Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1980
  • 1981
  • 1982
  • 1983
  • 1984
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39621 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 October 2016 - 12:35 PM

A venit toamna si la noi in sat. Mai rau chiar, se anunta iarna ca ciorile se tot strang in stoluri si croncane de-ti iau auzul... Cei cativa struguri negri ce mai atarnau in vita urcata pe gardul vecinului i-am impartit cu pasarile (in timp) si cu chifteaua (uichendu' trecut, c-a venit in vizita). Oarecum cu chifteaua. Ea a gustat o boaba si a zis ca e bun si ca sa-i culegem. Si dupa aia nu s-a mai atins de ei. Asa ca i-am cules si pe aia cativa albi, vecini cu aia negri, si i-am facut suc, ca must nu poci zice, ca i-am stors in aparatul de suc ca aparat de must n-am.
Strugurii care au mai ramas pe gardul cel;alalt, cativa, ii las sa dea bruma peste ei, altfel n-ajung sa se coaca cat de cat.

Fisier atasat  IMG_6256.JPG (250.85K)
Number of downloads: 0

Zilele deja au devenit mai scurte decat noptile, zilele cu soare bun s-au imputinat si astea... De ce imi pare rau e ca ar trebui sa strang piscina.

Fisier atasat  IMG_6255.JPG (194.3K)

Apa n-a mai trecut de 18 grade in ultima saptamana, cand a fost chifteaua a fost ultima baie si si atunci ne-a inghetat si sufletul in apa. Da' tot ne-am bagat. Si am facut-o ca ea abia astepta sa faca baie in "piscina ei", pentru prima oara. Si dac-o strang (piscina) habar n-am un s-o bag. I-oi gasi io un loc in pod.

Si cand ma gandesc ca e toamna ma apuca iara gandu' de vazut ce mai arunc din casa (ca am fel de fel de cacaturi agonisite in timpul anilor si care nu fac altceva decat sa ocupe loc). Ca se cere mult de aruncat ca sa mai fac loc in garajdepozitdebaralaunloc. Am noroc ca, peste cateva zile, vine in vizita si iubita mea oficiala (deh, s-a mai schimbat cate ceva in viata mea) si imi da o mana de ajutor.

(tocmai a intrat o libelula in birou ca sa-mi dea binete si apoi a plecat la ale ei)

Zmeura si-a scazut productia, desi mai gasesc zilnic o boaba doo...

Fisier atasat  IMG_6257.JPG (402.86K)

http://www.youtube.c...h?v=aIEPNB0OXSs
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#39622 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 October 2016 - 04:30 PM

Vezi postareastella, la 01 October 2016 - 11:55 AM, a spus:

Hello , sper ca aveti un wend "glorios"
Dana , celemai importante vesti sunt ca Foxulina va fi mamita si ca Zoaza intra iar in stressul examenelor, ca iar fac aia de la firma pe nebunii.

Multumesc frumos, Stella de update :lol: :thumleft: =)) . A trecut hopul? Am vazut si eu cu picea lord of the rings in concert anul trecut. Si noua ne-a placut.
Dragos, multa fericire si bucurii in noua viata. ;)
Vulpito, sarcina fericita si bebe sanatos! :-*
Zozo, usurel ca totul va fi bine, doar nu te teme. Esti iubita, esti insiguranta. Multa energie pozitiva si lumina de la mine. :rolleyes:

We asta ne-am tinut de festivaluri, daca tot a fost vremea frumoasa si n-a mai fost nevoie de prea multa gateala acasa. Vineri, am fost la Festivalul fructelor de mare din parcul IOR. Sambata, la Zilele Bucurestiului, in Piata Constitutiei.

Azi am gatit tagliatelle proaspete cu una bucatica crab proaspat pt mine. Si tagliatelle cu rosii si busuioc pentru domnul. Picea in deplasare pana mai pe searao duminica frumoasa tuturor. Acum vroiam sa ma apuc sa fac ceva ca mai am o ceasca de maioneza, dar am vazut ca mai avem inca: supa de galuste, fasole cu afumatura, niste carne de pui fiarta in supa si o salata de ardei copti. Sa vedem daca mai pe seara e cazul sa mai incropesc ceva.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39623 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 02 October 2016 - 04:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 October 2016 - 04:30 PM, a spus:

Dragos multa fericire si bucurii in noua viata. :thumleft:

Senchiu Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#39624 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 03 October 2016 - 08:21 AM

hello, hello!
cica azi mai e frumos la noi si de maine vine oliac' di ploaie, sa vina!

Stelin, deci printesa fu la bal, felicitari tinerilor!
Dani, am vazut si eu cate sarbatori cu mancare au fost in toata tara, suntem mancai rau! Sambata fu si la Berca-Buzau Festivalul Carnatilor de Plescoi, da' noi ne-am luptat cu-ale noastre acasa.
Koral, da' tu esti patisera familiei? Frumos!
Giani, miercuri aveti liber, am auzit - ziua educatiei!

in we am aranjat oaia, care cica era un berbecut de februarie, bine ca nu l-am cunoscut personal!
a iesit o pastrama frageda si buna, am avut 4 prieteni de la Focsani, plus kinder la masa si s-a lasat c-o veselie de ma dureau falcile aseara.
am facut gratare de tot felu', si placinte dulci si sarate, si tort, vinoase si must alb/rosu...dezmat total!
la 9 aseara nu se mai dadeau dusi, cu toate ca trebuia sa ia drumul Focsaniului.
a fost bine!
in rest, saptamana asta e iar plina si dupa aia doua saptamani de concediu, abia astept sa ne mai racorim la creier!
deci spor la munci tuturor, glorie, alea-alea, numa' bine!

#39625 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2016 - 08:40 AM

Buna! Dany te salut si pe tine ca nu te-am mai vazut de ceva vreme,pup printesa :-* Dragos multe salutari si tie si domnisoarei chiftelute :lol: si domnu' Geany a fost cadorisit cu vin nou si gogosari,tre' sa-i pun la marinat si mi-e lene,ca trebuie sa caut hrean nu stiu daca au la noi la magazin,daca nu maine oi mai bantui dupa el,acum e ceata si urat nu am chef de nimic,am mai copt vinete ,am facut si salata,am in plan pui cu smantana si branza cu smantana cu mamaliguta si cam asta e !(hahaha! am editat..moaamma ce prostie scrisesem :thumleft: ... =)) )
Merci Moatzo ca m-ai anuntat, abar' n-aveam :rolleyes: atunci poate pun miercuri gogosarii,ca sa-mi fac de treaba prin bucatarie...

O zi minunatat tuturor!

#39626 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 October 2016 - 11:50 AM

Si am fost azi noapte cu Roland la pesti. Frumos asa in natura fara stress, fara "fa aia..fa aia" ;)
Pina si vremea a tinut cu noi. Nu a fost chef ca la Moatza, dar a fost bine. :thumleft:

Gratar, beut, mici "domnesti", beut, antricot de caprioara, beut...a mai fost ceva cu mistret.. ;)
dar nu am mai retinut, beut.
Apoi mai stiu ca am macat fiecare cite o bucata de "valurile Dunarei"
Mai stiu ca printre(noi nu am am uitat de unde am plecat- am mai rontait floarea soarelui-> seminte prajite =))
Si dupa ce am aprins si focul de tabara, iaca cei doi prieteni au inceput sa si cinte. ;)

Fisier atasat  DSC07100.jpg (157.46K)

Aia a fost greseala...nu beutul. Jur!
Bine ca am fost numai noi doi la acel lac imens.
Saracul Roland ma intreaba azi dimineata de pastile de cap. Eu nu prea folosesc.

Abia acum imi dau seama ca numai noi avem sarbatoare azi...dupa cite ati scris aici am crezut ca este duminica. :-*

Pe mine m-a asteptat sefa cu juma de kil de carne tocata. "Fa" !! :lol:
Fac cioarba de perisoare sa ma mai dreg si eu oleac. Aud ca vin si Kinderii. Nu-i bai.
Terminam ciorba si eu mai pot sa fac de mancare. :rolleyes:

O saptamina ca a mea va doresc(sper sa fie bine) Ca sambata viitoare.... :-*
Si daca ploua, nu conteaza. Eu ma bucur de acum.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39627 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2016 - 12:01 PM

Nu ma credeti? Poftim:

Fisier atasat  DSC07102.jpg (169.32K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39628 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2016 - 02:12 PM

Azi am vazut cu coada genei(nici macar a ochiului :rolleyes: ) emisiunea mea preferata prova del cuoco pe rai 1(ca in timpul ala supravegheam si pe Ale' cu temele si mamaliguta pe foc :thumleft: ) ,si au facut cum avem si noi pe forum cartoful acordeon'' http://www.ricettein...i-hiro-shoda-2/,ce mi-a placut a fost sa vad cum s-a procedat ,s-a infipt o frigaruie (simpla din aia din lemn/bambus) prin cartof,nu prin sectiunea la jumatate pe orizontala ci la 1/3 daca pot sa zic asa,si apoi feliat cu cutitul,lama cutitului oprindu-se in frigaruie exact unde trebuia ca sa spun asa,ca sa faci corect acordeonul...si sosul cu iaurt grecesc ,ulei maslinos' si cepusoara verde ,yiamii!!...m-a inspirat ce sa mai, o sa prestez si eu cat de curand :lol:

#39629 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2016 - 08:14 PM

Hellosi multe salutari tuturor.Dragos, pupa chifteaua si fa must din strugurii aia
Moatzo, data aviitoare vin si eu la pastrama de berbecut si veselie
Patru si Roland sigur au prins multi pesti
Gianino, facusi acordeoanele au ba?
O seara placuta tuturor

#39630 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2016 - 09:27 PM

Acuma-acuma nu le-am facut Stelin',le-am facut mai demult,dar azi ca le-am vazut am zis ca o sa le vina iar randul,mie mi-a placut faza cu frigaruia infipta ca sa-l tai sa faci acordeonul,pozai un cartof doar de experiment'',scuzati ca e asa nespalat nimik..

Fisier atasat  SAM_5119.JPG (46.73K)

Si sosuletul,cu iaurt grecesc desfacut ceva ulei maslinos si ceapa verde...astea m-au inspirat pe mine :blush:

Azi am avut de terminat niste branza cu smantana si niste salata de vanatai,dar o sa vina el randul si la cartoafe' :71:

Acum ma uit la chefi la cutite pe antena ! :occasion15:

#39631 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,529
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2016 - 10:24 PM

Vezi postareaPeter, la 03 October 2016 - 11:50 AM, a spus:

..., beut, ...., beut, ...., beut........, beut.
Saracul Roland ma intreaba azi dimineata de pastile de cap. Eu nu prea folosesc.

Da' ce trebuia sa uitati de-ati beut atita? :blush:
Sau faci pregatire? :occasion15:

#39632 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2016 - 08:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 October 2016 - 10:24 PM, a spus:

..., beut, ...., beut, ...., beut........, beut.

Da' ce trebuia sa uitati de-ati beut atita? :blush:
Sau faci pregatire? :occasion15:

Noi nu ne-am mai intilnit demult(alte povesti) si ne-am bucurat mult, am avut si multe de birfit...
De obicei bem o bere, hai doua. Dar nah..se mai intimpla.
Si nu-mi pare rau.
Ah, peste nu am prins. :71:
Brigitte e cu pregatirea...eu consum. :-*

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39633 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • LocationSibiu

Postat 04 October 2016 - 08:14 AM

Neața tuturor!

Doamne Peter, ce fain ai povestit!!! Parcă m-am uitat la un film cu Louis de Funès Imagine postataImagine postataImagine postata
Între timp a ieșit și soarele aici, așa că până la urmă azi poate fi o zi frumoasă.

#39634 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2016 - 12:36 PM

Geany, tu ca esti fan Prova del cuoco, l-am pozat pe Gabriele Bonci, la Torino.

Fisier atasat  20160924_170252-2.jpg (196.74K)

Si am si gustat pizza lui.Acum ca am gustat "pizza Bonci", pot sa declar ca tot ce am mancat pana acum nu a fost "Pizza"!

Fisier atasat  20160924_171034-1.jpg (340.98K)

Fisier atasat  20160924_171047-1.jpg (304.54K)

Si pentru ca vindeau faina folosita de el, mi-am facut provizii.

Fisier atasat  20160924_185246-1.jpg (306.55K)

Nu-mi ramane decat sa incerc si reteta lui.

#39635 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2016 - 02:28 PM

Te invidiez ...sincer :) l-am vazut pe Bonci ''in actiune'' de nenumarate ori,pun un video la intamplare...cand se apuca de intins pizza cu degetele alea lui precum carnatii ,pare un pianist talentat care canta la pian :71: la el pizza e poezie...

http://www.youtube.c...h?v=SP4bMecGLo8

Eu azi am facut tot pizza pe dosul tavii cum fac eu,si cum domnu' Geany e de scarbici' 24 de ore ,noi Partyy!!! :blush: pe hol(pe sala blocului) cu copii din vecini :-* bine inteles dupa ce am facut temele si ghiozdanelul pe maine si tot,ca suntem scoleri' model..

Platoul a fost plin dar dispareu asa calde triunghiurile,vazand cu ochii

Fisier atasat  SAM_5120.JPG (64.32K)

Pozele au fost facute una dupa alta :-*

Fisier atasat  SAM_5121.JPG (64.46K)

Din experiente trecute stiu ca desi daca asi fi facut pt. noi asi fi pus si feliute fine de ceapa rosie ca-mi plac mie,ciupercute feliute,ardei gras rosu fideluta,fulgi de ardei iute,feliute de maslinute etc,la astia micii la unu'micu' nu-i place tziupelci',altul il frige la limbutza'(ardeiul iute )etc,asa ca simpla sos dulce de rosii cu oregano uscat de la plic,o pastrama de cotlet afumat cuburele(ma tem sa le dau mezelicuri sau altceva), ,mozarella nu de aia in zer si ceva cascaval razalit...

Din rest de aluat pizza cu nutella(de fapt o crema de ciocolata) :occasion15:

Fisier atasat  SAM_5122.JPG (73.13K)

Au lins tot ! mereu le mai fac surprize de astea,s-a mancat de-a lungul timpului pe sala blocului la mine la usa:,cartofi prajiti cu kechup,pizza,paste,sendvisuri prajite,pizza nutella,gogosi,placinte,paine cu nutella,clatite,mufinshi,chec,etc etc eu spun in gandul meu sa fie de pomana si sunt sigura ca e primit... :-* cand vad picii aia fericiti cum mananca si se fac numa de mustati la botic,zau ca-mi creste inima cat un dovleac!

#39636 Useril este offline   Pisi 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 04 October 2016 - 09:30 PM

Pe mine m-a asteptat sefa cu juma de kil de carne tocata. "Fa" !! :blush:

Peter

:71: :occasion15:
Asta-i cea mai tare replica :-*:):-*:):-*:):)

#39637 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,529
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 October 2016 - 09:46 PM

Pentru ca sefa e cea mai sefa dintre noi :occasion15:

#39638 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2016 - 08:05 AM

Hello la toata lume

#39639 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2016 - 09:55 AM

Vezi postareaGeany, la 04 October 2016 - 02:28 PM, a spus:

Platoul a fost plin dar dispareu asa calde triunghiurile,vazand cu ochii

Au lins tot ! mereu le mai fac surprize de astea,s-a mancat de-a lungul timpului pe sala blocului la mine la usa:,cartofi prajiti cu kechup,pizza,paste,sendvisuri prajite,pizza nutella,gogosi,placinte,paine cu nutella,clatite,mufinshi,chec,etc etc eu spun in gandul meu sa fie de pomana si sunt sigura ca e primit... :-* cand vad picii aia fericiti cum mananca si se fac numa de mustati la botic,zau ca-mi creste inima cat un dovleac!

Frumos, asa am crescut si noi.Ma bucur sa vad ca inca mai se practica metoda asta. :occasion15:

Nu stiu cum e la voi, dar eu abia am iesit dintr-o gripa "extraterestra". :71:
O gripa asa de agresiva, n-am mai avut.
Si eram in septembrie.
Sper sa nu mai imi vad doctorul pana la anul.
:-*

S-au salvat restul familiei si asta ma bucura nespus.

Sanatate tuturor :blush: !

#39640 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 October 2016 - 01:34 PM

Daa!! asa am crescut si noi si de aia asa fac si eu cu copiii :occasion15: ...sigur ca mai e cate o ''babaciune'' care mai behaie,ca sa nu faca galagie pe casa scarilor,mizerie,sa nu foiasca liftul etc..ppff!! :blush: mai ales nea Cenusa :-* noua nu are curaj sa ne spuna dar mai admonesteaza copii cand ii prinde :-* dar zau ca sunt copii cuminti si copii buni,da' mna' cand vrei sa cauti nod in papura,il mai si gasesti :-*

Azi am copt ardei si am facut iar o portioara de zacusca de mancat acum ,nu de conservat pt. iarna,piftelute,si un sos cu carne,ragu,pt. niste paste si cam asta e...

O zi faina tuturor! :71:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1980
  • 1981
  • 1982
  • 1983
  • 1984
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic