Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1687
  • 1688
  • 1689
  • 1690
  • 1691
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33761 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 January 2014 - 07:03 AM

Vezi postareaIoana, la 03 January 2014 - 07:01 PM, a spus:

Si sa nu fiu nepoliticoasa ca dupa atata timp de lipsa nu apar cu nimic va las cateva trufe(dupa reteta Stellinei careia ii multumesc din suflet :floare: ).Anul trecut am facut de vreo 3-4 ori in perioada Craciun -Revelion caci au avut o mare cautare.

In stare pura
Atasament IMG_7428.jpg

si pudrate

Atasament IMG_7445.jpg

unde, unde e reteta ?? vreau si eu!

#33762 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 04 January 2014 - 09:47 AM

Daniella daca esti amica cu usturoiul fa l saramura si daca nu bors si la cuptor pe pat de ceapa
Retete romanesti
ELeonora buna...si eu is tinerica ca tine
Zozule baga mi si mie pe pm unde te operezi ...te rog!
Pup fetele
Ps o informatie pt cine sta in Bucuresti in sect 2 se pot plati impozitele la benzinarie la omv

#33763 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 January 2014 - 09:58 AM

Vezi postarearedivivus, la 04 January 2014 - 07:03 AM, a spus:

Si sa nu fiu nepoliticoasa ca dupa atata timp de lipsa nu apar cu nimic va las cateva trufe(dupa reteta Stellinei careia ii multumesc din suflet :floare: ).Anul trecut am facut de vreo 3-4 ori in perioada Craciun -Revelion caci au avut o mare cautare.

In stare pura
Atasament IMG_7428.jpg

si pudrate

Atasament IMG_7445.jpg

Redi /Cami, cea mai simpla reteta ever :)

http://artaculinara....e-de-ciocolata/

#33764 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 10:04 AM

Buna dimineata la doamne ( si domni care se ratacesc prin han)
dani si eu as face o saramura o parte, crap prajit cu mujdei si mamaliga si din cap si coada bors :floare: ...banuiesc ca e ditai dihania.
altfel la cuptor sau infasurat in hartie ( portionat ) cu diverse ceapa, usturoi, rosioare etc , sau plachie....dar eu prefer de o mie de ori prajit sau saramura.
Eu azi pe baricade; aseara am reusit cand veneam de la repetitie sa cad ca o balega, nu prea rau, dar ma rog, sper sa nu trag pomoase.
astept *trupa* sa se scoale, sa le pun croissanti la cuptor, si sa luam micul dejun ( la noi e abia 9h ) :)

Fisiere atasate

#33765 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 January 2014 - 11:00 AM

buna dimi la doamnele si domnii de la han!
mersi verber si Stellina de sugestii, cam asa o sa si fac! bors si ceva plachie
dihania are vreo 3 kg circa, dar o gatesc pt 10 guri. Deci o sa incerc bors alla Szeged din cap, coada, inotatoare ..., dar habar nu am o reteta incerc sa o reconstitui din ce am vazut ... o zeama un picut de tot mai groasa decat ciorba normala, complet rosie si picanta bine. Cu multe bucatele fileuri inauntru e aceea, dar eu o sa fac la cuptor cateva fileuri de cod alaska si le pun 2-3 cubulete deasupra (nu fac multa ciorba). Si pentru grosime blenduiesc legumele pe care le fierb intr-ansa.:P Am luat o pasta rosie de paprika, dar e asa de sarata, ca tb sa nu mai sarez deloc ciorba. Sper sa-mi iasa ca am pus prinsoare cu domnul Dani ... :floare:

Apoi ca sa imi ajunga la toti fac un singur fel si cum nimeni nu are chef de munci, il bag in cuptor plachie. Cineva, cred ca Redi avea o reteta de plachie ...oricum ceapa multa si rosioare ..., foi de dafin si piper.

Moatzo arati splendid. Si mie imi place tot mancarea bine condimentata. Ador condimentele. In schimb domnul meu sa nu le vada ... parfumuri ... nici macar un pic de vin pe friptura ... Greu sa impaci la o masa cu fel unic si care sa nu ramana (portie minuscula daca se poate), cum se consuma la noi..., gusturi contrare ... Tb sa invat sa gatesc chiar la o singura portie si aia microscopica. Inca nu ma obisnuiesc de fel ..., ador ca plec la mama ... chim si pe frati-miu cu ai lui ... si se gateste frate ... ca la popota ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33766 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 January 2014 - 11:30 AM

Vezi postareastella, la 04 January 2014 - 09:58 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 04 January 2014 - 07:03 AM, a spus:

Si sa nu fiu nepoliticoasa ca dupa atata timp de lipsa nu apar cu nimic va las cateva trufe(dupa reteta Stellinei careia ii multumesc din suflet :) ).Anul trecut am facut de vreo 3-4 ori in perioada Craciun -Revelion caci au avut o mare cautare.

In stare pura
Atasament IMG_7428.jpg

si pudrate

Atasament IMG_7445.jpg

Redi /Cami, cea mai simpla reteta ever :P

http://artaculinara....e-de-ciocolata/

si cea mai buna :floare:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#33767 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 11:37 AM

Stellin, merci mult de PM!!! merci, hai ca mi-am facut ideea! ma duc sa mai iau niste fileuri pentru pus la sfarsit in oala!

la felul doi nu m.am hotarat ca si mie tot saramura/prajit/gratar imi place ...doar ca nu aveam chef sa ma lupt cu dihania sa o portionez si sa muncesc la ...bucatele ...Mai vad, poate le prajeste mama ... Crapul mi se pare si greu de filetat, ca are oase multicele, desi asta mare ar trebui sa aiba preponderent oase mari ... of ca nu e Gelutza sa mai imi dea o sugestie ...fug pe fb si fug la mama
pupez fetele, sa aveti o zi faina
fac si mamaliga cu cas proaspat de la tara si cu smantanica

plec... nu mai citesc p-aici numai pe fb, pana diseara

Sa aveti un we cum vi-l doriti!

#33768 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 11:37 AM

Buna dimineata ca am intrat fara sa salut.
Las si eu cafeluta pentru toata lumea, la alegere fiecare ce-i place si niste cornulete delicioase (preferatele domnisoarei nostre :floare: )
Fisier atasat  Spezialitaeten-aus-Kaffee.png (554.26K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_7473.jpg (170.25K)

La noi e o vreme tare mohorata, vreme de stat in casa,dar profit ca avem liber si trag o fuga la Ikea ca de vre-un an ma tot chinui sa ajung.

Cand m-oi intoarce poate pun de calcat putin ca nu va exagerez am 2 munti de rufe ca nu am reusit de cateva luni :) .

Una peste alta va urez un weekend minunat.

Acasa la mine

#33769 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 04 January 2014 - 12:05 PM

Vezi postareaverber, la 04 January 2014 - 09:47 AM, a spus:

Daniella daca esti amica cu usturoiul fa l saramura si daca nu bors si la cuptor pe pat de ceapa
Retete romanesti
Pup fetele
Ps o informatie pt cine sta in Bucuresti in sect 2 se pot plati impozitele la benzinarie la omv

Salut la lume!
Verb, nu-i un secret: la Spitalul Judetean Galati, dr. Ungurianu Sorin.La el s-a operat si mama.Ne-am vazut, ne-am placut, am incredere...
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33770 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 04 January 2014 - 12:22 PM

Vezi postareazoazorel, la 04 January 2014 - 12:05 PM, a spus:

Vezi postareaverber, la 04 January 2014 - 09:47 AM, a spus:

Retete romanesti
Pup fetele

Salut la lume!
Verb, nu-i un secret: la Spitalul Judetean Galati, dr. Ungurianu Sorin.La el s-a operat si mama.Ne-am vazut, ne-am placut, am incredere...

Ouff Zozule...Galatziu e departe tare de mine in actuala mea conjuctura...sorry fata draga...iti tin pumnii :floare:

#33771 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 04 January 2014 - 03:54 PM

Buna! eu am fost la tata si i-am gatit dintr-un pui mai multe feluri(ciorbita din carcasa,snitele din piept,fripturica din restul si o tocanita de legume )asa ca acasa cam nexam :floare:
Am achizitionat niste carnati mama lor ,afumati ca la tzara ,dar i-am dat la congi' (i-am scos doar ca sa vi-i arat asa ca au zapada pe ei),

Fisier atasat  SAM_1336.JPG (63.42K)

i-oi face mai tarziu peste ceva timp,ca am trait s-o vad si pe asta domnu' Geany',carnivor convins i s-a aplecat de atata carne ,asa ca azi i-am facut o mega omleta(un fel de tortilla cu de toate) cu salata :)

Fisier atasat  SAM_1335.JPG (69.46K)

O zi faina tuturor! :P

#33772 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 06:29 PM

Eu azi la cererea familiei facui o supa de pui cu galuste...pieptul si picioarele ...oi vedea ce vor diseara sau maine.

#33773 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 06:53 PM

Eu azi= pauza! D-l Zoazo "joaca in deplasare", asa ca fara mofturosi, azi am mancat 5 sarmale toata ziua! De rest: curatenie(ca n-am obstacole!), mi-am spalat parul, acum spal niste rufe si voi dezgheta si frigiderul! Viata, frate!

#33774 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 07:08 PM

Vezi postareaverber, la 04 January 2014 - 12:22 PM, a spus:

Ouff Zozule...Galatziu e departe tare de mine in actuala mea conjuctura...sorry fata draga...iti tin pumnii :floare:

Nu-i bai, Verberuca, mama va sta cu mine toate cele 10 zile de spital, dar si cele 2 luni de pat! Matusa ta ce mai face?

#33775 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 07:20 PM

[quote name='Eleonora' date='03 January 2014 - 08:00 PM' timestamp='1388775621' post='210811']
[quote name='Ioana' date='03 January 2014 - 07:01 PM' timestamp='1388768466' post='210800']

Initial trebuia sa ma operez de acum 2 luni dar am refuzat din cauza de munca si perioada incarcata la munca.Nu stiu cat de bine am facut(am avut zile cand nu-mi mai puteam misca mana de durere), dar sper sa ma refac rapid, caci la munca ma tot intreaba cat v-a dura recuperarea si oricum si pt. mine v-a fi dificil sa depind de cineva.
...

Ioana acum am citit că și tu ai probleme și trebuie să te operezi, nu doar cu părinții, așadar recuperare ușoară! :)
[/quote]

Multumesc mult Eleonora

[quote name='sorinadaniela' date='04 January 2014 - 05:10 AM' timestamp='1388808615' post='210822']
'neața la hangițele frumoase! Eu am căzut iar din pat la 4 dimineața. Asta e!

Eleonora, bine ai venit!

Mutti, Ioana și Zozo... fetelor multă multă multă sănătate!

Moatza, o frumoasă, ca întotdeauna!

Vă pupăcesc și tare sper să mai adorm un pic!
[/quote]

Multumesc Sorina si multa sanatate si tie ca am vazut ca si tu ai avut probleme.Si din experienta propie te sfatuiesc sa ai grija mare de sanatatea ta.Stii ca anul trecut si eu am fost cu un program tare haotic cu 2 joburi, am tras de mine sa fie pentru altii bine, iar eu am ajuns la cutit.
Ma vor ajuta cei pentru care am lucrat si m-am zbatut acum cat am sa fiu in covalescenta?NU.Asa ca mare grija, joburi se mai gasesc, dar viata ta nu o mai poti recupera.

Fug sa-mi asez cartile de bucate ca intr-un final am reusit sa le incropesc un coltisor si apoi sa pregatesc un mini meniu ca luni am musafiri.

O seara frumoasa sa aveti :floare:

Acasa la mine

#33776 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2014 - 08:40 PM

Ioana, sanatate!
Zozo, sanatate si sa fie bine cu operatia, sa te recuperezi corect si repede ...fara dureri de acum, ok?!?!?
Mutti sanatate parintilor tai!

Stella :P si socrella mea (cea mai buna de pe lume!) sa traiti sanatoase si voioase!!! Am facut un gulas de peste ,n stil Szeged de le-au mers fulgii! S-a mancat o oala de 5,5 l! Si felul doi o plachie minunata din ditamai dihania. Nu stiu daca am timp sa pun poze, tel a fost descarcat, deci nu am nici macar pt fb ... Dar s-au cerut 3-4-5 bisuri ... :floare: :)
Pup gasca si sa aveti o seara placuta!

#33777 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 05 January 2014 - 09:21 AM

Buna dimineata. Dani, ma bucur ca a fost asa o masa faina si placuta.
Nici nu stiu ce sa crosetez azi de mancare...oi improviza ceva.
Duminica placuta tuturor; la noi ploua mocaneste, e frig si umed, bleah...dar mai bine asa decat zapada ca peste gârla.
Editez ca nu mai ploua, ba chiar s-ar parea ca avem si o raza stinghera si timida de soare , si un gri care ar tinde spre un bleu cenusiu...deci da , sa zicem o zi potabila :floare:...azi e sântul eduard aici...ia...
DIMANCHE 05 JANVIER
Dernière mise à jour : Dimanche 05/01/2014 - 09:22 Saint Édouard
Soleil : 08:21 - 17:00 LUNDI 06 JANVIER
Épiphanie MARDI 07 JANVIER
Saint Raymond

2/4°C
Les pluies nocturnes et du début de la matinée laissent place à un temps plus sec avec nuages et éclaircies / neige abondante en montagne avec un risque avalanches assez marqué.
Retour des nuages / redoux assez marqué en montagne
Persistance d’un temps assez nuageux et doux
Pour un 05 janvier

Record Maxi 14.8°C (1903)
Normale Maxi 3.6°C

Record Mini -14°C (1918)

Aujourd'hui
+3 Ecart saisonnier

10 % = Des averses très localisées sont possibles dans la région mais le risque d’être concerné est vraiment très faible. IL S'AGIT DU RISQUE DE PRECIPITATIONS D'ICI LA FIN DE LA JOURNEE. Risque de
précipitations : 10%

#33778 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2014 - 03:45 PM

hello, hello!
ultima zi de relativa odihna. de maine incepe munca, un an de tras din greu, dar sper s-avem si rezultate. cica gemenii sunt vedetele anului, asa ca, Stellino, sa te tzii :thumleft:
io nu-s cu zodiacele deloc, dar daca zice de bine, parc-as vrea sa cred.
deci bucatareala, inceputa de ieri c-o ciorba de oase porcesti, un pilaf de curcan - ca prea mi-a ramas gandul la platoul Eleonorei, din piept facui doua rulade umplute cu bacon si merisoare, un sos de vin rosu si prune losnite. Omul se preocupa c-un gratar de porc plus carnati, iar eu am plusat cu doua placinte turnate cu branza dulce si visine.
Ati ghicit? pleaca ficiorul la scoli.

ar tb sa umblu prin niste hartii, ca-i sfarsit de trimestru/an, ar fi si de calcat...of, au inceput toate!
dar mi-a priit perioada asta de doua saptamani acasa, meritam si necesitam pauza.

sanatate multa tuturor, si mai multa celor care se pregatesc de interventii! restul sa n-aveti nevoie de-asa ceva!

Stellin, mai faci fizio? cred c-ar tb sa reiau legatura cu Gladiola - maseuza, tare-as necesita...

Va pup pe toate, spor la trebi in noul an si s-aveti reusite mai mari decat eforturile!

#33779 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 05 January 2014 - 07:44 PM

Va puneti busuioc sub perna sau ioc?..:thumleft:)

#33780 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 05 January 2014 - 08:32 PM

Busuioc?? la ce e bun sub perna? e ceva traditional?
In alta ordine de idei, am gasit o super poza de brad ...lichid. din apa.

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1687
  • 1688
  • 1689
  • 1690
  • 1691
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic