Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1957
  • 1958
  • 1959
  • 1960
  • 1961
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39161 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 April 2016 - 05:13 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 05:01 PM, a spus:

Draga mea, acum asteapta Figaro la cuptior. Suna interesant do-nothing cake, dar pentru ea chiar ca nu am ingredientele in camara:) Si...marturisesc ca am o problemuta :notworthy: cu ananasul si bananele in cakes. Asta este Mutulica, unul din piticii din capul meu. Pe restul inca nu i-am botezat. Dar laptele condensat suna bineeeee. Cand o faci, poate ne-o arati si noua, multumesc!

uite-o de data trecuta

Fisiere atasate

#39162 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 April 2016 - 08:04 PM

Lori, astept cu sufletul la gura sa vad ce bunatate ai facut! :notworthy:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39163 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 16 April 2016 - 08:43 PM

Vezi postareaPeter, la 16 April 2016 - 08:04 PM, a spus:

Lori, astept cu sufletul la gura sa vad ce bunatate ai facut! :floare:

Peter

+1!!!!! :notworthy: :thumleft:

#39164 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 08:49 PM

Serviti, va rog, v-o daruiesc pe toata! Dar eu tot nu am gasit-o pe cea pe care o caut :thumleft: , cum am mentionat deja la dulciuri. Vi s-a intamplat sa fi mancat ceva cu mult timp in urma si sa cautati febrili gustul acela? Ei, asa eu cu prajitura asta :notworthy:

Fisier atasat  20160416_190940.jpg (699.49K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#39165 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 April 2016 - 08:51 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 April 2016 - 05:13 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 05:01 PM, a spus:

Draga mea, acum asteapta Figaro la cuptior. Suna interesant do-nothing cake, dar pentru ea chiar ca nu am ingredientele in camara:) Si...marturisesc ca am o problemuta :notworthy: cu ananasul si bananele in cakes. Asta este Mutulica, unul din piticii din capul meu. Pe restul inca nu i-am botezat. Dar laptele condensat suna bineeeee. Cand o faci, poate ne-o arati si noua, multumesc!

uite-o de data trecuta

Adi, pare interesanta blonda ta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#39166 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 16 April 2016 - 08:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:49 PM, a spus:

Serviti, va rog, v-o daruiesc pe toata! Dar eu tot nu am gasit-o pe cea pe care o caut :floare: , cum am mentionat deja la dulciuri. Vi s-a intamplat sa fi mancat ceva cu mult timp in urma si sa cautati febrili gustul acela? Ei, asa eu cu prajitura asta :thumleft:

Prajitura facuta de tine arata tare bine!! :notworthy:
Am cautat si eu ca disperare vreo 30 de ani, pan' am capatat reteta originala de la o prajitura facuta de-o matusa de-a mea..... Da' si cand am gustat-o / mcancat-o....... parca m-am teleportat (instant) in timp.......

#39167 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 April 2016 - 09:05 PM

Am vazut reteta, eu nu o stiu pe a ta, dar as vrea sa am si eu norocul tau, sa o gasesc si eu :notworthy: Multumesc de aprecieri, de buna este buna, doar ca nu corespunde cu papilele mele sau, mai bine zis, cu asteptarile papilelor mele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#39168 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 April 2016 - 10:10 PM

uite-o de data trecuta

Adi, imi place ce pufoasa arata a ta. Am scapat reteta? Numai s-o citesc, sa vad de imi suride. :notworthy:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39169 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 16 April 2016 - 10:24 PM

Vezi postareaPeter, la 16 April 2016 - 10:10 PM, a spus:

uite-o de data trecuta

Adi, imi place ce pufoasa arata a ta. Am scapat reteta? Numai s-o citesc, sa vad de imi suride. :notworthy:

Peter

N-am pus reteta, dar o caut, ideea e asta:
Se amesteca toate ingredientele deodata (nu trebuie mixer), se pune in tava si se da la cuptor. Intre timp se prepara "glazura" (alte ingrediente amestecate se pun la fiert) si se pune peste prajitura fierbinte. Pe urma astepti sa se raceasca.

Nu stiu daca-i pentru tine, e reteta pentru lenesi ca mine :thumleft: .

#39170 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 16 April 2016 - 10:44 PM

Vezi postareaPeter, la 16 April 2016 - 10:10 PM, a spus:

uite-o de data trecuta

Peter

La cererea telespectatorilor, Do Nothing Cake:

1 cana = aproximativ 225 ml

2 cani zahar
2 cani faina
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta vanilie
1 conserva ananas “zdrobit” (crushed pineapple) 400 ml cu tot cu suc, nu strecurat!

Se amesteca toate ingredientele se toarna intr-o tava (aproximativ 33x22), la 350 F (180 C) 35-40 minute (se face o crusta maronie, eu am lasat 40 de minute, cand am lasat mai putin parca n-a fost asa buna desi era coapta, acuma depinde de cuptor).

Pana se coace se face crema:
½ cana unt (100 g)
1 cana zahar
¾ cana lapte evaporat (evaporated milk) - am citit undeva ca e cam acelasi lucru cu unsweetened condensed milk (lapte condensat neindulcit), nu stiu daca e asa, eu am cumparat conserva pe care scria “evaporated”

Se pun pe foc impreuna si se fierb 5 minute pana ce se ingroasa putin (asa zice reteta, insa eu am tinut mai mult, poate 15-20 ca nu se ingrosa; nu o sa fie ca un sos pe baza de faina, doar se va ingrosa... putin).
Se ia de pe foc si se adauga restul de ingrediente:

1 cana nuca de cocos rasa (neindulcita)
1 cana nuci macinate (de care aveti, pot fi si migdale)
1 lingurita esenta vanilie

Crema se toarna deasupra peste prajitura fierbinte.

Mie mi s-a parut cam dulce, puteti reduce din zahar, asa voi face data viitoare.

#39171 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2016 - 05:58 PM

Multumesc, Adi, ca ti-ai facut timp sa o postezi! Acum intra pe lista de asteptare :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#39172 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2016 - 03:18 PM

Serviti, va rog, v-o daruiesc pe toata! Dar eu tot nu am gasit-o pe cea pe care o caut :( , cum am mentionat deja la dulciuri. Vi s-a intamplat sa fi mancat ceva cu mult timp in urma si sa cautati febrili gustul acela? Ei, asa eu cu prajitura asta :wub:

Sa inteleg ca ai facut dupa reteta postata de mine, sa sti ca ma bucur tare si chiar daca nu ai gasit "gustul acela", trebuie sa recunosti ca este buna prajitura, nu! PUPICI!!!!
GEORGIA

#39173 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 21 April 2016 - 03:54 AM

Vi s-a intamplat sa fi mancat ceva cu mult timp in urma si sa cautati febrili gustul acela?

Da, nu demult, am mancat ciocolata de casa cum era de cumparat pe vremuri la chiosc - si acum tin minte ca era 3 lei bucata; n-am reusit sa fac rost de reteta, dar cea a lui Foxyy se apropie cel mai mult de gustul ala. Cred ca mai am un pic de jonglat cu cantitatea de cacao, si iese la fix!

Azi iarasi a fost o zi interesanta pentru noi, am ajuns cu totii la... doctor, in grupuri, pe rand :( . Sotul avea programare la doctor chiar la ora cand ar fi trebuit sa-l ia pe fiu-meu de la scoala, asa ca a venit baiatul pe jos pana la cabinet (e destul de aproape de scoala), de unde au plecat impreuna acasa. Fiica-mea azi a terminat mai tarziu, asa ca am mers eu sa o recuperez, si venim intr-o plimbare pana acasa. Pe la jumatatea drumului, imi zice ca nu mai poate rabda pana acasa, musai sa mearga la toaleta :( . Cum eram in apropierea cabinetului doctorului, si nu aveam alta solutie decat casele/tufisurile din cartier :( , am vizitat si noi acelasi obiectiv turistic pe care l-au vizitat baietii mai devreme :( - deci l-am vizitat cu totii, cu diferite...treburi :wub: .

Luni a fost atat de cald incat pe fiica-mea a ars-o soarele. Dar intr-o parcare am vazut inca movilite de zapada. In parc in fata caselor erau ghiocei si toporasi. Azi ne-am intalnit si cu un iepuras de camp. De maine incept ploile...

#39174 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 21 April 2016 - 09:48 PM

Merci fain pentru reteta cu prajitura "do nothing". Desi pentru mine e totusi ceva de munca...nu e chiar nothing. M-au incantat ingredientele si de aia am vrut sa-ti multumesc. Totusi ce tava imi trebuie ?

Scuze, am recitit atenta reteta.
The more I see, the less I know.

#39175 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 22 April 2016 - 12:02 AM

Vezi postareafloricica, la 21 April 2016 - 09:48 PM, a spus:

Merci fain pentru reteta cu prajitura "do nothing". Desi pentru mine e totusi ceva de munca...nu e chiar nothing. M-au incantat ingredientele si de aia am vrut sa-ti multumesc. Totusi ce tava imi trebuie ?

Scuze, am recitit atenta reteta.

Floricica, nu te-am "vazut" demult :hungry: !
Ai dreptate, intr-un fel - pana deschizi toate conservele, pana macini nuca =)) ....Insa modul de preparare e foarte usor. De vreo cateva zile imi propun sa o fac. Ma gandeam sa duc maine ceva dulce la serviciu, fara nicio ocazie, dar oscilez intre asta si muffins sau cupcakes.
Sunt bucuroasa ca mi-au venit biletele la Shen Yun ;) , un spectacol pe care imi doream demult sa-l vad.
Sunt un pic trista ca pe locul unde erau fragutele "mele" au inceput sa construiasca niste chestii, deci adio delicatese -_- ...

#39176 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2016 - 07:58 AM

Servus Floricica. :occasion15:

Azi zi mohorita - zice ca va mai veni iarna ptr. vreo doua-trei zile - ploua marunt dar nu mult.

Fisier atasat  b001.jpg (237.21K)

Am fost sa plantez un par la locul meu de pesti la lac(parul nu a mai avut loc la mine in curte...) =((
Fac o prajitura cu branza si mere

Fisier atasat  a.jpg (193.97K)

Dupa aia lasagne.

O zi minunata va doresc.
Voi faceti ceva, sau leneviti? :D

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39177 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 08:30 AM

La noi e cald si frumos asa ca zi de plimbare(imbinam utilul cu placutul si facem si cumparaturi)inca nu stiu ce sa le fac bun de mancare la huni ,sa vedem ce cereri sunt =(( ) la mama mergem maine de florii ca azi oricum lucreaza :D
Cam asta e,o zi minunata tuturor! :occasion15:

PS.:Draga zoazo' iti scriu si aici,sunt f. ingrijorata pt. tine si Stefan,de cand am citit nu-mi pot lua gandul de la voi,sa ne tii la curent,abea te astept cu vesti bune,multa sanatate!

#39178 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2016 - 02:58 PM

Noi tocmai ne-am intors de la parada organizata in cinstea lui Shakespeare. 400 de ani de la moarte si 452 de la nastere. Am fost si anul trecut, n-a fost mare diferenta intre cele 2 evenimente. Acum a fost si soare! :tongue3:
Aaaaa.... fiind si "ani rotunzi", au trecut si cu o coroana funerara, spre deosebire de anul trecut cand n-au avut asa ceva.
Acu', sa vedem ce mai facem prin casa.. peste vreo 2 ore am fi invitati la un gratar.. :occasion15:
O zi buna tuturor! Si un sfarsit de saptamana minunat!

#39179 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2016 - 04:03 PM

Si ziua reginei cum ati petrecut-o? A fost ceva party?

La noi a revenit iarna pentru trei zile...:occasion15:, suntem sub influenta aerului polar...urat, mohorat si vant afara :tongue3:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#39180 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2016 - 04:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 April 2016 - 04:03 PM, a spus:

Si ziua reginei cum ati petrecut-o? A fost ceva party?

La noi a revenit iarna pentru trei zile...:occasion15:, suntem sub influenta aerului polar...urat, mohorat si vant afara :)

La scarbi. Eram cam departe de ea, asa ca n-am onorat invitatia. Poate la anu'.. :tongue3:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1957
  • 1958
  • 1959
  • 1960
  • 1961
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul