Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1865
  • 1866
  • 1867
  • 1868
  • 1869
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37321 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2015 - 08:11 PM

Geanino, le aman de-o saptamana sarmalele, dar maine le comit (mai ales ca le am la congelator si trebuie doar fierte!)

#37322 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2015 - 08:27 PM

Ha ha! apai trebuie trebuie terminata varza deacum,faza e sa nu amanati prea mult sarmalele ca bate acusi pastele la usa :lol: adica ,la noi cel putin asa functioneaza...daca le mai amanam tura asta imi stricam pofta pt. cele de paste .
La mine cu sarmalele mama ii divina',ca le facu dupa ce am fost eu pe la ea si nu gustai,asa ca ma bantuiau.
Anutz' tare ma bucur sa te revad :hug:
Draga Carmen multa sanatate,sper ca acum esti bine!

#37323 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 March 2015 - 11:02 PM

Multumesc Geany, acum sunt bine :rolleyes:
Imagine postata

#37324 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 March 2015 - 02:07 AM

tipul anului 2015 - dacă îl știați deja trebuia să ne spuneți și nouă :rolleyes:

eu beau in fiecare zi limonadă din suc de lămîie, apă cu bule și sirop de muguri de brad cu propolis (de la plafar)

dacă tăiați lămîia de-a lungu (nu de-a latul cum se obișnuiește) iese aproape o cantitate dublă de suc. de ce, habar nu am, vorba lui bruno mars, don't believe me, just ... try.

#37325 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 03:04 AM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 02:07 AM, a spus:


dacă tăiați lămîia de-a lungu (nu de-a latul cum se obișnuiește) iese aproape o cantitate dublă de suc.


:rolleyes: Dubla zici? Io una nu cred :D !

#37326 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 March 2015 - 03:33 AM

don't believe it, just try ... and measure :rolleyes: așa știm și noi proporțiile

#37327 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 03:47 AM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 03:33 AM, a spus:

don't believe it, just try ... and measure :rolleyes: așa știm și noi proporțiile


Eu dupa ce storc lamaia cu "storcatorul" meu, sau cum ii zice, o mai storc si in mana, am observat ca nu iese tot sucul. Ma gandesc ca probabil daca o tai pe lung iese mai mult suc cu aparatul si nu mai trebuie stoarsa in mana? ca alta explicatie nu cred ca iezixta... Acuma n-am decat o jumatate de lamaie dar cand cumpar revin cu experimentu'.

#37328 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2015 - 06:58 AM

Neatza, azi e o zi insorita sper ca ceva mai cald ca ieri!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37329 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2015 - 08:26 AM

La noi in schimb,intunericios,frig,bate un vant taios din nord.
Am retinut faza cu lamaia :rolleyes:
Acum fug cu domnu' Geany,cu treburi mai putin placute :D
O zi faina tuturor!
Cu mancarea nu ma mai stresez azi ca avem sarmai'... :D

#37330 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,534
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2015 - 09:59 AM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 02:07 AM, a spus:

eu beau in fiecare zi limonadă din suc de lămîie

am auzit multi dar n-am incercat, unii mi se pare ca zic s-o bei dimineata imediat dupa ce te trezesti. ce beneficii aduce? se poate face limonda si pastra citeva zile in frigider sau isi pierde proprietatile sucul de lămîie?

#37331 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2015 - 10:53 AM

Lamaia contine multa vitamina c care este energizanta, de aia nu e bine sa mananci citrice inainte de culcare. In plus stimuleaza sistemul imunitar si este un diuretic.
Ce pot insa garanta este ca nu este recomandat persoanelor cu gastrita, esofagita, reflux gastrofagian si ulcer.

A, unii zic ca ajuta si la slabire, dar nu cred ca la asta se referea Dexter ci la intarirea imunitatii.

Din cate stiu, sarurile nu se strica iar vitamina C se pierde prin prepararea termica, deci la frigider cred ca e ok.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37332 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 March 2015 - 01:12 PM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 02:07 AM, a spus:

tipul anului 2015 - dacă îl știați deja trebuia să ne spuneți și nouă :rolleyes:

eu beau in fiecare zi limonadă din suc de lămîie, apă cu bule și sirop de muguri de brad cu propolis (de la plafar)

dacă tăiați lămîia de-a lungu (nu de-a latul cum se obișnuiește) iese aproape o cantitate dublă de suc. de ce, habar nu am, vorba lui bruno mars, don't believe me, just ... try.

O storci taiata de-a lungu in mana sau storcator?
Gasesti la tine in judet sirop de muguri de brad? Ca eu trimit peste garla pe motiv ca acolo nu este + colebil+ triferment :D

Vezi postareaAdriana, la 18 March 2015 - 09:59 AM, a spus:

am auzit multi dar n-am incercat, unii mi se pare ca zic s-o bei dimineata imediat dupa ce te trezesti. ce beneficii aduce? se poate face limonda si pastra citeva zile in frigider sau isi pierde proprietatile sucul de lămîie?


Cat am fost insarcinata am baut si eu zilnic limonada si m-am simtit bine, nu stiu de ce nu o mai fac acuma Imagine postata
Eu stiu ca limonada daca nu e bauta in timp relativ scurt se amaraste....da nu pot sa confirm.

#37333 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2015 - 04:32 PM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 02:07 AM, a spus:

dacă tăiați lămîia de-a lungu (nu de-a latul cum se obișnuiește) iese aproape o cantitate dublă de suc. de ce, habar nu am, vorba lui bruno mars, don't believe me, just ... try.


pai daca am stors-o taiata pe lat, ce sa mai storc si pe lung ca sa vad daca iese mai mult suc? :rolleyes:

Vezi postareazerda, la 18 March 2015 - 10:53 AM, a spus:

Lamaia contine multa vitamina c care este energizanta, de aia nu e bine sa mananci citrice inainte de culcare. In plus stimuleaza sistemul imunitar si este un diuretic.
Ce pot insa garanta este ca nu este recomandat persoanelor cu gastrita, esofagita, reflux gastrofagian si ulcer


totusi citricele dau reactie alcalina.
mie imi fac bine si am aproape de toate.

Vezi postareaiulia nicoleta, la 18 March 2015 - 01:12 PM, a spus:

Eu stiu ca limonada daca nu e bauta in timp relativ scurt se amaraste....da nu pot sa confirm.


poate de la coaja, daca o lasi in lichid.

#37334 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2015 - 04:47 PM

draga mea moatza, pentru conformitate iti pot face o poza a regimului dat tatalui meu de la spital cand a facut criza de ulcer, la alimente vegetale interzise pentru ca sunt factori agresivi pentru stomac sunt varza, ardei si gogosari( care au multa vitamina C, se stie) fasole, bob, sau mazare uscata, zarzavaturi crude tari, castraveti, ridichi, ceapa, usturoi, cartofi prajiti,CITRICE, nuci, alune, ciuperci, condimente, muraturi.

Nu stiu daca o fi ca sunt alcaline sau nu, dar, ca un bolnav care nu pleaca nicaieri fara Omeran pentru reflux gastroesofagian, iti garantez ca alimentele acre sau acide iti irita stomacul! uite ca sa nu mai fac poza iti dau link sa vezi
http://www.gastroent...enti/ulcer.htm.

dar cu coaja ai dreptate, de-acolo vine amarala, de la partea alba care nu se pune nici la prajituri, pe acelasi considerent!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37335 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2015 - 11:21 PM

''Si afara ploua,ploua si-i trecut de ora 9'' :pupic:
Atata doar ca e trecute fix si in loc de ploua ninge =))

Deci acum la noi ninge ca in povesti :)

Somn pufos tuturor :hungry:

#37336 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 March 2015 - 02:01 AM

lămîia o storc cu mașinăria asta, după un procedeu a la dexter: desfac o sticlă de apă minerală, îi bag o pîlnie cu pălărie mare pe gît, o strecurătoare în pîlnie și storc sucul direct in sticlă. am observat dacă tai pe lat, am mult mai multă "pulpa" in sită sau în coajă, dacă tai pe lung, rămîne numai coaja, aproape cheală.

beau pentru imunitate in principal, iarna bag pinul, acum am un sirop de cătină, tot de la plafar. primul sfert il beau imediat, cica "trezește" metabolismul, pe restul îl iau la pachet.
mi s-a intimplat să nu termin sticla in ziua respectivă și e bun și a doua zi, dar nemaiavând bule nu mai e la fel de fun.

iulia, am magazin românesc care importă tot felul de drăcovenii din romania.

moața, nimic nu știi bre, bagi sucul la loc în lămîie, lipești cu scotch, tai de-a lungul, storci din nou și iese mult mai mult suc :hungry:

Fisier atasat  lemon juicer.jpg (7.89K)
Number of downloads: 0

#37337 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 07:12 AM

Buna dimineata o zi frumoasa, fara ninsori va urez! Aici este partial innorat, dar cred ca o sa iasa soarele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37338 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2015 - 08:19 AM

Buna dimineata la han. Ustensila pentru stors lamaia de aia saxofona ( doar in anglia , irlanda si sua am vazut ) am si eu, e foarte utila.
dar am remarcat ca folosind storcatorul de citrice electric scoate fara mil toata zeama :pupic:
Ne-ai anulatara o repetitie, asa ca-s mare doamna azi si huzuresc :hungry: ( asa oleaca) ca am program totusi .
O zi "glorioasa" si senina.

#37339 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2015 - 08:25 AM

Ca sa nu mai editez ...asta il folosesc cateodata, e practic , ca nu stai sa mai pasezi sucul dupa.
Vad ca au facut si celalat cu sistem de recuperare a samburilor....

Fisiere atasate



#37340 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 09:18 AM

Cumn estimam apare si dispare soarele!
Stella chestia aia verde prazuliu cum functioneaza?? are o sita?? si la ce foloseste toarta?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1865
  • 1866
  • 1867
  • 1868
  • 1869
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi