Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1676
  • 1677
  • 1678
  • 1679
  • 1680
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33541 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2013 - 09:08 AM

Uite asta e o decizie superbuna :scratch:
Ca sigur ai sa mesteresti diverse de luat ( cel putin monti pentru tine)
dar macar mai tragi si tu oleac de pauza , binevenita sa stai cu fetele si familionul

#33542 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 December 2013 - 09:30 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 December 2013 - 08:51 AM, a spus:

Să știi că mi-am propus să mă opresc un pic zilele astea.
Oricum ar fi le-am zis că nu vreau să muncesc și seara. Aștept răspunsul azi sau cel târziu luni. Vreau să mă bucur de familia mea.
De ajutat nu știu dacă mă vor ajuta, da cel puțin stau cu fetele.
A, duminică avem la prânz și familia cumnatei.... Crăciunul în deplasare la ea. Yupiiii!
Și anul ăsta și de Revelion sunt în deplasare, că s-au gândit prietenii la mine. Cred și eu, sunt o căruță de ani de când orice sărbătoare are loc acasă la noi.
Așa că o să fac câte ceva pt acasă, câte ceva de luat cu noi, dar în nici un caz nu am să stau nopți întregi în bucătărie. Asta e sigur!

Sorina, ce bine ca te-ai hotarat sa mai incetinesti ritmul, in fond si la urma urmei, sanatatea e cea mai importanta
sa ai parte de sarbatori frumoase si sa te bucuri impreuna cu cei dragi
fiica dacilor

#33543 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 21 December 2013 - 11:56 AM

Sorina ma alatur corului aprobator! :scratch: Mai ia o pauza. Familia are nevoie de tine sanatoasa.
Eu i-am cerut parerea d lui alpha: dragule, vrei sa chemam pe cineva la Christmas dinner / Revelion, sau onoram invitatii? Raspuns: mama, mergem unde suntem invitati. Luam alcool si ce mai pregatesti in straita, si mergem. Drept pt care de Craciun am de facut rulouri cu scortisoara la cererea gazdei si o sa mai duc un platou cu praji. Pt acasa fac sarmale si un ham, ca tin, si cand e cazul o friptura cu legume si salata
De Revelion, om vedea
Altfel, ploua cu clabuci, pamantul musteste de apa si in 5 min am plecat la cumparaturj
Va pup
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#33544 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 December 2013 - 12:59 PM

Vă mulțumesc, fetelor!
Gata, a fost câte unul care a strâmbat din nas dar nu mă interesează. Voi munci doar dimineața zilele astea.
Am terminat munca pe azi și mă duc spre autobuz.
Poporul mă așteaptă să le fac de mâncare... Deja m-au sunat dacă pun apa la foc pt paste.
Sorina

#33545 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 December 2013 - 06:19 PM

Salut!
Anutz, sper ca te-ai mai insanatosit cat de cat!
Alpha, am auzit si eu ca-i prapad mare la voi.Cel putin in Londra..., ooff, Doamne!
Nu prea pot vorbi cu gura plina, ca am shutit din baclaturtele Geanninei. Uufff, tare-s bune!Imagine postata
Stellina, da' ce patzishi, bre? Ca io mai devreme de 8-*:30 nu pot deschide ochii! Tare-i bine in concediu.Si vor mai urma si cele 3 luni de medical...Somn, nene, pe saturate, ca de 22 de ani ma tot trezesc la 4 dimineata!Imagine postata
Sorinusha, eu, din propria-mi experienta, am constatat ca daca n-am EU grija de mine, n-are nimeni! Ia mai lasa-le tu mai usurel, asa, ca nu piere omenirea! Cui nu-i place, sa puna mana sa faca!
Una peste alta, azi n-avusei net decat tocmai acum, asa ca am reusit de-am terminat TOT! Poa' sa vina Craciunul: sarmalele-s fierte, carnatii sunt la zvantat, caltabosii fierti asteapta cutitele, friptura astepta si ea caldura din cuptor, dar marti seara, piftiile-s la-nchegat.
Aseara si azi, pana acum am terminat turta dulce, fursecurile Giorgianei si o Lamaita de la Irenke (cu care am avut maaari emotii, dar s-a limpezit!Nu-i dezastru!) Mi-e dor de Irenke! Imagine postata
Reteta mea de crema de lamaie e intr-un caiet la o prietena, care, azi, culmea, a lucrat. Net neavand, n-am putut-o recupera.Asa c-am facut eu o improvizatie, care s-a dovedit a fi ff subtire si nu stiam daca e-n stare sa se concentreze si sa se intareasca.A fost! Deci, am scapat!
Curat e, brad impodobit e, bucate pe alese (aka porcarii) sunt!
Maine merg la cimitir la tata si iar o tura prin piata.Mai am tortul ciocolatos de dus in vizita.Ala marti! M-am scos!Imagine postata
Relax! Ceea ce va doresc si voua! Imagine postata

Peseu: scrisei o droaie, dar uitai sa pup Alexut!Cel mai mandru a fost el la serbare.Chiar ca cel mai frumusel!Pai cu asa o pelerina nici ca se putea altfel! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33546 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2013 - 06:45 PM

Sarumana! pupam si noi indarat :D :) ,zoazo sa nu ai emotii ca si crema mea de albacazapada din caietul cu retete de aur/reteta bunicii,e subtire dar asa trebuie sa fie ea, ca absorb foile alea de biscuite si se fragezesc si ea se incheaga asa...asa tre' sa fie crede-ma :)
Super cozonacul si bacla-turtele...ddaa''!! :scratch: ...ca e si un ddaa!!!...tre sa te tzana' maselele,ca nucile le-au spart curatat si dat pe masina domnu' Geany' si bub' si vreau sa spui ca :''cam crantzane'''...fiecare da vina unul pe celalat,dar mai sunt cojite pe acolo...apoi mai e un divin',mi-a dat si tata o portie facute de el,si tata nu prea mai vede ,da' nu vrea ochelari :) ..asa ca eu va servesc(virtual) da' atentie la masele ^_^
Astia zic,ca nu au numerit,da' eu deja am nimerit 2 cojite,ori astia inghit pe nemestecatelea,ori am io' ghinion si drept la mine s-o numerit' nu stiu :) :D

Eu am fost la tata si am facut o tava de pizza sa mancam cu totii acolo,si un ghiveci cu legume sa mai aibe el in frigider,a mai vrut si mamalilga cu branza ca-i era pofta. :D

In piata e jale la carnarii,am stat la niste cozi,bietul bub' nu mai putea,cumpara lumea ca nebuna...mi-am luat carne tocata de sarmai',pt. racitura asa: copitzica/adidas de porc si afumat si ne',rasol si unul afumat si unul ne'(ca sa fac,combinat) si o urecle' (bub' tot deschide frigiderul sa o studieze ca nu a mai vazut :) )si pt. tochitura am luat doar niste pulpa de porc si ceva fleica,mai trebe restul,carnaciori diversi alea-alea,am mai luat branza de burduf de oi si sunca/slana,legume,vin a adus domnu' Geany' ,vin de tara,si varza murata pt. salata de varza murata(ca nu e buna inca frunza de sarmai,deaia am cumparat)maine pun sa fac raciturile,si doar sa sucesc sarmalele,pe care poimaine le fierb la foc mic,tot atunci sa fac si tochitura,sa mai iau niste toba....si luni facem si bradul,pe care inca nu-l am...mda' treaba-i buna da' mai dureshte' ..

#33547 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 December 2013 - 07:06 PM

Brava zoaza harnica . eu facui o minisiesta, si inca ma simt obo.

#33548 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 December 2013 - 10:06 PM

Vezi postareastella, la 21 December 2013 - 07:06 PM, a spus:

Apai, Stellin, ti-o fi si tie, ca prea fusasi in priza zilele-astea! Odihneste-ta, ca meriti, madamme Duracell! Imagine postata
Gianny, stii ca doar imi facui dintii, asa ca , fiind metalici, eu pooot!Imagine postata Da' tot la bacla-turte ma bag.Cu cozonacul nu-s prietena.Nici sa-l fac, nici sa-l mananc.
Stiu, fata, ca iese subtire crema, dar asta era mult prea subtire, c-am facut-o din amintiri.Dar recuperez eu caietul, ma fac bine si-atunci sa vedeti voi Lamaite ce trag!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33549 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2013 - 10:10 PM

Hi hi hi! in primul rand va rog sa scuzati caracterul privat al mesajului ,da' imi trimese Stelin' printre altele martzipan,si am intrebat-o cu ce se mananca ?!..bine-bine stiu si eu de martzipan pasta de migdale care se intinde cu sucitorul si se aplica pe un tort (uns in prealabil cu unt sau ceva de genu'ca sa faca priza')sau ca se pot face figurine .
Stelin' mi-a spus sa-l pun intre 2 mieji de nuca deia dulci de la noi (ca la ei e nashpa' rancezi ),ascultatoare si eu si domnu' Geany am incercat

Fisier atasat  SAM_1221.JPG (66.21K)
Number of downloads: 0

F.f.buni Stelin,dar am descoperit,hi hi ca si dupa ce au fost lipiti cu martzipan miejii intre ei 2 cate 2,ii mai si imbrac in martzipan' formand o biluta sunt si mai buni =)) =)) pe principiul ''bogatie''!!! =)) ...concluzie:'' nu o sa mai fiu slaba,niciodata-vreodata , in viata mea'' :P

Fisier atasat  SAM_1222.JPG (60.95K)
Number of downloads: 0

#33550 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2013 - 10:13 PM

Vezi postareazoazorel, la 21 December 2013 - 10:06 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 21 December 2013 - 07:06 PM, a spus:

Apai, Stellin, ti-o fi si tie, ca prea fusasi in priza zilele-astea! Odihneste-ta, ca meriti, madamme Duracell! Imagine postata
Gianny, stii ca doar imi facui dintii, asa ca , fiind metalici, eu pooot!Imagine postata Da' tot la bacla-turte ma bag.Cu cozonacul nu-s prietena.Nici sa-l fac, nici sa-l mananc.
Stiu, fata, ca iese subtire crema, dar asta era mult prea subtire, c-am facut-o din amintiri.Dar recuperez eu caietul, ma fac bine si-atunci sa vedeti voi Lamaite ce trag!Imagine postata

=)) :P ...daa' !!!treaba ta =)) ,eu am gasit 2 cojite =)) ,hunii cica nici una...oi fi eu norocoasa :P

#33551 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 22 December 2013 - 12:34 AM

Va mai pup si eu din zbor,harnicutzelor. La mine a venit soacra, de maine se apuca de sarmale. =))

#33552 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 07:39 AM

Buna dimineata si duminica placuta tuturor.
Ma duc sa fac de mancare la familion. supa de pui si ceva friptura.
La 15 am spectacol, si apoi am liber pana in 28 cand e urmatorul spectacol.

Fisiere atasate

#33553 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 22 December 2013 - 11:13 AM

Buna dimineata si de la mine =))
Zoazo sper sa treaca odata! UK si nordul Republicii sunt cele mai afectate. Eu stau in sud vest si am " capatat" mai putin. Ieri si azi noapte ne-a vantuit, dar " numai " cu rafale de 100 km/h. M-am rugat numai sa nu ne lase fara curent. Ar trebui sa ma duc duc cu oalele la vecina cu soba sau s-o pun de un gatit medival in semineu :lol
Ma duc pana in oras mai am de luat cadou pt Andreea si dimineata nu e asa aglomerat. Dupa 12 zici ca innebuneste lumea!
Hai pa =))
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#33554 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 11:39 AM

Eu nu am mai avut somn de la 5 dimineata,dar nu am spor =)) ca de obicei la mine sarbatorile vin cu surprize (mereu probleme cu tzevaraia) am vazut de aseara ca in bucatarie dupa aragaz,masina de spalat si dulap e apa,am tras am uscat tot cu mopul ,domnu' Geany' a dat vina pe condens ca in casa am cocarit am gatit cu geamul deschis e cald in casa prea frig afara etc,si s-o fi scurs de pe fainta...Da asa de mult?!..in fine azi dimineata iar baltoaca ,iar am tras tot am uscat si am pus hartii pe sub tzevile de pexal de la centrala ,pare ca nu-i deacolo,e racordul de la masina de spalat,abea l-am schimbat acum 2 luni si a cedat si asta ca sunt de proasta calitate...acu' bine ca e numa' asta =))
Dar deja am pierdut timpul,m-am obosit si plictisit degeaba,nu mai am spor.
Am pus pe foc la fiert racitura,voiam azi sa invart si sarmalele,da iaca m-am asezat :P
Si domnu' Geany' nu are noroc a plecat dupa brad,nu merg autobuzele pe centru ca e inchis ,nu stiu pt. ce,asa ca da-i patina pe jos,si e un frig de mori,m-a sunat si nici brad nu a gasit,ca sunt urati si scumpi(azi e duminica,nici nu ma asteptam sa fie altfel) o sa mai incerce maine.Asa ca azi i-asa..

Asta e,ar fi cazul sa ma ridic,nu?! =))

#33555 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 11:40 AM

P.s A gassiitt brradd!! =)) ...50 de lei..

#33556 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 11:47 AM

Bravos Gianino; te-ai ajuns, ai brad, ai chef, de acum da-i bice =))

#33557 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 22 December 2013 - 11:49 AM

Eu sunt tare necajita =)) Cadoul meu trebuia sa ajunga deja la destinatie (a plecat din Dubai de 10 zile) si inca n-a ajuns. Iar pe net, dupa ce a plecat din Dubai, nu mai apare nici o informatie. Si l-am pus express, sfatuita de cei de la posta, ca cica ajunge mai repede.... Da' de unde.. Anul trecut l-am expediat normal si-a ajuns in cateva zile. Acuma....... =)) =))

#33558 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 11:51 AM

Vezi postareastella, la 22 December 2013 - 11:47 AM, a spus:

Bravos Gianino; te-ai ajuns, ai brad, ai chef, de acum da-i bice :P

Daa!! sar-na =)) =)) ,numa ce apucasem sa trimit mesajul si m-a sunat,ca a gasit frumos cu 50 de lei acum trebuie sa ajunga ca vine cu un taxi,bub' deja pregateste,suportul,ciocanul etc....ia sa trag covorul =))

#33559 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 December 2013 - 12:17 PM

Vezi postareaCami, la 22 December 2013 - 11:49 AM, a spus:

Eu sunt tare necajita =)) Cadoul meu trebuia sa ajunga deja la destinatie (a plecat din Dubai de 10 zile) si inca n-a ajuns. Iar pe net, dupa ce a plecat din Dubai, nu mai apare nici o informatie. Si l-am pus express, sfatuita de cei de la posta, ca cica ajunge mai repede.... Da' de unde.. Anul trecut l-am expediat normal si-a ajuns in cateva zile. Acuma....... =)) =))

Cami, tinem pumnii sa ajunga si cadoul tau. Mare belea cu postele astea....

#33560 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2013 - 03:36 PM

Vezi postareaCami, la 22 December 2013 - 11:49 AM, a spus:

Eu sunt tare necajita :( Cadoul meu trebuia sa ajunga deja la destinatie (a plecat din Dubai de 10 zile) si inca n-a ajuns. Iar pe net, dupa ce a plecat din Dubai, nu mai apare nici o informatie. Si l-am pus express, sfatuita de cei de la posta, ca cica ajunge mai repede.... Da' de unde.. Anul trecut l-am expediat normal si-a ajuns in cateva zile. Acuma....... =)) :P

Ala care-l pui cu avioane/express, etc, deci conditii speciale, ar trebui sa aiba doua numere tracking. Unu pîna paraseste tara de expediere si unu pentru cînd e pe drum spre tara de destinatie. Cu toate astea, tot nu înseamna ca ajunge 1in 3-4 zile asa cum spun ei, doar ca cer mai mult la plata =))
Asa am pus si eu unu recent. Cum a parasit Germania, pe site-ul DHL la actualizari mi-a aparut link-ul de la posta canadiana si tracking numarul celalalt. Asa am urmarit ce a facut pachetul prin Canada. A ajuns relativ repede, dar a stat acolo la posta si l-au tot procesat vreo 4 zile la rînd :P
E cea mai aglomerata perioada pentru a trimite pachete... asta este, tre' sa mai ai rabdarica, ca ajunge el :P

Eu mi-am facut o incizie la jejet, ca na, ce era sa fac altceva, ca si-asa nu am nimic de facut =)) Asa ca tre' sa trag condom pe el la framîntat, împletit sarmale, etc... F..ck!!!!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1676
  • 1677
  • 1678
  • 1679
  • 1680