Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1684
  • 1685
  • 1686
  • 1687
  • 1688
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33701 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 January 2014 - 10:24 AM

Vezi postareaboni, la 01 January 2014 - 10:13 AM, a spus:

Cerrulina, ce ma bucur sa te vad! Imagine postata

Si eu ma bucur sa va citesc si sa va vad pe toate. Am avut tot timpul deschis forumul, citeam dar nu puteam sa scriu nimik. Si eu sper ca acest an sa fie bun si sa ne ocoleasca de tot ce nu am putut fi ocoliti anul 2013 care ptr mine pot spune ca a fost un an ghinionist de la inceput pina la sfarsit.

Va pup pe toate si o sa fiu cu voi aici.

Mai putin si plec in vizita la sora mea la tara si la fratele meu sa il vizitez si sa ii aprind o lumanare asa de Anul nou.

#33702 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 January 2014 - 10:48 AM

Buna! La multi ani tuturor! :floare: (si mormanului de Atzilici' de anul asta :pupic: 58 am numarat eu...dar cine mai tine socoteala?! :D )va urez un nou an mai bun si cu multa sanatate :D

La noi e intunericios,afara -2 grade,mi-e un somn de numa,cred ca o sa tot motzai asa pe apucate toata ziua :occasion15:

#33703 Useril este offline   Eleonora 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 01 January 2014 - 11:40 AM

Bună ziua și La Mulți Ani!
Geany să știi că și pe la mine e înnourat și friguț, însă eu sunt departe de a ”moțăi”, la 14 merg la lucru, iar aseară cu doar câteva minute înainte de noul an mi-au ajuns musafirii, cumătra și niște vecini și prieteni, dar noi cu toții, 6 persoane ce am fost ne-am trasbordat cu mașina până la Mănăstire, că am la nici 5 min de casă, așa că revelionul l-am sărbătorit după vechiul meu obicei, cu o slujbă frumoasă de ajunul Sf. Vasile.

Așadar masa a rămas pe la ora 4 dimineața, când am ajuns, am servit un pahar de vin, unul singur că azi lucrez cum spuneam, și am rămas la povești pâna pe la 8 când obositi toți au plecat acasă, iar eu m-am dus iar la Liturghie, și acum m-am returnat acasă și am zis să vă salut și pe voi.

Chiar așa, ce faceți, mai treceți și pe aici cum ați petrecut, sau poate pentru voi încă e prea devreme, că probabil ați petrecut mai voios decât mine și atunci evident sunteți și mai obosite.

Astazi de Sf. Vasile cel Mare eu urez La Mulți Ani tuturor ce poartă acest nume, și vă doresc ca Sf. Vasile să își coboare ochii și asupra voastră spre a vă dărui fericirea dorită și liniște sufletească.

Vă pup cu drag!
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#33704 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2014 - 12:01 PM

Asa e , plin forumul de "Azilici" . La multi ani Sf Vasile .
Eleonora, spor la lucru, eu incep abia pe 3 ian.

#33705 Useril este offline   Eleonora 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 01 January 2014 - 12:08 PM

Vezi postareastella, la 01 January 2014 - 12:01 PM, a spus:

Asa e , plin forumul de "Azilici" . La multi ani Sf Vasile .
Eleonora, spor la lucru, eu incep abia pe 3 ian.

Mulțumesc, ești o norocoasă că te poți relaxa încă câteva zile în concediu. Petrecere frumoasă.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#33706 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 January 2014 - 12:13 PM

Paii,eu am fost la matusa si la unchiul,pregatise matusa ciorba de burta si sarmale,dar noua nu ne mai trebuia nimic :occasion15: a primit si urs,lui bub' i-a placut asta f. mult,a si urat si el cu taicasu' :floare: ,Bello dulaul cel mare cat un leu,pe cat e de mare pe atat e de fricos,ii e frica de pocnitori si artificii de numa, asa ca saracu',tare s-ar fi inghesuit sub pat,numai ca nu incape ca e prea mare :pupic: tare blegut mai e!pana si motanul statea tot burzuluit si nu voia afara deloc.
Apoi am mers la tata ,tot cu uratul ,acolo am facut o fripturica ,cu piure si alta garnitura de ghebe,cu pepenas murat,ceva aperitive usoare (rosioare cery,proshuto crudo,cascaval destea),la 12 praji tortul de lamaie si spumantul,bub' a vazut artificiile si s-a jucat si el cu artificii de alea micute(stelute),apoi am luat un taxi' si acasa la somn :D cam asta a fost aventura.

#33707 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 January 2014 - 12:23 PM

Haha, noi am stat amandoi la hotel *plapumioara* cum zice Giorgi.
Am mancat lejer aseara, azi la pranz vin nasii lui V , tot asa *gingiumingiu* ( oua umplute, paté ficat de pui de casa, ceva peste afumat ) o supa de pastarnac si desert o tarta cu portocale...v-am zis ca nu ma omor cu gatitul ca nimeni nu vrea mancare grea,m si numai le plimb de ici colo in frigider...pe cand aperitive si supa rulz mereu la mine :occasion15: fans cu totii.
Eleonora, noi avuram spectacol aseara, avem 2 zile relache, nu e concediu :floare:
Numai bine si pup tulemond...ceva vitaminizant si detoxifiant :pupic:

Fisiere atasate

#33708 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 January 2014 - 12:48 PM

La mulți ani cu sănătate!
Eu am muncit un pic și ieri... iar de mâine la atac cu program normal.
Noi am petrecut în deplasare la cumetri, cu cumnați, cu socri, cu cățel și purcel. A fost frumos. Fiecare a adus câte ceva, s-a mâncat, s-a băut, s-a dansat, copiii s-au jucat și au alergat toată noaptea.
Am dormit un pic și Giulia ne-a dat trezirea : "mamaaaa, mi-e foame" , așa că pe la 10h am aterizat la bucătărie.
Vă pupăcesc!
Sorina

#33709 Useril este offline   Eleonora 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 01 January 2014 - 12:57 PM

Vezi postareastella, la 01 January 2014 - 12:23 PM, a spus:

Haha, noi am stat amandoi la hotel *plapumioara* cum zice Giorgi.
Am mancat lejer aseara, azi la pranz vin nasii lui V , tot asa *gingiumingiu* ( oua umplute, paté ficat de pui de casa, ceva peste afumat ) o supa de pastarnac si desert o tarta cu portocale...v-am zis ca nu ma omor cu gatitul ca nimeni nu vrea mancare grea,m si numai le plimb de ici colo in frigider...pe cand aperitive si supa rulz mereu la mine :occasion15: fans cu totii.
Eleonora, noi avuram spectacol aseara, avem 2 zile relache, nu e concediu :floare:
Numai bine si pup tulemond...ceva vitaminizant si detoxifiant :pupic:

Stella, și el aș vrea din când în când să las agitația și să răman la ”plăpumioara”, de fapt de Crăciun chiar așa am făcut, m-am dus departe, la o cabană, iar prima zi liniște,liniște... și crede-mă tare bine a fost.

Acum, dacă aseară ai avut spectacol, hai că nu te mai invidiez așa tare :D ... eu voi fi liberă pe 6 și 7 deci tot e bun, chiar dacă pe 4 și 5 lucrez... una caldă alta rece :D .. dar mai am puțin și ”scap” la pensie și atunci așa voi mai dori un program de ăsta, de fapt cred că lucrez independent după și tot nu voi sta degeaba. :P

#33710 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 01 January 2014 - 01:11 PM

La Multi Ani! 2014 sa va aduca sanatate, zambete, bucurii, fericire, impliniri, pace-n suflet si in case!
Prietenii advarati sunt rari

#33711 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2014 - 02:04 PM

Ajutor ajutor, întrebare pentru voi: am citit o discuție pe forum referitor la varza făcută la cuptor. Mai țin minte ceva de genul se bagă varza cu afumătură (în cazul meu) în oala cu capac și se uită de ea la cuptor. Îmi place ce am ținut minte, pt că nu am chef să stau în picioare să mestec.
Acum mă ajutați cu ceva detalii?
180 grade sau câte grade încălzesc cuptorul?
Trebuie să încep pe aragaz și apoi îi dau înainte cu cuptorul sau bag totul direct la cuptor?
Cuptorul preîncălzit sau rece?
E prima dată când încerc așa ceva, așa că fie-vă milă de mine și dați-mi o mână de ajutor.
Mulțumesc anticipat!
Sorina

#33712 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 01 January 2014 - 02:13 PM

La multi ani! Un 2014 mai bun, mai fericit si mai plin de bucurii!

Sorina, eu incep varza pe aragaz si-o bag in cuptor la foc mediu spre mic.Mai mult mic(nu stiu in grade, ca eu am pe trepte de gaz.La 2 la mine).
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33713 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2014 - 02:20 PM

Mulțumesc Zozo! Deci o voi începe pe aragaz și voi continua în cuptorul încălzit.
Voi vedea eu cum mă voi descurca mai târziu.
Așa că mai aștept păreri. Sunt deschisă la orice idee, că pt mine oricum e o noutate.
Sorina

#33714 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 January 2014 - 03:06 PM

Sorina, si eu as face la fel, inceputa pe aragaz si apoi la cuptor chiar si 200 grade...mai invarti din cand in cand, poate chiar un strop de apa sau...vin daca va place. eu prefer apa :occasion15: si ulei of course.

http://artaculinara....1-varza-calita/

poate asta cautai ?!

#33715 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 01 January 2014 - 03:13 PM

buna dimineata in Noul An - sorcova/vesela/sa traiti/sa infloriti... la anul si la multi ani!

n-am facut-o de Craciun, n-am facut-o nici chiar inainte de revelion, dar asta nu inseamna ca nu pot macar acum sa va felicit pe toate si sa va urez tot binele din lume. sa fiti sanatoase si fericite tot timpul si sa pregatiti cele mai grozave bucate si mese de pe paneta.

inca o data: LA MULTI ANI 2014!

#33716 Useril este offline   Radu Cristina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 01 January 2014 - 05:06 PM

La multi ani dragi ARTISTI CULINARI (doamne/domni) !
Sanatate multa ,voie buna si multe realizari in 2014 !

Fisier atasat  DSCN8955.JPG (191.54K)
Number of downloads: 0

#33717 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 01 January 2014 - 06:07 PM

La multi ani! Un 2014 mai bun, cu sanatate, noroc si spor in toate va doresc!

Dupa cum v-am zis, am fost la Focsani, la un restaurant care se vrea mai cu motz decat celelalte din urbe. Drept ptr care ne-a fost servit un meniu ceva mai deosebit decat ce se mananca la noi in timpul sarbatorilor de iarna, a fost angajata o formatie de baieti inimosi din Bacau - solist Razvan Raduca de la Vocea Romaniei, plus cateva surprize din partea organizatorilor - recital Hora, Ansamblul Doina Vrancei cu plugusor si sorcova...a fost frumos per ansamblu.
Si hai sa vedeti ce-am avut in meniu, ca nu ma putui abtine si facui si poze.
Bauturi - open bar, fantana de ciocolata cu fructe, prajituri, sampanie - asta n-am pozat.
Antreu

Fisier atasat  DSC01804 (Small).JPG (92.55K)

rulada din piept de pui cu smochine- gustos, carna suculenta si bine asezonata
rulada din jeleu de morcov cu branza de vaci si nuci - umplutura buna, jeleul searbad
muffin cu cascaval afumat si prosciuto si-nca un motz de sunca - bunisor, trebuia mai picant dupa gustul meu
spuma de ton cu jeleu de lime - ton maruntit in suc propriu, doar modelat mi s-a parut, pus pe-un jeleu inodor, insipid, doar aspectuos
terina de pui cu jeleu de morcov si menta - stratul de carne era bunisor, jeleurile praf si pulbere, fara niciun gust.
scoica cu somon fume umplut cu icre negre - 3 bobite, nu erau lumfish sau alte alea, mi s-au parut veritabile - pe-un pat de salata cu rosii cherry - bun
in fundal- "perla" de branza frecata cu chimen si verdeturi intr-un inel de foaie filo - ingenios si gustos
farfuria aranjata cu gust dupa parerea mea, n-a lins nimeni dunga verde sa vedem ce e :floare:
cred c-ar tb sa renunte la jeleuri

felul doi

Fisier atasat  DSC01839 (Small).JPG (77.6K)

piept de rata cu sos de struguri, confit de pulpe de rata si varza rosie caramelizata
pieptul welldone, dar gustos, pielea crocanta, pulpele facute atat cat trebuie, asezonate corect, dar varza un mare fiasco. doar fiarta al dente, nici macar sarata sau piperata.
tre sa vad varza Mayei ca am in plan si eu un confit cu garnitura asta.

felul trei

Fisier atasat  DSC01842 (Small).JPG (73.44K)

duet din fileu de salau cu spuma de somon si legume gratin + fondante de cartof

au dat-o rau in bara, pacat de ingrediente: salaul era doar fiert, nesarat, doar cu putin piper pe care-am reusit sa-l vad fara sa-i sesizez gustul. spuma de somon era singura acceptabila, dar nicidecum spuma. era somon maruntit, asezonat chipurile si legat c-un sos de smantana. babycarrots pusi direct din cutie - tb caramelizati putin si trasi in unt, broccoli era rasfiert, fondante (sau fondente?) erau niste dopuri de cartof fiert si-atat. era si-un sos alb, mi s-a parut doar o dara de smantana dulce, un fel de lapte de cafea si-atat. felul asta n-a placut deloc.

felul patru

Fisier atasat  DSC01843 (Small).JPG (79.07K)

cotlet de porc in crusta de parmezan si sos de piper, stampot de cartof cu ceapa verde si tarhon, salata de sfecla rosie

carnea bine executata, suculenta si gustoasa, crusta era doar cascaval topit cu niste piper lipit de el - n-am simtit gustul picant al parmezanului, sfecla si garnitura - bune. f interesanta combinatia de cartof-ceapa verde-tarhon, sper s-o incerc si eu. portie prea mare.

desert

Fisier atasat  DSC01848 (Small).JPG (84.66K)

Fisier atasat  DSC01847 (Small).JPG (90.77K)

mousse de ciocolata cu sos din fructe de padure, doamnele au primit roz, domnii - maron.
in afara cofrajului - ciocolata alba colorata dupa caz, f proasta calitativ, parca era ceara, spuma in sine a fost buna, s-a completat bine cu sosul acrisor in care se regaseau fructele intregi - afine, coacaze, mure. spuma a fost asezata pe-un suport subtire de pandispan.

per total, nu plecai nicicum flamand.
ingredientele au fost de calitate, pacat de lipsa acuta a asezonarii si a pregatirii aproape dietetice. cred ca cheful era in perioada de convalescenta.
si remarc cu tristete portiile f mari, asa ca s-a aruncat f multa mancare in final.
cu toate ca a fost lume cu staif :occasion15: cei mai multi ar fi apreciat si ceva mai traditional. mai in gluma, mai in serios, intrebau chelnerii cand vin sarmalele. nu cred c-ar fi vrut cu-adevarat cineva, dar s-a simtit ca nu erau totalmente pregatiti ptr un altfel de meniu.

servirea buna, baietii f prompti si amabili, patroana a socializat cu toata lumea - ne-am simtit bine.

si-o urare de bine ptr anul ce-a venit, pe care vi-l doresc, bineinteles, glorios!

Fisier atasat  DSC01831.JPG (581.01K)

#33718 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 January 2014 - 06:53 PM

La multi ani Pusha: arati minunat.
Multumim de urari, la fel si voua, sa fie un an bun si plin de lucruri faine.
Cat despre meniu, mereu am fost de principiu ca gustul e mai important ca prezentarea :occasion15:. aratau bine
Las' ca facem noi mai bunute :floare:, mai cu mirodenii .

#33719 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 January 2014 - 08:32 PM

La multi ani in anul nou si de la mine! Multa sanatate tuturor si implinirea tuturor dorintelor!

#33720 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 01 January 2014 - 10:26 PM

La multi ani !!!!!
Anul care tocmai a inceput sa va aduca sanatate,fericire si tot ce va doriti.

Eu sunt bine, vorba ceea : mult a fost ,putin a ramas .
Sper sa reusesc sa intru mai des pe la han ca am multe sa va povestesc .

Va pup si va iubesc pe toate :floare: :pupic: :D :occasion15:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1684
  • 1685
  • 1686
  • 1687
  • 1688
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic