La multi ani! Un 2014 mai bun, cu sanatate, noroc si spor in toate va doresc!
Dupa cum v-am zis, am fost la Focsani, la un restaurant care se vrea mai cu motz decat celelalte din urbe. Drept ptr care ne-a fost servit un meniu ceva mai deosebit decat ce se mananca la noi in timpul sarbatorilor de iarna, a fost angajata o formatie de baieti inimosi din Bacau - solist Razvan Raduca de la Vocea Romaniei, plus cateva surprize din partea organizatorilor - recital Hora, Ansamblul Doina Vrancei cu plugusor si sorcova...a fost frumos per ansamblu.
Si hai sa vedeti ce-am avut in meniu, ca nu ma putui abtine si facui si poze.
Bauturi - open bar, fantana de ciocolata cu fructe, prajituri, sampanie - asta n-am pozat.
Antreu
DSC01804 (Small).JPG (92.55K)
Number of downloads: 0
rulada din piept de pui cu smochine- gustos, carna suculenta si bine asezonata
rulada din jeleu de morcov cu branza de vaci si nuci - umplutura buna, jeleul searbad
muffin cu cascaval afumat si prosciuto si-nca un motz de sunca - bunisor, trebuia mai picant dupa gustul meu
spuma de ton cu jeleu de lime - ton maruntit in suc propriu, doar modelat mi s-a parut, pus pe-un jeleu inodor, insipid, doar aspectuos
terina de pui cu jeleu de morcov si menta - stratul de carne era bunisor, jeleurile praf si pulbere, fara niciun gust.
scoica cu somon fume umplut cu icre negre - 3 bobite, nu erau lumfish sau alte alea, mi s-au parut veritabile - pe-un pat de salata cu rosii cherry - bun
in fundal- "perla" de branza frecata cu chimen si verdeturi intr-un inel de foaie filo - ingenios si gustos
farfuria aranjata cu gust dupa parerea mea, n-a lins nimeni dunga verde sa vedem ce e

cred c-ar tb sa renunte la jeleuri
felul doi
DSC01839 (Small).JPG (77.6K)
Number of downloads: 0
piept de rata cu sos de struguri, confit de pulpe de rata si varza rosie caramelizata
pieptul welldone, dar gustos, pielea crocanta, pulpele facute atat cat trebuie, asezonate corect, dar varza un mare fiasco. doar fiarta al dente, nici macar sarata sau piperata.
tre sa vad varza Mayei ca am in plan si eu un confit cu garnitura asta.
felul trei
DSC01842 (Small).JPG (73.44K)
Number of downloads: 0
duet din fileu de salau cu spuma de somon si legume gratin + fondante de cartof
au dat-o rau in bara, pacat de ingrediente: salaul era doar fiert, nesarat, doar cu putin piper pe care-am reusit sa-l vad fara sa-i sesizez gustul. spuma de somon era singura acceptabila, dar nicidecum spuma. era somon maruntit, asezonat chipurile si legat c-un sos de smantana. babycarrots pusi direct din cutie - tb caramelizati putin si trasi in unt, broccoli era rasfiert, fondante (sau fondente?) erau niste dopuri de cartof fiert si-atat. era si-un sos alb, mi s-a parut doar o dara de smantana dulce, un fel de lapte de cafea si-atat. felul asta n-a placut deloc.
felul patru
DSC01843 (Small).JPG (79.07K)
Number of downloads: 0
cotlet de porc in crusta de parmezan si sos de piper, stampot de cartof cu ceapa verde si tarhon, salata de sfecla rosie
carnea bine executata, suculenta si gustoasa, crusta era doar cascaval topit cu niste piper lipit de el - n-am simtit gustul picant al parmezanului, sfecla si garnitura - bune. f interesanta combinatia de cartof-ceapa verde-tarhon, sper s-o incerc si eu. portie prea mare.
desert
DSC01848 (Small).JPG (84.66K)
Number of downloads: 0
DSC01847 (Small).JPG (90.77K)
Number of downloads: 0
mousse de ciocolata cu sos din fructe de padure, doamnele au primit roz, domnii - maron.
in afara cofrajului - ciocolata alba colorata dupa caz, f proasta calitativ, parca era ceara, spuma in sine a fost buna, s-a completat bine cu sosul acrisor in care se regaseau fructele intregi - afine, coacaze, mure. spuma a fost asezata pe-un suport subtire de pandispan.
per total, nu plecai nicicum flamand.
ingredientele au fost de calitate, pacat de lipsa acuta a asezonarii si a pregatirii aproape dietetice. cred ca cheful era in perioada de convalescenta.
si remarc cu tristete portiile f mari, asa ca s-a aruncat f multa mancare in final.
cu toate ca a fost lume cu staif

cei mai multi ar fi apreciat si ceva mai traditional. mai in gluma, mai in serios, intrebau chelnerii cand vin sarmalele. nu cred c-ar fi vrut cu-adevarat cineva, dar s-a simtit ca nu erau totalmente pregatiti ptr un altfel de meniu.
servirea buna, baietii f prompti si amabili, patroana a socializat cu toata lumea - ne-am simtit bine.
si-o urare de bine ptr anul ce-a venit, pe care vi-l doresc, bineinteles, glorios!
DSC01831.JPG (581.01K)
Number of downloads: 0