Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1879
  • 1880
  • 1881
  • 1882
  • 1883
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37601 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 May 2015 - 01:28 AM

Mai ca-mi vine sa ma mut... Azi dupa ce am intrat in casa la 2 minute se aude un "bang" - accident. Va zic ca eu stau in Triunghiul (Bermudelor) Accidentelor. Am iesit afara sa vad, am inceput sa tremur - o masina pe zona verde, la 20 de metri de usa noastra, doborase un panou publicitar. Cu 2 minute inainte tocmai treceam eu pe acolo. Cred ca a fost si alta masina implicata, nu m-am dus sa vad ca si asa nu aveam cu ce ajuta, erau deja unii care dirijau circulatia iar statia de ambulanta e chiar in fata casei noastre. Sotul mi-a zis ca a fost cineva ranit mortal, doamne fereste! Acum cateva luni a mai fost un accident langa noi, pe unde ar fi trebuit sa trec eu strada, tin minte ca a fost implicat un autobuz de scoala, de data asta inainte sa plec la serviciu.

#37602 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2015 - 07:14 AM

Buna dimineata . Adi :) :) slavaDD ca erai bine merci in casa.

#37603 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 May 2015 - 09:53 AM

Neatza! Unii sunt in vacanta , unii sunt acasa! Vremea este cu cer variabil, in fine, e destul de bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37604 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 May 2015 - 01:01 PM

La mine-n sat raportez ploaie mocaneasca , gri, frig ...bleah. am concert diseara, si maine ma car pe 3 zile dua soare. sper sa fie la intalnire :) :)

#37605 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 01 May 2015 - 06:36 PM

Acum e soare la Braila, mai devreme a fost o furtuna cu fulgere si tunete! Si, normal, ploaie.Pe la doua dupa amiaza a inceput si s-a terminat pe la cinci.
Am avut prieteni dragi in vizita, am gratarit, am facut tortul fals diplomat (cu iaurt si fructe)
Cred ca iar va ploua dupa cum arata!
Zile frumoase va urez!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#37606 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2015 - 06:38 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 May 2015 - 01:28 AM, a spus:

Mai ca-mi vine sa ma mut... Azi dupa ce am intrat in casa la 2 minute se aude un "bang" - accident. Va zic ca eu stau in Triunghiul (Bermudelor) Accidentelor. Am iesit afara sa vad, am inceput sa tremur - o masina pe zona verde, la 20 de metri de usa noastra, doborase un panou publicitar. Cu 2 minute inainte tocmai treceam eu pe acolo. Cred ca a fost si alta masina implicata, nu m-am dus sa vad ca si asa nu aveam cu ce ajuta, erau deja unii care dirijau circulatia iar statia de ambulanta e chiar in fata casei noastre. Sotul mi-a zis ca a fost cineva ranit mortal, doamne fereste! Acum cateva luni a mai fost un accident langa noi, pe unde ar fi trebuit sa trec eu strada, tin minte ca a fost implicat un autobuz de scoala, de data asta inainte sa plec la serviciu.

O, Doamne! Bine ca n-ati patit nimic!Imagine postataImagine postata Si-asa sper sa ramana si pe mai departe!

#37607 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 May 2015 - 12:08 PM

Hello la tulemond. la mine-n sat a "debordat" un râuletz..basca marathon...o mare bulibaseala in urbe...eu musai sa ajung la aeroport sa iau samaliotul spre soare :occasion15:
Nu stau decat 3 zile juate :rolleyes:. Fratello e gospodar, grijeste de gradina si de printzisorul Fiocco.

#37608 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2015 - 12:36 PM

Aici ploua!Imagine postata Fata de cum a fost ieri...e si frig...Am spalat o masina de rufe, am mai barfit cu mama, acum mi-e somn! Trage-a somn ploaia asta...!Ieri a fost mai cald!
Stellina, drum bun!
Fetelor, mini-vacanta placuta in continuare.Maine seara revenim si noi in Bucuresti!

#37609 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 04 May 2015 - 10:24 AM

Buna dimineata!
11 grade, dar vantul e cam rece.... Se incalzeste spre pranz, asa ca planurile noastre de iesit in parc si de jucat fotbal, iar apoi de revenit pe terasa pentru un gratar nu par a fi in pericol. Soare, cativa nori pufosi ici-colo.... Se anunta o zi placuta!
Plimbari placute celor plecati in vizite si o saptamana cat mai usoara tuturor! :occasion15:

#37610 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 May 2015 - 12:43 PM

Buna! la noi a fost racorica' dar acum s-a mai incalzit nitel,totusi vreme incerta cu sare cucu-bau :rolleyes:
Avuram sedinta cu parintii :occasion15: acum abea sa ne apucam de teme,de mancare nu mai am timp,cred ca ne pasc niste cartofi prajiti :floare:

Zi faina tuturor! :floare:

#37611 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 May 2015 - 01:06 PM

Hello!!!

Am adus-o pe mamitza acasa de la spital....dar nu este bine, in afara de faptul ca nu isi mai agita mana dreapta, altceva....traieste deja intr-o alta lume si are si momente de luciditate. Este foarte greu, nu ma inteleg deloc cu ea, nu are putere in picioare sa se ridice din pat si sa mai mearga si cade, se loveste...pentru ca nu intelege ce ii spunem noi, nu prea mai vrea sa manance, nu vrea multe si ma gandesc deja cu groaza: Ce ma fac eu cu ea???? Saptamana asta vine doctorul psihiatrul sa o evalueze si sa ne faca un referat, de abia astept sa vad ce ne spune.... Si astazi este prima zi in care a ramas singura acasa...eu la servici, Alex a plecat devreme la scoala, sotul la servici si stau ca "pe ace". Nu a vrut dimineata sa manance ceva, a luat doar doctoriile si cu greu m-a lasat sa o schimb.... Asa ca sunt...disperata si imi vine sa urlu, nu sa plang, orice...dar nu sa ajunga asa...si noua ne este greu, eu personal nu ma pot lupta cu ea (deja ma doare spatele si cel mai rau...operatia si baietii mei ma cearta si eu nu stiu cum sa procedez....)Nu am posibilitati financiare sa o duc intr-un centru de ingrijire bolnavi sau sa angajez pe cineva...nici eu nu stiu....nu am frati, nu am surori sa zic ca ma poate ajuta intr-un fel.....

Imi pare rau ca v-am impuiat capul cu ale mele, dar simt nevoia sa spun cuiva si nu stiu cui si stiu ca la voi gasesc intelegere si macar o vorba care sa-mi aline sufletul.....

Sanatate multa va doresc si o saptamana frumoasa alaturi de cei dragi!
GEORGIA

#37612 Useril este offline   Daphne 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 03-November 12

Postat 04 May 2015 - 01:29 PM

Georgiana,fata draga,stiu ce greu iti este dar nici vorba sa ne impuiezi capul cu durerea ta.Suntem aici, in acest loc deosebit ca sa ne spunem offul si sa alinam durerea fiecaruia cind este cazul.
N-ai putea sa-ti iei citeva zile libere pina cind vei putea aranja ceva ?
Ma gindesc poate la cineva aproape de voi care ar putea sta cu ea cit sunteti voi plecati.
Dumnezeu sa-ti dea putere,forta necesara sa infrunti greutatea asta si nu uita ca suntem aici sa ne sustinem intre noi. :toothy6:

#37613 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 04 May 2015 - 01:31 PM

Draga Giorgi' imi pare nespus de rau sa aud asta.Nici nu stiu ce sa spun,decat sa-ti dea d-zeu multa putere si forta si ai grija sa nu te imbolnavesti si tu .

#37614 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 04 May 2015 - 01:44 PM

georgi fata iubita ai grija de tine ca ALZEIMER este o boala de durata......cvezi sa nu plece brambura pe strazi....vorbeste si cu vecinii sa mai vina sa o vada cind esti la servici...stiu cum este am trait asa ceva cu mami a exului
pup si curaj

#37615 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 04 May 2015 - 02:01 PM

Of, fetelor!
Nu este niciun vecin sa ne poata ajuta, pentru ca asta este omul nostru, cat mama a mai fost in putere sa vina la ea toata ziua buna ziua la o cafeluta, la o prajiturica a fost bine! Acum numai au timp, au multe probleme si greutati, le doare colo, le doare dincolo, nu au putut sa spuna decat: Vai, o lasi singura in casa?!
Mai are mama vreo 2 nepoate, dar nu s-au oferit niciuna sa treaca pe la ea...acum cand ar avea mare nevoie! Soacra-mea care este in putere si sta acasa, nici ea nu a zis nimic decat: Vai, o lasi singura?! Asa ca....
De plecat pe strazi, nu se pune problema, mama este si asa o persoana cu handicap si se deplasa foarte greu, cine o cunoaste.....
Este problema ca nu intelege sa stea cuminte si vrea sa plece prin casa si nu are putere si stabilitate in picioare si in secunda urmatoare...cade si se mai si loveste si mai face si alte belele!
Sa ma lupt cu doctorii sa ii schimb gradul de handicap si sa poata primi o pensie mai mare, altceva nu sper....
Din pacate asa sta treaba...si eu ma supar si mai tip la ea si dupa aceea imi pare rau, pentru ca ea nu isi da seama ce face!
Zile libere...am stat cateva zile cu ea acasa....dar mai am putine zile de concediu si dupa aceea...concediu medical nu mai am dreptul sa imi iau pana la iarna, am depasit cele 90 de zile.

Multumesc oricum pentru imbarbatare!!!
GEORGIA

#37616 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 May 2015 - 03:40 PM

Îmi pare rău, Giorgi! Nici nu vreau să mă gândesc la cât de greu vă e... la toți, inclusiv mămicii tale.

Uneori mă opresc din viața mea nebună și mă gândesc la câte o situație de genul ăsta în casa noastră... Să dea Domnul să fie bine!
Sorina

#37617 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 May 2015 - 08:48 AM

La noi scoliile sunt in greva generala azi.Copii acasa.Doar aia de religie nu facea greva. :toothy6:
Dar e prima marti din luna si multe muzee, gradini sunt gratuite. :toothy9;

Asa ca o iau pe Manu si plec.E innorat dar nu ploua.

Happy tuesday!

Fisier atasat  271026_original.gif (83.21K)
Number of downloads: 0

#37618 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 05 May 2015 - 09:08 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 04 May 2015 - 01:06 PM, a spus:

Hello!!!

Am adus-o pe mamitza acasa de la spital....dar nu este bine, in afara de faptul ca nu isi mai agita mana dreapta, altceva....traieste deja intr-o alta lume si are si momente de luciditate. Este foarte greu, nu ma inteleg deloc cu ea, nu are putere in picioare sa se ridice din pat si sa mai mearga si cade, se loveste...pentru ca nu intelege ce ii spunem noi, nu prea mai vrea sa manance, nu vrea multe si ma gandesc deja cu groaza: Ce ma fac eu cu ea???? Saptamana asta vine doctorul psihiatrul sa o evalueze si sa ne faca un referat, de abia astept sa vad ce ne spune.... Si astazi este prima zi in care a ramas singura acasa...eu la servici, Alex a plecat devreme la scoala, sotul la servici si stau ca "pe ace". Nu a vrut dimineata sa manance ceva, a luat doar doctoriile si cu greu m-a lasat sa o schimb.... Asa ca sunt...disperata si imi vine sa urlu, nu sa plang, orice...dar nu sa ajunga asa...si noua ne este greu, eu personal nu ma pot lupta cu ea (deja ma doare spatele si cel mai rau...operatia si baietii mei ma cearta si eu nu stiu cum sa procedez....)Nu am posibilitati financiare sa o duc intr-un centru de ingrijire bolnavi sau sa angajez pe cineva...nici eu nu stiu....nu am frati, nu am surori sa zic ca ma poate ajuta intr-un fel.....

Imi pare rau ca v-am impuiat capul cu ale mele, dar simt nevoia sa spun cuiva si nu stiu cui si stiu ca la voi gasesc intelegere si macar o vorba care sa-mi aline sufletul.....

Sanatate multa va doresc si o saptamana frumoasa alaturi de cei dragi!

Georgi draga, dar la spital nu se Mai poate?

O imbratzisare de la mine!

#37619 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,593
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 May 2015 - 09:20 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 04 May 2015 - 02:01 PM, a spus:

Of, fetelor!
Nu este niciun vecin sa ne poata ajuta, pentru ca asta este omul nostru, cat mama a mai fost in putere sa vina la ea toata ziua buna ziua la o cafeluta, la o prajiturica a fost bine! Acum numai au timp, au multe probleme si greutati, le doare colo, le doare dincolo, nu au putut sa spuna decat: Vai, o lasi singura in casa?!
Mai are mama vreo 2 nepoate, dar nu s-au oferit niciuna sa treaca pe la ea...acum cand ar avea mare nevoie! Soacra-mea care este in putere si sta acasa, nici ea nu a zis nimic decat: Vai, o lasi singura?! Asa ca....
De plecat pe strazi, nu se pune problema, mama este si asa o persoana cu handicap si se deplasa foarte greu, cine o cunoaste.....
Este problema ca nu intelege sa stea cuminte si vrea sa plece prin casa si nu are putere si stabilitate in picioare si in secunda urmatoare...cade si se mai si loveste si mai face si alte belele!
Sa ma lupt cu doctorii sa ii schimb gradul de handicap si sa poata primi o pensie mai mare, altceva nu sper....
Din pacate asa sta treaba...si eu ma supar si mai tip la ea si dupa aceea imi pare rau, pentru ca ea nu isi da seama ce face!
Zile libere...am stat cateva zile cu ea acasa....dar mai am putine zile de concediu si dupa aceea...concediu medical nu mai am dreptul sa imi iau pana la iarna, am depasit cele 90 de zile.

Multumesc oricum pentru imbarbatare!!!

Girogiana imi pare tare rau sa aud asta. Va doresc sa aveti putere si rabdare si mamei tale sa-i fie cat mai usor posibil in situatia de fata. Imi permit sa-ti spun ceva, desi poate ca stii deja sau poate cu atatea pe cap nu v-ati mai amintit si asta. Ai grija mare cu chibriturile, cu aragazul, cu obiecte bagate in priza care ar putea lua foc.... Daca mama ta poate ajunge la aragaz, eu as opri gazul de conducta cand nu sinteti acasa. Inca odata numai bine va doresc si multa, multa putere.
brain loading....please wait....

#37620 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2015 - 10:31 AM

Fetelor, sunt moarta de oboseala, mama nu ne-a lasat toata noaptea sa dormim, a facut show, cred ca ne-au auzit si vecinii. Ieri a dormit toata ziua, nu a vrut sa manance, a trecut sotul pe la pranz acasa, seara tot asa nu a vrut sa manance, am schimbat-o si a dormit tot timpul, numai noaptea, NU! Sa vina doctora joi dupa-amiaza si sper sa ne recomande un tratament care sa o ajute sa doarma noaptea si ziua sa stea mai treaza, sa se mai uite la televizor, eu stiu! De dat jos din pat, nu se pune problema, numai are stabilitate in picioare, nu imi este frica ca s-ar duce la bucatarie sa faca vreo prostie. La spital, nici salvarea nu vrea sa o ia si fara nu ai cum sa o duci, si cei de la spital ne-a zis: Spitalul nu este azil! Asa ca!
Si toata noaptea a vorbit cu mortii nostrii din familie, i-a luat la rand pe toti, nu vrea sa stea cu pampers, si-l trage de pe ea, este cum este mai greu sa fie! Trebuie sa ne luptam cu ea sa o schimbam. OF, gata , va impui capul cu toate astea!
Sper ca DD sa fie si cu noi si cu ea!!!
Va spun ca cel mai tare ma doare de Alex, ca nu poate dormi si a doua zi trebuie sa mearga la liceu, incep si tezele, bine ca nu este in clasa a XII-a, ca nu stiu cum faceam cu el!

Va pup si va imbratisez cu dragoste!!!
GEORGIA

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1879
  • 1880
  • 1881
  • 1882
  • 1883
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou