Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1618
  • 1619
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32381 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 September 2013 - 01:06 PM

Bună ziua la han. Tare greu mă urnesc să scriu... nu ştiu ce am :rolleyes:
Dani, m-ai scos din letargie, că aşa mă revoltă chestiile astea că nu pot să tac.Imagine postata

Iară zic că eu trăiesc în altă lume. Dă Doamne să fim norocoşi în continuare! Imagine postata Până acu' e bine şi la şcoală.

Noi plăteam 5 lei/zi mâncarea, iar zilele se socoteau la sfârşitul lunii, adică plăteam pe bune doar când era copilul la masă. Singura lor rugăminte era să anunţăm până la 9 dacă nu ducem copilul, să se poată organiza cum trebuie. Noi am respectat rugămintea lor. E şi firesc. Dacă ceri respect trebuie întâi să oferi. Iar mâncarea era foarte bună şi variată. Bucătăria era curată, am fost de ori acolo, inopinat.
Apoi duceam lunar 2 role hartie igienică, 2 role hartie bucătărie, un pachet de serveţele şi, la 2 luni, un săpun lichid. La baie am văzut că erau şi prosoape de frotir pentru copii, colorate diferit pe grupe.
Bani am mai plătit pentru fondul clasei, o singură dată, la începutul celor 3 ani. Ar fi fost 50 lei, dar pentru că am fost de acord să zugrăvim clasa (au "locuit" în aceeaşi clasă toţi anii) a mai costat 50 lei. Ce am mai contribuit noi pentru început au fost câte o jucărie dusă de fiecare părinte (copilul nu trebuia să o vadă ca să nu pretindă că este a lui) pentru fondul de jucării.
Am mai cumpărat, pe parcursul anilor rechizite, caiete speciale, ceva reviste şi concursuri "opţionale", am mai plătit cursuri de engelză şi dansuri, dar nu s-a exagerat.
Bine, asta era acum 2-3 ani, s-o mai fi scumpit între timp, dar nu cred că masa trece de 8-10 lei, cu restul costurilor proporţionale.

Părerea mea este că toate astea ţin de oamenii de acolo, de cum se ştiu (sau nu) gospodări, de cât le pasă şi cât îi respectă pe ceilalţi. În lipsă de astea o influenţă mare o are şi "economia de piaţă" - cererea şi oferta. Pentru că lumea se zbate pentru un loc în grădiniţă de stat nu vor rămâne fără candidaţi, aşa că cred că pot face şi cere orice. Nu au de ce să se străduiască să facă multe cu bani puţini şi cu zâmbetul pe buze.

În altă ordine de idei, am crezut că gata, vine iarna. Am avut săptămâna trecută o vreme neagră, de sfârşit de noiembrie, brrrrr. Acum e mai bună vremea, s-a mai încălzit, da-i tare schimbătoare. Oricum am mai văzut soarele şi parcă am mai înviat.
O chestie bună e că am chef iar de gătit. Ceea ce îl cam descumpăneşte pe domnul boni, că îi stric listele de cumpărături. Imagine postata S-a învăţat toată vara să mâncăm ţac-pac-uri şi s-a setat pe un gen de listă. Şi acum eu vin cu tot felul de idei şi pretenţii şi îl bag în confuzii. Cert e că i-am spus că dacă anul ăsta nu îmi aduce dovleac din piaţă (mi s-a pus pata pe supă cremă, că n-am făcut până acum) mă duc eu şi cumpăr. Şi dacă scap eu în piaţă e jale.Imagine postata

Cam astea ar fi... A, mai am un ghimpe. De când am reintrat în "normal" cu şcoală, servici şi alte etc-uri nu mai am timp să citesc cât aş vrea. Mă învăţasem "prost" în vacanţă şi acu' mă doare...

Gata nu mă mai plâng. În rest toate bune. :occasion14:
Vă doresc zile frumoase şi multă sănătate.

#32382 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 September 2013 - 01:51 PM

Wooaauu!! Dany' si pe noi ne-au jumulit,da' nici chiar ashea' :rolleyes: ,''donatia''= fondul clasei momentan am dat 10 lei mai dam 15 pan' la sf. semestrului cand om avea fiecare,rechizite cu biblioraft si 4 dosare cu sina si cu ''chilotei''(aka' foliile alea a lor :occasion14: )cate 10 fiecare dosar,deci in toatal 40,astea le gasesc chiar inutile,si etc-uri multe-multe aproape 60 de lei in toatal,caietele speciale tot aproape 60 de lei ,dar putem da in 2 transe,mai punem uniforma,ghiozdan,penar ,dar cand vad ce e la voi acolo nu ma mai plang =)) si cica invatamantul e gratuit in romania,asta sa i-o spuna lui mutu' (de la nationala =)) )

In fine va aduc turtite calde cu miere si nuci cum ne facea bunica =))
(se pot face si cu aluat simplu de paine sau mai ''boieresc''cu lapte smanatana oua,se intind cu sucitorul cu faina si se prajesc in ulei profund incins ca la gogosi,eu nu am respectat ca imi scoate fum asa ca am intins cu ulei ca la langosi)se scot pe hartie absorbanta si se ung rapid cat sunt fierbinti cu miere din abundenta ,se preasara cu nuca macinata si zahar pudra vanilat,servite cu iaurt atunci calde!

Fisier atasat  SAM_0499.JPG (73.13K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_0501.JPG (57.39K)
Number of downloads: 0

O zi faina tuturor!

#32383 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 September 2013 - 01:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 September 2013 - 11:00 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 26 September 2013 - 08:17 AM, a spus:

Buna dimineata la han. Salutari si imbratisari tutazimut ( aka la tulemond Imagine postata )
Dana, e joi. sa vad cum te descurci cu Bea si dorul de duca Imagine postata
O zi faina va doresc

A sondat aseara terenul: a zis maine dupa scoala, luam vacanta si plecam la mare? Imagine postata Si in vacanta imi faci si unghiile si port si rochite? Am sondat si eu terenul mai departe la tati si raspunsul a fost unul negativ ... Imagine postata
Copila plange zilnic la gradi de sare camasa pe ea! o gasesc umflata de plans in fiecare dupa amiaza ... E ceva in neregula ... Ea nu avea treaba cu mersul la gradi, basca e obisnuita de 1 an si jumatate ...

ieri am fost la sedinta cu parintii! nu mai exista fondul clasei, ci DONATIE, stransa de catre casierul comitetului de parinti. Asa ca in loc de BUN VENIT .... de grupa mica donatia nu e cat doreste fiecare ci 150 lei (sa puna aer conditionat, au nevoie de tonere pt 2 imprimante: 1 neagra, 1 color si ce-o mai fi ... )... si cand se termina ne anunta sa mai strangem.... . Comitetul de parinti, s-a nominalizat pe numele parintilor rapid de catre educatoare. Adica o clica de parinti care se cunosc cu doamnele, pt ca au mai avut 1-2 "elevi" la ele. Apai eu nu sunt de acord cu aerul conditionat in sala de gradinita la copilasii astia mici. Dar nu ma intreaba nimeni si nici nu pasa nimanui daca parintii sunt sau nu de acord cu ceva, in afara de regulamentul de ordine interioara, ce trebuie semnat de luare la cunostinta. Adica nu am voie sa ma duc la gradinita in timpul programului decat cu audienta. Nu tb sa sun educatoarele decat pt un motiv bine intemeiat etc... obligatii peste obligatii si noi si copiii. Drepturi ciu-ciu!
Orarul zilei sa stiu si eu cand doarme, cand mananca, cand invata CIU-CIU. Nu-mi place sistemul ... pe bune e depasit rau de tot !
Ne-au tinut 2 ore pe scaunele mici de copii in fata lor, ca sa ne citeasca regulamentul si sa completam tot felul de chestionare, cereri, PV de luare la cunostinta etc
Dupa aceea ne-au citit si a trebuit sa luam notite, de parca eram elevi si ele profesoarele noastre:
-programul de cursuri si vacante ... vreo 5 luni din an e vacanta.
-programul de teatre si cinema pe tot anul
-alte diverse.
Pai mai frate in epoca asta exista email, iar in fata clasei de gradi troneaza biroul doamnelor, calculator, imprimanta tot ce n-am vazut sa aibe o gradinita particulara. Oare la ce o folosi, daca eu trebuie sa stau sa scriu dupa dictare 2 ore la sedinta, pe o foaie pe care de buna seama o voi rataci ...., in loc sa ne trimita informatiile pe mail???

Lista de rechizite si in josul paginii lista de consumabile pt care au facut parintii calculul si ar fi 50 lei /luna, daca ar fi sa strangem bani si pt astea la gramada.

Atitudine: rechizitele tb duse pana la 1 oct, unii parinti le-au dus deja. Educatoarea: ia lista si la fiecare pozitie ne spune ce marca vrea si ce fel: plastilina 2 galeti mari, nu seturi mici, creioane colorate 2 seturi x 24 dar musai HB- cele mai bune, carti de colorat mari, carti de povesti cartonate, lego cutie mareeee, 50 coli carton culori cat mai vii etc. Inca nu nominalizam, ca va stiti, care ati adus daor o carte de colorat, completati pana la 4, care ati adus bloc desen mic luati mare, care ati adus lego mic, aduceti mare etc! La intrebarea parintelui daca ei isi vor folosi propriile rechizite, raspunsul e NU, se pun la gramada. O fi normal? Intr-adevar copiii mici consuma ...de ex ei inca nu coloreaza inca, cat mazgalesc, inteleg. Dar ... atitudinea si pretentiile chiar astea trebuiau sa fie? Cum face parintele care nu are 1.000 lei sa dea acum pe rechizitele solicitate la grupa mica?
Nu este exagerat?

apoi optionalele selectate ne arunca in alti 220 lei pe luna

si hrana 13 lei pe zi, pt octombrie (23 z.l.) ar fi 300 lei. La particular era 12 lei pe zi, desi aevau 35 copii in gradi si nu 400.

Ajungem cam la jumatatea costurilor de la o gradinita particulara, unde sunt max 10 copii in grupa. Aici: 31 copii. Deci timpul acordat unui copil se reduce la 3.
Cum se pot face activitati educationale (ca au cunoasterea mediului, dezvoltarea vorbirii, matematica - numere etc) la varsta de 3 ani cu 31 copii, cand unul vrea la toaleta, unul vrea apa, altul si-a pierdut atentia si se apuca sa faca altceva, unul se impinge etc ???
La sedinta am stat linistiti in coltul nostru, luand act de ...sistem ...

mda ...scuzati efuziunea ... probabil ca asa trebuie sa fie si eu sunt de pe alta planeta....

mda ...scuzati efuziunea ... probabil ca asa trebuie sa fie si eu sunt de pe alta planeta....

Daniella , m-ai speriat!

Promit ca nu mai comentez VECI la noi la gradi!

#32384 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 September 2013 - 02:44 PM

NU pricep nimic, cel putin aia cu masinutele, papusile si Lego, ce e?? se consuma??? Nu mai sunt de anul trecut?? atata mi-a venit sa nu le iau pe toate la puricat!

Si la gradinita te duci de cate ori vrei tu, ia sa luam in considerare situatia ca ai fost amenintata cu moartea si tu si copilul??? Cum sa nu te duci sa iei copilul si sa mergi la politie!! Sau prefera un echipaj intreg sa sperie toata gradinita!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32385 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 September 2013 - 02:48 PM

Intai si intai trebuie sa spun ceva despre turtele lui Geany. =)) =)) Eu le fac rotunde si le dau repede prin miere si apoi prin nuca pisata. Bestiale.

Buna dimineata doamnelor!

Se vede ca s-a intors Dani, s-au animat discutiile :occasion14:

Alpha, e tare simpatica ideea cu scrisoare, am retinut ideea. Poate ar fi bine sa incerc si eu ceva asemanator, sa-mi pun toate gandurile, planurile si sa vad daca peste 3-4 ani ce am reusit sa fac si daca am inca aceleasi interese.

Despre gradinite, Dani cred ca ai nimerit prost. Nu toate gradinitele de stat sunt la fel, sor'mea a avut o experienta placuta. Mi se pare absurd sa aduci de acasa jucarii. Daca parintii suporta toate cheltuielile, care e diferenta intre o gradi particulara si cea de stat?

Stefania a mers pentru scurt timp la o gradinita unde nu o puteam desprinde din bratele mele dimineata. Plangea de mi se rupea inima. Dupa 3 saptamani ea inca plangea, ceea ce nu mi se parea normal, perioada de acomodare e cam 1 sapt. Am retras-o si i-am schimbat gradinita. La noua gradinita nu am mai avut plansete sfasietoare.

In Quebec sunt foarte putine gradinite de stat. Eu mi-am inscris copiii pe listele de asteptare, care sunt luuuuungi si niciodata nu am fost sunata. Majoritatea au copiii in gradi particulare, unde costurile sunt mari. Dar din banii astia se platesc toate, inclusiv consumabilele si masa.

Cu scoala e alta mancare de peste!

Altfel, ma simt bine dispusa azi, numai bine pica, am programat curatenie generala si cumparaturi. :rolleyes:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32386 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 September 2013 - 02:56 PM

Fetele din strainatate, la noi gradinita de stat este GRATUITA. La fel si scoala. Adica e platita de la bugetul de stat, care asa cum spunea Olguta, reprezinta taxele pe care le platim noi contribuabilii. Si platim destul, de exemplu numai din salarii daca ia angajatul 1000 lei in mana, angajatul + angajatorul mai platesc circa 900-1000 la stat, adica inca pe atat!!! Plus restul de taxe: impozite etc.
deci, spuneam gradinita e GRATUITA, platesti doar contributia pentru hrana

aici ne-au spus asa: platesti in avans la inceput de luna, nr zile lucratoare x 13 lei
au condica de prezenta pe care o comunica celor de la casierie, care iti deduc luna urmatoarele zilele in care ai absentat

In mod firesc intreaba un parinte: trebuie sa comunicam dimineata pana la o anumita ora daca nu se prezinta pt a fi scazuta taxa de masa?

educatoarele bucuroase si zeflemitoare: a nu, ca nu e ca la particular. Noi avem condica si daca nu se prezinta trecem absenta si comunicam la sf lunii.
Deci e clar cat de bine se gospodaresc!

Pe de alta parte se reflecta si in pret, la particulara in total pt. 35 copii, masa e 12 lei/zi, la stat in total sunt 400 copii si masa e 13 lei / zi. Dar daca 100 (sau chiar jumatate) nu se prezinta nu trebuie sa anunti. Ciudat! Asa spirit de auto-gospodarire spune cam totul.

Olguta, trebuie sa va scada contributia de hrana, sigur ai inteles bine? Ce grupa sunteti? tot mica?

bineinteles ca ce se cumpara din fondul clasei ramane scolii, asta ne-a infuriat si pe noi! poate eu nu vreau sa cumpar aer conditionat gradinitei, cu atat mai putin sunt de acord sa stea copilul meu in vajaiala de aer conditionat 8 ore vara - iarna timp de 3 ani de acum, "ca e f cald in clasa".

apai ce fac cu cartusele, de vreme ce copii au 4 carti de colorat, 2 blocuri mari desen, 500 coli hartie alba si nspemii colorate, cartoane etc??? si noua nu ne-au dat un program tiparit, o fisa cu costul optionalelor nik ?

eu fac comparatia cu cealalta gradinita, particulara si ma tot minunez! si ma tot minunez si pentru parintii care au 2 sau poate 3 copii si nu au posibilitati asa de mari, cum pot sa taca si sa inghita, vorba voastra pentru un loc la gradinita de stat, unde esti tratat de aceasta maniera si tu si copilul tau. Ca daca au avut fata de noi adultii aceasta atitudine/pretentii , imi imaginez ce atitudine au si fata de copilasi si nu e greu sa imi imaginez de ce plange Bea.
mie mi s-a parut o mare neobrazare, mai ales fata de parintii care au adus deja,dar fata de toti faptul ca au luat lista de rechizite punct cu punct si au atras atentia ce firma trebuie luat si ce au adus parintii gresit asa nu!!! basca atras atentia sa aduca ce nu au adus, sau ce au adus "gresit"!

ba da, am intrebat-o de ce plange si mi-a spus ca vrea sa stau si eu cu ea, sa nu plec. In alta zi mi-a spus ca o cearta educatoarele si copiii si ca nu o asculta. Banuiesc ca e lipsa de atentie.
De exemplu ieri ca a fost sedinta la 4 jum, ne.au chemat sa ii luam la 15:50. A fost mamaie si a spus ca a gasit-o jos pe covoras plangand, in rest majoritatea copiilor erau stransi la o masuta, educoatoarea la catedra cu nasu'n calculator, altii se plimbau, altii prin patuturi nu se trezisera, altii se uitau la desene animate ... A intrebat-o de ce plange si a spus ca i-a dat o bluza care nu ii placea. Ok, ea e mica, nu-i place bluza, dar tu o lasi singura itnr.un colt sa planga pana se umfla si stai la calculator? Probabil cam asa se desfasoara ziua ... si mai mult ca sigur ca ea compara cu cealalta gradi unde nu plangea nimeni nici copii de 1 an-2 mititei pentru ca imediat o lua educatoarea sau un alt cadru pe cea in cauza si o impaca cu dragalasenie si cu vorbe blande.
Sunt mici, acum isi formeaza caracterul si inteligenta emotionala, cum la 3 ani de abia au venit in colectivitate noua (unii pt prima oara la gradi), nu se cunosc, tu ii lasi pe fiecare in legea lor ... sa se uite la desene, sa se imbranceasca etc...

nu am spus bombonica. Chestionarul:
iti cunosti copilul? da/nu, cat: f bine, bine, putin, deloc POFTIM?!!?!?!??!
ii satisfaci nevoile fiziologice: da / nu concret: hrana, apa, imbracaminte POFTIM?!!?!?!??!

ii cumperi des jucarii: f des, des, rar, deloc, cu anumite ocazii
il pedepsesti cand greseste: deseori, zilnic, rar, cateodata
cum reactionezi cand greseste: ii explic ce a gresit, tip la el, ii trag doua la fund, il bat zdravan
daca face aceeasi greseala de mai multe ori cum reactionati: cu rabdare ii explic de mai mutle ori ....
etc etc etc

POFTIM?!!?!?!??!
mai trebuia sa ma puna sa completez salariul, ca pt profesia si locul de munca al mamei si tatalui erau rubrici
Asta nu e chestionar din care sa-ti cunoasca virgula copilul ci din care sa iti faca tie profilul psihologic si social. Buna treaba!

ei, aici am vazut o tanti care a s-a infuriat si a zis in soapta ca nu completaza decat 3 randuri ca asa ceva e umilitor!!! era musai de completat pe loc si avea 3 pagini in care trebuia sa prioritizezi si ce abilitati vrei sa dezvolte gradinita, ce aptitudini sunt mai importante din punctul tau de vedere, ce sa imbunatateasca etc!

gradinitele si scolile se vopsesc interior in fiecare vacanta de vara, cu bani de la buget, dupa cate stiu
si aia cu fondul clasei pentru mobilier e tare!
mi se pare de neconceput situatia!
deci aseara dupa ce m-am intors am auzit la tv ca s-a desfiintat fondul clasei si ca se incepe o campanie anticoruptie versus cadre didactice si medici, fiind considerate cele mai corupte profesii.
no, nici nu au dat bine legea, ca au si gasit solutia: DONATIE. Dar nu donezi (buni dascali, daca etimologia cuvantului le scapa) cat vrei ci cat spune casiera, numita de educatoare. Pai da si la noi au propus parintii, in speta consiliul de parinti, numiti pe spranceana de educatoare! Ma asteptam si eu la un max 50 lei, dar 150 e prea de tot!

scuzati greselile de toate tipurile ca am scris pe mare viteza Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32387 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 03:02 PM

cu siguranta am nimerit prost!
de aia am si facut efuziunea, ca am zis sa aflu daca vad eu stramb, sau aici e intr-adevar ceva exagerat?

am avut de ales intre 3 gradi din proximitate. La 1 nu mi-a placut nici directoarea si nici intunecimea, au ramas 2 mari, cu curte mare loc de joaca. Asta avea si bazin de inot, si pt ca avem ratusca, am zis asta va indulci trecerea de la particulara la stat. Clar ca am nimerit gresit, sau e o experienta din care trebuie doar sa invat ceva!
Dar una peste alta, nu ma deranjeaza cel mai tare ca strang fonduri pt dotari, consumabile si rechizite cu japca, dar macar sa fie un nivel de educatie ridicat si un nivel uman care sa atraga copilul la gradi! Insa cu 30 in grupa eu nu vad cum se fac activitati si cum se pot ocupa de fiecare.
sa lase copilul sa planga toata ziua nebagat in seama clar nu-i firesc. Dar ce mai e firesc in sistem?

#32388 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 03:13 PM

desi directoarea ne-a anuntat ca programul e 7:30- 17:30, educatoarele ne.au precizat sa venim sa o luam inainte de ora 5. Ca stau ele pana la 5, hai 5 si un sfert, dar la 6 se pune alarma

#32389 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 03:21 PM

noroc ca e vremea buna si soare stralucitor si bland Imagine postata ! viata e frumoasa Imagine postata !

altminteri, va rog sa ma scuzati ca am debitat atat ...

#32390 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 27 September 2013 - 03:27 PM

Nici mie nu mi se pare firesc sa lasi copilul sa planga aiurea fara sa verifici ce are. Din cauza de dezinteres, raceala si chiar atitudine agresiva am retras-o si eu pe Stefania de la gradi de care vorbeam.

Dani, personal, eu nu as fi ales o gradi cu bazin. Mai ales cand sunt 3 educatoare la 31 de copii...Nu vreau sa te sperii, dar aici au fost destule cazuri nefericite, cu copii nesupravegheati care au intrat in bazin. La voi sper ca e un bazin cu apa pana la genunchii copiilor!

#32391 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 03:30 PM

Vezi postareaaura, la 27 September 2013 - 03:27 PM, a spus:

Nici mie nu mi se pare firesc sa lasi copilul sa planga aiurea fara sa verifici ce are. Din cauza de dezinteres, raceala si chiar atitudine agresiva am retras-o si eu pe Stefania de la gradi de care vorbeam.

Dani, personal, eu nu as fi ales o gradi cu bazin. Mai ales cand sunt 3 educatoare la 31 de copii...Nu vreau sa te sperii, dar aici au fost destule cazuri nefericite, cu copii nesupravegheati care au intrat in bazin. La voi sper ca e un bazin cu apa pana la genunchii copiilor!

nu am vazut bazinul, o mamica l-a vazut si educatoarele au ramas consternate ca a avut acces

la bazin au un instructor de inot la 7 copii, asta am intrebat

si la gradi privata ii duceau cu microbuzul la bazin dar erau 4 cadre didactice + 3 instructori la minim 10 copii (alfel nu se scoteau costurile)

#32392 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 27 September 2013 - 03:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 September 2013 - 03:30 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 27 September 2013 - 03:27 PM, a spus:

nu am vazut bazinul, o mamica l-a vazut si educatoarele au ramas consternate ca a avut acces

la bazin
au un instructor de inot la 7 copii, asta am intrebat

si la gradi privata ii duceau cu microbuzul la bazin dar erau 4 cadre didactice + 3 instructori la minim 10 copii (alfel nu se scoteau costurile)

mama ce transparenta la voi acolo....

Acuma zic si eu...ce se poate intampla daca parintii se organizeaza si refuza conditiile lor absurde. Oare ar merge cu scrisori de protest la ministru?

#32393 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 September 2013 - 03:39 PM

Daniella , imi pare rau sa aud ca se intampla asta. Nu potzi sa o schimbi pe Bea? sau sa o trimitzi la particulara?

Va spun ceva si eu: cumnata mea din Ro e educatoare. Toata ziua se plange ca are 20 de copii in grupa sau 25 , ca nu mai poate. O intzeleg. Se enerveaza cand aude ca la Elena/la noi sunt mult mai putzin copii pe educatoare...ca doar tot aceea munca o face.Si in plus , e si mai prost platita. Apoi imi spune cu nonsalanta ca daca nu mai poate de obosita le da la copii drumul la desene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sau ca daca nu adorm cand le spune ea striga la ei de numa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M-am certat rau cu ea: Pai stai putzin , cum itzi permitzi sa strigi la copiii altuia? Si de ce te plangi de salariul prost si de conditzii cand tu ii pui pe copii la desene animate? Ce pedagogia lu' mama naibii e asta?

Nu vreau sa jugnesc pe nimeni , poate avem educatoare pe forum....dar mentalitatea asta e total gresita!

Catedra!!!!!!!!!!!!!!!! mai lipstes batzul , zau asa.

Scuze Daniella , n-am vrut sa pun sare pe rana....

#32394 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 September 2013 - 03:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 September 2013 - 02:56 PM, a spus:

educoatoarea la catedra cu nasu'n calculator, altii se plimbau, altii prin patuturi nu se trezisera, altii se uitau la desene animate ...

Haaa? Educatoarea are catedra? Si calculator? De ce?
Copiii se uitau la desene animate? Unde? Au televizor?
WTF? :occasion14:

______

Stella, noi la gradi am platit o taxa destul de mica, în jur de 65 euro cu program de la 07.00-13.00, fara masa.
Gradinita era una catolica, si apartinea de biserica. Pe vremea Denisei, fiecare gradinita apartinea de o biserica (la fel si acum, doar c-or mai fi si alte institutii în plus). La fel gradinita evanghelica - biserica evanghelica. Pe atunci în orasul unde locuiesc, nu era nici o gradinita privata. Nici acum nu stiu daca este vreuna, dar este posibil sa nu fiu la actual. Bineînteles ca si copiii de alte religii puteau frecventa aceste gradinite.

Nu am platit niciodata nimic în plus. Nici o jucarie, hîrtie, folii, nici o recuzita, fie ea mare sau mica, absolut nimic. Nu am participat cu bani nici la renovarea care se facea mereu în vacanta de vara si nici nu trebuia sa donam sau sa platim absolut nimic.
De sarbatori si serbari nu plateam nimic nici macar pentru materialele din care se faceau costumatii, decor, etc.. De ziua mamei eram invitate toate mamele, si servite cu bauturi racoritoare, calde, prajituri, cafele... copiii ne faceau program special, eram chiar si cadorisite si toate erau platite de biserica.

La festivalurile de vara, primavara se adunau fonduri din vînzarile de prajituri, placinte, salate, snacks, sucuri, cafele... pe care le puneau parintii doritori (fiecare ce voia, daca voia) la dispozitie, si era completat de biserica.

De sarbatorile religioase precum Pasti, Craciun, Sf. Martin, copiii primeu chiar si cadouasuri, pe lînga ca ne faceau si noua, parintilor, cîte ceva... toate de la biserica. Deci noi nu trebuia sa cotizam nimic!

La scolile de stat, la noi nu se platesc cartile de scoala, dar restul - caiete, creioane.. etc, da. Literatura se poate cumpara prin scoala mai ieftin, sau imprumuta din biblioteca scolii sau a orasului, deci nu trebuie cumparata decît daca se doreste.

Si asa ca fapt divers, la grupa de 20 si ceva de copii, este 1 educatoare, 1 îngrijitoare (social-pedagogic) si 1 practicanta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32395 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 27 September 2013 - 04:03 PM

la astea se adauga un orar extrem de incarcat, o programa greoaie, dificila ptr IQu' unui copil normal, dezinteresul multor profesori (cauzat de veniturile total insuficiente unui trai decent, nu luxos) si toate duc la inapetenta ptr scoala a majoritatii elevilor.
ne trezim la bac cu reusita de 50% ceea ce duce la abandon scolar timpuriu, ca fara o finalitate la ce bun atata cheltuiala si efort din partea sustinatorilor?
si-asa se face ca avem generatii din ce in ce mai putin educate, mai usor de manevrat si exploatat, si perspectiva unui viitor sumbru. iar conationalii, astia de vor deveni curand majoritari, mai fac o nunta copiilor de 12 ani...
vivat Romania!

#32396 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 September 2013 - 05:20 PM

Noi platim vreo 100 si ceva , cam 150 cu mancare cu tot ,orar: 7:00 - 16:30. pretzurile difera de la oras la oras , ca primaria reglementeaza tarifele , ei sunt cei care finantzeaza gradinitzele.
Mancare isi duc pt dimineatza ( ora 9:00) , fara bauturi , cacao , lapte , ceai , apa primesc de la ei. Acolo primesc pranzul si gustarea de la 15:30.
In plus dam 5 Euro pe luna bani de grupa din care se organizeaza o data pe saptamana micul dejun ( in ziua respectiva nu le punem de mancare) Banii astia se administreaza direct de ei , nu trec pe la primarie.
Nici macar excursiile nu le platim. Cand vor sa faca excursii ne cer prajituri , vand prajiturile si banii pe care-i aduna ii folosesc la diferite activitatzi.

Au chiar si sepci de soare , cizme de cauciuc , haine de ploaie de rezerva in caz ca unii parintzi uita sa le puna la copii.

#32397 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 27 September 2013 - 06:01 PM

Daniella, noi suntem grupa mijlocie, putin mai marisori.. Nu stiu concret daca se restituie banii respectivi in vreun fel luna urmatoare insa ni s-a comunicat ca ei fac comanda de mancare/ingrediente si el oricum e inclus pe lisa pentru o portie, deci ei o gatesc oricum. Daca mi s-ar restitui banii, ar pierde ei pt ca mancarea o cumpara si o fac oricum. Nici vorba sa ii anunt daca il duc sau nu sa se organizeze. Om mai vedea, e abia a doua zi, nu e prea incantat cand il las insa cand il iau e vesel, se joaca.. cred ca suntem pe drumul cel bun. Nu stiu mare lucru de educatoare.. are 2, lucreaza in 2 schimburi cu program de la 8 la 4 sau 5, depinde cand ies parintii de pe la serviciu sa-i ia acasa. Anul trecut a fost la program normal si primea corn si lapte si pachetel de acasa, acum zice ca mancarea are gust ciudat, nefind obisnuit decat cu cea de acasa.. nu pot sa zic ca ne-au cerut bani anul trecut pt ca doamna educatoare avea simt. Si tb sa recunosc ca ceilalti parinti mai degraba insistau sa dea bani pt diverse decat a insitat ea vreodata. Deci na', ce ne facem cu mana noastra lucru manual se cheama, nu?!
Imagine postata

#32398 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 07:13 PM

Mutti, nu ai pus sare pe rana deloc, ca iti dau dreptate in tot ce ai spus. Deci cumnata are 20-25 copii si e chiauna, dar astea cu 30 copii de 3 ani, dintre care multi nu stiu sa se imbrace, dezbrace, incalte, tina lingura, sau sa se descurce la wc. Mi se pare imposibil ... Bine, nici aici nu vin toti zilnic si unii raman doar pana la pranz, pleaca inainte de somn (probabil si inainte de masa - nu stiu sigur). Oare si bietilor parinti astora cu juma de zi le cere aceeasi lista de rechizite, aceeasi suma de fondul clasei, aceeasi cant de consumabile? Imagine postata
Da, castiga prost si noua in primele 3 zile ne-au spus de 3 ori ca se castiga prost si ca nu e o meserie buna sa fii educator. Apai daca nu ai drag, oricarei meserii ii gasesti cusur, dar de ce ai ales-o? ca prost se castiga in invatamantul romanesc de zeci si zeci de ani...

Mutti, o mai duc cateva zile, daca nu e fericita si nu prinde drag de gradi si de dascali o duc inapoi la particulara.

Si aici au 2 educatoare in 2 schimburi, nu ne-au zis ce inseamna schimburile. Copiii mai pleaca si la optionale etc... 2spectacole de teatru/cinema pe luna etc ... Deci hai ca nu-i asa de rau ..., daca stiu a se apropia de copilasi ...

Lasand plansetele, am gasit-o bine azi, se juca cu ceilalti copii si nu plangea. Doamna vesela imi spune:
- haideti ca e bine, azi nu a mai plans deloc, i-am gasit butonul.
- ce buton?
- dimineata cand a lasat-o tati a inceput sa planga de sareau lacrimi de crocodil: tati meu, nu placa, tati meu, tati meu stai cu mine. Si atunci tati i-a spus ca nu are papucei si nu poate sa intre in clasa, dar merge pana afara sa isi ia papuci si revine. Ei si doamna AnaMaria (asta e cea ce imi parea un pic mai nesuferita/distanta) i-a spus: Bea stai ca uite tu ai papucei cu printese si tati nu are papucei cu printzul si s-a dus sa caute papucei cu printuzul, cumapra si vine. Si copilul s-a potolit ca prin farmec si apoi nu a mai avut nik toata ziua. Ce simplu era, un minim de implicare. Doar toti educatorii stiu ca unui copil necajit, care plange si s-a focusat pe nu stiu ce idee, trebuie sa-i distragi atentia si apoi ei imediat uita.

O intreb ingrijorata: Doamna cum va descurcati cu 30 copilasi din acestia mici de 3 ani?
-bine
-zic: pai fiind asa mititei cred ca isi pierd atentia, unul vrea incoace, unul incolo, pe unul il trece, unuia ii e sete, unuia cald etc...
- zice: da, e f greu, uneori e teroare! iesim cu parul pe moate de aici
- si o sa puteti sa faceti activitati educationale in aceste conditii
- daaa, cum sa nu uitati plansa facuta azi de fiecare, la panou si plansa de ieri la celalalt panou

deci e bine, daca si azi o gaseam plangand ma lua capul si nu o mai duceam cred. Vedem pe saptamana urmatoare. Cu un minim de efort picea mea stie ce e gradinita, isi stie programul, se imbraca, dezbraca, mananca, wc ...toate singura ... De aceea am fost uimita. De acum sper sa fie ok
Ieri mi-a venit si lovita pe fata ... nimeni nu mi-a spus nik.

Olguta, de ce l-ai mutat ?

#32399 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2013 - 07:16 PM

da, Maya si eu m-am mirat de catedra, de calculator, de tv, de dvd ...

da, aura, de aia am si scris ca nu am priceput ce atata consternare ca a vazut mamica piscina

am fost si eu azi si i-am dat ocol. M-am benoclat pe geam: Nu-i adanca, avea doar 3 trepte, 70 cm.

#32400 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 28 September 2013 - 01:47 AM

Vezi postareastella, la 27 September 2013 - 12:53 PM, a spus:

Uma, ok, la gradi costa scump si aici, si platesti ca na, asta este; dar eu raman masca de cate ori citesc ce li se cer parintilor la scoli; ce caiete sofisticate musai sa aibe scolerul...haide bre , ca am fost si noi scolari, si aveam un caiet cu linii, si unul de mate, si cred ca ne-am descurcat onorabil...acum iti dau ditamai listoiul cu caiete de muzica cu foi veline, de desen quasi profi, de aia, de aialalta etc etc etc ...plus fondul clasei, plus hartie igienica, sapun , alea alea...breeeeeeeee e incredibil tot ce citesc.

Perfect de acord...chestia cu fudulia pe mine ma termina nervos, mai ales ca aici lumea e mai modesta, mai relaxata...adica ne uitam daca creioanele de exemplu sunt toxice au ba, nu ca sunt de nu stiu care fel. Drept e ca aici vor picii caiete cu nu stiu ce poze pe ele, dar nu te costa o mana si un picior!
Si da, aveam caiete tip, cu alea am crescut, imbracate in coperti (aici alergam dupa coperti un pic sidefate daca le mai tineti minte)...si chiar si chestia cu uniforma iote ca ne fu bine, nu veneam care cu motul mai motat in scoala...
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1618
  • 1619
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic