Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1842
  • 1843
  • 1844
  • 1845
  • 1846
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36861 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 December 2014 - 09:59 AM

Vezi postareastella, la 28 December 2014 - 09:09 AM, a spus:

Ioana, si eu acum am scos din cuptor o painica artizanala ( stii tu, aia fara framantare si care dospeste mult) ....deci ieri dupa masa am facut "aluatul" ...si acum am copt-o, deja am mancat o felie crocanta cu unt.

Am pus si eu painea la crescut, eu am facut cu faina manitoba si din cea de naut.

Acum multi ani am facut si eu din cea artizanala, da nu mai am reteta, tu cum o faci?Ca daca tot sunt acasa zilele astea si afara ninge ma bate gandul sa o dau pe paine.Si poate chiar ma apuc sa cresc maia.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#36862 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2014 - 10:30 AM

Trebuie sa ies acum...eu am facut-o dupa ureche din amintiri. caut link-ul si-l pun.

#36863 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 28 December 2014 - 01:38 PM

La mine ninge ca-n povesti. Sunt singurica astazi , copilul e in deplasare, asa ca un pranz usor si rapid. Acum stau cu un ceai si o felie de chec in fata calculatorului si vreau un film relaxant. Mai tarziu plec si eu in vizita la sorella mea.

#36864 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 28 December 2014 - 02:43 PM

Eu astazi supa "de spital" vorba tatalui meu: morcov, telina, cartof , praz si patrunjel. radacinoasele taiate fin la mandolina, fierte cu sare. adaugat la final un strop de ulei si mult gruyere si piper.
si mi-am facut un orez iranian ( rondele de cartofi la fundul tigaii cu un strop de ulei , adaugat orezul fiert in prealabil 10 min si apoi clatit.asezat peste cartofi. sarat piparat, un pic de apasi lasat la foc mic 20-25 min , capac si un prosop ( sa absoarba umezeala ) ; spre final se piseaza putin safran, se amesteca cu putina apa calda , se iau 2-3 linguri din orez se amesteca cu apa safranata, si se repune in tigaie , sau mai chic varsati intr-un castron/platou de servit. se amesteca usor orezul alb cu cel safranat( musai sa fie 2 culori =)) ) si cartofii crecanti se aseaza deasupra....eu mai "peizana" am repus totul in tigaie...basca nu aveam basmati, asa ca am facut cu orez de rosotto....dar era bun :).

#36865 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 07:31 AM

Buna dimineata; se vede ca e vacanta , cam gol hanul =))
La noi e tare frig. a pudrat oleaca cu zapada sambata si ieri, dar deja s-a dus totul. Inschimb bate vantul ala rece nene, de numai.
O zi faina tuturor. eu diseara am spectacol.

#36866 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 29 December 2014 - 09:09 AM

neatza!!
ieri am stat in casa ger cu soare....
azi dimineata ne a sculat JADE deci suntem chiauni si carburam la cafea
acum trebuie sa mai fac niste mici cumparaturi si diseara suntem invitati la masa la un prieten
deci totul se invirte!
zi frumoasa!!

#36867 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 29 December 2014 - 09:20 AM

Buna! La noi de ieri ninge in continu.Stratul de zapada e destul de gros...Apoi se anunta temperaturi polare cu minime de pana la -19 -20 de grade...Brr!!! :)
Bub' deabea asteapta sa iasa la zapada,pe mine ma strange-n spate(ca e si viscolita ninsoarea) =))

O zi minunata tuturor!

#36868 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 29 December 2014 - 09:28 AM

Salut!
Oooff, bine c-am ajuns de-aseara.Azi e prapad!N-am fi mai ajuns! Cod rosu de ninsori, cu drumuri inchise! Nici trenurile nu merg!
Acum, am de zdrobolit.Aseara am dezghetat si frigiderul... O poala de treaba am!
Dar...e concediu, asa ca acum beau cafeaua cu voi!

Fisier atasat  cafeaua-de-dimineata-2_2446d033b9a3b3.jpg (32.08K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36869 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 09:33 AM

La noi ninge in continuare, pe la 6 batea tare vantul, acum mai incet!
Azi am facut supa de pui de tara cu galusti de oras( adica fara oua de taran) si pulpele din puiul de tara le pun in cuptor la " solar" ca s-a exprimat dorinta, ca gata atata porc =)) !!

Parca vad ca dupa ce s-au culcat la 5 dimineata, cand le apare mira, or sa spuna ca vor ciorba de burta :)
In fine, acum ca am golit congelatorul in afara de galusti sa vedeti ce le zbor la racoare pe toate si ei sa manance salata! Banuiesc totusi ca supa o sa se manance, ca duc lipsa de zama de asa vreo 3 zile! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36870 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 10:31 AM

Buna dimineata,

si la noi frig, acum sunt -11 gr, ieri a tot nins si s-a depus.Azi ar fi trebuit sa ies la dr de familie ca de cand am venit din tara m-am pricopsit cu o laringita si tuse seaca.Am luat diverse,da la mine numai cu antibiotic trece.Si saptamana trecuta n-am ajuns ca ba la munca ba cu zile libere si azi al meu a zis sa nu ies din casa ca desi se anunta temperaturi de -10, -11 gr se rezimt ca -18 si mine numai frig nu-mi trebuie la gat.
Am sa sun sa vb la cabinet poate imi trimite reteta prin posta.

Asa ca azi daca stau in casa ma apuc sa fac toba si piftia.

O zi frumoasa va doresc.

Acasa la mine

#36871 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 10:32 AM

Verb cum se simte domnul tau ? a fost la dr?
Gianinooooo, lasa bre copchilul sa se zbenguie in omat, da sa-l infofolesti bine, si dupa sa-i pregatesti o zam`fierbinte sau o ciocolata calda.
Zoazo, nu vii si la mine ?? =))
Eu cum va spusei am dat-o de ieri pe supa spitaliceasca de legume :)

#36872 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 29 December 2014 - 10:44 AM

Vezi postareastella, la 29 December 2014 - 10:32 AM, a spus:

Zoazo, nu vii si la mine ?? =))

Daca n-ai zapada, vin! As veni oricum, ca semineul ala al tau ma omoara! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36873 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 10:51 AM

Hai repejor Zoazo, inca nu e omat la mine =))

#36874 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 11:13 AM

Ioana , mare curaj ai cu toba, anul trecut am gustat cateva facute de casa, de mi s-a facut parul cretz!! Ba grase sa mori, ba condimentate de gastrita mea a zis pas, ba usturoiate de nu se mai simtea nimic!

O sa fac si eu o data de amorul artei ca de anul trecut nu mai iau decat de la surse autorizate, adica n-am facut ca trenul dupa ce am gustat acum un an!

Asta imi aduce aminte cand am fost intr-o vizita protocolara, eram nasa de botez, si mi-a sticlit in fata ochilor o piftie acoperita cu un deget de grasime, frumoasa, pura, alba, dar eu bateam deja in verde brotacel la vederea ei!

Am mancat respectiva bucatica( a se citi jumatate din cat mi-a fost pus in farfurie) cu probabil 3 linguri de otet si o felie de lamaie! Am razbit pana la urma, dar a doua oara nu ma mai incumet!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36875 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 11:30 AM

Vezi postareazerda, la 29 December 2014 - 11:13 AM, a spus:

Ioana , mare curaj ai cu toba, anul trecut am gustat cateva facute de casa, de mi s-a facut parul cretz!! Ba grase sa mori, ba condimentate de gastrita mea a zis pas, ba usturoiate de nu se mai simtea nimic!

O sa fac si eu o data de amorul artei ca de anul trecut nu mai iau decat de la surse autorizate, adica n-am facut ca trenul dupa ce am gustat acum un an!

Asta imi aduce aminte cand am fost intr-o vizita protocolara, eram nasa de botez, si mi-a sticlit in fata ochilor o piftie acoperita cu un deget de grasime, frumoasa, pura, alba, dar eu bateam deja in verde brotacel la vederea ei!

Am mancat respectiva bucatica( a se citi jumatate din cat mi-a fost pus in farfurie) cu probabil 3 linguri de otet si o felie de lamaie! Am razbit pana la urma, dar a doua oara nu ma mai incumet!

Tiza, de 3 ani incoace eu imi fac singura toba, carnatii, taman ca sa fie pe gustul meu.Al meu nu e fan grasime, nici eu , asa ca toba noastra nu are grasime, poate o urma slaba doar, eu pun doar organe in ea si mult sorici.Fierb doar pt gust gusa dar o scot apoi.
Cam asa arata prima noastra toba.Imi aduc aminte ca in anul ala au venit nasii la noi si ne-au adus toba facuta de cel batran si a fost mult prea grasa pt. gustul nostru.
Fisier atasat  toba.jpg (327.33K)

Idem si piftie, doar ca la piftie fata de toba imi place sa simt usturoiul, ca daia e piftie.

Eu totul cumpar de la macelarul nostru si fac cu manutele mele ca stiu ce pun.Intotdeauna au fost apreciate si chiar eu eram responsabila la petreceri cu facutul piftiei si cozonacilor.

Acasa la mine

#36876 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 29 December 2014 - 12:07 PM

Verb cum se simte domnul tau ? a fost la dr?

Multam de intrebare....!Da a fost la doctor dar .....a fost un consult superficial facut cert e ca
O sa trebuiasca totusi sa mergem la o asociatie SOS mains"(because generalisti in greva azi)...are problema cu degetul s a umflat si e vinat rau
Umarul nu l prea mai doare si ochiul mai e putin vinat....acum stie sa se machieze cu fond de ten ,stie sa se demacheieze..:)
Cam atit despre acest lucru,vom vedea cum evolueaza in continuare "lucratura politiei"
multumesc si o zi exceptionala! :)

#36877 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 29 December 2014 - 12:30 PM

Gianinooooo, lasa bre copchilul sa se zbenguie in omat, da sa-l infofolesti bine, si dupa sa-i pregatesti o zam`fierbinte sau o ciocolata calda.

Eii!! fuseram-fuseram :) la localul nostru favorit aici langa noi ,eu am stat la caldurica ,bub' s-a zbenguit in zapada cat a vrut si domnu' Geany cu lista de cumparaturi la purtator a facut cumparaturile,deci avantaj je' :)
Acum toate hainele sunt pe calorifere la uscat,deci ninge viscolit din toate directiile de nu poti tine ocheanele deschise :) ...nu-i de iesit din casa .

P.S Meniul e branza cu smantana si snitele (cu salata verde ceapa verde,rosie si castravete verde :) )

#36878 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 12:51 PM

LA MULTI ANI si SARBATORI FERICITE!!!!

Sa va fie casa, casa
Cu bucate noi pe masa
Mos Craciun cu sacul plin,
Drumu'n viata cat mai lin,
Bogatie cata vreti,
Sanatate pentru toti,
Iar la anul care vine
Sa va fie si mai bine.

Eu va salut de la birou, ma uit pe fereastra cum ninge si astept sa treaca ziua mai repede, nu de altceva dar mai am treaba si pe acasa. :)

Fisier atasat  IMG_20141219_165006.jpg (110.62K)

Fisier atasat  IMG_20141225_140127.jpg (111.86K)

Fisier atasat  IMG_20141225_140339.jpg (82.69K)
GEORGIA

#36879 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 12:59 PM

Giorgi, merci de "uratura" si va doresc si voua la fel , tot ce e mai bun si va doriti. :)

#36880 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2014 - 01:32 PM

Giorgiana, un an mai bun si voua cu multa sanatate ca e mai buna decat toate.

Eu ma invart prin casa fara chef, ma afund in poze, amintiri si ...singurul filmulet de pe vremea cand tata era tanar fecior.

Calitatea e foarte proasta ca filmul este vechi, undeva prin anii 60.Nu reusesc deloc sa gasesc alt film sau nu stiu cum sa imbunatatesc calitatea.Aveti voi idee cum?

aici este filmuletul.Prin arhivele TVR stiu ca mai sunt filme cu ei,dar iarasi nu stiu unde sa caut.In filmulet apare si nasul parintilor de cununie si tatal nasei mele si al carui nume il port.
Din pacate din tot grupul lor au mai ramas doar 3, anul asta s-au stins 3, inclusiv nasul nostru care a fost "egoist" si la 6 luni dupa ce a plecat si-a luat finul si cel mai bun prieten.

Aici e o poza din 1964 la unul din spectacolele date in China.Tati este in primul rad de jos intre fete(la stanga cum se priveste poza are 3 fete, la dr o fata si in fata lui un tip si unul de sta intins).

Fisier atasat  tati.jpg (86.65K)

Acasa la mine

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1842
  • 1843
  • 1844
  • 1845
  • 1846