A, Dani, am uitat sa-ti raspund la intrebare;nu mergem dintr-una ca avem 1600km pana acolo, mergem chiar din 3, cu o noapte in Macedonia si una in Grecia, ca trebuie apoi sa ajungem in timp util ca sa prindem si ferryboatul.
Ma bucur ca mama ta e bine acum!

Multumesc :P . A avut saraca luni o zi horror. Bine ca a trecut.
Arata frumos unde mergeti voi si e fain ca v-ati strans 4 familii ... au copii cu cine se juca, voi cu cine socializa ... si nu mai conteaza asa de mult localizarea pe insula cand esti in companie de prieteni.
Imi place si cum ati avut cazarea de anul trecut, arata foarte dragut! Eu apreciez enorm vacantele "in gasca", dar in ultimii 4-5 ani prietenii mei s-au cam bosorogit, nu mai reusim sa ne combinam. Acum, de Rusalii, in Amalfi, trebuia sa mergem 3 cupluri, dar am ajuns doar 2! Un cuplu a renuntat, fortat de imprejurari, in ultimul moment, pierzand si banii pe biletele de avion =((.
Totusi, undeva in august (nu-i sigura nici data, nici camerele confirmate inca), sunt invitata cu picea la o saptamana de leneveala in gasca cu fetele, in Mamaia! Abia astept! Mai ales ca atunci sunt si ai mei sefi de peste hotare in vacanta si chiar nu ma mai bazaie nimeni cu mailuri si telefoane ...cred ca va fi singura vacanta pe bune... acu' , ca si in zilele precedent furate ici colo, pe langa sarbatorile legale, trebuie sa tarai lactocul cu mine si sunt calare pe rapoarte :P ... Bun si asa decat deloc, oricum inca nu sunt sigura ca imi dau drumul ... pana la ora asta, cred ca mai bine imi inchid telefoanele si mailurile pana duminica dimineata :P

Carmen, spor la renovari si suportabilitate usoara a verii in cadrul lucrarilor ... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31423 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 July 2013 - 09:26 PM

Buna ,eu va aduc porumb fiert cald ca muream de pofta,si parjoale(asta-i pofta lu' domnu' Geany :occasion14: care mi-a facut azi zile fripte ,ca a binevoit sa-si luxeze glezna si la de astea e mai rau ca bub :P )

Fisier atasat  SAM_8225.JPG (45.67K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_8226.JPG (69.55K)

#31424 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 04 July 2013 - 10:34 PM

Fugi cu porumbul de aici ca mor de pofta!!!

#31425 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 July 2013 - 11:19 PM

Bre, si papushoi si parjoale...prea mult .iau eu totul, ca sa nu faceti indigestie :occasion14:

#31426 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 July 2013 - 06:53 AM

Buna Dimineata la han !
Geany merita un mare BAN Imagine postata!
Am cred, cam o luna de cand ma gandesc la porumb copt...da nici la fiert n-as zice pas !

#31427 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2013 - 07:01 AM

buna dimi la han!
farfuriile goaleeeee! vreau si eu o parjoala si un ciot de porumb

#31428 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2013 - 07:50 AM

Buna dimineata!

:71: daa!! eu sunt bolnava cu porumbul (asa cum sunt cu ardeii copti)am gasit cu 1,20 lei bucata si nu era de ala soi dulce,desi mie imi place si ala .

La noi e innorat,asa ca vremea e incerta nu ma aventurez azi prea departe de casa :sad3:

O zi minunata tuturor!

#31429 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 July 2013 - 08:47 AM

'Neata!
Am vazut papusoi in piata, 1 leu bucata. Daca iei mai multi stiuleti, capeti si reducere. Ceva de genul - 5 bucati la 3 lei. Cel putin asa auzeam cand treceam pe langa tarabe.
E putintel innorat pe aici, cica or sa vina furtuni in urmatoarele 3 zile. Ramane de vazut ce se va intampla, de fapt. Cam asta e raportul pentru dimineata asta. Bine ca-i vineri! :sad3:

Fisier atasat  1.jpg (20.35K)

Fisier atasat  2.jpg (213.8K)

Fisier atasat  3.jpg (170.77K)

Fisier atasat  4.jpg (9.47K)

Fisier atasat  5.jpg (8.63K)

Fisier atasat  6.jpg (25.71K)

#31430 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 July 2013 - 09:52 AM

Foxyy, ultima poza este efectiv....MORTALA!!!!!
Mi-a facut ziua mai frumoasa!!!!

O zi buna va doresc, ca eu am treaba multa, multa!
GEORGIA

#31431 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 05 July 2013 - 10:11 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 05 July 2013 - 09:52 AM, a spus:

Foxyy, ultima poza este efectiv....MORTALA!!!!!
Mi-a facut ziua mai frumoasa!!!!

O zi buna va doresc, ca eu am treaba multa, multa!

Si mie mi-a placut taaaaaare mult, de asta am si postat-o. E fenomenala. Ce sticluta????? Lipaim! La fel ca prietenu' de-alaturi.... :sad3:

#31432 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 05 July 2013 - 10:53 AM

Dani,

Mergi in Thassos ? Wow ! Insula mea de suflet !
Am fost acolo de 3 ori.Ultima data anul trecut.
Eu am ales locatia in functie de distanta pana la mare.Adica daca se putea,trebuia sa-mi bata valul in geam.
2 ani am stat in Limenaria .Si mergeam la plaja la Metalia
Iar anul trecut la 3 km de Limenaria.aici :

Fisier atasat  umbrele 2.JPG (511.37K)
Number of downloads: 1

Plaja la 30 de m in fata hotelului, 3 km de plaja,foarte putin populata.
Doar ca nu e un loc pentru copii mici.Sunt pietre si apa e cam mare.
In Thassos va trebuie papuci de apa ,pentru plajele cu pietricele.
Sunt si plaje cu nisip si apa mica, in partea de est a insulei.Voi in ce statiune mergeti ?
Oricum e o locatie superba,linistita ,si cred ca o sa va placa.
Noi am luat de fiecare data camera cu chicineta,la inceput de septembrie 35 euro/noapte/camera cu mic dejun inclus.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#31433 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2013 - 02:41 PM

OOOOOOooo, Pisco ce poza imbietoare ai pus! Deci Metalia e plaja faina, dar cu pietricele si apa adanca? Limenaria nu e tot in est?
Noi stam chiar in Thassos, la un hotel fix in portul de ferry. Cred ca va fi usor iures, dar si eu mor sa am balcon la mare. Pe de alta parte ne place sa fim cat de cat in zona cu restaurante nu sa luam masina la cina. Cat despre plaje le bananaim pe cat mai multe sper, ziua cu masina, una dimineata, una dupa amiaza. ... si nu doar cu masina...
Am aflat de la un prieten care s-a intors zilele trecute ca in Halkidichi sunt barci cu motor de inchiriat, intre 30-100 eur /zi. Mai pui motorina de 30 euro si dai ocol toata ziulica. Speram sa facem figura asta macar intr-o zi, noi fiind mari amatori de barci, iar la acestea cu motor mic, de pana in 30 cai nu trebuie permis.
La noi a costat 370 eur/10 nopti, fara mic dejun, deci 37 eur / noapte in per 7-17 iulie. E cam pe unde zici si tu (avand in vedere dif de preturi iulie/sept), totusi in afara capitalei gasisem si cu 260 eur/noapte, tot la plaja, dar pt ca eu am mai fost de 2 ori in insule si mereu in capitala insulei, am zis sa facem asa ca mi s-a parut cea mai faina atmosfera. Acum om vedea, ca pe vremea aia eram "holtei" si aveam preferinte diferite, desi in cazurile respective nu am batut cluburi, sau discoteci, doar strazile caracteristice din centru, cu magazine, tarabe, taverne multe, restaurante pe toate partile, inghetatarii (cum se cheama oare in greaca?).
Alte plaje voi nu ati mai batut, Pisco? cand trebuie sa apara Petru? mergeti si anul asta sau in sept e evenimentul?
Am citit pe forumuri de calatorie de alte plaje: Marble Beach, Golden Beach, Paradis Beach, Skala Potamis, Alyki etc.
Daca vine D-l Dani obosit si din vacanta asta ... veti sti de ce ... L-am carat iar de colo-colo. Imagine postata ...si el batzaie de plimbare ... doar ii place sa dea vina pe mine Imagine postata

ma ingrijoreaza umbrelele acelea mici ce se vad in poza ta, eu nu pot sa stau daca nu am o umbrela babana si nu de paie sa treaca soarele prin ea ... Imagine postata

#31434 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2013 - 09:51 AM

Neatza, ca ce-o fi de buna la ea nu m-am prins! Am dormit stramb inghiontita de 2-3 pisici, am visat aiuristic si azi trebuie sa ma vad cu cineva.

#31435 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2013 - 11:39 AM

Buna! la noi vreme incerta,si aseara/noapte a fulgerit' dar nu a plouat acum vad iar un front amenintator din est :D cu toate astea ma aventurez cu umbrelele la mine,ca bub' vrea la bica si la Grigutza :D
Acum e naduseala si canicula .
Am facut vreo doua clatitutze',ashea' de plictis,am luat caise ca erau frumoase si rosii (doar 1,50 lei kg. rosiile dar f. frumoase) ,castraveti si cas ,pe seara poate fac vreo 2 paste cu sos si asta e ,nu ma omor cu gatitul,oricum mancam la mama :D

O zi faina tuturor!

#31436 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2013 - 04:22 PM

Am murriitt de cald!!! :D mama avea in plan drob din ficatel de pui ca voia sa mai elibereze congelatorul si ii luase tata la oferta pungute cu ficatel de pui ,mi-a dat si mie si-a facut si ea ficatel prajit dar tot mai era o gramada :D asa ca am pus si o manuta de ghebe (ca mai avea mama o punguta la congelator) si dai si lupta prajeste ceapa,da la masina de tocat ,da-l la cuptor...da-l in puii mei ,ca m-o terminat :D

Am mai achizitionat cas din piata si rosii bune

Fisier atasat  SAM_8230.JPG (53.1K)

Acum spre disperasionul' lui domnu' Geany' care nu mai poate de cald am tura 2 de porumb la fiert(3 la 2 lei,era si 5 la 2 lei dar erau mici si cu bobita tare nu in lapte ,asa ca nu m-am riscat)
Am mai luat o salata verde frageda si buna ca abea ma abtinez sa nu o pasc instant :D ,am venit intr-o fuga mai sa-mi rup chicioarele' ca era negru si vantoasa,cand colo iar alarma falsa,ca vad ca nici de gand nu are :D

#31437 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2013 - 04:24 PM

Aici da cu piatra dar stiti cum??? infernal! O sa-mi omoare petuniiiileeeee :D
Pisicile sunt in toate starile de curiozitate ca inteleg ce se aude rapaind pe balcon!

#31438 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 July 2013 - 07:32 PM

Acu-i la noi grindina!N-am apucat sa pozez curcubeul ca a venit prapadul! :D

#31439 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2013 - 08:02 PM

Si pe mine ma consola omul, cica nu te mai plange de vreme, ca si cand o sa vina caldura, mai tarziu, o sa fie rau! Bine, el e ca moatza orice depaseste 30 de grade e grav!

Momentan vad ca s-au facut destule fructe, au aparaut ardei si vinete din gradina, ca e ok inca, la grau si porumb nu ma bag n-am nici cea mai vaga idee, la noi pe trotuar nu creste asa ceva!

Dar grindina nu face bine la rosii de exemplu....

#31440 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 July 2013 - 08:31 PM

Aici e cald, dat ceva se simte in aer, zboară pescarusii tipind de zici ca-i fugărește cineva, deci cred ca va ploua, mai ales ca am observat ca daca la București ploua acum, in vreo 2 ore ajunge si pe-aici.
Poza cu bebeul lipaind laptele de pe podea imi aduce aminte de fecior-miu cind era mic si-i placea la nebunie cafeaua, cum prindea o ceasca nesupravegheata, cum o dadea pe git. Normal ca i-o luam din mina si saream pe el cu gura ca nu e voie etc. Si odata cind aveam niste oaspeti si-a facut si el aparitia, ca o vijelie ce era a lovit masa, toate cafelele au curs in farfurioare iar noi ne-am apucat sa punem repede servete care sa absoarba cafeaua din farfurioare
Toate șervețelele îmbibate cu cafea le-am pus pe-o tava si ca sa-i dam si lui de lucru ceva l-am trimis sa le arunce la gunoi. Numai ca, odată ieșit pe usa, nu am auzit duduituri de pasi în fuga ca de obicei, pentru ca el nu mergea niciodată, ci alerga, asa ca ne-am impacientat și am deschis ușa sa vedem ce face. Iar el se asezase pe jos, cu tava în fata si-si storcea șervețelele in gura :D

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1570
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul