Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1645
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • 1649
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32921 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 November 2013 - 08:03 PM

Parerea mea e ca trebuie gasit echilibrul just de zahar,daca se pune prea putin ,ele sunt acre si apoi nu se pune nimic altceva deci nu e buna,apoi stropeste-le spre sf. cu vin,si pune cateva bobite parfumate(de care-ti plac,piper negru,sau roz ,ienibahar,coriandru,dar nu mult) deasemeni nici faina nu trebuie multa cu zaharul ele inchaga deja sosul cand se mai racesc (cre' ca-i faza cu pectina ,nu stiu ce sa zic) dar in general e pe placul celor care sunt obisnuiti cu gustul dulce acrisor ,tot shpilul e sa fie gasit echilibrul just de dulce,deci de cat zahar,apoi se mai balanseaza si din vin.Si feliile prajite intai.

#32922 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 November 2013 - 08:13 PM

si bunica facea, dar mie nu mi-a placut niciodata. acuma as mai incerca, dar n-am de la cine si ptr mine, doar de-o-ncercare, nu fac!

azi au fost mosii de toamna la noi, asa c-am gatit si impartit ciorba de pui, sarmale si friptura de miel. plus o placinta cu branza dulce. f bune toate!
venea lumea de la biserica cu cosurile pline cu coliva, parc-as fi vrut si eu o lingura...dar n-am capatat de la nimeni.
aici toate femeile care se duc cu coliva la biserica au niste cosuri frumusele, din nuiele, putin adanci si facute exact dupa marimea platoului cu coliva. deasupra fiecare pune cea mai frumoasa broderie, majoritatea handmade...f frumoase, o adevarata expozitie am vazut azi.
in rest, vreme superba, nu-mi vine sa cred ce frumos poate sa fie. in alti ani, imi amintesc ca viscolea.
sa mai tina, asta-i vremea ce-mi place cel mai mult.

Stellin, io i-as innoda coada lu' dom' Fiocco daca m-ar scula la 3 in fiecare noapte. mai poti adormi la loc?

#32923 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 November 2013 - 08:48 PM

Vezi postareamoatza, la 02 November 2013 - 08:13 PM, a spus:

venea lumea de la biserica cu cosurile pline cu coliva, parc-as fi vrut si eu o lingura...dar n-am capatat de la nimeni.
Nici eu.

Stellin, io i-as innoda coada lu' dom' Fiocco daca m-ar scula la 3 in fiecare noapte. mai poti adormi la loc?
Norocul motanului ca nu mai are codita.... :)

#32924 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 02 November 2013 - 09:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2013 - 11:10 PM, a spus:

M-am mai linistitm, daca nu sunt prima si singura care a facut asa un pocinog. Imagine postata
Am pus o punguta de fulgi migdale si s-a inchegat, dar a ramas usor molcuta ... , banuiesc ca asa trebuie sa fie mousseul ... felia se tine ...

Trebuie sa fie spumoasa, dar sa stea in picioare felia.

#32925 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 02 November 2013 - 09:26 PM

Mi-ati facut pofta cu mancarea de gutui... cred ca n-am mai mancat de la 18 ani!
Aici se gasesc rar gutui si sunt scumpe.....

#32926 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 02 November 2013 - 09:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 02 November 2013 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 02 November 2013 - 08:13 PM, a spus:

Nici eu.

Norocul motanului ca nu mai are codita.... :)

aa, da! am uitat, saracul!
bine, i-as innoda mustatile.

#32927 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 November 2013 - 11:32 PM

Am fost si eu la biserica azi si am dat de pomana cate ceva. Dar mai mult pentru a pastra traditia, ca la biserica romanilor din Ottawa pomana e mai mult un schimb de mancaruri. O mana de oameni, mereu cam aceeasi, la cine sa imparti?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32928 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 02 November 2013 - 11:56 PM

Si eu am dat imparteala la biserica romaneasca din Bruxelles!

#32929 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 November 2013 - 12:30 AM

Eu n-am fost la biserica, am trimes la colegii mei o prajitura de cioco, si au fost incantati sa se indulceasca la pauza operei de wagner.

#32930 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 03 November 2013 - 02:42 PM

Buna dimineata lume!

S-a dat si la noi ora in urma. In program avem plimbari, cu toate ca e cam frigut aza. Minus 3 acum.

Am facut tortul de ciocolata fara oua al lui Any, peste care am aruncat si cateva merisoare. Foarte bun.

Fisier atasat  _MG_8336.JPG (87.63K)
Number of downloads: 0

#32931 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 04 November 2013 - 07:33 AM

Buna dimineata ;iar e luni . Imi doresc si va doresc o saptamana blanda si placuta.
La mine e racoresl , burnitzeaza . Sa incepem ziua cu o cafea si un mic dejun consistent :pupic:

Fisiere atasate

#32932 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 04 November 2013 - 02:12 PM

Hello la Han!!!!

Am citit din cand in cand ce ati scris pe aici, dar din pacate stau prost cu timpul liber si nu am mai reusit sa scriu macar cateva randuri.
De la servici greu mai ajung sa citesc altceva in afara actelor directiei in care lucrez. De acasa, nu am loc de...alti si tot asa.

Eu m-am mai linistit in privinta serviciului, m-am obisnuit la noua directie, nu am mai multi bani la salariu, dar am liniste sufleteasca, nu mai tipa nimeni la mine non-stop, nu isi mai bate nimeni joc de mine si de munca mea, numai imi spune nimeni la sfarsitul programului "de ce vreau sa plec acasa" si chestii de astea. In privinta sanatatii stau bine, in afara unei infectii urinare, nu am altceva si asta se trateaza, am inceput sa beau ceaiuri in afara tratamentului dat de doctor.

Alex ma mai necajeste cu sinuzita lui, dupa tratamentul cu antibiotic am trecut la tratament homeopatic, avea niste dureri de cap infernale si sforaia cumplit noaptea, acum s-a mai linistit, dar iar a lipsit o perioada de la scoala, sper sa recupereze si sa treaca cu bine de semestrul asta, cum s-a descurcat si anul trecut.

Cu mamitza este mai greu, de ale batranetii valuri, ma rog la DD sa nu o imobilizeze in pat, ca nu stiu cum ma descurc atunci cu ea, din pacate numai pot sa o las mai nimic sa faca. Of, cum se pierde omul pe zi ce trece! Imi este tare greu, dar il am pe om si pe Alex aproape de mine si pe necuvantatoare, care ma scot din starea in care intru de multe ori!

Sper de aici incolo sa reusesc sa intru mai des pe aici si sa si scriu cateva randuri!!!!! In gandul meu va port mereu, va simt aproape si mi-ar face tare bine o intalnire a culinareselor, cine stie, pana la Craciun.....

Va imbratisez cu dragoste pe toate Hangitele!
GEORGIA

#32933 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 04 November 2013 - 02:21 PM

Georgi, ma bucur ca avem vesti de la tine. Multa sanatate tuturor!

Eu trec iar la regim ca nu mai intru in pantaloni. Deci mic-dejun cu graunte si fructe, portii mai mici, seara ceva usor.

Ma bucur ca am gasit o reteta buna de pate de ficat. Pentru prima data mananca si copiii mei pateu facut in casa!! Am pus morcovi multi, ceapa, un pic de turmeric si ceva lapte. Reteta Amei.

#32934 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 04 November 2013 - 02:27 PM

Giorgi, ma bucur ca esti mai bine :love7:
Sanatate tuturor din familie si tie curaj si forta sa le duci la capat pe toate.
Aura , bafta la slabit.

#32935 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 04 November 2013 - 03:08 PM

Eu azi sunt inapoi la lucru, dupa 3 zile de formula 1 :appl:
A fost obositor, dar si fain. In fiecare an e la fel, dar in fiecare an e diferit. Si sa atingi masinutele alea fenomenale la 2 minute dupa cursa, sa fii acolo, in interior... e ireal. Dar acuma, gata, inapoi la realitate.
Si-s racita rau de tot, de martea trecuta. Am fost la doctor, am luat medicamente, si ma indrepatam spre insanatosire. Dar weekendul asta, cu odihna putina si oboseala cat casa, mi-a pus capac. Raceala mea a revenit mai tare ca inainte. Vineri am fost la doctor pe circuit si m-a pus pe antibiotice. Da' degeaba....
Miercuri dimineata ma duc in Dubai, cu o chestie oficiala, sper sa am vesti sa va dau dupa aia.
Cam atat de la mine, saptamana frumoasa si usoara sa aveti.
Pup pe toata lumea :love7:

#32936 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 04 November 2013 - 03:11 PM

Multumesc, fetele!!!!

Aura, spor la slabit! Eu as vrea sa mai pun vreo 2 kg., ca totusi la 48 kg.ma cam sufla vantul, dar nu reusesc, nu am timp. :love7:
GEORGIA

#32937 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 November 2013 - 06:56 PM

Cami si Giorgi multa sanatate si numai bine!

Aura, sunt in aceeasi situatie ..., dar inca nu am chef sa ma apuc! cand se intra in post? carne parca nu mai intra ...

O saptamana frumoasa tuturor!
La Bucuresti continua toamna calda si insorita.

Proprietara de la apartments din Taormina de unde mergem azi facea plaja si baie ... splendida esti tu Sicilia ! :floare:
Any, ai microfonul ... pune si tu niste foto sa ne incanti ochii cu locurile si cu gatelile tale minunate ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32938 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 04 November 2013 - 07:00 PM

Primele zile sunt mai grele, pana se re-adapteaza corpul. Dani, postul incepe pe 15 luna asta.

#32939 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 07:29 AM

Buna dimineata . la mine tot recisor si mohorat...
Va doresc tuturor o zi de toamna frumoasa si insorita.
si un mic dejun servit la pat .

Fisiere atasate

#32940 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • LocationSibiu

Postat 05 November 2013 - 09:16 AM

Neaţa la han.Imagine postata
Cald tare azi. Mai că era să mă şi plouă în drum spre birou.

Stella, nu ne ademeni cu mic dejun la pat că-i prea "moale" vremea şi ne toropim de tot. Imagine postata

Georgi, mă bucur să te citesc şi vă doresc multă sănătate tuturor.
Şi pentru Cami şi pentru toată lumea.

Aura, nu ştiu de ce nu mi te pot închipui "neîncăpând în pantaloni". Am impresia despre tine că ai o constituţie de "slabă". Sper că înţelegi ce vreau să zic. :floare: Oricum, spor la orice îţi propui.

Vă doresc tuturor o zi minunată şi multă, multă sănătate.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1645
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • 1649
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul