Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1762
  • 1763
  • 1764
  • 1765
  • 1766
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#35261 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 April 2014 - 04:04 PM

Vezi postareaUma, la 19 April 2014 - 01:05 PM, a spus:

Pentru respiratie e minunat ceaiul de fennel (m-am uitat google, in italiana e finocchio)

Vreau sa-ti spun ca de sambata doar pe ceai de finocchio stau si chiar am remarcat ca-mi face bine. Multumesc pt idee! :)
A, si a baut si Giulia cu mine (are un pic de tuse). Iar azi, de curiozitate, a gustat si Mara. Curios, dar i-a placut si si-a facut unul chiar acum si ea. Zic curios pt ca ea chiar nu e cu ceiurile.

Vezi postareaDexter, la 19 April 2014 - 03:52 PM, a spus:

sorina, eu după bronșita din iarnă am inceput să iau ulei esential de cimbru, este cel mai formidabil antibiotic natural, ajută la infecții pulmonare și incă o mie de chestii inslusiv clădirea imunității aparatului respirator. sănătate multă îți doresc.

Multumesc mult, Dexter! Cand am citit sfatul tau era deja tarziu pt a mai putea merge la erboristerie. Maine ma duc si intreb. :thumleft:

Vezi postareaUma, la 19 April 2014 - 04:10 PM, a spus:

Si eu folosesc uleiul de cimbru si uleiul de oregano (indiferent de cat de neplacut e, cateva picaturi sub limba..fac minuni!)

La erboristerie cu mine! Iti multumesc mult pt sfaturi! :happy4:

Vezi postareaboni, la 21 April 2014 - 08:00 AM, a spus:

Vă doresc tuturor multă liniște și pace și multă, multă sănătate.
Și puțin în plus pentru Motzulina și Sorina.

Sorinel, te-am visat azi noapte, eram în grădina Stellei. :) Nu doar noi doua, era iar adunare mare, dar la un moment dat ne-am întîlnit sub un pom înflorit și mi-ai spus așa: Gata, în sfârșit a trecut! Așa că eu zic că nu mai ai mult și zburzi iar. Te îmbrățișez cu drag.

Iti multumesc mult, Boni! Deabia astept ca visul tau sa devina realitate! Te pup dulce! :)

Vezi postareastella, la 21 April 2014 - 08:16 AM, a spus:

Sorina,Boni, Moatza....lista e deschisa .va astept ingradina :)
deocadata sunt in sud, unde e ....frig, ploua si e totul verde, cum nu am vazut niciodata:)

Of, Stellina, as veni in zbor daca as putea...
Si la mine ploua si e totul verde. Nu e foarte frig. Daca nu ar ploua ar fi asa de frumos pt o plimbare.

Ieri nu m-am simtit in stare de o plimbare si am stat cuminte acasa. Parca imi pare rau. Azi nu se poate. Poate mai tarziu o fuga cu masina pe la prieteni pt a distribui ouale de ciocolata la copii.

Sambata am reusit si eu, cu muuult calm, sa fac oua colorate si pasca monti. Si gata ca am obosit.
Ieri soatza a pregatit pranzul: ciorbita de burta si carnita la cuptor (care de fapt a trecut la cina).
Azi le-am facut un mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba pt ei si unul de ciocolata min 72% cacao pt mine (monti).
Spre seara am sa le fac cartofi cu mustar by Narnia (buni tare). Imi pare rau ca eu nu-i pot papa, dar daca voi mai avea ceva putere imi voi face o mammaliga monti si am rezolvat problema.
Am fiert si niste piept de pui azi pt o salata buf dar nu am chef sa o termin azi, ramane pe maine. Cum ziceam, cu muuuult calm.

In schimb am problema uscarii rufelor din cauza de ploaie... Ne-om descurca noi...

Va pupacesc si ma duc sa vad ce mai traficheaza fetele mele prin bucatarie!
Sorina

#35262 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 21 April 2014 - 04:12 PM

Sorina ma bucur din suflet ca ti-a facut bine! Si la gust nu e rau deloc, deci nu ma mir ca dragalasa a gustat :thumleft:
A cat is a friend fur-ever !

#35263 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 April 2014 - 05:27 PM

Cristos a Inviat!
Sper sa fi avut zile frumoase, tihnite si de pace-n suflet aducatoare, asa cum au fost la mine.
Si ca sa va zic ce-am auzit la Preasfintitul Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei - ca am fost la Invierea a doua, slujba de la Catedrala din prima zi de Paste: se zice Cristos a Inviat! si nu Hristos a Inviat, ca suntem crestini, nu hrestini. Recunosc ca si eu tot asa ziceam, ca asa auzisem.

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2014 - 11:54 PM, a spus:

Apoi, Moatzo, parcă suntem făcute din același aluat.

nu stiu tu, dar eu sunt dintr-unul mai pufos-asa! :thumleft:

Vezi postareaUma, la 21 April 2014 - 12:41 AM, a spus:

E pentru prima data cand am auzit ca in Moldova (zona Vrancei) nu se ciocnesc ouale de Paste in prima zi. Si ca nici vin rosu nu ar trebui sa se bea.

Io-s din Focsani, iar mama din Campurii lui Mos Ion Roata, o comuna mare de dinaintea Sovejei: nici macar n-am auzit de obiceiul asta.
Personal, recunosc ca n-am ciocnit si nici n-am mancat vreun ou de Pastele asta, dar asta fiindca nu agreez ouale fierte.

Vezi postareaUma, la 21 April 2014 - 02:40 PM, a spus:

Se pare ca e superstitie locala in Vrancea...

poate, dar ff izolat.
Si omul tot focsanean de cand se stie, si nici el n-a auzit.

Multumesc de urarile de sanatate, au avut tinta buna.

#35264 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 April 2014 - 06:17 PM

Hristos a Inviat!
Cu greu mai ajung eu pe aici , dar nu v-am uitat. Va imbratisez cu drag pe toate.

#35265 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 21 April 2014 - 07:00 PM

Vezi postareamoatza, la 21 April 2014 - 05:27 PM, a spus:

Cristos a Inviat! si nu Hristos a Inviat, ca suntem crestini, nu hrestini. Recunosc ca si eu tot asa ziceam, ca asa auzisem.

Într-un fel, ambele forme sînt corecte, una provenind din greaca, iar cealalta din latina. Deci nu cred ca Hristos ar fi gresit, ci mult mai des folosit. Ortodoxia româneasca fiind influentata de biserica bizantina, a preluat forma greaca/ din kirilica XPICTOC, adica Hristos.

Uma, nici eu nu am auzit sa nu se ciocneasca oul rosu în prima zi a Pastelui, fie în Banat sau Moldova... adica toata lumea pe care o stiu eu, egal din ce zona vine, ciocneste oul rosu de Pasti! Probabil ca o fi vreun obicei foarte izolat...

Sper ca ati sarbatorit frumos si ati avut zile linistite si pline de soare. La noi a fost frumos. A fost cald, a adiat vîntul usor, am avut jocuri de lumini si umbre... deci vremea perfecta! Acum însa s-a intunecat taaaare de tot! Deci vine ploaia! :thumleft:

Edit 2 minute mai tîrziu: Ploua! :happy4:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35266 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2014 - 08:41 PM

Pai toata ideea cu ouale de Pasti e legata de sarbatoare! E vorba de renastere si de sangele Mantuitorului, si vinul e tot sangele lui, nu pricep nimic din traditia aia! Maine, poimaine or sa manance oua de ciocolata in prima zi de Paste! :thumleft:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35267 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 21 April 2014 - 09:39 PM

Vezi postareazerda, la 21 April 2014 - 08:41 PM, a spus:

Pai toata ideea cu ouale de Pasti e legata de sarbatoare! E vorba de renastere si de sangele Mantuitorului, si vinul e tot sangele lui, nu pricep nimic din traditia aia!

Exact asta am zis eu - dar am respectat obiceiul , am ciocnit ouale acasa :thumleft: Prietenii sunt din Adjud si ambele familii au acest obicei (eu i-as spune superstitie, ca nu are nimic de aface cu religia in sine)

La noi e cald astazi, dar destul de intunecat si ne ameninta cu ploaie :happy4: Si la noapte cu racirea vremii...sper ca pana la vara sa vina..primavara :)
A cat is a friend fur-ever !

#35268 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2014 - 07:33 AM

Buna! am trecut rapid sa va salut,ca am fost numa' pe drumuri si mai urmeaza :thumleft:
La noi cald si frumos asa ca nu e de stat in casa :)
Sa va spun cateva din bunatatile din care au fost pe masa zilele astea prin preumblarile mele :happy4: mezelicuri varii din care vreau sa mentionez un carnat afumat picant si bun,o nebunie,(primit cadou de unchiul si impartit frateste cu noi)salata beof,drob din carne de curcan,sarmale fel de fel,ceafa de porc la tava cu vin la cuptor cu diverse garnituri(la mama),zacusca,branzeturi varii cu rosii ,ridichi,ceapa verde etc,ciorba de burta (la matusa),friptura de miel tot la matusa,racitura,salata de oua,bauturi alcolice si ne ,jde' feluri(aici mentionez doar o palinca primita cadou tot de unchiul,impartita la fel de frateste cu noi),cozonaci si pashte fel de fel(cu branza iute,cu branza dulce cu pandispan si smantana,etc)am adus si la pachet in afara de mancarea pe care o aveam eu asa ca bubuie frigiderul o cadea la vecini :) ,nu-i nimik,mai urmeaza un gratar la iarba verde,ca sa ne dregem ashea :)
O zi faina tuturor! :)

P.S Mentionez ca sa nu va speriati ca eram in multi,f. multi,ca s-a adunat familia in par anul asta si de peste hotare(nu sorica,ea vine la vara) dar verisori si verisoare,prieteni de familie,plecati de mult prea mult timp de pe aste meleaguri...

#35269 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 April 2014 - 07:45 AM

Buna dimineata...e soare asa ca incerc saprofit de el:)
La multi ani Maya, si o zi faina tuturor.
Gianino, acum am citit ce ai scris.Sa va shii di ghini !!
si saaveti timp frumos la gratarit.

#35270 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 April 2014 - 07:48 AM

Buna dimineata. Am ajuns aseara in batatura, amandoua obosite. Drept urmare, demoazana s-a bagat rapid la nani, dupa o foarte scurta inspectie a casei. S-a dumirit ca s-a intors la 'mneai acasa, asa ca s-a cocotat la mine-n brate si-a tras la aghioase....
Acum vad ca-i liber orasul, se circula super-lejer (cel putin in partea mea de targ). Sa vedem ce nebunie reincepe de maine.
Deja e marti, dar eu abia astept ziua de vineri! :happy4:
O zi superba si-o saptamana (cat a mai ramas din ea) cat mai usurica! :thumleft:

Fisier atasat  1.jpg (147.98K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.jpg (187K)

Fisier atasat  3.jpg (102.49K)

Fisier atasat  4.jpg (161.37K)

Fisier atasat  5.jpg (82.18K)

Fisier atasat  6.jpg (120.71K)

#35271 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2014 - 08:28 AM

Vezi postareastella, la 22 April 2014 - 07:45 AM, a spus:

Buna dimineata...e soare asa ca incerc saprofit de el:)
La multi ani Maya, si o zi faina tuturor.
Gianino, acum am citit ce ai scris.Sa va shii di ghini !!
si saaveti timp frumos la gratarit.

Sarumana :hug: ,trebuia sa mergem azi,dar din varii motive vom merge maine (de sf. Gheorghe),gratarul e pe locul 2 maine ca mai avem ceva de rezolvat acolo unde mergem si e si pt. o cauza nobila ,asa ca maine va fi,desi bub' incepe scoala maine,cred ca o sa-l las pana la 11 si apoi il iau ,cu o ora mai devreme,altfel,nu vad cum :sad3:

#35272 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 April 2014 - 03:34 PM

Hristos a Inviat!

Sanatate multa la bolnaviori si La multi ani si pe aici Maya :sad3:

Azi am liber, un liber bine meritat dupa niste zile nebune la munca.
Sambata normal pregatiri la munca, in pauza am reust sa pregatesc drobul si jeleul pentru terina, drobul l-am copt cand m-am intors seara de la munca, la fel terina(defapt 2 ca una am dus-o la munca), apoi m-am apucat de cozonaci.Abia la 1 m-am bagat in pat(intre timp a reusit sa ciocnesc oua cu al meu sot), iar la 7 era in picioare, iar la 9 pregatita de munca.
Am reusit sa vin vreo 1 juma acasa cat sa mananc cu al meu si apoi pana seara la 10 iara la munca.
Ieri la fel, numai ca am reusit sa scap la 9 seara.
Saptamana asta nu-s cum se face ca am doar o zi libera(adicalea azi) apoi munca zi de zi pana duminica.Si capac pune we cand la noi in oras e festival si ma duc la munca la 2 dupa amiaza si cred ca mai termin pe la 2 dimineata, iar duminica iara la 9 la munca cu o zi full ca incepe perioada cu comuniuni si confirmari.

Nu ma plang, imi place sa fiu in priza,dar mi-ar fi placut sa am mai mult timp petrecut cu al meu de Paste.

Cam asa am "sarbatorit" eu.
Drobul si cozonacii nu i-am mai pozat.In schimb va aduc o felie din terina cu jeleu din rhabarba si capsuni, care vb ceea "lauda-te gura"....a fost foarte buna si apreciata de colegi.

La munca am dus una cu forma de iepuras, eu am pastrat acasa mielul
Fisier atasat  IMG_8885.jpg (68.73K)

Fisier atasat  IMG_8900.jpg (63.92K)

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#35273 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 22 April 2014 - 03:58 PM

Vezi postareaIoana, la 22 April 2014 - 03:34 PM, a spus:

Cam asa am "sarbatorit" eu.
Drobul si cozonacii nu i-am mai pozat.In schimb va aduc o felie din terina cu jeleu din rhabarba si capsuni, care vb ceea "lauda-te gura"....a fost foarte buna si apreciata de colegi.

La munca am dus una cu forma de iepuras, eu am pastrat acasa mielul

Ioana, vroiam sa te intreb. Ai mentionat pe undeva ca ai vopsit ouale natural dar nu am retinut daca doar cele rosii sau toate. Cum ai obtinut culorile pastelate? Sunt foarte fumose si 'calde'. :sad3:

Eu anul asta am colorat ouale cu vopsea care le dadea un aspect marmorat. Au aratat frumos dar m-am enervat cumplit ca se lua vopseaua pe degete cand curatam oul si il colora si pe el. De la anul ma intorc la culori obtinute natural.

Merci frumos,
Claudia

#35274 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 April 2014 - 04:24 PM

Vezi postareaKiva, la 22 April 2014 - 03:58 PM, a spus:

Ioana, vroiam sa te intreb. Ai mentionat pe undeva ca ai vopsit ouale natural dar nu am retinut daca doar cele rosii sau toate. Cum ai obtinut culorile pastelate? Sunt foarte fumose si 'calde'. :sad3:

Da, toate sunt coloate natural.
Fisier atasat  oua colorate.jpg (57.37K)

Cele scrise sunt cumparate, sunt de agatat dat sunt din oua adevarate.Restul sunt vopsite de mine.Rosu cu foi de ceapa galbena si rosie, verdele cu frunze de coriandru si spirulina(praf),albastru cu foi de varza roie, galbenul cu tumernic, a fost si un movuliu si ala l-am facut in combinatie de coaja de ceapa si foai de varza.N-au iesit prefecte,dar inca experimentez.
Fisier atasat  Oua Pasti.jpg (112.12K)

Albastru mi-a placut cum a iesit.
Fisier atasat  albastru.jpg (83.03K)

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#35275 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 22 April 2014 - 05:17 PM

Vezi postareaIoana, la 22 April 2014 - 04:24 PM, a spus:

Albastru mi-a placut cum a iesit.

De fapt si mie tot albastrul mi-a atas atentia si mi-a placut foarte mult. Nu ma asteptam sa iasa asa de senin si luminos cu varza rosie. Cu foi de ceapa am facut si eu acum cativa ani dar apoi am ales comfortul culorilor din comert.

Notat si voi aplica anul viitor.

Multumesc frumos,
Claudia

#35276 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 April 2014 - 06:50 AM

Buna dimineata. Raportez un cer gri si posomorât.
Poate ca totusi vine un pic de soare...macar sa nu ploua :sad3:
In rest treaba si treburi multe de facut si rezolvat.
O zi faina tuturor.
La multi ani Giorgi ,jumatatii mele, Yandirei ca e ziua ei, si tuturor celor ce poarta numele sfântului de azi !!

#35277 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 23 April 2014 - 07:19 AM

Buna dimineata. Si pe aici sunt ceva nori, nu doar la Stella. Dar se vede si soarele. E caldut, cam 11-12 grade. Pentru pranz sunt prognozate 23.
Pun repede masa si trec la ale mele:

Fisier atasat  1.jpg (130.27K)

Fisier atasat  2.jpg (144.09K)

Fisier atasat  3.png (1.49MB)

Fisier atasat  4.jpg (112.33K)

Fisier atasat  5.jpg (256.81K)

Fisier atasat  6.jpg (113.24K)

La multi ani (si aici) celor ce-si serbeaza astazi onomastica:

Fisier atasat  7.jpg (119.93K)

Va doresc tuturor o zi superba! :sad3:

#35278 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 April 2014 - 10:31 AM

Foxulino, aici e un vantteribil,si marea e dezlantzuita :)....
mai bine in casa...si mai bine ar fi la mne acasa la gur sobei :)
Merci de tratariseala.

#35279 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 April 2014 - 12:21 PM

Vezi postareastella, la 23 April 2014 - 06:50 AM, a spus:

Buna dimineata. Raportez un cer gri si posomorât.
Poate ca totusi vine un pic de soare...macar sa nu ploua :)
In rest treaba si treburi multe de facut si rezolvat.
O zi faina tuturor.
La multi ani Giorgi ,jumatatii mele, Yandirei ca e ziua ei, si tuturor celor ce poarta numele sfântului de azi !!

Sa-ti traiasca jumatatea, Stellina!Sa traiasca sanatosi toti cei ce ne sunt dragi si poarta numele sfant de azi Pe Yandira am felicitat-o pe FB.
La Bolintin e soare, caldut, dar se-anunta ploaie pe maine.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#35280 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 April 2014 - 02:19 PM

Merci Zoazo...cum spuneam...frig , vant si acum si ploua :)...ca sa fie tacâmul complet!!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1762
  • 1763
  • 1764
  • 1765
  • 1766
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul