Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1866
  • 1867
  • 1868
  • 1869
  • 1870
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37341 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,534
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2015 - 09:27 AM

N-are sita, are o gaurica prin care trece sucul nu si simburii. Toarta tine dopul gauricii. Pentru ca atunci cind ai stors doar un pic de suc pui dopul si o pui asa cum o vezi in frigider si o refolosesti. Eu o folosesc mult dar daca n-ai forta in miini nu storci cit trebuie cel putin mie asa mi se pare.

#37342 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 09:31 AM

Deci mie in niciun caz nu mi-e folositoare, eu nici borcane nu pot dechide ca lumea, cea mai tare isprava a fost cand m-am dus la vecin sa-mi deschida borcanul!
Dar e amuzanta, i-as lua cadou cuiva care se distreaza storcind dozele de bere de aluminiu! :hungry:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37343 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2015 - 09:55 AM

Vezi postareazerda, la 19 March 2015 - 09:18 AM, a spus:

Cumn estimam apare si dispare soarele!
Stella chestia aia verde prazuliu cum functioneaza?? are o sita?? si la ce foloseste toarta?



Pardon Ioana, acum am vazut...tortita are un "dopusor" la capat si il pui ca sa stopezi sa curga din suc :hungry:
Ps, acum vazui si comentariul avizat al Adrianei...deci da.

#37344 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 11:36 AM

Multumesc de explicatii, ma distreaza enorm jucaria, dar nu stiu daca as face-o sa functioneze ca lumea! Daca ma ciocnesc de una poate nu rezist! :hungry:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37345 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 March 2015 - 01:55 PM

da:) , apa calda cu lamaie, impanzeste de multa vreme internetul, avand multe beneficii "O veche terapie ayurvedica, apa calda cu lamaie dimineata pe stomacul gol este o solutie inteligenta pentru digestie, trezire metabolism, detox si slabit."
Read more at:
http://www.perfecte....-dimineata.html
http://www.andreeara...iwtUUp5Y2QTC.99
http://www.getfit.ro...-cu-lamaie.html


Motzulin, din cate stiu si eu, lamaia desi pare acida, de fapt in contact cu sucul gastric este alcalina. Sucul de lamaie diluat in apa (calduta) este un antiacid redutabil. In plus, el ajuta stomacul sa poata tolera mai multe alimente crude. A trecut un an si jumatate de cand ma tot documentez si nu imi mai inspira incredere sfatul medicilor alopati... , aproape in nici o privinta (exclus fracturi, chirurgie post traumatica etc). Totul e industrie medico-farmaceutica care trebuie sa stoarca bani f multi de la pacienti, in orice mod..., inclusiv vaccinurile de care pomenea Iulia. Stiu ca pare o idee extrema, dar azi pt mine a devenit o opinie normala, cea de reintoarcere la obiceiuri si remedii din natura. Joc in continuare rolul observatorului, incerc sa nu judec/critic, sa nu am a atasez de nici o idee/program si pe zi ce trece aceasta opinie privitor la industra medico-farmaceutica, precum si chimica mi se intareste. Nu cred teoriile nici de o parte, nici de alta, retin si aplic decat ce simt eu ca este corect, citind mult, din multe/diverse surse cat mai bine documentate, opinii etc. Din punct de vedere al documentarii si cititului internetul este un instrument extraordinar, dar trebuie multa rabdare, timp sa citesti mult si sa verifici inclusiv documentatia baza.

Dex, Eu storc lamaia cu storcatorul de citrice electric :) si asa cum zicea si Stella iese tot sucul, ramane coaja goala, oricum as taia lamaia. E extrem de eficient si usor de spalat/clatit (ca doar nu folosesti grasimi) imediat dupa folosire. Achizitia merita cu prisosinta, folosesc din 2000, ceea ce m-a incurajat sa beau freshuri si costa cca 100 lei una brand, eu am ramas fun braun pt acest aparat (am vazut si alte Philips etc la prieteni si nu era multumitor rezultatul). Am si eu scula de stors lamaia ca a ta, Dex, a meu e de plastic, primit cadou, dar necesita efort, nu reusesc sa storc tot, ma chinui sa alerg dupa samburi si am de spalat o piesa. "Mi-o tin" la serviciu :pupic:. La storcator clatesc rapid cele 3 piese, deci merita folosit si pt cantitati mici (o lamaie), dar mai ales pt freshuri. Eu aproape in fiec dimi imi fac fresh din 1-2 greph. Asa ca nu am avut elan sa incerc terapia cu apa calda cu lamaie..., dar tin minte ca am incercat dieta cu lamai, dar nu m-a tinut decat 3-4 zile ... eu ador lamaile, dar nu in exces si sa nu fie f acre. Stiti ca sunt unele, probabil mai necoapte, asa de acre de ti se strepezesc toti atomii :hungry:! Se spune ca tb sa fii atent la dinti, pt ca acidul citric din lamaie poate afecta smaltul.

asta e storcatorul meu de care sunt super multumita: http://www.vexio.ro/...erm=MPZ9%2C+Alb
de black friday e si mai ieftin

Adriana, Vitamina C, vitaminele in general, se oxideaza repede (de la lumina si aer). Sucurile/smootie fresh de fructe si legume se recomanda sa fie consumate in primele 10 minute dupa stoarcere, max 30 min. Apoi pot fi consumate, tinute la frigider, dar nu mai au acelasi aport de vitamine ... practic e non sens nutitional sa maruntesti extra peste ce consumi.
Oxidarea e valabila cam pt orice aliment pe care il macinam: carne, cereale, fructe, legume, branzeturi etc. De aceea folosim folia alimentara pt a stopa oxidarea (si contaminarea, mirosuri etc), vidarea sau alte metode, sau maruntim doar cat ne este necesar la un consum. Da, stiu, e incomod de multe ori. :)

Verber, fata draga, mi-ai ridicat sucurile gastrice in creier ... cu urzicile ... LOL! Asa ca marti, cand ne-ai tot "avertizat" , am reusit sa ajung pe lumina si am dat iama in piata ... of course ca o duda ... am luat o turma de urzici. Merci de impulsionare!!!
Am curatat / spalat / oparit 3 ore la ele si mi-a iesit o cratita maricica (am luat 2 pungi de alea mici cum vand ei produsele in piata, adica 8 gramajoare . Eu sunt singura consumatoare of course, dar azi la pranz le-am dovedit. Am incercat sa pacalesc picea spunandu-i ca e rizotto cu spanac (preferatul ei) nici nu a vrut sa guste: a zis asa ceva sa mananci tu! o fi de la miros? sau ca i se pusese pata ca vrea paste cu pesto si nimic altceva? pana la urma a gustat, dar a zis ca nu ii plac.

Am luat si leurda si am facut pesto. Mi-a iesit mult mai ustoruiat decat cel de anul trecut :o, nu pricep prea bine de ce, ca nu mi-am notat cum am procedat atunci (oi fi scris cantitati pe aici habar nu am, stiu ca am amestecat si cu o mana de spanac, acum am pus o legatura de patrunjel). Anyway mi-a iesit putin din 6 legaturici leurda si 120 g muguri pin, 125 ml ulei (parmezanul il pun numai cand consum, nu si in ala de il congelez. E corect asa, draga Stella?) . Trebuie sa mai fac o tura de pesto cel putin dubla ca sa am pe toata iarna, dar sa vad cum o nimeresc mai neusturata (la mine e ok, dar Bea nu a putut sa o manance asa), cred ca o sa incerc 50-50 cu spanac si poate mai mult pin. Tin minte ca atunci am facut cu seminte de floarea soarelui, nu cu pin. Curatatul leurdei e o joaca fata de cel al urzicilor, asa ca merita de 100 de ori sa fac si mancarica, si ciorba si salata si pesto si de toate.

Azi fac stevie (6 legaturici) cu (2) untisor, luate deja. Imi pare rau ca nu am marar si ceapa/usturoi verde... n-am batut toata piata ca era un vant rece de ne-a inghetat pe mine si pe picea.

Maine cred ca ma duc iar in piata dupa loboda sa fac ciorbita roz in WE, cu toate aromele de primavara ... macar asa sa simt ca a venit primavara calendaristic vorbind ... :).

Piata Minis, care mi-e mie aproape, e scumpa ... o galagie. =)) 2 lei niste legaturici mici din orice verzituri: urzici, stevie, leurda! Poate ajung la cea de la Salajan parca ii spune. Care-s preturile acolo, zoazo, ca parca asta e piata ta?

Dimineata rasarise soarele ...am iesit la mangaiat pe la 9 jum. Nu a durat mult, acum noros si racoros.

Si mie mi-a scazut imunitatea, am dat in diverse, pt ca picea imi aduce cu stoicism si imi ofera cu generozitate, aproape zilnic, noi tulpini de la gradi, dar nu am ajuns la antibiotic nici una nici alta in aceasta iarna si nu am fost racite decat pana la nivel de robinet la nas. Multumesc ca suntem bine si puternice deocamdata!

Sanatate maxima si voua si alor vostri!!
Siiii .... , sa vina primavara cu pomi infloriti si caldura!
Sa aveti in continuare o zi frumoasa si o seara speciala, plina de magie! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37346 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 02:29 PM

Cu privire la lamaie pentru stomac, banuiesc ca nu ai nevoie de citit pe net, sa verifici informatiile etc. cum a spus si Daniella, chiar sanatoasa fiind nu a tolerat lamaile prea mult pentru ca sunt acre, motiv pentru care sunt iritante si pentru mucoasa bucala, papile gustative, dar nu trebuie sa ceri sfatul doctorului, orice bolnav de stomac iti confirma ca citricele sunt iritante pentru stomac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37347 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2015 - 03:47 PM

Dani eu nu am facut pesto cu leurda, dar la cel clasic il fac normal cu tot...parmezan si olec de pecorino so asa il congelez. ai mei isi mai adauga apoi inca o tona de parmezan, dar ei sunt adict total.

#37348 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 March 2015 - 04:29 PM

Vezi postareastella, la 19 March 2015 - 03:47 PM, a spus:

Dani eu nu am facut pesto cu leurda, dar la cel clasic il fac normal cu tot...parmezan si olec de pecorino so asa il congelez. ai mei isi mai adauga apoi inca o tona de parmezan, dar ei sunt adict total.

Aha, deci congelezi si parmezanul. Inseamna ca asa am facut si eu anul trecut (pt ca retin ca te-am intrebat pe tine inainte cum prepari tu pesto) si parmezanul ala ii taie din iuteala. O sa incerc si asa. Cu siguranta o sa adaug si o mana de spanac la leurda! Tu aprox ce proportii folosesti ulei/samburi de pin/verdeata/parmezan? Si picea era addicted, si noi adaugam si razuit parmezan extra. Dar acum cand l-am facut pe asta era itnr-adevar f usturoiat si a zis ca nu-i place, ca nu-i ca ala. Copilul are dreptate! Deci tb sa indrept pesto-ul.:pupic: Daca de 2 ori ratez gustul pe care il stie nu va mai vrea sa guste veci! :hungry: Noroc ca mai am stoc din cel vechi la congi si nu ii dau de 2 ori rebut =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37349 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2015 - 05:06 PM

:pupic:

http://www.youtube.c...h?v=IqrMDbKXD-4

Deci acum la noi ninge ca in povesti(iar :hungry: )


Fisier atasat  SAM_3376.JPG (70.04K)
Number of downloads: 0

#37350 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2015 - 05:41 PM

Vezi postareaGeany, la 19 March 2015 - 05:06 PM, a spus:

Deci acum la noi ninge ca in povesti(iar :hungry: )


buey Giani, ce povesti stii tu in care sa ninga ca la tine pe geam? ca io-n afara de aia cu fetita cu chibrituri nu stiu, iar aia m-a depresat, asa ca n-am halit-o. scuzati limbaju', dar pe mine ma nervozeaza maxim facaturile, ori ninge, ori sa ma lase, nene! numai flescaraie!

altfel, mi-am refacut si eu pesto-ul cu leurda, da' de congelat nu m-a entuziasmat. anul asta am descoperit si eu pusul parmezanului in momentul servirii si mi se pare mai ok asa. iar semintele de pin chiar ca mi s-au parut prea scumpe, asa ca am folosit nuca buna. scumpa si aia, nik de zis!
a! ce-mi place maxim la piata e c-au aparut la greu ouale de taran. am cam dus lipsa iarna asta.

mi-am luat cana cu apa plata cu lamaie langa mine, calduta chiar mi se pare un deliciu (mancai cam sarat la birou). iar dimineata imi iau tratamentul de cronici c-o cana buna de zeama acra, mie-mi prieste la fix!

#37351 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2015 - 07:54 PM

Ha ha ha! :hungry: daa!! o stiam si eu pe asta cu ninge ca-n povesti...in povesti nu ninge doar in cea cu fetita cu chibriturile sau poate ceva cu craiasa zapezii bla-bla-bla nu mai stiu :pupic:
Maii!! cert e ca mie cel putin, cred ca tot de la mama mi se trage,cand ningea asa cu fulgi mari ,mereu ne spunea ca afara ninge ca-n povesti.O fi o expresie sau habar n-am de unde i se trage.Cert e ca ningea cu fulgi mari si pufosi,nu lapovita nu nimic,ce sa mai?! la mine nigea ca-n povesti bre!... =))

P.S Mi-am amintit de unde o stiam pe asta cu ninge ca-n povesti,poate in fetita cu chibriturile ,craiasa zapeii etc la Mircea Badea in gura presei http://www.antena3.r...-ea-148088.html...ca ma bantuia nu stiam unde mai auzisem discutia..

#37352 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 March 2015 - 12:25 AM

Buna seara. Am tras chiulul de la birou 2 zile, dar motivat - am fost la un curs - in interes de serviciu, normal! Azi, cand am iesit intr-o pauza, ne-a cam zburat vantul. Brrrr. Mi-am ras gluga pe bostanel si mi-am blestemat neuronu' amortit ca nu mi-a soptit sa-mi iau si manusile, inainte sa ies pe-afara. :hungry: Da' n-am stat mult. Cand era sa-nghetam, ne-am bagat inapoi in salita incalzita si ne-a fost bine.
Ieri in schimb - alta mancare de peste! Normal ca dupa curs (care biensur ca s-a terminat cu o ora mai devreme, nu ca azi, cand s-a terminat cu o ora jumate mai repede! :pupic:) ne-am dus in parc, sa ne holbam la veveriturile puse pe sotii:

Fisier atasat  1.jpg (197.02K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.jpg (205.06K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  3.jpg (205.65K)
Number of downloads: 0

Acum va spun somnic pufos :), mi se inchid ochisorii =)). E drept ca am sorbit gales niste Mojito.... :) Gata, ma bag in pat, s-a terminat cu huzureala, nu mai suna alarma la 7 (cum a sunat ieri si azi), ci la 5 jumate..... :) Macar e vineri si-avem zi scurta!!!!!! :)

#37353 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2015 - 08:22 AM

Buna dimineata, racoare si soare! Veveritze n-avem in zona, ca sunt numai betoane, la mama e una ca ea sta mai langa parc!
Marti voi avea zugravit in bucatarie si holuri, incerc sa nu ma gandesc pana vine omul cu galeata si trafaletul ca m-apuca de dorul de fugit peste campii daca realizez ce inseamna operatiunea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37354 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2015 - 08:23 AM

Buna dimineata la han. La mine floricelele sunt vesele, au ioesit chiar si primele lalele pitice...Sa vad dupa masa daca apuc sa pozez...acum nu am timp.
O zi faina la tulemond.
Foxulino, faine veveritele tale. :hungry:
Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca :pupic:

Fisiere atasate



#37355 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2015 - 08:25 AM

La multi ani specialistului in sarmale si muraturi! :hungry:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37356 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2015 - 09:55 AM

cat de dragalase sunt veveritele! Foxxy, nu a fost rau cursul asta, una peste alta! :pupic:

Moatza, anul trecut si eu am facut pesto cu seminte de floarea soarelui crude pe care le-am rumenti si a fost minunat gustul. Anul asta am pus pin, pt ca tot stransesem 3 pungulite desfacute, din care presaram un pic la humus, din an in paste cand fac ... asa ca tindeam sa le las sa expire, ... asa ca am scapat de ele. Tura urmatoare nu mai fac cu pin, ca nici eu nu iau asa o cantitate mare (o sa iau cand ajung la macelaria turcului o cutiuta micuta ... sa am doar asa ... pt odecor la o salatica, piureuri, humus... farafastacuri). Pt urmatorul pesto de leurda, am seminte de dovleac si dovleac cu floare crude amestecate ... pe astea le voi praji si folosi. Tie ti-a iesit hiperusturoiat moatzo? Dar sa vad cand apuc ca maine mi-am propus doua vizite ...deci se duce ziua ...

Geany, nu stii cum e cu craiasa zapezii, vezi daca ai baiat, nu stii cum e cu Elsa! =))

Stella, sanatate si liniste fratelui, iar voi sa va bucurati in continuare de deliciile si ajutorul lui cat mai des si mult! a venit cu masina in Puglia anul trecut, ca nu mi-ai mai zis?

o zi minunata! aici e soare bland si frigut....

Va doresc UN WEEKEND SPECIAL, dragele mele si dragii mei !:hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37357 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 March 2015 - 10:59 AM

Vezi postareastella, la 20 March 2015 - 08:23 AM, a spus:

Buna dimineata la han. La mine floricelele sunt vesele, au ioesit chiar si primele lalele pitice...Sa vad dupa masa daca apuc sa pozez...acum nu am timp.
O zi faina la tulemond.
Foxulino, faine veveritele tale. :occasion14:
Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca :)


Sa-ti traieasca fratiorul, Stellin! Sa fie sanatos si-n putere, sa croseteze sarmale!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#37358 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2015 - 11:03 AM

Zoazo, spune-mi te rog, cu cat se vand verziturile la tine in piata? Merci :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37359 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 March 2015 - 11:26 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 March 2015 - 11:03 AM, a spus:

Zoazo, spune-mi te rog, cu cat se vand verziturile la tine in piata? Merci :occasion14:


Dani, am vazut ca sunt, dar nu m-a interesat pretul! Al meu nu vrea sa pasca si doar pentru mine nu iau decat stevie!
Am vazut si leurda: 1 leu legatura, dar cam subtirica! Spanac si stevie n-am vazut.Doar urzici si leurda, dar aici, in Bolintin.In Bucuresti eu ajung cand se-nchide piata si nu stiu sa-ti zic!
Regret!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#37360 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2015 - 11:48 AM

Spanacul era 6 lei kg luni, in we sigur ii creste pretul. Leurda este 1 leu, dar anemica rau, in piata Crangasi este dubla legatura la 1 leu. Loboda cat la Mega, 1 leu.Stevie n-am vazut ca as face niste sarmalute!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1866
  • 1867
  • 1868
  • 1869
  • 1870
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi