Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1651
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • 1655
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33041 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 November 2013 - 01:12 PM

Buna! la noi intunericios si urat :D sunt singura cu bub',poftesc la o focaccia cu ceapa ,asa ca,cre' ca o sa o comit :wub:

Pana atunci una virtuala :71:

Fisier atasat  dsc03291.jpg (43K)
Number of downloads: 0

O zi faina tuturor!

#33042 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 November 2013 - 01:46 PM

Uma , la noi se gaseste in magazinele normale si la piatza , nici nu stiu de ce-i spune chinezeasca. Foile sunt moi. Sunt enorme! Dintr-o foaie ies 6 sarmale!

Dar daca nu gasesti si nu gasesti...oare putem sa-tzi trimitem prin posta d-aia murata si vidata? La noi se gaseste peste tot....

#33043 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,599
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 November 2013 - 02:56 PM

Vezi postareazoazorel, la 09 November 2013 - 06:45 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 09 November 2013 - 06:36 PM, a spus:

Buna dimineata si buna sa va fie inima :P Rece si la noi, dar parca nu mai e asa de cenusiu. Prognoza spune ca avem primii fulgi de zapada marti :wub: Pot sa va spun ca eu sunt bucuroasa :71:?
Ma uit la vremea de la Bucuresti si nu-mi vine sa cred cat e de cald..la noi se apropie doamna iarna.

As vrea sa pun foi de varza la murat pentru craciun - am o galetusa, imi puteti da indrumari (pana acum am pus doar varza intreaga, la butoi, dar acasa in Romania) Acum ma enervez ca nu gasesc varza subtire pentru sarmale (gata murata) asa ca prefer sa o pun eu (din cea creata)Idei?

Ca si p-aia de acasa:1 lingura de supa plina cu sare la 1 buc varza.Fa si tu saramura sa pluteasca oul.Daca ies frunzele prea sarate, le poti spala. Poate au fetele alte idei daca a mea nu te "coafeaza". Spor!

Multumesc pentru urari, sper ca maine sa fie mai bine, c-ar mai fi o luna pana la concediu si trebuie sa ma tarasc pana la munca! :D N-am de-ales! :P
Am terminat treaba pe azi! Uraaaa!:P

E bine cum zice Zoazo, eu am facut asa si a mers. Din cea creata am folosit si eu o data dar ies sarmalele ciudate putin la aspect :P . Sau poti folosi din cea libaeza care e turtita putin, nu chiar rotunda capatana. Din cea creata am rulat cate 3-4 frunze la un loc, cea libaneza am pus frunzele una peste alta ca sint frunzele mai rigide putin.
Sper sa-ti reuseasca.
brain loading....please wait....

#33044 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 10 November 2013 - 04:22 PM

Vezi postareaMutti, la 10 November 2013 - 01:46 PM, a spus:

Uma , la noi se gaseste in magazinele normale si la piatza , nici nu stiu de ce-i spune chinezeasca. Foile sunt moi. Sunt enorme! Dintr-o foaie ies 6 sarmale!

Dar daca nu gasesti si nu gasesti...oare putem sa-tzi trimitem prin posta d-aia murata si vidata? La noi se gaseste peste tot....

Multumesc Mutti :wub: dar gasesc si eu aici vidata..insa nu are frunza asa de subtire ca cea romaneasca :71: Si nu-mi place mereu gustul, nu e asa de aromata..
Black_cat, nu am incercat libaneza- nu e la fel de tare?
A cat is a friend fur-ever !

#33045 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2013 - 04:45 PM

Vezi postareaUma, la 10 November 2013 - 04:22 PM, a spus:

Multumesc Mutti :wub: dar gasesc si eu aici vidata..insa nu are frunza asa de subtire ca cea romaneasca :71: Si nu-mi place mereu gustul, nu e asa de aromata..
Black_cat, nu am incercat libaneza- nu e la fel de tare?

Nu, e mai subtire frunza si nu are partea aia "cotoroasa". E acelasi lucru cu ceea ce fetele au numit flat cabbage cred. Sau am mai gasit la magazine rusesti/poloneze frunze gata murate la borcan insa nu toate sint bune....de cele mai multe ori nu mi-au placut. O singura data cred am fost foarte incantata de ele, tin minte ca era o eticheta cu verde si erau facute in Macedonia, insa a doua oara nu le-am mai gasit.

#33046 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 10 November 2013 - 07:10 PM

La noi, asta e cea chinezeasca - dar mi se pare prea frageda pentru sarmale, iar poza mica de lînga e Spitzkohl/Spitzkraut, si e într-adevar buna, cu frunze moi si e pufoasa.

Imagine postataImagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33047 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 10 November 2013 - 11:44 PM

Maya, ai dreptate, le-am incurcat.

#33048 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 11 November 2013 - 01:27 AM

Fetele din Canada, ati vazut varza aia conica? Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut.
O sa iau una libaneza sa incerc.
A cat is a friend fur-ever !

#33049 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 November 2013 - 01:43 AM

eu nu am vazut. Ce am luat de la chinezi a fost tot un fel de varza turtita, dar mai pufoasa, ceva intre salata si varza. Aia libaneza e buna, seamana cu a noastra.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#33050 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 03:25 AM

Vezi postareaUma, la 11 November 2013 - 01:27 AM, a spus:

Fetele din Canada, ati vazut varza aia conica? Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut.
O sa iau una libaneza sa incerc.

Eu n-am vazut niciunde.

#33051 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 November 2013 - 04:01 AM

Noi varza libaneza (mare si turtita ) am pus la murat si anul trecut, si anul asta. Se gaseste si la Sami Fruits si la Adonis. Foi mari, fara nervuri groase, foarte foarte bune pt sarmale.

#33052 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2013 - 07:00 AM

Buna dimineata. Si aici se gaseste varza murata in *vid* , sau in borcane la magazinele de albanezi.
Cea sub vid nu e mereu cea mai cea...ca de multe ori frunzele sunt *fezandate* sau cateodata au un gust dubios.
Anul asta ( si anul trecut ) am fost rasfatata, ca mi-a adus fratello varza de acasa.
In rest la noi s-a lasat frigut bine , cerd ca a nins deja pe munti...meteo ne zice ca sunt 2 grade si la noapte vor fi 0 grade...deci iarna e grabita sa ajunga.
O zi faina la tulemond.

Fisiere atasate

#33053 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2013 - 08:03 AM

Buna! la noi e intunericios si bureaza :floare:

Un intuneric si in casa,ca nici nu-mi vine sa ma apuc de nimic...totusi trebuie sa ma mobilizez!

O zi faina tuturor! :floare: si multa sanatate!

#33054 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 11 November 2013 - 10:55 AM

Buna dimineata. Frig, ceata si cam intuneric. Bine ca zilele trecute a fost frumos. Soare si cald.
Mi-e cam somn, dar o sa-mi treaca. Va doresc o saptamana minunata si va las cate ceva de rontait:

Fisier atasat  1.jpg (155.64K)

Fisier atasat  2.jpg (11.43K)

Fisier atasat  3.jpg (20.71K)

Fisier atasat  4.jpg (166.38K)

Fisier atasat  5.jpg (136.85K)

Fisier atasat  6.jpg (181.79K)

#33055 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 11 November 2013 - 04:11 PM

Buna ziua.Ajutati-ma si pe mine cu o problema...nu-mi merge capul deloc la treaba asta:daca 3 prune si o para cantaresc cat 2 pere si o pruna,cate prune cantareste o para?Ajuta-te de un desen.pfffffffff :floare:
multumiri mii
Prietenii advarati sunt rari

#33056 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 November 2013 - 04:29 PM

Vezi postareaDestiny, la 11 November 2013 - 04:11 PM, a spus:

Buna ziua.Ajutati-ma si pe mine cu o problema...nu-mi merge capul deloc la treaba asta:daca 3 prune si o para cantaresc cat 2 pere si o pruna,cate prune cantareste o para?Ajuta-te de un desen.pfffffffff :floare:
multumiri mii

Pe net am gasit raspunsul asta: 3 prune (tai de pe fiecare balanta cate o para si atunci ramane o para pe un taler si pe celalalt taler 3 prune)
Dar mi se pare incomplet raspunsul. Pe un taler ai 3 prune si-o para, iar pe celalalt 2 pere si-o pruna. Daca tai cate-o para de pe fiecare taler, ramai cu 3 prune pe-un taler si o pruna si-o para pe celalalt. Inseamna ca trebuie sa iei de pe fiecare taler si cate-o pruna. Corect ar fi ca o para sa cantareasca cat 2 prune.....

#33057 Useril este offline   lilidy 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 13-March 12

Postat 11 November 2013 - 04:30 PM

Vezi postareaDestiny, la 11 November 2013 - 04:11 PM, a spus:

multumiri mii

2 prune (desenezi o balanta, tai din fiecare parte cate o para si cate o pruna, atunci ramane o para pe un taler si pe celalalt taler 2 prune)

cu drag,
Lili

#33058 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 November 2013 - 04:31 PM

Hello la Han!

Am avut astazi o zi, groaznica, parca nici nu mai pot gandi la ora asta.
Dimineata Alex s-a trezit ca ii este rau si dupa ce si-a pus termometru, avea 39,5. M-am dus repede pana acasa sa-l doctoricesc, dupa ce in prealabil am vorbit cu doctora. Intoarce-te la servici unde ma asteptau o groaza de hartii. Mamitza este si ea cum este, cu alte probleme. Ma intreb de multe ori, de unde mai am putere sa trec peste toate! Si ma doare in fiecare zi stomacul dupa ce mananc cate ceva, oi face ulcer sau il am deja!

Cam asta este la mine, insa voua va doresc toate cele bune!!!!!
GEORGIA

#33059 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 November 2013 - 04:35 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 11 November 2013 - 04:31 PM, a spus:

Hello la Han!

Am avut astazi o zi, groaznica, parca nici nu mai pot gandi la ora asta.
Dimineata Alex s-a trezit ca ii este rau si dupa ce si-a pus termometru, avea 39,5. M-am dus repede pana acasa sa-l doctoricesc, dupa ce in prealabil am vorbit cu doctora. Intoarce-te la servici unde ma asteptau o groaza de hartii. Mamitza este si ea cum este, cu alte problem. Ma intreb de multe ori, de unde mai am putere sa trec peste toate! Si ma doare in fiecare zi stomacul dupa ce mananc cate ceva, oi face ulcer sau il am deja!

Cam asta este la mine, insa voua va doresc toate cele bune!!!!!

Sanatate multa tuturor! :floare: Iar tie, multa putere! :floare:

#33060 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2013 - 07:55 PM

Buna seara. Giorgi mult curaj si putere iti doresc si eu, si sper sa se faca Alex bine rapid, si sa nu-ti mai dea emotii, ca e mai bine fara. te pup
Cati ani are acuma Alex 15 ? Ca Vale facea puseuri de crestere si avea mari dureri, de ma baga in panica mereu .

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1651
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • 1655
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul