Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1644
  • 1645
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32901 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2013 - 12:56 PM

Boni draga, sunt departe de a fi blonda =)) , si la propriu si la figurat ( sper)
Am doar suvite castaniu deschis cu tenta rosiatica :) , poza e facuta cu o lumina puternica ce-mi ilumina capatzana :) deci culoarea e mai atenuata ...

#32902 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 31 October 2013 - 01:49 PM

Am facut mancarea de gutui...arata splendid; dar...nu e in patrimoniul meu genetic, si sincer nu m-a dat pe spate.
E buna ca sa nu ma ingras, ca mananci putin =))

Fisiere atasate

#32903 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 October 2013 - 01:54 PM

Nici eu nu sunt fan mancare de gutui, desi am incercat de cateva ori sa o mananc.

Hello de Halloween!!! Am um costum de vrajitoare, cum altfel
Iar Stef e rock-star
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32904 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 October 2013 - 03:01 PM

Stella, ma bucur ca ai facut-o, macar ai vazut si tu "cu ce se maninca" =))

#32905 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 31 October 2013 - 09:15 PM

Carmella draga...oricum am fericit o prietena care e topita dupa mancare de gutui, vu prune etc...asa ca :)pentru cineva tot a fost wow.
Mie pune-mi o starchina cu bors dres cu smantana, si ardei iute si m-ai fericit =))
sau orice la gratar...legume, carne, peste :) si muuuuuuulte muraturi.
sau telemea cu struguri si alte dracovenii neaose cu iz moldovenesc=)); dar macar am invatat cum se face, si o mai pot ferici pe prietena cand mai gasesc gutui.
Vreau sa incerc si varianta fara carne; a pus undeva Gela o reteta.....

#32906 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 November 2013 - 07:31 AM

Buna dimineata...eu inchid, eu deschid =))
O zi faina si un wend minunat va doresc la toti.

Fisiere atasate

#32907 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2013 - 10:30 AM

Buna! ce soare si frumos e la tine Stelin ,vad ca a dat si curcubeul =))
A dat soarele si la noi ,asa ca probabil se va face cald azi :)

O zi minunata tuturor va urez!

#32908 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 November 2013 - 10:56 AM

Vezi postareastella, la 31 October 2013 - 09:15 PM, a spus:

Mie pune-mi o starchina cu bors dres cu smantana, si ardei iute si m-ai fericit Imagine postata
sau orice la gratar...legume, carne, peste Imagine postata si muuuuuuulte muraturi.
sau telemea cu struguri si alte dracovenii neaose cu iz moldovenesc=));

hello si buna dimi!
Stella, semeni la gusturi culinare prea bine cu je. Ai uitat sa mentionezi lighioanele marine Imagine postata O felie de prosciuto crudo cu melone, sau branze cu struguri merg si la mine, dar mancare de gutui sau cu prune deloc... mai bine ceva sarat! Si mama o face, dar numai pt ea, nu mai sunt doritori...
cum esti cu procedurile si cu sanatatea ? mana, spatele, ceafa, umarul?
da, a postat Gela saptamana trecuta pe fb o farfurie si parca zicea ca e de post, a pus si reteta in cufarul cu bucurii.
M-a incuriozat si pe mine ... Eu as vedea-o mai degraba asemanator unui desert arabesc ... cu orez cu lapte si scortisoara ... Imagine postata , ca aici:
https://www.facebook...&type=3

Boni si eu la fel, nu esti singura ... ba mai scriu pe fb si-mi pare ca am scris aici sau viceversa ... Imagine postata
Ieri am facut copiilor o petrecere de Halloween ...adica un pic de intalneala pt verisorii (Bea si cei doi baietei ai fratelui meu), cu ciorbita, paste al forno cu sange de vrajitoare (Raggu). Au baut si sange de vampir (must), cu care ne-a fericit Foxyy! Merci Foxulin Imagine postata ! Asa, am avut multe lumanarele aprinse pe terasa si Bea a fost costumata in vrajitoare, asa s-a dus si la gradi, in timp ce nepotul cel mare a fost costumat in vampir la colindat in blocurile din jurul domiciuliului sau, cu alti prieteni si i-a luat lumea la goana.
Nu am facut nici o poza, pozna da ... , dar nu zic ....Imagine postata Se pare ca sunt in perioada ..., dar gata a trecut!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32909 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 November 2013 - 11:29 AM

Buna ziua si de la mine! Nori, ceva frig si chef de munca lipsa la apel. Doar e vineri...... Mi-e si cam somn. As cam pleca acasa, da' nu se poate. :( Bine ca mai am cateva ore si gata!
Daniella, ieri se pare ca a fost ziua "problemelor". Am plecat singura de la servici, ca jupanu' mai avea de rezolvat multe chestii. Ajung eu bine-mersi langa bloc, scoate cheia de unde nu-i.... Mda, normal ca am uitat-o pe dulap. Asta e. Ma duc prin piata, rezolv ce treburi aveam si ma suna mama. Sa-mi istoriseasca ce frumos a inchis usa de la sufragerie (din casa de la tara) cu lacatul si cand sa-ncuie si usa de la iesire... scoate cheile de pe masa din sufragerie! :D Asa ca s-a transformat, de voie, de nevoie, in spargator..... A desfacut cu toporisca (!!!!!) balamaua in care era prins lantul de la usa, a recuperat cheile si apoi a batut inapoi balamaua.
Cum s-ar zice..... aventura bunicii pe oala de noapte! :D

Sa va fie de bine mustul, ma bucur ca v-a placut! :D

#32910 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 November 2013 - 12:08 PM

Eu in primul rand am fost foarte fericita sapt trecuta ca au bagat forme de praji miniaturale (un vas cu peretii detasabili cam jumatate cat cel mic de 20 cm diametru- rotund, unul cam jumatate din ala mic de guguluf, o tava de chec cam pe jum cat una mica etc. Bun, deja sapt trecuta am facut proba la cheese cake in aia cu peretii detasabili se dovedeste de catre noi 2 cam 3/4 din ea ... trebuie sa chem musafiri orice as gati.Imagine postata

bun, acum ieri! Eu in timp ce copiii isi vedeau de petrecere&joaca am zis sa nu stau degeaba, asa ca am pus de am facut tarta cu mousse de pere si cioco a lui Ralesu. Am fiert perele alea cu un baton de scortisoara, 1 pastaie de cardamon strivita si 1 anason stelat, mirosea in casa divin!!!
Imi zic: hai ca asa mai inaltuta mi-o incapea in forma asta mica cu peretii detasabili.... vedem.... O ung o tapetez cu hartia de copt...
Cand am vazut ca totusi iese mare cantitatea de mousse de pere, si cum noi mancam putin, 2 felii maxim de om si suntem 2 guri si gata ... Zic ia mai bine fac 2 vase, praji va fi mai putin inalta si una o cadorisesc, daca nu pe amandoua ... . Zis si facut: mai scot un vas pe lung cu peretii detasabili il tapetez cu unt, pun hartia de copt. Pun primul strat de mousse de cioco, pun si pe al de pere in ambele vase. Finisez pe al rotund si cand sa manevrez pe al doilea nu inchisesem balamaua ... deci fleosc totul in tava si pe dulap ... Si uite asa am rezolvat si timpul petrecut ieri seara Imagine postata Deci nu doar gemenii au probleme, ca sa fie clar!

#32911 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 01 November 2013 - 12:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2013 - 12:08 PM, a spus:

Eu in primul rand am fost foarte fericita sapt trecuta ca au bagat forme de praji miniaturale (un vas cu peretii detasabili cam jumatate cat cel mic de 20 cm diametru- rotund, unul cam jumatate din ala mic de guguluf, o tava de chec cam pe jum cat una mica etc. Bun, deja sapt trecuta am facut proba la cheese cake in aia cu peretii detasabili se dovedeste de catre noi 2 cam 3/4 din ea ... trebuie sa chem musafiri orice as gati.Imagine postata

bun, acum ieri! Eu in timp ce copiii isi vedeau de petrecere am zis sa nu stau degeaba, asa ca am pus de am facut tarta cu mousse de pere si cioco a lui Ralesu. Am fiert perele alea cu un baton de scortisoara si cu anason stelat, mirosea in casa divin!!! Zic hai ca asa mai inaltuta mi-o incapea in forma asta mica cu peretii detasabili.... vedem.
Cand am vazut ca totusi iese mare cantitatea de mousse de pere, si cum noi mancam putin, 2 felii maxim de om si suntem 2 guri si gata ... Zic ia mai bine fac 2 vase, praji va fi mai putin inalta si una o cadorisesc. Zis si facut: mai scot un vas cu peretii detasabili il tapetez cu unt, pun hartia de copt. Pun primul strat de mousse de cioco, pun si pe al de pere. Finisez pe al rotund si cand sa manevrez pe al doilea nu inchisesem balamaua ... deci fleosc totul in tava si pe dulap ... Si uite asa am rezolvat si timpul petrecut ieri seara Imagine postata Deci nu doar gemenii au probleme, ca sa fie clar!

Tragic... Noi n-am pierdut munca. Tu, da.... Da' asta nu-nseamna ca nu m-a busit rasul citind.... :D
Vorbesti de Lidl, nu? Ai zis ca au bagat forme, da' nu si unde..... :D

#32912 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 November 2013 - 12:21 PM

la Lidl, da, scuze!

Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Deci final tot un singur tort inalt am facut. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortul este un talms balmes autentic, da?! Imagine postata Nu cred ca apar cu poza, dar asa ca sa stiti ce viata aventuroasa am, desi tac malc Imagine postata
si asta nu e tot,Imagine postata am pus si juma de cana de stafide inmuiate in rom (nu de-ala aroma de prajituri, ci bautura). Si le-am pus cu lichid cu tot in mousse. Oare cazi beat cand mananci o felie? Imagine postata

#32913 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 01 November 2013 - 12:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2013 - 12:21 PM, a spus:

la Lidl, da, scuze!

Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortl este un talms balmes autentic, da?! Imagine postata Nu cred ca apar cu poza, dar asa ca sa stiti ce viata aventuroasa am, desi tac malc Imagine postata
si asta nu e tot,Imagine postata am pus si juma de cana de stafide inmuiate in rom (nu de-ala aroma de prajituri, ci bautura). Si le-am pus cu lichid cu tot in mousse. Oare cazi beat cand mananci o felie? Imagine postata

Cand mananci, probabil ca nu. Da' dupa..... cine stie? :D

#32914 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 November 2013 - 06:47 PM

Hello la han...am venit acuma ...am fost de 2x la oftalmo, ca iar ma tensionez la ochiul drept ;(...era mai bine in seara asta.
wend frumos tuturor.

#32915 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 November 2013 - 09:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2013 - 12:21 PM, a spus:

la Lidl, da, scuze!

Eiiii, doar ma stii inventiva, sau nu!? am adunat cu grija ce a fost in tava si minus ce am mai pierdut a incaput la fix in tavita rotunda, + 1 mica de briosa. Deci final tot un singur tort inalt am facut. Doar ca nu vreau sa se astepte nimeni la 2 straturi, tortul este un talms balmes autentic, da?! Imagine postata Nu cred ca apar cu poza, dar asa ca sa stiti ce viata aventuroasa am, desi tac malc Imagine postata

Hai mai Dana ca si mie mi s-a intamplat odata chestia asta cu un diplomat!

Auzi, dar daca ai pus si romul lichid de la stafide, ti s-a mai inchegat mousse-ul? Nu era prea mult ichid?

#32916 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 November 2013 - 11:10 PM

M-am mai linistitm, daca nu sunt prima si singura care a facut asa un pocinog. Imagine postata
Am pus o punguta de fulgi migdale si s-a inchegat, dar a ramas usor molcuta ... , banuiesc ca asa trebuie sa fie mousseul ... felia se tine ...

#32917 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 November 2013 - 07:31 AM

Buna dimineata la tulemond. Ploua...martzanul care m-a trezit la 3h si ceva sa iasa afara, a venit sa-mi miaune sub fereastra sa-l las sa intre la 6h...asa ca voilà ca sunt tare matinala.
sambata placuta .

Fisiere atasate

#32918 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 02 November 2013 - 09:38 AM

Buna dimineata!
Eu am dormit o ora in plus. M-am trezit la 7, am lasat cainele afara, facut cafea, strans prosoape de prin curte, verificat fb si am venit aici sa vad pt cine sunt Mos Craciun. Ieri i-am facut baie lui Ozzy, era senin si-am pus prosoapele la uscat afara. Dimineata toata curtea era presarata cu prosoape si piscatori. A batut vantul de-a tras tot de pe sarme.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#32919 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 November 2013 - 07:48 PM

Stelin'! Imi facui bre' mancare de gutui(fara carne) :D mie mi-a placut f. mult :)

Ia derect' de la locul comiterii faptei(din ceaun)

Fisier atasat  SAM_0612.JPG (54.73K)
Number of downloads: 0

Eu nu am mai dat la cuptor dar feliile de gutuie le-am prajit in tigaie ca pe cartofii prajiti,,am caramelizat putin zahar,am pus feliile ,pus apa cat sa le cuprinda,si am stropit spre sf. cu vin,rantas dintr-o lingurita de faina(rasa)2 bobite de piper si una de ienibahar.

Fisier atasat  SAM_0610.JPG (48.7K)
Number of downloads: 0

Mi-a fost lene sa-mi fac turtite prajite pe plita ,ce bine ar fi mers...zau ca mi-a placut...

#32920 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 November 2013 - 07:56 PM

Mai fac o incercare maine , ca am invitati seara si fac o ulcicuta cu gutui fara carne....
vin luni la raport.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1644
  • 1645
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic