Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • 1575
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#31441 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 July 2013 - 08:42 PM

:D...fiimea lua spuma de la cafea mereu, pana cand am inceput sa bem cot la cot cafeaua impreuna :D

#31442 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 July 2013 - 09:15 PM

Asa si eu de copila, as fi baut toata cafeaua din lume. Si eu as fi stors servetelele! :D
Si acum o beau cu aceeasi placere! Cît am fost însarcinata, nu am avut nici cea mai mica pofta de a hali ceva anume, dar cînd simteam miros de cafea proaspat macinata... mmmm! :D

Fiica-mea nu pune gura pe cafea înca. O tolereaza în tiramisu, dar doar ca e ceva dulce cu cacao, altfel nu. Ma mira ca nu-i place, noi amîndoi fiind cafengisti amorezati :D

Salutari la tot hanu si weekend misto sa aveti. Cu soare, cu ploaie, cu racoare extra fina pentru Pusa, cum doriti :D

Noi azi am grilat olecuta, asa cum obisnuim la sfîrsit de saptamîna, ca atunci avem mai mult timp :D
Am avut cotlete fara os batute subtirel, felioare din piept de pui, spareribs, cartofi copti cu rozmarin si oregano uscat, salata de rosii cu ceapa violet si patrunjel cret, salata de ardei copti cu usturoi, putin ulei de masline peste si balsamico.

Va pun si cîteva poze la gramada :P

În timp ce eu pregateam masa, sotul pîrlea ardeii.

Fisier atasat  Grill (1).jpg (612.37K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  Grill (2).jpg (565.84K)

Fisier atasat  Grill (3).jpg (374.32K)

Apoi nu am mai avut timp de pozat ca am belit :P ardeii. Am facut salatele, iar între timp se coceau barabulili :D

Fisier atasat  Grill (4).jpg (337.03K)

Fisier atasat  Grill (6).jpg (377.22K)

Fisier atasat  Grill (5).jpg (362.77K)

Cam cînd am fost eu gata si al meu sot aducea carnurile.

Fisier atasat  Grill (7).jpg (314.23K)

Fisier atasat  Grill (8).jpg (407.6K)

Foame mare pe noi, asa ca... mîncaram :D

Fisier atasat  Grill (9).jpg (336.3K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31443 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 July 2013 - 09:22 PM

Si noi am griluit niste ceafa, mici si coaste, doar cu ciuperci ca garnitura, tot la gratar facute. Dar acum m-am balonat rau de tot, zici ca mi-a explodat ceva in stomac. Am concluzionat ca e de la lipsa de alcool (credeam ca mai plec pe undeva si conduc eu, ca barbatu-meu trasese vreo 3 beri numai cit a aprins focul), asa ca acum dau palinca pe git in jos, si ce bine e :D Am vrut sa ajung la Vama Veche ca cinta Pavel Stratan, la 11 noaptea incepe, dar nu mai...
Fecior-miu a reinceput de cind e student sa bea cafea, au un automat la facultate si isi ia de acolo, dar cum nu are masura a venit intr-o zi alb la fata ca hirtia, cica bause 3 cafele in vreo 3 ore cit a asteptat sa intre la un examen, cafea + emotii, am zis ca lesina.

Edit: Maya, cartofii tot pe gratar sau la cuptor? Au iesit minunati la aspect :D

#31444 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 July 2013 - 09:33 PM

Vezi postareaCarmella, la 06 July 2013 - 09:22 PM, a spus:

Si noi am griluit niste ceafa, mici si coaste, doar cu ciuperci ca garnitura, tot la gratar facute. Dar acum m-am balonat rau de tot, zici ca mi-a explodat ceva in stomac. Am concluzionat ca e de la lipsa de alcool (credeam ca mai plec pe undeva si conduc eu, ca barbatu-meu trasese vreo 3 beri numai cit a aprins focul), asa ca acum dau palinca pe git in jos, si ce bine e :D Am vrut sa ajung la Vama Veche ca cinta Pavel Stratan, la 11 noaptea incepe, dar nu mai...
Fecior-miu a reinceput de cind e student sa bea cafea, au un automat la facultate si isi ia de acolo, dar cum nu are masura a venit intr-o zi alb la fata ca hirtia, cica bause 3 cafele in vreo 3 ore cit a asteptat sa intre la un examen, cafea + emotii, am zis ca lesina.

Edit: Maya, cartofii tot pe gratar sau la cuptor? Au iesit minunati la aspect :D

Nu pe gratar, aia i-am copt în cuptor. I-am taiat, spalat, am pus putina sare, rozmarin si oregano/un mix de rîsnita, usturoi deshidratat tot din rîsnita si putin ulei 1-2 linguri. Am amestecat bine si trîntit în tava. Copt la 200°C pîna s-au rumenit. Au fost noi, s-au facut relativ repejor.

Noi n-am baut nimic, ca a trebuit sa plecam. Insa acum cinstim c-o gura de cognac :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31445 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2013 - 09:48 PM

Azi imi zicea cineva ca se duce la un gratar pe seara. Numai bine la 9 a inceput sa ploua, a fost azi o zi de numarat bani sau de facut copii!

Eu nu mai beau cafea de 3 ani. Fix cum ati auzit in filme, m-am trezit intr-o dimineata si mi-am zis, dar eu de ce naiba sa beau cafea?!!? Si n-am mai baut. Punct.
Cand eram pitica insa, eram moarta dupa ea, le furam cafeaua alor mei din cafetiera si le-o diluam, era scandal vesnic intre mama si tata ca face mama cafea slaba! Aiurea, nu cunosteau infractorul minor pe care-l ocroteau! Si acum imi zice doctorul ca sa beau cafea ca am tensiunea mica si nu vreau eu sa beau!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31446 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 08:06 AM

Buna dimineata, la mine se arata o frumoasa zi de vara , insorita , alea alea.
Va doresc si voua o duminica placuta

#31447 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 July 2013 - 08:44 AM

La noi ploua cu soare :D

#31448 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 July 2013 - 09:33 AM

Buna dimineata!Maya preparatele din pozele tale imi fac foame instant, imi place si aranjamentul cu crini. Azi e zi de leneveala. Nu imi funcioneaza tasta enter si scriu telegrafic, scuze.
Imagine postata

#31449 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 10:07 AM

Carmencita, leneveala placuta.
Maya am uitat sa spun ca salivasem deja ieri cand am vazut pozele pe FB :D ,

#31450 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 July 2013 - 10:15 AM

Vezi postareastella, la 07 July 2013 - 10:07 AM, a spus:

Carmencita, leneveala placuta.
Maya am uitat sa spun ca salivasem deja ieri cand am vazut pozele pe FB :D ,

Multumesc Stella :D tu ce mai invarti azi? Geany merge-ti la Griguta daca ploua, nu?
Imagine postata

#31451 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 11:36 AM

Nu draga Carmen,am fost ieri ,azi am fost la cumparaturi (domnu' Geany' sta cu gheata la picior ca e inca putin umflat de la entorsa la glezna :D ) trebuie sa-i pregatesc pachetul pe maine,acum ma ocup de niste pastai (le fac tot prajite cu usturoi) si snitele de pui :D
Aaaa!!si desert am un pepene la rece(sper sa fie dulce :D )

#31452 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 July 2013 - 01:16 PM

Insanatosire grabnica sotului, tare enervante sunt entorsele astea. Spor in bucatarie.
Imagine postata

#31453 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 01:22 PM

Salutare la han,

eu abia m-am trezit si mai dormeam inca daca Teo nu ar fi venit la mine in pat sa-mi zica ca vrea sa se joace. Duminica la 6:30 :D

Ma duc sa-mi fac orz, ca nici eu nu mai beau cafea. Imi plac mai mult ceaiurile, iar de curand am descoperit orzul.

Eu ieri nu am avut capul la mine. Mai intai eram convinsa ca am rosii in frigider si nu am mai cumparat. Ajung acasa, rosii pauza :D
Apoi m-am apucat de facut mancare: dovlecei cu orez. Dar ce, credeti ca am nimerit orezul? normal ca am pus mana pe pastele ale scurte care seamana cu orezul. Le spalam si ma minunam ce fel de orez e asta, dar nu mi-a trecut prin cap ca e orzo :D Eh, pana la urma a iesit buna papica, deci nu e chiar o tregedie :D

Azi fac varza cu carne. Vreau sa fac si o ciorba, dar am tot facut de legume si vreau sa o schimb. Ce ciorbite de vara mai faceti voi?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#31454 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 01:30 PM

Vezi postareaCarmen L, la 07 July 2013 - 01:16 PM, a spus:

Insanatosire grabnica sotului, tare enervante sunt entorsele astea. Spor in bucatarie.

Sarumana! :hug: :-* deja am terminat de mult cu ''bucataritul'',eu oricum sunt super rapida in bucatarie ,dar acum de cand am noul aragaz pe care il ador :hug: am un spor de ma sperii si eu =)) e mult mai lat si mai practic decat al meu cel vechi,pe ochiul ala dublu(care e pt. wook) apa ajunge la temperatura de fierbere imediat,asa ca am oparit rapid pastaile,pe un alt ochi in spatele lui se inabusea ceapa,(am spus rapid pastaile scurse peste ea si cu un pic din apa in care se oaparisera),pe un alt ochi era tigaia cu snielele si gata...

Faza ie' io' acu' ce mai fac?! =((

=)) =))

#31455 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 01:33 PM

Vezi postareaaura, la 07 July 2013 - 01:22 PM, a spus:

Azi fac varza cu carne. Vreau sa fac si o ciorba, dar am tot facut de legume si vreau sa o schimb. Ce ciorbite de vara mai faceti voi?

Acum sunt rosii tare bune asa ca mie imi e pofta de o supa de rosii,daca nu ciorbita de pastai cu cartofi noi ,sau de orice iti place tie si acrita cu zarzare verzi sau gorgoaze,visine acre :hug:

#31456 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 02:14 PM

Aura, eu mai deumnazi am facut supa de rosii ca luasem muuuulte de la piata .
altfel gazpacho ( vara pe canicula) , supa din mazare congelata cu motz de pesto, ciorba de barabiul( si alte zarzaveituri), ciorba de dovlecei cu rosii, etc etc
Carmencitta, ieri a plecat miss ( aseara) si arata cametra ei ca un camo de bataie...deci ...inceput prin a schimba patul, pus la loc tot ce era imprastiat peste tot alea alea...in final am spalat 5 masini ( a spalat maritza, eu doar am invartit butonnul :hug: ) si am intins totul afara ca e soare, asa ca deja e practic totul uscat.
de acum sa vezi ce munte am de calcat =))
in rest azi am gatit din *congelator* :hug:...ardei&rosii umplute, tocana cu legume si mamaliga.
labné cu toping de zmeura, si o tarta cu mere.

#31457 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 July 2013 - 02:28 PM

Eu azi am lene, oboseala si nu am chef azi, vorba cantecului! In afara de snitele nu am nici cea mai vaga idee! Salata poate! As face o ciorba, dar nu mai identific in congelator ce sunt alea!

Maine ma mobilizez, dar azi nici gand! Daca ma intrebi pe mine as face o shashuka, sau un sos de paste din ala simplu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31458 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 07 July 2013 - 03:23 PM

Si eu vreau gaspachio cu elemente din gradina♡....am ardei ceapa rosii si castraveti ,omu nu a stat degeaba
De cind am aparut la caldura o tin in taverne
Iar ca surpriza vecinii in simplitatea lor dar din inima lor mare mi au oferit....masline verzi in saramura,ulei,vin ,legume din terenurile lor
Azi e ziua omului si mergem iar la taverna Mariei...de 14 ani ma incinta cu mincarurile ei suculente
La mine televizorul cu tour dr france merge la foc continuu

#31459 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 03:28 PM

Verb, La multi ani *omului* si pofta mare la taverna Mariei.

#31460 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 07 July 2013 - 03:38 PM

Vezi postareastella, la 07 July 2013 - 03:28 PM, a spus:

Verb, La multi ani *omului* si pofta mare la taverna Mariei.

Multumesc!!!
Stii m am gindit la tine privind fotografia cu bougainvillierul....am 5 linga mine dar sunt rosii nu mov:-)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • 1575
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul