Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1890
  • 1891
  • 1892
  • 1893
  • 1894
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37821 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 June 2015 - 09:00 PM

Vezi postareaPeter, la 12 June 2015 - 08:38 PM, a spus:

PS. Nu vreau sa va stric petrecerea de "ziua dudului" :) , dar ma mir ca eu numai de viermi de matase imi amintesc :D ...desi mai mîncasem si eu fructele din pom...si nu erau rele, erau inchise la culoare sau galbene, tin minte.

Eu cred ca din cauza lor am o repulsie fata de dude! Din frageda pruncie, mergeam la cules de frunze din dudarie, pentru viermii scolii. Aveam clase întregi pline de etajere cu scîrboseniile alea de viermi. De fapt ei nu erau scîrbosi, ci mizeria lor era scîrboasa. Nu cred ca vreti sa stiti cum mirosea acolo. Eram foarte harnica la cules. Culegeam plase întregi, si îndesam frunzele la refuz (veneau cîntarite si notat cîte kilograme a adunat eleva Maya :) ), doar ca sa nu trebuiasca sa intru în încaperile alea, ca îmi varsam sufletul numai cînd ma gîndeam la ele :P) .
La noi în sat erau duzi pe marginile baltilor, marginile satului, soseaua dintre sate, plus dudarii. Cînd aud de dude mi se face rau! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37822 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 June 2015 - 09:11 PM

Vezi postareaPeter, la 12 June 2015 - 08:38 PM, a spus:

Voi dati de-o intilnire? Ha?

:P :D

Peter

PS. Nu vreau sa va stric petrecerea de "ziua dudului" :D , dar ma mir ca eu numai de viermi de matase imi amintesc :) ...desi mai mîncasem si eu fructele din pom...si nu erau rele, erau inchise la culoare sau galbene, tin minte.

:) :D :P Daca n-o veni de ziua dudului o astept de ziua mandarinelor sau a altor fructe, ca pomi fructiferi sunt destui in gradina.
Dar viermi de matase chiar n-am vazut.

#37823 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 June 2015 - 03:18 AM

[/center]
[/quote]
:
Eu sper ca Harry Potter sa faca vreo minune si sa ajunga uleiul asta si peste mari si tari... :)

Peter
[/quote]

Sau sa ajunga austriecii ca bostani avem :)
The more I see, the less I know.

#37824 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 June 2015 - 09:10 AM

Ca sa-mi spun si eu parerea despre dude:

la noi daca nu aveau nisip printre ele si nu crantaneau intre masele nu erau bune. :D
Copacii erau inalti si mancam ce cadeau pe jos, prin sant, pe drum.
La fantana n-ajungeau! :)

Am pauza de Harry Potter azi, daca-mi cerea Stapanul inelelelor, nu comentam! :)
De citit acum citeste "Neverending story" Poveste fara sfarsit!

#37825 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2015 - 09:42 AM

Lili, cred ca tu te jucai cu mine in curtea scolii, eram murdara pana la cot de dude, le luam de pe jos evident, crantzaneau cum spui! Cand ne vedeau profesorii se luau cu mainile de cap si ne faceau salbatici si ne tineau cursul 101 bis despre igiena!

Bine, ei vorbeau cu simtul datoriei de la a doua fraza nu mai auzea nimeni, nimic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37826 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 June 2015 - 10:33 AM

Deci eu din nou ies din tipar =)) nu mancam dude si nici cirese (dealea cat prunele ne aducea matusa care era inginer agronom ,erau de iulie f. mari aproape negre si extraordinar de dulci dintr-un soi special :occasion14: le imparteam la copii de pe scara)in schimb eram toata ziua in copaci dupa gorgoaze(corcoduse),cu cat mai acre cu atat mai bine =))

La noi se anunta canicula,asa ca asi face bine sa ma grabesc la mama,de intors ma intorc cu ''otobelu' ''(autobuzul) ca mi-e lene sa mai merg 20 de min. pe jos :toothy6:

O zi faina tuturor! :hug:

#37827 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 June 2015 - 12:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 June 2015 - 03:07 PM, a spus:

Dudele pentru mine sunt ca madlenele lui Proust, imi amintesc de copilarie, dudul bunicilor, cana de apa de la fintina in care le puneam ca sa le spalam ca deh, eram copii de oras atenti la igiena :toothy6: si iarba de dedesubt pe care ne asezam ca sa le mincam :occasion14:

eu ptr al doilea an m-am capatuit c-o galeata de dude negre. Anul trecut, fiindca a fost ploios, au crescut mari si f dulci. Anul asta au ramas mai mici, dar savuroase. Vorbesc de-acelasi dud, cules la aceeasi data, aproximativ.
Asa ca anul trecut am facut experimental dulceata si prajitura cu dude, iar anul asta am mers la sigur. Si de fiecare data a iesit f zemoasa, asa ca am strecurat si-o sticla de 2l de suc. Daca nu va deranjeaza semintele si coditele lor, va propun sa incercati. Anul trecut am pus vanilie la sfarsitul fierberii, anul asta am pus un baton de scortisoara. Mi se pare deosebita si-am sa mai fac. Inca ceva ce-am remarcat: sunt mai multe soiuri de dude, cele deschise la culoare sunt mai moi si f zemoase, astea negre sunt mai ferme si se preteaza f bine la gem/dulceata. A, si-am folosit si zahar cu pectina - Coronita, in Romania, si gel fix 3:1.

#37828 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 13 June 2015 - 03:58 PM

Buna ziua la Han !

Vin la voi cu o întrebare: cum separati voi semințele din dulceața de căpșune? Strecuratoarea deasa nu ajuta. Am încercat sa le fac praf cu mixerul....nici asta n-a funcționat .....

#37829 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 June 2015 - 06:01 PM

Vezi postareaMutti, la 13 June 2015 - 03:58 PM, a spus:

Buna ziua la Han !

Vin la voi cu o întrebare: cum separati voi semințele din dulceața de căpșune? Strecuratoarea deasa nu ajuta. Am încercat sa le fac praf cu mixerul....nici asta n-a funcționat .....

Eu niciodata n-am incercat, ca nu ma deranjeaza semintele. Dar daca vrei sa le inlaturi, nu cred poti daca nu inlaturi si pulpa (la mure sau dude cred ca merge cu sita, ca au seminte mai mari), si atunci iese un suc sa faci jeleu. Am gasit asta, nu stiu cat de buna e:
http://www.amazon.ca...g/dp/B0012C5ZPK

#37830 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2015 - 06:42 PM

Subscriu, ce mare lucru semintele!!! N-am incercat, nici nu m-au suparat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37831 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 13 June 2015 - 06:58 PM

Vezi postareaMutti, la 13 June 2015 - 03:58 PM, a spus:

Buna ziua la Han !

Cauta dupa Konfitüre und Gelee Sieb. Astea ca din linkul lui adi_edi sînt cele mai bune, dar tot o sa ai "Schmie­re­rei" :occasion14:
Cui nu-i pac semintele?
Am citit pe un forum german, cineva a cumparat Gaze/Mull de la farmacie si a mers bine strecuratul :toothy6:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37832 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 June 2015 - 09:18 PM

eu am copilărit cu 5 duzi falnici in spatele blocului și cînd nu ne dădeam cu leagănul peste cap (360 de grade) făceam concurs care se poate da jos din dud balansîndu-se pe crăci sau puneam la cale bătălii cu alte găști, suiți la înălțime, să nu ne audă nimeni :occasion14:

mîncatul era direct de la sursă, fără să treacă pe la cișmeaua din apropiere, tine minte că erau și dude albe și negre din alea de lăsau urme pe care numai săpunul cu sodă le scotea. mai culegeam și "cu burta", sub cămașă, pentru copiii mai mici sau mai puțin atletici.
să nu intrebați cît de bucuroasă era mama să-mi vadă hainele și genunchii, cînd mă intorceam din "expediție"

#37833 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 13 June 2015 - 09:43 PM

Merci fetelor , noi n-avem treaba cu semințele, dar voiam sa cadorisesc gemul.
O sa încerc cu tifon.......

#37834 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 14 June 2015 - 11:37 AM

Hello si o duminica frumoasa

#37835 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2015 - 07:44 PM

La noi canicula ,s-a incruntat un pic cu 2 tunete in departare pe la amiaza,dar nu s-a intamplat nimic.Am fost la matusa Marlena si mi-a dat verisoara comanda sa-i fac coji de eclere.Le-am facut,tare faine au iesit,a ramas sa si le glazureze si sa le umple cum o vrea.Am certat-o ca de ce nu-si face singura ca doar i-am dat reteta demult,dar cum ma prinde mereu ma pune sa-i fac,cate ceva bun (nu ca nu mi-ar placea ) :tongue3:
Am mancat paste si cam atat!

#37836 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 14 June 2015 - 09:19 PM

am petrecut o zi aniversara f frumoasa
in meniu hors d oeuvres diverse,gratare cu diversi cirnati ,coté à l os,peste si caracatita
zi placuta vreme frumoasa toata lumea fericita:)

#37837 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 June 2015 - 08:16 AM

Hello la han. Wend in familie linistit. De azi iar pe cai ca se filmeaza.
O zi si o saptamana frumoasa tuturor.
La mine azi e innourat, mda, avem isire cu toata trupa diseara in aer liber :tongue3:

#37838 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 16 June 2015 - 07:46 AM

Bua dimineata la han si multumesc de urari. Macar virtual sa impart cu voi o maslina, un kelkeshoz.
O zi faina tuturor.

Fisiere atasate

#37839 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2015 - 08:07 AM

Oho! eu m-am si infipt :tongue3: La multi ani! :-*

La noi dupa canicula a plouat putin,acum e inorat si s-a racorit.Mai bine asa !

O zi minunata tuturor!

P.S Cum a dat racoarea azi am gatit,ciorbita de lagume cu mult leustean si smantana,parjoale cu garnitura de pastai cu usturoi si clatite..

P.S de P.s e ora 15,30 si la noi ploua torential,s-a facut o intunericime in casa ...si mi s-a facut un somn de numa :lol:

#37840 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 17 June 2015 - 08:36 AM

Buna dimineata si o frumoasa zi de iunie la toata lumea. :floare:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1890