La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 06 July 2013 - 08:42 PM
Postat 06 July 2013 - 09:15 PM
Si acum o beau cu aceeasi placere! Cît am fost însarcinata, nu am avut nici cea mai mica pofta de a hali ceva anume, dar cînd simteam miros de cafea proaspat macinata... mmmm!
Fiica-mea nu pune gura pe cafea înca. O tolereaza în tiramisu, dar doar ca e ceva dulce cu cacao, altfel nu. Ma mira ca nu-i place, noi amîndoi fiind cafengisti amorezati
Salutari la tot hanu si weekend misto sa aveti. Cu soare, cu ploaie, cu racoare extra fina pentru Pusa, cum doriti
Noi azi am grilat olecuta, asa cum obisnuim la sfîrsit de saptamîna, ca atunci avem mai mult timp
Am avut cotlete fara os batute subtirel, felioare din piept de pui, spareribs, cartofi copti cu rozmarin si oregano uscat, salata de rosii cu ceapa violet si patrunjel cret, salata de ardei copti cu usturoi, putin ulei de masline peste si balsamico.
Va pun si cîteva poze la gramada
În timp ce eu pregateam masa, sotul pîrlea ardeii.
Grill (1).jpg (612.37K)
Number of downloads: 0
Grill (2).jpg (565.84K)
Grill (3).jpg (374.32K)
Apoi nu am mai avut timp de pozat ca am belit
Grill (4).jpg (337.03K)
Grill (6).jpg (377.22K)
Grill (5).jpg (362.77K)
Cam cînd am fost eu gata si al meu sot aducea carnurile.
Grill (7).jpg (314.23K)
Grill (8).jpg (407.6K)
Foame mare pe noi, asa ca... mîncaram
Grill (9).jpg (336.3K)
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 06 July 2013 - 09:22 PM
Fecior-miu a reinceput de cind e student sa bea cafea, au un automat la facultate si isi ia de acolo, dar cum nu are masura a venit intr-o zi alb la fata ca hirtia, cica bause 3 cafele in vreo 3 ore cit a asteptat sa intre la un examen, cafea + emotii, am zis ca lesina.
Edit: Maya, cartofii tot pe gratar sau la cuptor? Au iesit minunati la aspect
Postat 06 July 2013 - 09:33 PM
Carmella, la 06 July 2013 - 09:22 PM, a spus:
Fecior-miu a reinceput de cind e student sa bea cafea, au un automat la facultate si isi ia de acolo, dar cum nu are masura a venit intr-o zi alb la fata ca hirtia, cica bause 3 cafele in vreo 3 ore cit a asteptat sa intre la un examen, cafea + emotii, am zis ca lesina.
Edit: Maya, cartofii tot pe gratar sau la cuptor? Au iesit minunati la aspect
Nu pe gratar, aia i-am copt în cuptor. I-am taiat, spalat, am pus putina sare, rozmarin si oregano/un mix de rîsnita, usturoi deshidratat tot din rîsnita si putin ulei 1-2 linguri. Am amestecat bine si trîntit în tava. Copt la 200°C pîna s-au rumenit. Au fost noi, s-au facut relativ repejor.
Noi n-am baut nimic, ca a trebuit sa plecam. Insa acum cinstim c-o gura de cognac
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 06 July 2013 - 09:48 PM
Eu nu mai beau cafea de 3 ani. Fix cum ati auzit in filme, m-am trezit intr-o dimineata si mi-am zis, dar eu de ce naiba sa beau cafea?!!? Si n-am mai baut. Punct.
Cand eram pitica insa, eram moarta dupa ea, le furam cafeaua alor mei din cafetiera si le-o diluam, era scandal vesnic intre mama si tata ca face mama cafea slaba! Aiurea, nu cunosteau infractorul minor pe care-l ocroteau! Si acum imi zice doctorul ca sa beau cafea ca am tensiunea mica si nu vreau eu sa beau!
Postat 07 July 2013 - 08:06 AM
Va doresc si voua o duminica placuta
Postat 07 July 2013 - 09:33 AM
Postat 07 July 2013 - 10:07 AM
Maya am uitat sa spun ca salivasem deja ieri cand am vazut pozele pe FB
Postat 07 July 2013 - 10:15 AM
stella, la 07 July 2013 - 10:07 AM, a spus:
Maya am uitat sa spun ca salivasem deja ieri cand am vazut pozele pe FB
Multumesc Stella
Postat 07 July 2013 - 11:36 AM
Aaaa!!si desert am un pepene la rece(sper sa fie dulce
Postat 07 July 2013 - 01:16 PM
Postat 07 July 2013 - 01:22 PM
eu abia m-am trezit si mai dormeam inca daca Teo nu ar fi venit la mine in pat sa-mi zica ca vrea sa se joace. Duminica la 6:30
Ma duc sa-mi fac orz, ca nici eu nu mai beau cafea. Imi plac mai mult ceaiurile, iar de curand am descoperit orzul.
Eu ieri nu am avut capul la mine. Mai intai eram convinsa ca am rosii in frigider si nu am mai cumparat. Ajung acasa, rosii pauza
Apoi m-am apucat de facut mancare: dovlecei cu orez. Dar ce, credeti ca am nimerit orezul? normal ca am pus mana pe pastele ale scurte care seamana cu orezul. Le spalam si ma minunam ce fel de orez e asta, dar nu mi-a trecut prin cap ca e orzo
Azi fac varza cu carne. Vreau sa fac si o ciorba, dar am tot facut de legume si vreau sa o schimb. Ce ciorbite de vara mai faceti voi?
Postat 07 July 2013 - 01:30 PM
Carmen L, la 07 July 2013 - 01:16 PM, a spus:
Sarumana!
Faza ie' io' acu' ce mai fac?!
Postat 07 July 2013 - 01:33 PM
aura, la 07 July 2013 - 01:22 PM, a spus:
Azi fac varza cu carne. Vreau sa fac si o ciorba, dar am tot facut de legume si vreau sa o schimb. Ce ciorbite de vara mai faceti voi?
Acum sunt rosii tare bune asa ca mie imi e pofta de o supa de rosii,daca nu ciorbita de pastai cu cartofi noi ,sau de orice iti place tie si acrita cu zarzare verzi sau gorgoaze,visine acre
Postat 07 July 2013 - 02:14 PM
altfel gazpacho ( vara pe canicula) , supa din mazare congelata cu motz de pesto, ciorba de barabiul( si alte zarzaveituri), ciorba de dovlecei cu rosii, etc etc
Carmencitta, ieri a plecat miss ( aseara) si arata cametra ei ca un camo de bataie...deci ...inceput prin a schimba patul, pus la loc tot ce era imprastiat peste tot alea alea...in final am spalat 5 masini ( a spalat maritza, eu doar am invartit butonnul
de acum sa vezi ce munte am de calcat
in rest azi am gatit din *congelator*
labné cu toping de zmeura, si o tarta cu mere.
Postat 07 July 2013 - 02:28 PM
Maine ma mobilizez, dar azi nici gand! Daca ma intrebi pe mine as face o shashuka, sau un sos de paste din ala simplu!
Postat 07 July 2013 - 03:23 PM
De cind am aparut la caldura o tin in taverne
Iar ca surpriza vecinii in simplitatea lor dar din inima lor mare mi au oferit....masline verzi in saramura,ulei,vin ,legume din terenurile lor
Azi e ziua omului si mergem iar la taverna Mariei...de 14 ani ma incinta cu mincarurile ei suculente
La mine televizorul cu tour dr france merge la foc continuu

Ajutor