La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 17 June 2014 - 02:56 PM

Si inca unul http://www.evz.ro/cu...ita-447067.html
P.S Eu sunt de parere ca era mai buna vechea maniera cu note nu cu calificative,dar mna' ....
Postat 17 June 2014 - 03:12 PM

Ce frumos ca le-ai pastrat, Uma! Eu nu am fost inspirata pe-atunci în acest sens, si mama nici atît

Dar acum, ca mi-ati amintit, sa va povestesc eu despre patania din ziua primului meu premiu întîi din clasa I-a. O zi frumoasa de vara, logic, nu?

Dupa ceremonie am fugit acasa si m-am dezbracat la textila preferata - chiloti ( eram copil de tara, arsita era mare, curtea închisa deci nu ma vedea nimeni

Acum ca v-am plictisit olea', ma duc sa caut printre poze. Am o poza cu coronita. Nu din clasa I-a, ci din a treia. O poza cu Gica, dragul meu coleg si cel mai bun prieten si vecin, pe atunci

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 17 June 2014 - 03:37 PM

Ia sa pun si io' fro 2 poze acum ca m-am linistit nitel ...
In primul rand bub'

Number of downloads: 0
La inmormantarea lui socrela nu m-a lasat domnu' Geany' sa fac nici o pozna',asta am facut repedea pe furis ,dupa inmormantare in curte

Bub' era obosit,statuse mult si in picioare si in soare,nu i-a venit sa creada cand s-a vazut la umbra saracutul

Capsunici de la socrela(ca de la aia i s-a tras se dusese dupa capsuni cand si-a rupt piciorul si deacolo beleaua)alaturi de un pahar de vin rosu,pe cioata .

Postat 17 June 2014 - 03:49 PM

Maya, hai ca m-ai amuzat cu cocosul cel nebun

Postat 17 June 2014 - 04:03 PM

Maya, precis l-a ros invidia! Ce-am mai ras! Multam

Postat 17 June 2014 - 04:23 PM

Coronitele mele au fost din merisor si trandafiri -intr-un an alb, altul rosu, si tot asa alterna mama.
Stiu ca e trist cand nu iei coronita, dar exact asta cred si eu ca te ambitioneaza, sa faci si mai bine la anu.
Nu ma mir Maya ca a ajuns cucosul supa

Postat 17 June 2014 - 04:25 PM

Bub' saracul cand nu ne iesea cum voiam eu mai dadea apa la soricei,eu nu prea mai am rabdare asa ca eram cu nervii pe bigudiuri

Eii!! a trecut si asta! oricum avem de munca si in vacanta ca nu ne culcam pe-o ureche!
Postat 17 June 2014 - 04:32 PM
Apropos de premii și coronițe. La noi după o săptămână de la terminarea școlii ai un colocviu privat cu profesorii în care ți se dă "pagella" adicătălea carnetul cu mediile finale.
Tu știi ce mămăligă a făcut copilul tău în anul respectiv, nimeni altcineva.
Fără premii, fără coronițe, fără serbare, diplome sau orice altceva.
Există afișată doar o listă în care e menționat dacă elevul e promovat sau nu.
Nu are nimic de-a face cu serbările noastre...
Postat 17 June 2014 - 05:15 PM
Uma, la 17 June 2014 - 04:23 PM, a spus:
Exact! Emotiile!
Primul premiu întîi a fost cel mai cel pentru mine, am deschis practic ceremonia fiind într-a I-a A, si cum se striga în ordine alfabetica, am fost prima care a ajuns pe treapta cea înalta... premiata, felicitata, decernata, încoronata...

La noi, la tara, ceremonia se tinea în curtea scolii, iar în acea zi erau toti copiii cu parintii sau na macar un parinte, sau bunici, frati, rude, etc. Deci era aproape tot satul, o sarbatoare deschisa, unde toata lumea te vedea. Si ca premiant de pe podium îi vedeai pe toti de sus, de la distanta... te uitai la ei, ei la tine. Era un moment magic. Parca toata lumea îti zîmbea si era mîndra de rezultatele tale. Si linistea aia cînd directorul punea coronitele pe cap, apoi cascada de aplauze... Numai cocosii erau invidiosi

Si de coronitele din urmatorii ani îmi amintesc, dar cea din clasa întîia a fost speciala.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 17 June 2014 - 05:42 PM
Maya, m-ai induiosat cu patzania ta; si eu tot asa casapeam cocosul...mama lui de mitocan, sa sperie copchila in halul ista...neeeeeeeee!!
Pe vremea mea nu erau bre coronitze, asa ca nu avusei de loc.
Postat 17 June 2014 - 05:45 PM

Eu gaseam asta o tembelitate...si de altfel, cand au trecutla ciclul scolar urmator, au "tradus" cele semne in note

Postat 17 June 2014 - 07:12 PM
Maya, la 17 June 2014 - 05:15 PM, a spus:
La noi, la tara, ceremonia se tinea în curtea scolii,
Si la Bucuresti la fel

Sorina in Canada e asa cum zici tu, mai mult, ce-mi place e ca sedintele cu parintii se tin individual, nu face profesorul de rusine parintele in fata celorlati parinti.. Dar se dau diplome pentru diferite motive - si chiar imi aduc aminte de copilul unei amice care a luat multe diplome - la care o mama de copil nascut aici a spus printre dinti, asa sunt emigrantii, sunt mai ambitiosi. Cam asta a fost singura experienta negativa...ca in rest prefer sistemul aici.
Postat 17 June 2014 - 09:01 PM
stella, la 17 June 2014 - 05:45 PM, a spus:

Eu gaseam asta o tembelitate...si de altfel, cand au trecutla ciclul scolar urmator, au "tradus" cele semne in note

Vreau sa va spun ca la noi a fost revolutie in clasa I... ceva de groaza.
Parinti superambitiosi, superbagaciosi, tot ce vreti voi. Nu au fost de acord cu profesorii si au facut tot posibilul sa-i schimbe. Bine-inteles ca nu au reusit, dar au obtinut ca pe tot parcursul clasei I noi ca parinti sa vedem notele (1, 2,..., 9, 10) iar copiii zambilicii tai.
Rasu cu plansu...
Uma, la 17 June 2014 - 07:12 PM, a spus:
Sorina in Canada e asa cum zici tu, mai mult, ce-mi place e ca sedintele cu parintii se tin individual, nu face profesorul de rusine parintele in fata celorlati parinti.. Dar se dau diplome pentru diferite motive - si chiar imi aduc aminte de copilul unei amice care a luat multe diplome - la care o mama de copil nascut aici a spus printre dinti, asa sunt emigrantii, sunt mai ambitiosi. Cam asta a fost singura experienta negativa...ca in rest prefer sistemul aici.
Si aici 'sedinta' e individuala.
Avem doar la inceputul anului o sedinta colectiva dar in care ni se explica ce si cum va urma sa se faca.
Orice alta comunicare se face prin intermediul reprezentantului/tei de clasa ales la inceputul fiecarui an de catre parinti sau direct prin copii (biletele scrise pe care ai obligatia de a le semna)
Daca se vorbeste doar de copilul tau se trece pe canal individual.
Hai ca ma duc sa ma laud, ca tare mandra mai sunt!
Postat 18 June 2014 - 09:14 AM
Nu fac un clasament.
E confidential.Noi joi luam carnetul de note.Foarte tarziu anul acesta.
Sorina felicitari Marei si tie normal.

Postat 18 June 2014 - 12:04 PM
Felicitari Mara pentru rezultatele frumoase si felicitari voua parintilor!
Maya, m-a amuzat teribil povestea ta. Succesul tau a fost punctat de cocosul zelos.
Lili, sigur va veti bucura de rezultate bune alaturi de Manu.

Postat 18 June 2014 - 12:43 PM

Nu stiu la voi, dar eu imi aduc aminte ca se gaseau si la florarie coronite de cumparat dea' gata.
Imi aduc aminte pentru ca mama n-a trebuit sa cumpere niciodata.

Postat 18 June 2014 - 12:56 PM

Racorica la noi (doar 17 grade acum) e innorat,am gasit la mine in zona spinari cu aripi de ratusca 4,80 lei kg. refrigerate,luai si eu una faina,chiar in jur de un kg. a avut ,si am facut un bors bun cu de toate(am pus ceapa,morcov,ardei gras,rosie ,dovlecel cumparate si aveam de la tara ceapa verde,leustean ,patrunjel)am acrit cu bors,aaa!! si am mai pus un praf de cimbru.Acum e fierbinte il las sa se aseze putin