Eataly,cred ca au fost multumiti motzofilii``

(cum mai spuneam pt. necunoscatori,motzofilii` sunt o specie de musafiri mai motzocosi

)
Pet` totul arata super ca de obicei
Draga Motz` acum fu randul meu ca sa citesc pe diagonala si in viteza

mi-a iesit?`` transat, portionat, congelat....6 pisici si 6 caini

``
La noi intunericios si frig,am facut o pizza,in rest ,teme pregatire pt. scoala...cosmeticareala(inclus vocsit` ,doamne catai par alb mai am

)dat pe net,mi-a placut asta de pe facebookul lui domnu geany cucina fanpage se numeste
https://www.facebook...f=page_internal...al treilea video din pagina e o tarta cu vanilie si mere,faina...

si cam atat,o seara minunata tuturor!
P.S Pt. cine nu are facebook si nu poate vedea linkul incerc sa povestesc tarta cu mere care mi-a placut,doar asa de curiozitate

tarta e facuta in tava rotunda,cu aluat de foietaj(dar cred ca ar merge si cu aluat fraged,sau frola)feliute subtiri de mere dispuse de jur imprejur ,pun o poza oarecare de pe net ca sa ma fac inteleasa (e cam pe principiul trandafirii cu mere din foietaj dar asta e sub forma de tarta)
dsc0197.jpg (48.73K)
Number of downloads: 0
Deci se incepe prin a se dispune aluatul in forma rotunda tapetata cu hartie de copt,cu degetele se face marginea ca la orice tarta,se inteapa cu furculita,se adauga un strat de crema pasticera(crema de patiserie,sau crema fiarta cu lapte si oua,stiti voi),merele se taie in 2 si se taie felii subtiri astfel incat sa iasa forma de semiluna(ca pt. trandafirii in aluat de foietaj),si se dispun de jur imrejur in tava de tarta incepand dinspre margine,ca o hora (vedeti poza cum am puso eu mai sus ca sa va dati seama)...ei aici mi-a placut mie mult,dupa acest prim strat dispus de jur imprejur doar pe margine,se dispune o panglica din aluat tot asa sub forma de cerc astfel incat sa acopere feliutele de mere doar pe jumatate ca la trandafirii din aluat de foietaj,se continua la fel cu aldoilea strat,si tot asa concentrice,deci alternand feliutele de mere tot cu panglici de aluat,pana se umple forma,se presara cu zahar si se da la cuptor la 210 de grade pt 30 de min. ,se pensuleaza cu confitura de albicoche(gem de caise)
Ce mi-a placut fata de alte tarte pe care le-am mai vazut este ca are si crema si alterneaza straturile de mere si cu aluat ...
(Mai gasii una asemanatoare numai ca asta nu are la baza si crema
http://www.tavolarte...-pasta-sfoglia/)