Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40181 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 March 2017 - 11:07 AM

Zi perfecta de gratare si alea, alea.

Ceafa de porc + coastele de care am vorbit(daca si asa le-a luat sefa) =))
Salata de cartofi, salata de fasole boabe gigant si baguette.

Fisier atasat  b.jpg (314.69K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  b001.jpg (420.57K)

Fisier atasat  d.jpg (231.43K)

Fisier atasat  a.jpg (296.88K)

O duminica placuta.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#40182 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2017 - 03:53 PM

Da' de ce nu le pui la Ce am gatit? =))

#40183 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2017 - 04:06 PM

Noi ca întotdeauna, am fost la meciul de volei U12 cu Mara. Fetele brave, au luptat până la sfârșit și au câștigat cu 3 la 2. Au jucat acasă așa că am avut timp dimineață să pregătesc carnea la cuptor.
Mâine după amiază avem meci în deplasare în turneul U13.
Ne-am întors înfometați... Am păpat carnea cu un mujdei de usturoi, usturoiat bine și acum fetele înapoi la teme iar mama la treabă: băgat o mașină de rufe, pregătit mașina de spălat vase...
Repede repede că peste o oră trebuie să o ducem pe Giulia la ziua de naștere a unui coleg de clasă.
Și uite așa va trece și duminica...
Sorina

#40184 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2017 - 04:21 PM

hello, hello!

la noi we sangeros, ne place sa traim periculos =))

Fisier atasat  v1.jpg (112.12K)

Fisier atasat  v2.jpg (127.63K)

transat, portionat, congelat, o ciorba proaspata de vitel, snitele, 6 pisici si 6 caini multumiti, atat!

#40185 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2017 - 07:02 PM

Eataly,cred ca au fost multumiti motzofilii`` :) (cum mai spuneam pt. necunoscatori,motzofilii` sunt o specie de musafiri mai motzocosi =)) )

Pet` totul arata super ca de obicei :)

Draga Motz` acum fu randul meu ca sa citesc pe diagonala si in viteza =)) mi-a iesit?`` transat, portionat, congelat....6 pisici si 6 caini :o ``

:)

La noi intunericios si frig,am facut o pizza,in rest ,teme pregatire pt. scoala...cosmeticareala(inclus vocsit` ,doamne catai par alb mai am =)) )dat pe net,mi-a placut asta de pe facebookul lui domnu geany cucina fanpage se numeste https://www.facebook...f=page_internal...al treilea video din pagina e o tarta cu vanilie si mere,faina... :) si cam atat,o seara minunata tuturor!

P.S Pt. cine nu are facebook si nu poate vedea linkul incerc sa povestesc tarta cu mere care mi-a placut,doar asa de curiozitate :) tarta e facuta in tava rotunda,cu aluat de foietaj(dar cred ca ar merge si cu aluat fraged,sau frola)feliute subtiri de mere dispuse de jur imprejur ,pun o poza oarecare de pe net ca sa ma fac inteleasa (e cam pe principiul trandafirii cu mere din foietaj dar asta e sub forma de tarta)

Fisier atasat  dsc0197.jpg (48.73K)

Deci se incepe prin a se dispune aluatul in forma rotunda tapetata cu hartie de copt,cu degetele se face marginea ca la orice tarta,se inteapa cu furculita,se adauga un strat de crema pasticera(crema de patiserie,sau crema fiarta cu lapte si oua,stiti voi),merele se taie in 2 si se taie felii subtiri astfel incat sa iasa forma de semiluna(ca pt. trandafirii in aluat de foietaj),si se dispun de jur imrejur in tava de tarta incepand dinspre margine,ca o hora (vedeti poza cum am puso eu mai sus ca sa va dati seama)...ei aici mi-a placut mie mult,dupa acest prim strat dispus de jur imprejur doar pe margine,se dispune o panglica din aluat tot asa sub forma de cerc astfel incat sa acopere feliutele de mere doar pe jumatate ca la trandafirii din aluat de foietaj,se continua la fel cu aldoilea strat,si tot asa concentrice,deci alternand feliutele de mere tot cu panglici de aluat,pana se umple forma,se presara cu zahar si se da la cuptor la 210 de grade pt 30 de min. ,se pensuleaza cu confitura de albicoche(gem de caise)

Ce mi-a placut fata de alte tarte pe care le-am mai vazut este ca are si crema si alterneaza straturile de mere si cu aluat ... :)

(Mai gasii una asemanatoare numai ca asta nu are la baza si crema http://www.tavolarte...-pasta-sfoglia/)

#40186 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2017 - 08:41 AM

hello, hello!
Giani draga, tocmai am vazut la tv o stire despre criza umanitara ref la foametea din lume (Doamne fereste, e f grav!) dar te asigur ca noi stam bine, mult mai bine decat ar fi necesar, asa ca inca nu apelez la fondul de rezerva in care investesc momentan (6 caini, 6 pisici si 3 canari). Deci nu, ei sunt bine, sanatosi si grasi, ca si noi de altfel =))

o saptamana glorioasa, toate bune, va pup!

#40187 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2017 - 08:48 AM

Vezi postareamoatza, la 13 March 2017 - 08:41 AM, a spus:

hello, hello!
Giani draga, tocmai am vazut la tv o stire despre criza umanitara ref la foametea din lume (Doamne fereste, e f grav!) dar te asigur ca noi stam bine, mult mai bine decat ar fi necesar, asa ca inca nu apelez la fondul de rezerva in care investesc momentan (6 caini, 6 pisici si 3 canari). Deci nu, ei sunt bine, sanatosi si grasi, ca si noi de altfel =))

o saptamana glorioasa, toate bune, va pup!

=)) :) O saptamana minunata si tie Motzulin :) =))

La noi intunericios,ploios,frigut,acum il astept pe domnu Geany sa vina de la scarbici`,si sa mergem de manuta la cumparaturi,sa vad ce le mai dau sa manance azi ...

#40188 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 March 2017 - 11:14 AM

Si aici loua si e deprimant. We agitat diverse treburi casnice.
Moatzo, cainii si pisicile unde-i aveti la munca?? Si de ce zici ca sunt grasi canarii?!? E la noi in piata cineva care vinde oua dar in spatele boxei din hala noua renovata, are vreo 8 colivii cu canari, e crescator pasionat, si nu e niciunul gras!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#40189 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2017 - 12:54 PM

Vezi postareaPeter, la 11 March 2017 - 05:39 PM, a spus:

Lili, dar sunt sarmale sau gen sarmale sparte cu coaste + alea,alea?

Peter

Da, da sarmale.

Coaste la fundul oalei, sarmale deasupra si eu pun si varza tocata mai multa deasupra ca am mereu cerere de supliment la varza.
Succes garantat.

Ps.
Totul a fost perfect.
=))

#40190 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2017 - 02:27 PM

Vezi postareaEataly, la 13 March 2017 - 12:54 PM, a spus:

Ps.
Totul a fost perfect.
=))

Nici nu mă îndoiam. =))

Bună ziua, bună ziua!
Eu, ca întotdeauna, pe fugă. Nimic nou sub soare. M-am așezat 5 minute pe divan și apoi o iau de la capăt.

Profit să vă împărtășesc părerea mea despre WhatsApp. Eu sunt mare fan. Mă salvează și îmi ușurează viața.
Grupurile, Doamne, nici nu știu din câte grupuri fac parte: clasa Marei, clasa Giuliei, Catechism, Pallavolo, Gioco Volley, Înot, ACR... Toate utile atunci când ești disperat. Lăsând la o parte euforia inițială, când începeau să zică mulțumesc 30 de mămici/tătici de te apuca nebuneala, acum este un instrument foarte util atunci când ai copilul bolnav acasă. O poză, două și ai recuperat tot ce s-a făcut în 8 ore de școală.
Nu mai vorbim de teme pentru acasă... Sâmbăta și duminica ne confruntăm ca nebunii :) Nici nu ai idee cât de împrăștiați sunt anumiți copii... Copii!
Folosit așa cum trebuie nu-l găsesc că deranjează. Azi am nevoie eu, mâine tu și tot așa, ne ajutăm unul pe altul.
De când a început toată nebunia cu Whatsapp-ul o singură mămică a refuzat să facă parte dintr-un grup, dar era într-o situație specială (toți am înțeles-o) și oricum și-a dat disponibilitatea în privat.
Suntem toate mămici cu 2/3/4 copii care muncesc, mereu pe fugă iar Whatsapp-ul ne ușurează munca și într-un fel ne unește.

Fug la treabă...
Sorina

#40191 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2017 - 06:01 PM

buna seara,
legat de whataspp pot sa spun ca am un grup de suflet, suntem 12 fete care ne-am cunoscut la cursul pregatitor pt nastere. grupul a fost facut cand inca frecventam cursul si deci inca nu nascuse nici una dintre noi.
cursul s-a terminat, noi am nascut toate, din cand in cand ne vedem cu copiii, cu sotii la o pizza. ne auzim in fiecare zi, ne sfatuim, ne confruntam.
initial am fost peste 20 in grupul asta, in final am ramas 12. multe au abandonat imediat dupa ce au nascut.
noi care-am ramas am de venit prietene, iar eu pot sa spun ca am devenit mai bogata, am 11 prietene noi. Iar bebele meu are deja 11 prieteni.

#40192 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2017 - 06:09 PM

de aici de pe forum am 2 prietene dragi cu care whataspp uiesc =))

#40193 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 13 March 2017 - 08:59 PM

Coaste la fundul oalei, sarmale deasupra si eu pun si varza tocata mai multa deasupra ca am mereu cerere de supliment la varza.
Succes garantat.

Ps.
Totul a fost perfect.
=))

:) =)) =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#40194 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 14 March 2017 - 01:12 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 March 2017 - 02:27 PM, a spus:

Bună ziua, bună ziua!
Eu, ca întotdeauna, pe fugă. Nimic nou sub soare. M-am așezat 5 minute pe divan și apoi o iau de la capăt.

Profit să vă împărtășesc părerea mea despre WhatsApp. Eu sunt mare fan. Mă salvează și îmi ușurează viața.
Grupurile, Doamne, nici nu știu din câte grupuri fac parte: clasa Marei, clasa Giuliei, Catechism, Pallavolo, Gioco Volley, Înot, ACR... Toate utile atunci când ești disperat. Lăsând la o parte euforia inițială, când începeau să zică mulțumesc 30 de mămici/tătici de te apuca nebuneala, acum este un instrument foarte util atunci când ai copilul bolnav acasă. O poză, două și ai recuperat tot ce s-a făcut în 8 ore de școală.
Nu mai vorbim de teme pentru acasă... Sâmbăta și duminica ne confruntăm ca nebunii :beer2: Nici nu ai idee cât de împrăștiați sunt anumiți copii... Copii!
Folosit așa cum trebuie nu-l găsesc că deranjează. Azi am nevoie eu, mâine tu și tot așa, ne ajutăm unul pe altul.
De când a început toată nebunia cu Whatsapp-ul o singură mămică a refuzat să facă parte dintr-un grup, dar era într-o situație specială (toți am înțeles-o) și oricum și-a dat disponibilitatea în privat.
Suntem toate mămici cu 2/3/4 copii care muncesc, mereu pe fugă iar Whatsapp-ul ne ușurează munca și într-un fel ne unește.

Fug la treabă...

Da, da si cu mine tot pe Whatsapp vorbesti, cand avem timp! Pupici!
GEORGIA

#40195 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 14 March 2017 - 11:28 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 March 2017 - 02:27 PM, a spus:

Ps.
Totul a fost perfect.
:beer2:

Nici nu mă îndoiam. :beer2:

Bună ziua, bună ziua!

Nu mai vorbim de teme pentru acasă... Sâmbăta și duminica ne confruntăm ca nebunii :beer2: Nici nu ai idee cât de împrăștiați sunt anumiți copii... Copii!

Fug la treabă...

Idem

#40196 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 14 March 2017 - 11:39 PM

Intru și eu sa va spun buna seara, va citesc din când in când dar stau foarte prost cu timpul . In legătura cu Whatsapp-îl, îl iubesc, dar câteodată îmi vine sa sparg tel. Am o cunoștința care trimite toate tampeniile! Va doresc un WE plăcut, s-a terminat WE, a venit ziua de luni, buna dimineața, buna seara....buna ora nushcare....apoi flori, apoi pope apoi filme....ce mama naibii sa fac Eu cu ele? Când tel face beep beep sar iute sa ma uit , ori o fi soțul, ori de la servici, ori de la școala feții sau ceva cursuri de-ale ei....și când colo Andrea îmi urează o miercuri frumoasa!!!! I-am spus de zeci de ori dar zice ca sa schimb in setări și nu se salvează chestiile. Pai sa nu mi le mai trimită!!!!
Nu înțelege și pace!

#40197 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2017 - 01:54 PM

La noi a fost intunericios si ploios,dar acum a dat soarele,va inveselesc duminica cu ultima mea achizitie... =)) =))

Fisier atasat  SAM_5292.JPG (52.92K)

O duminica minunata tuturor! :floare:

#40198 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 20 March 2017 - 03:37 PM

Daca-i Martie, e vreme capricioasa.De la 24 de grade la 10( seara sau dimineata).
Rezultat(nedorit):

Adultii familiei raciti. :floare:

#40199 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2017 - 05:58 PM

La noi meteoblue,arata azidimineata la ora 7 -3 grade,acum 12 https://www.meteoblu...C3%A2nia_685948 =)) inca e rece :floare:

#40200 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 21 March 2017 - 03:19 PM

Dadusem mai demult peste o mancarica moldoveneasca de peste Prut cu varza si cartofi.Avea un nume complicat si n-am retinut.
Asa ca am dat un search: am digitat varza...cartofi.
Google mi-a sugerat "Varza, cartofi si alti demoni" un documentar romanesc nominalizat la premiile Gopo.Asa ca sa le tinem pumnii, chiar azi. :floare:

http://www.youtube.c...h?v=Ww2P2I5dklQ

Eu inca nu l-am gasit sa-l vizionez.Probabil ca-i prea devreme.
Intre timp ma duc sa mai fac un search. =))
Si sa-mi caut mancarica!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic