Am doar suvite castaniu deschis cu tenta rosiatica
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 31 October 2013 - 12:56 PM
Am doar suvite castaniu deschis cu tenta rosiatica
Postat 31 October 2013 - 01:49 PM
E buna ca sa nu ma ingras, ca mananci putin
Fisiere atasate
-
mancare pui cu gutui.jpg (11.2K)
Number of downloads: 0
Postat 31 October 2013 - 01:54 PM
Hello de Halloween!!! Am um costum de vrajitoare, cum altfel
Iar Stef e rock-star
Postat 31 October 2013 - 03:01 PM
Postat 31 October 2013 - 09:15 PM
Mie pune-mi o starchina cu bors dres cu smantana, si ardei iute si m-ai fericit
sau orice la gratar...legume, carne, peste
sau telemea cu struguri si alte dracovenii neaose cu iz moldovenesc=)); dar macar am invatat cum se face, si o mai pot ferici pe prietena cand mai gasesc gutui.
Vreau sa incerc si varianta fara carne; a pus undeva Gela o reteta.....
Postat 01 November 2013 - 07:31 AM
O zi faina si un wend minunat va doresc la toti.
Fisiere atasate
-
pt déj24.jpg (36.64K)
Number of downloads: 0 -
cafe_rumano.jpg (26.37K)
ptdej1.jpg (93.17K)
pt dej 6.jpeg (45.59K)
pt déj 25.jpg (10.01K)
Postat 01 November 2013 - 10:30 AM
A dat soarele si la noi ,asa ca probabil se va face cald azi
O zi minunata tuturor va urez!
Postat 01 November 2013 - 10:56 AM
stella, la 31 October 2013 - 09:15 PM, a spus:
sau orice la gratar...legume, carne, peste
sau telemea cu struguri si alte dracovenii neaose cu iz moldovenesc=));
hello si buna dimi!
Stella, semeni la gusturi culinare prea bine cu je. Ai uitat sa mentionezi lighioanele marine
cum esti cu procedurile si cu sanatatea ? mana, spatele, ceafa, umarul?
da, a postat Gela saptamana trecuta pe fb o farfurie si parca zicea ca e de post, a pus si reteta in cufarul cu bucurii.
M-a incuriozat si pe mine ... Eu as vedea-o mai degraba asemanator unui desert arabesc ... cu orez cu lapte si scortisoara ...
https://www.facebook...&type=3
Boni si eu la fel, nu esti singura ... ba mai scriu pe fb si-mi pare ca am scris aici sau viceversa ...
Ieri am facut copiilor o petrecere de Halloween ...adica un pic de intalneala pt verisorii (Bea si cei doi baietei ai fratelui meu), cu ciorbita, paste al forno cu sange de vrajitoare (Raggu). Au baut si sange de vampir (must), cu care ne-a fericit Foxyy! Merci Foxulin
Nu am facut nici o poza, pozna da ... , dar nu zic ....
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 November 2013 - 11:29 AM
Daniella, ieri se pare ca a fost ziua "problemelor". Am plecat singura de la servici, ca jupanu' mai avea de rezolvat multe chestii. Ajung eu bine-mersi langa bloc, scoate cheia de unde nu-i.... Mda, normal ca am uitat-o pe dulap. Asta e. Ma duc prin piata, rezolv ce treburi aveam si ma suna mama. Sa-mi istoriseasca ce frumos a inchis usa de la sufragerie (din casa de la tara) cu lacatul si cand sa-ncuie si usa de la iesire... scoate cheile de pe masa din sufragerie!
Cum s-ar zice..... aventura bunicii pe oala de noapte!
Sa va fie de bine mustul, ma bucur ca v-a placut!
Postat 01 November 2013 - 12:08 PM
bun, acum ieri! Eu in timp ce copiii isi vedeau de petrecere&joaca am zis sa nu stau degeaba, asa ca am pus de am facut tarta cu mousse de pere si cioco a lui Ralesu. Am fiert perele alea cu un baton de scortisoara, 1 pastaie de cardamon strivita si 1 anason stelat, mirosea in casa divin!!!
Imi zic: hai ca asa mai inaltuta mi-o incapea in forma asta mica cu peretii detasabili.... vedem.... O ung o tapetez cu hartia de copt...
Cand am vazut ca totusi iese mare cantitatea de mousse de pere, si cum noi mancam putin, 2 felii maxim de om si suntem 2 guri si gata ... Zic ia mai bine fac 2 vase, praji va fi mai putin inalta si una o cadorisesc, daca nu pe amandoua ... . Zis si facut: mai scot un vas pe lung cu peretii detasabili il tapetez cu unt, pun hartia de copt. Pun primul strat de mousse de cioco, pun si pe al de pere in ambele vase. Finisez pe al rotund si cand sa manevrez pe al doilea nu inchisesem balamaua ... deci fleosc totul in tava si pe dulap ... Si uite asa am rezolvat si timpul petrecut ieri seara
Postat 01 November 2013 - 12:13 PM
Daniella, la 01 November 2013 - 12:08 PM, a spus:
bun, acum ieri! Eu in timp ce copiii isi vedeau de petrecere am zis sa nu stau degeaba, asa ca am pus de am facut tarta cu mousse de pere si cioco a lui Ralesu. Am fiert perele alea cu un baton de scortisoara si cu anason stelat, mirosea in casa divin!!! Zic hai ca asa mai inaltuta mi-o incapea in forma asta mica cu peretii detasabili.... vedem.
Cand am vazut ca totusi iese mare cantitatea de mousse de pere, si cum noi mancam putin, 2 felii maxim de om si suntem 2 guri si gata ... Zic ia mai bine fac 2 vase, praji va fi mai putin inalta si una o cadorisesc. Zis si facut: mai scot un vas cu peretii detasabili il tapetez cu unt, pun hartia de copt. Pun primul strat de mousse de cioco, pun si pe al de pere. Finisez pe al rotund si cand sa manevrez pe al doilea nu inchisesem balamaua ... deci fleosc totul in tava si pe dulap ... Si uite asa am rezolvat si timpul petrecut ieri seara
Tragic... Noi n-am pierdut munca. Tu, da.... Da' asta nu-nseamna ca nu m-a busit rasul citind....
Vorbesti de Lidl, nu? Ai zis ca au bagat forme, da' nu si unde.....
Postat 01 November 2013 - 12:21 PM
Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Deci final tot un singur tort inalt am facut. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortul este un talms balmes autentic, da?!
si asta nu e tot,
Postat 01 November 2013 - 12:22 PM
Daniella, la 01 November 2013 - 12:21 PM, a spus:
Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortl este un talms balmes autentic, da?!
si asta nu e tot,
Cand mananci, probabil ca nu. Da' dupa..... cine stie?
Postat 01 November 2013 - 06:47 PM
wend frumos tuturor.
Postat 01 November 2013 - 09:38 PM
Daniella, la 01 November 2013 - 12:21 PM, a spus:
Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Deci final tot un singur tort inalt am facut. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortul este un talms balmes autentic, da?!
si asta nu e tot,
Hai mai Dana ca si mie mi s-a intamplat odata chestia asta cu un diplomat!
Auzi, dar daca ai pus si romul lichid de la stafide, ti s-a mai inchegat mousse-ul? Nu era prea mult ichid?
Postat 01 November 2013 - 11:10 PM
Am pus o punguta de fulgi migdale si s-a inchegat, dar a ramas usor molcuta ... , banuiesc ca asa trebuie sa fie mousseul ... felia se tine ...
Postat 02 November 2013 - 07:31 AM
sambata placuta .
Fisiere atasate
-
colazione10.jpg (12.49K)
pt déj28.jpg (37.58K)
café 1.jpg (10.56K)
Postat 02 November 2013 - 09:38 AM
Eu am dormit o ora in plus. M-am trezit la 7, am lasat cainele afara, facut cafea, strans prosoape de prin curte, verificat fb si am venit aici sa vad pt cine sunt Mos Craciun. Ieri i-am facut baie lui Ozzy, era senin si-am pus prosoapele la uscat afara. Dimineata toata curtea era presarata cu prosoape si piscatori. A batut vantul de-a tras tot de pe sarme.

Postat 02 November 2013 - 07:48 PM
Ia derect' de la locul comiterii faptei(din ceaun)
SAM_0612.JPG (54.73K)
Eu nu am mai dat la cuptor dar feliile de gutuie le-am prajit in tigaie ca pe cartofii prajiti,,am caramelizat putin zahar,am pus feliile ,pus apa cat sa le cuprinda,si am stropit spre sf. cu vin,rantas dintr-o lingurita de faina(rasa)2 bobite de piper si una de ienibahar.
SAM_0610.JPG (48.7K)
Mi-a fost lene sa-mi fac turtite prajite pe plita ,ce bine ar fi mers...zau ca mi-a placut...
Postat 02 November 2013 - 07:56 PM
vin luni la raport.

Ajutor