Am citit undeva si vreau sa incerc cit de curind, ca se poate face mincare in borcan, ca o conserva obisnuita de zacusca sau peste.
Se pun toate ingredientele pentru mincare in borcan, se pune capacul si se baga la cuptor. Se fierbe cit se fierbe (depinde de mincare), se opreste focul, se asteapta sa se videze (sa faca PÎC), se pune in camara sau se da copilului la facultate

Din ce trimitea mama la sora-mea: zacusca, peste marinat (crud sau prajit si pus in ulei cu otet sau chiar in suc de rosii), o salata de gogonele cu gogosari, ceapa si nu mai stiu ce (erau parca 5 legume), oparite in otet, apoi puse in maioneza facuta numai din mustar. Tinea destul de mult.
Cam la fel trimitea si soacra-mea catre barbatu-meu cind era la facultate, el a facut la Brasov, in plus mai facea prajiturele multe, napolitana de-aia cu caramel, fursecuri cu nuca. Dar colegii lui din Ardeal veneau cu slana afumata, groasa rau fata de slanina de Dobrogea, cirnati afumati, brinza de burduf, carne prajita, palinca, chestii serioase.
Inainte de '89 era de baza pachetul de acasa, barbatu-meu isi aduce aminte si acum de mincarea de la cantina, intre felurile obisnuite era merluciu cu varza

Sora-mea nici macar nu-si scoatea cartela la cantina, sau daca o scotea o vindea altora.