Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1781
  • 1782
  • 1783
  • 1784
  • 1785
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#35641 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 June 2014 - 02:54 PM

Stati ca nu merge linciul'..dau din nou...

#35642 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2014 - 02:56 PM

http://www.mami.ro/s...-primar-2132255...scuze :tongue3: sper ca merge acum...

Si inca unul http://www.evz.ro/cu...ita-447067.html

P.S Eu sunt de parere ca era mai buna vechea maniera cu note nu cu calificative,dar mna' ....

#35643 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 June 2014 - 03:12 PM

În primul rînd felicitari, bub Alex! Brava si la cît mai multe coronite! Tu, Geany, fa-i coronita, si fa-i poza neaparat :toothy9;

Ce frumos ca le-ai pastrat, Uma! Eu nu am fost inspirata pe-atunci în acest sens, si mama nici atît :tongue3:

Dar acum, ca mi-ati amintit, sa va povestesc eu despre patania din ziua primului meu premiu întîi din clasa I-a. O zi frumoasa de vara, logic, nu? :hug: Eu în clasa I-a A, ma chema cu A, premiul întîi, asa ca am deschis ceremonia într-o rochita verde cu floricele, prima si singura rochie pe care am adorat-o =)) Ma rog...
Dupa ceremonie am fugit acasa si m-am dezbracat la textila preferata - chiloti ( eram copil de tara, arsita era mare, curtea închisa deci nu ma vedea nimeni =)) ), si bijuteria cu care am fost încoronata of course! Coronita mea din trandafirasi albi, cîteva floricele minuscule violet si niste verdeturi marunte, toate frumos împletite pe-o sîrma. Si, asa gatita de sarbatoare m-am pus pe treaba. Adica trebuia sa-mi termin proiectul. În curtea din spate, unde era nisipul si pompa/fîntîna de apa, aveam santierul meu - santuri si canale, drumuri si poduri, barcute, etc. Si cum sedeam eu asa pup, concentrata la maxim - captuseam santurile de nisip cu fîsii de nailon pentru a putea face un rîu, stiti voi, pentru barcutele mele de hîrtie care trebuiau sa pluteasca pe apa... simt deodata niste întepaturi groaznice în spate si niste dureri între omoplati, apoi vad pe lateral niste aripi porumbace care faceau furtuna de nisip în jurul meu. Ditamai cocosul nostru îmi sarise în spate, si-a înfipt ghearele în salele mele, iar cu ciocul îmi ciocanea de zori, gauri între omoplati si dadea din aripi de ma mir ca nu mi-am luat zborul. O fi fost invidios pe coronita mea, o fi vrut s-o manînce sau m-o fi confundat cu vreo gaina... nu stiu. Cert este ca, la urletele mele a iesit mama din casa într-o goana. Cînd m-a vazut plina de sînge si nisip, lacrimi... banuiesc ca s-a speriat rau. Nici nu vreau sa va spun ce a facut cu cocosul. Hai sa zicem ca l-a taiat si a facut supa :toothy6:

Acum ca v-am plictisit olea', ma duc sa caut printre poze. Am o poza cu coronita. Nu din clasa I-a, ci din a treia. O poza cu Gica, dragul meu coleg si cel mai bun prieten si vecin, pe atunci :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35644 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2014 - 03:37 PM

Ha ha ha! :scratch: :hug: Merci Maya :toothy6: draga de tine,mi te si imaginez,mancao-ar mama pe pe ea :toothy9; =))

Ia sa pun si io' fro 2 poze acum ca m-am linistit nitel ...

In primul rand bub' :tongue3:

Fisier atasat  SAM_1906.JPG (84.08K)
Number of downloads: 0

La inmormantarea lui socrela nu m-a lasat domnu' Geany' sa fac nici o pozna',asta am facut repedea pe furis ,dupa inmormantare in curte =)) mama,tata ,domnu' Geany

Fisier atasat  SAM_1895.JPG (62.04K)

Bub' era obosit,statuse mult si in picioare si in soare,nu i-a venit sa creada cand s-a vazut la umbra saracutul

Fisier atasat  SAM_1898.JPG (50.95K)

Capsunici de la socrela(ca de la aia i s-a tras se dusese dupa capsuni cand si-a rupt piciorul si deacolo beleaua)alaturi de un pahar de vin rosu,pe cioata .

Fisier atasat  SAM_1902.JPG (50.53K)

#35645 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2014 - 03:49 PM

Geany, mama de baietel premiant, felicitari :tongue3: Sa-i faci neaparat coronita. Eu o vad mai mult ca pe o rasplata a muncii lui de un an de zile, nu ca pe o concurenta cu ceilalti copii. Si poate fi stimulant pentru altii care nu au luat premiul intai anul asta, dar vazand coronitele sa le placa si sa invete mai bine la anul....

Maya, hai ca m-ai amuzat cu cocosul cel nebun :toothy6:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#35646 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 17 June 2014 - 04:03 PM

Felicitari Bub silitor! Imagine postata

Maya, precis l-a ros invidia! Ce-am mai ras! Multam Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#35647 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 17 June 2014 - 04:23 PM

Eu tin minte de fiecare data emotiile pe care le aveam pana venea mama acasa..si tin minte clasa 1, a venit mama cu un buchet mare de flori si eu tot ma uitam..unde e coronita, unde e coronita...si cand am vazut-o, asa mi s-a luat o greutate de pe suflet (si mai zice lumea ca picii nu au probleme!) La ceremonie a plouat asa ca ne-au bagat in clase, eram dublu de elevi si noi picii si cei de invatau in tura 2, si cand m-a strigat, invatatoarea mea era asa de preocupata sa-si puna buchetul bine, ca mi-a dat doar cartile..si eu nu plecam, eu vroiam coronita :tongue3: Si-a dat seama, dar cred ca aveam deja lacrimi in ochii (stiam ca premiul 1 ca doar spusese, dar eu vroiam coronita) ca si-a cerut scuze si atunci si dupa ceremonie :toothy6:
Coronitele mele au fost din merisor si trandafiri -intr-un an alb, altul rosu, si tot asa alterna mama.

Stiu ca e trist cand nu iei coronita, dar exact asta cred si eu ca te ambitioneaza, sa faci si mai bine la anu.

Nu ma mir Maya ca a ajuns cucosul supa :toothy9;
A cat is a friend fur-ever !

#35648 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2014 - 04:25 PM

Multumesc! :toothy6: dar nu a fost usor,am avut o doamna pensionara f. exigenta si cu principii vechi,taia in carne vie,bub' a avut si de B. si apoi ca sa recuperam munceam la ''sange'' ,si suplimentar in timpul liber f. mult asta in afara de teme interminabile (la hectar),asa ca F.B l-a luat prin rotunjire :tongue3: la inceput imi parea bine cand am auzit ca doamna de la anul s-ar putea sa nu mai fie(ca nu ar mai avea dreptul sa predea),acum nu-mi mai pare atat de bine,ca ne-a stimulat f. mult.
Bub' saracul cand nu ne iesea cum voiam eu mai dadea apa la soricei,eu nu prea mai am rabdare asa ca eram cu nervii pe bigudiuri :scratch: mama ma boscorodea sa las ''baietu'' in pace,domnu' Geany' doar sugera cu un fir de voce sa mai facem o pauza si sa mai incercam mai tarziu ,ca nu prea ii convine sa se ia in betze cu mine cand sunt nervoasa :toothy9; ... :hug: =))

Eii!! a trecut si asta! oricum avem de munca si in vacanta ca nu ne culcam pe-o ureche!

#35649 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 June 2014 - 04:32 PM

Oooooo, biata Maya! Ce ți-e și cu invidia asta!

Apropos de premii și coronițe. La noi după o săptămână de la terminarea școlii ai un colocviu privat cu profesorii în care ți se dă "pagella" adicătălea carnetul cu mediile finale.
Tu știi ce mămăligă a făcut copilul tău în anul respectiv, nimeni altcineva.
Fără premii, fără coronițe, fără serbare, diplome sau orice altceva.
Există afișată doar o listă în care e menționat dacă elevul e promovat sau nu.
Nu are nimic de-a face cu serbările noastre...
Sorina

#35650 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 17 June 2014 - 05:15 PM

Vezi postareaUma, la 17 June 2014 - 04:23 PM, a spus:

Eu tin minte de fiecare data emotiile pe care le aveam

Exact! Emotiile!
Primul premiu întîi a fost cel mai cel pentru mine, am deschis practic ceremonia fiind într-a I-a A, si cum se striga în ordine alfabetica, am fost prima care a ajuns pe treapta cea înalta... premiata, felicitata, decernata, încoronata... :tongue3: Si acum îmi aduc aminte exact vocea directorului din microfon, pîna si cum adia vîntul îmi aduc aminte! Serios!
La noi, la tara, ceremonia se tinea în curtea scolii, iar în acea zi erau toti copiii cu parintii sau na macar un parinte, sau bunici, frati, rude, etc. Deci era aproape tot satul, o sarbatoare deschisa, unde toata lumea te vedea. Si ca premiant de pe podium îi vedeai pe toti de sus, de la distanta... te uitai la ei, ei la tine. Era un moment magic. Parca toata lumea îti zîmbea si era mîndra de rezultatele tale. Si linistea aia cînd directorul punea coronitele pe cap, apoi cascada de aplauze... Numai cocosii erau invidiosi :toothy6:
Si de coronitele din urmatorii ani îmi amintesc, dar cea din clasa întîia a fost speciala.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35651 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 June 2014 - 05:42 PM

Felicitari Bubului si maimtzei sale cei silitori.
Maya, m-ai induiosat cu patzania ta; si eu tot asa casapeam cocosul...mama lui de mitocan, sa sperie copchila in halul ista...neeeeeeeee!!
Pe vremea mea nu erau bre coronitze, asa ca nu avusei de loc.

#35652 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 17 June 2014 - 05:45 PM

Si ca sa revin la notatiile cu B, FB suficient sau insuficient cum era la fiimea...la un moment dat bagasera zambareti...aka daca de la B o dadeai in balarii la S(ufiecient) sau I(nsuficient) iti desena =)) , si invers daca 2progresai" de la I spre S sau B aveai :hug: ...:scratch:
Eu gaseam asta o tembelitate...si de altfel, cand au trecutla ciclul scolar urmator, au "tradus" cele semne in note :toothy9; :tongue3: :toothy6:

#35653 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 17 June 2014 - 07:12 PM

Vezi postareaMaya, la 17 June 2014 - 05:15 PM, a spus:

La noi, la tara, ceremonia se tinea în curtea scolii,

Si la Bucuresti la fel :tongue3: Numai ca atunci ploua cu galeata asa ca am ajuns in clasa :toothy6: Si drumul de la scoala pana acasa, cand esti mandru de parca ai descoperit tu lumea si toti te felicita si-ti vezi parintii ca dau pe dinafara de mandrie ca deh' copchilul e cuminte si invata :toothy9;

Sorina in Canada e asa cum zici tu, mai mult, ce-mi place e ca sedintele cu parintii se tin individual, nu face profesorul de rusine parintele in fata celorlati parinti.. Dar se dau diplome pentru diferite motive - si chiar imi aduc aminte de copilul unei amice care a luat multe diplome - la care o mama de copil nascut aici a spus printre dinti, asa sunt emigrantii, sunt mai ambitiosi. Cam asta a fost singura experienta negativa...ca in rest prefer sistemul aici.
A cat is a friend fur-ever !

#35654 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 June 2014 - 09:01 PM

Vezi postareastella, la 17 June 2014 - 05:45 PM, a spus:

Si ca sa revin la notatiile cu B, FB suficient sau insuficient cum era la fiimea...la un moment dat bagasera zambareti...aka daca de la B o dadeai in balarii la S(ufiecient) sau I(nsuficient) iti desena :hug: , si invers daca 2progresai" de la I spre S sau B aveai =)) ...:scratch:
Eu gaseam asta o tembelitate...si de altfel, cand au trecutla ciclul scolar urmator, au "tradus" cele semne in note :toothy9; :tongue3: :toothy6:

Vreau sa va spun ca la noi a fost revolutie in clasa I... ceva de groaza.
Parinti superambitiosi, superbagaciosi, tot ce vreti voi. Nu au fost de acord cu profesorii si au facut tot posibilul sa-i schimbe. Bine-inteles ca nu au reusit, dar au obtinut ca pe tot parcursul clasei I noi ca parinti sa vedem notele (1, 2,..., 9, 10) iar copiii zambilicii tai.
Rasu cu plansu...

Vezi postareaUma, la 17 June 2014 - 07:12 PM, a spus:

Sorina in Canada e asa cum zici tu, mai mult, ce-mi place e ca sedintele cu parintii se tin individual, nu face profesorul de rusine parintele in fata celorlati parinti.. Dar se dau diplome pentru diferite motive - si chiar imi aduc aminte de copilul unei amice care a luat multe diplome - la care o mama de copil nascut aici a spus printre dinti, asa sunt emigrantii, sunt mai ambitiosi. Cam asta a fost singura experienta negativa...ca in rest prefer sistemul aici.

Si aici 'sedinta' e individuala.
Avem doar la inceputul anului o sedinta colectiva dar in care ni se explica ce si cum va urma sa se faca.
Orice alta comunicare se face prin intermediul reprezentantului/tei de clasa ales la inceputul fiecarui an de catre parinti sau direct prin copii (biletele scrise pe care ai obligatia de a le semna)
Daca se vorbeste doar de copilul tau se trece pe canal individual.

Hai ca ma duc sa ma laud, ca tare mandra mai sunt!
Sorina

#35655 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 18 June 2014 - 09:14 AM

Cum spune si Sorina, aici nu se stie cine-i cel mai bun din clasa sau cine-i cel mai slab.Nu se dau diplome, coronite.
Nu fac un clasament.
E confidential.Noi joi luam carnetul de note.Foarte tarziu anul acesta.

Sorina felicitari Marei si tie normal. :tongue3:

#35656 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 June 2014 - 12:04 PM

Felicitari Geanina, felicitari Bub!
Felicitari Mara pentru rezultatele frumoase si felicitari voua parintilor!

Maya, m-a amuzat teribil povestea ta. Succesul tau a fost punctat de cocosul zelos.

Lili, sigur va veti bucura de rezultate bune alaturi de Manu.
Imagine postata

#35657 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 18 June 2014 - 12:43 PM

Multumim Carmen, eu sunt linistita! :P

Nu stiu la voi, dar eu imi aduc aminte ca se gaseau si la florarie coronite de cumparat dea' gata.
Imi aduc aminte pentru ca mama n-a trebuit sa cumpere niciodata. :) :)

#35658 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2014 - 12:56 PM

Buna! merci Carmelus :) :P
Racorica la noi (doar 17 grade acum) e innorat,am gasit la mine in zona spinari cu aripi de ratusca 4,80 lei kg. refrigerate,luai si eu una faina,chiar in jur de un kg. a avut ,si am facut un bors bun cu de toate(am pus ceapa,morcov,ardei gras,rosie ,dovlecel cumparate si aveam de la tara ceapa verde,leustean ,patrunjel)am acrit cu bors,aaa!! si am mai pus un praf de cimbru.Acum e fierbinte il las sa se aseze putin :)

#35659 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 18 June 2014 - 02:23 PM

Pohta mare Gianino...ai pus si tocmagei in ciorba ? :)

#35660 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2014 - 02:41 PM

Vezi postareastella, la 18 June 2014 - 02:23 PM, a spus:

Pohta mare Gianino...ai pus si tocmagei in ciorba ? :P

Ntz! :P fusei lenesa,pusei taitei cumparati :) trec printr-o perioada mai stresanta si mi-am cam pierdut rabdarea ,ii cam reped si pe ai mei...tre' sa-mi revin. :)

Mac' sa impletesc la coronita :P

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1781
  • 1782
  • 1783
  • 1784
  • 1785
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic