zerda, la 29 December 2014 - 11:13 AM, a spus:
Ioana , mare curaj ai cu toba, anul trecut am gustat cateva facute de casa, de mi s-a facut parul cretz!! Ba grase sa mori, ba condimentate de gastrita mea a zis pas, ba usturoiate de nu se mai simtea nimic!
O sa fac si eu o data de amorul artei ca de anul trecut nu mai iau decat de la surse autorizate, adica n-am facut ca trenul dupa ce am gustat acum un an!
Asta imi aduce aminte cand am fost intr-o vizita protocolara, eram nasa de botez, si mi-a sticlit in fata ochilor o piftie acoperita cu un deget de grasime, frumoasa, pura, alba, dar eu bateam deja in verde brotacel la vederea ei!
Am mancat respectiva bucatica( a se citi jumatate din cat mi-a fost pus in farfurie) cu probabil 3 linguri de otet si o felie de lamaie! Am razbit pana la urma, dar a doua oara nu ma mai incumet!
Tiza, de 3 ani incoace eu imi fac singura toba, carnatii, taman ca sa fie pe gustul meu.Al meu nu e fan grasime, nici eu , asa ca toba noastra nu are grasime, poate o urma slaba doar, eu pun doar organe in ea si mult sorici.Fierb doar pt gust gusa dar o scot apoi.
Cam asa arata prima noastra toba.Imi aduc aminte ca in anul ala au venit nasii la noi si ne-au adus toba facuta de cel batran si a fost mult prea grasa pt. gustul nostru.
toba.jpg (327.33K)
Number of downloads: 0
Idem si piftie, doar ca la piftie fata de toba imi place sa simt usturoiul, ca daia e piftie.
Eu totul cumpar de la macelarul nostru si fac cu manutele mele ca stiu ce pun.Intotdeauna au fost apreciate si chiar eu eram responsabila la petreceri cu facutul piftiei si cozonacilor.