Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4021 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 July 2011 - 08:41 AM

Dani, tu esti ca cu drobul de sare :D iti faci probleme din orice. vezi ca asta aduce cu sine fire albe :D

serios acum, mie nu mi-e teama de nici o perioada din viata copilului meu. eu "cresc" impreuna cu Maia mea si "o cunosc" pe zi ce trece. vorbesc cu ea despre toate cele, nu incerc sa o pacalesc niciodata si intotdeauna eu ma tin de cuvant. chiar daca i-am promis candva ceva care poate n-ar fi trebuit, m-am tinut de cuvant si am avut grija mai apoi ce ii promit.
incerc de pe acum sa ii "infig" cat mai adanc invataminte de viata sanatoasa. si nu ma refer doar la mancare aici :71:
ii acord incredere cat mai multa, o las sa ia decizii (ce se poate la varsta ei, normal) si le discutam impreuna dupa aceea.
o las sa faca si "prostii" la care apoi suporta consecintele (putin atenuate de mine :D ) si uite asa invata.
imi vine si ea cu "fitze de gradinita" acasa sau cu "invataminte" de la unii copiii, dar discutam acasa despre toate si o invat sa treaca totul prin filtrul ei. deocamdata eu ii "curat" filtrul, dar o invat sa aiba incredere in ea si in mine. stie ca la mine poate veni cu orice problema, chiar daca stie ca ma supara ceva o incurajez sa vina sa imi spuna. si nu o cert (prea tare :D ) dar discutam si introarcem problema pe toate partile.

stop!!! ca nu-s io mama omida sa va dau sfaturi cum se cresc copiii Imagine postata
da' nu ma putui abtine (vorba unui clasic in viata)

EDIT: ca am sarit cu sfaturi si nici nu am dat buna dimineata.
la noi e tot calicula Imagine postata, asa ca va servesc un ceai cu gheata

Fisier atasat  iced tea cold.jpg (24.02K)
Number of downloads: 0

#4022 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2011 - 08:52 AM

Vezi postareaboni, la 14 July 2011 - 08:41 AM, a spus:

vorbesc cu ea despre toate cele, nu incerc sa o pacalesc niciodata si intotdeauna eu ma tin de cuvant.

parca m-as "citi" pe mine :D
si as mai adauga, cind zic Nu asa ramine, de multe ori ma doare sufletul de numai eu stiu :71: cind vad ce fata face, si acuma, dar ramin pe aceeasi pozitie

#4023 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 14 July 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2011 - 08:52 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 14 July 2011 - 08:41 AM, a spus:

vorbesc cu ea despre toate cele, nu incerc sa o pacalesc niciodata si intotdeauna eu ma tin de cuvant.

parca m-as "citi" pe mine :D
si as mai adauga, cind zic Nu asa ramine, de multe ori ma doare sufletul de numai eu stiu :71: cind vad ce fata face, si acuma, dar ramin pe aceeasi pozitie

Adriana, parca suntem "sorele" :D
Nu e NU. la mine deja stie asta, nici nu mai insista. de taica-so se roaga si jumate de ora ceteodata, ca e insistenta de felul ei Imagine postata atunci sar eu in ajutor :D
dar si aici, iar e de discutat... ca nu zici NU doar asa iute, fara sa gandesti, cand iti cere ceva. ii dai si explicatiile pertinente sa inteleaga de ce nu e bine ceea ce vrea/cere.

e greu sa fii parinte :D dar e si taaaare frumos Imagine postata

#4024 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 14 July 2011 - 09:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2011 - 08:09 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 13 July 2011 - 11:12 PM, a spus:

pe cele care imi expun problemele lor cu cele 14 profesoare carora trebuie sa le duca cate un parfum/cadou ...

m-a indignat dintotdeauna chestia asta, cum e posibil sa mai existe inca obiceiul asta? :71:

Adraian esxista peste tot obiceiul asta, crede-ma si aici se dau bomboane si sticle de vin, gift cards si parfumuri si americanii sint f incintati cind primesc, zimbesc cu gura pina la urechi parca sint drogati.
Imagine postata
Imagine postata

#4025 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 July 2011 - 09:38 AM

Da', dar presupun ca e o mica diferenta, Daniella a zis trebuie
si daca o mama trebuie sa cumpere 14 parfumuri a cite sa zicem 20 de euro unul nu mi se pare o chestie normala
ca se poate instaura o relatie de prietenie afinitate cu vreun profesor si iti face placere sa ii duci o sticla de vin e alta mincare de peste
eu aici am avut de a face cu cresa, gradinita, scoala elementara si gimnaziala si acum liceu, inafara de cadourile colective de sfirsit de an la cresa, gradinita si scoala elementara n-am dus si nici n-am vazut vreun cunoscut sa duca ceva unui profesor, de aceea nu mi se pare normal

#4026 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 July 2011 - 09:39 AM

Vezi postareaboni, la 14 July 2011 - 09:09 AM, a spus:

Adriana, parca suntem "sorele" :D

Atunci te declar si pe tine sorella mea :71:

#4027 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 July 2011 - 10:01 AM

Rezultatul nazbatiei de ieri: o basica pe fatza , inca 2 pete rosii si o basicoaie pe piept.
Fata dormea , Daniella, asa ca e OK.:71:. Dar oricum , n-o las pe langa mine cand gatesc...cand spal , cant tai legume , cand pregatesc , da , o las , dar cand fierb una-alta pe aragaz n-o las niciodata , o pun in tzarc. Normal ca nu vrea , dar cantam o leaca , mai gasim vreo jucarie noua....si merge.

La noi se intampla in sfarsit ceva: Al meu a inceput lucrul la terasa ( acoperis). Plateste un nene cu ora si pun lemnaria. Tre sa comandam si aluminiul , si Plexiglas-ul si in maxim 2 saptamani ar trebui sa fie gata. Apoi tre' sa punem iarba.

Vrem sa sarbatorim ziua Elenei in curte! Cu Grill , cu baloane , cu multzi copii....

#4028 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 July 2011 - 11:06 AM

Boni, multumesc!

sunt nelinistita ca nu am trecut prin aceste experiente si nu vreau sa ma exprim sau sa judec atunci cand aud problemele existente la copiii prietenelor mele pt ca habar nu am ce o sa fac la randu-mi. Probabil ca atunci cand o sa trec efectiv prin ele o sa vina toate natural si mai usor ... sper ... :)

Adriana, da. Prietena mea cea mai buna are un copil bun, are 13 ani si incepe sa intre in perioada adolescentei si sa se schimbe unele lucruri: nu mai vrea nimic, nu-i mai convine nimic, nu vrea sa mearga nicaieri cu ei etc. La el la scoala e probl de care ti.am spus. Trebuie a folosit ea, pentru ca notele conteaza la itnrarea la un liceu bun, respectiv la o facultate la care iti doresti. Si atunci ce faci? Nu duci darul la proful de tehnologie si lasi sa-i strice media cu un 5? E nebunie aici ... Poate nimeres eu o scoala mai buna, unde nu se dau spagi/cadouri fiecarui profesor ... nu stiu daca exista ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4029 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 11:12 AM

Mutti, rupeti si turta?

Noi am terminat curtea si poarta :) . De schimbat acoperisul nu ne-am mai apucat ...ca 10 zile cu muncitorii a fost destul pt tati! sunt groaznici, daca pleca un pic sa ia materiale sau ceva ...faceau o porcarie ... , desi erau cu sef de echipa, care nu era mereu prezent! O gromada de bani si lucreaza neingrijit, fac mizerie, stricaciuni :D

#4030 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 July 2011 - 11:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2011 - 11:06 AM, a spus:

Si atunci ce faci? Nu duci darul la proful de tehnologie si lasi sa-i strice media cu un 5? E nebunie aici ... Poate nimeres eu o scoala mai buna, unde nu se dau spagi/cadouri fiecarui profesor ... nu stiu daca exista ...

Eu sper din tot sufletul sa existe, nu vreau sa cred ca nu exista.
Si daca copilul invata foarte bine profu de tehnologie ii da tot 5 pentru ca n-a primit parfumul?

#4031 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 11:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2011 - 11:29 AM, a spus:

Si daca copilul invata foarte bine profu de tehnologie ii da tot 5 pentru ca n-a primit parfumul?

La asta se rezuma problema/intrebarea...

#4032 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 14 July 2011 - 12:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2011 - 11:52 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2011 - 11:29 AM, a spus:

La asta se rezuma problema/intrebarea...

atunci sau muti copilul la alta scoala sau pui o bomba in scoala aceea Imagine postataImagine postataImagine postata

normal ca nu vorbesc serios, dar e revoltator. eu refuz sa cred ca nu mai exista scoli "normale", cu profesori "normali".
trebuie luat atitudine altfel in astfel de cazuri. probabil ca multora le e mai usor asa, cu cadou. dar daca intreg "comitetul" de parinti ia initiativa si reclama profesorul respectiv poate se pune totusi altfel problema.

eu sunt asa, mai toma necredinciosul, si nu prea pot/vreau sa cred asa ceva. prin asta nu spun ca tu (Daniella), sau prietena ta nu spuneti adevarul, ci ca s-ar putea sa fie mai multe "variante" ale aceluiasi adevar...

#4033 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 12:22 PM

si mie mi s-a parut revoltator sa aud asta! si daca ceilalti parinti nu vor sa reclame, sau daca ceilalti profesori ti.l persecuta apoi? si daca-l muti la alta scoala si constati ca nu e mare diferenta?

aici sunt distante mari, aglomerati si nu prea iti convine sa duci copilul in alt cartier, sau mai departe de casa ...

oricum, eu stiu de la colegii mei din partea aceea, ca in Ardeal spaga nu este raspandita si nici obisnuita macar! in timp ce aici e la ea acasa ...de cand ne-au cotropit turcii a doua oara, de acum 20 ani ..., dar si de dinainte de revolutie ...
parintii mei, ca si voi, au fost oameni cu principii si foarte corecti/cinstiti, asa ca au refuzat intodeauna ideea de a da spaga ...asta nu ne-a asigurat un mod de viata mai bun/lesnicios insa. Astfel, parintii mei nu au dat la scoala niciodata nimic, spre deosebire de parintii altor copii. De aceea si mie mi se pare ceva teribil sa aud astfel de situatii.

#4034 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 July 2011 - 12:30 PM

De ce schimbatzi acoperisul? Eu sper sa ne tzina al nostru zeci de ani!!!!
Rupem si turta ,ca daca tati e bucurestean , facem si noi ca la voi :)

Chiar , apropos de ruptul turtzii , cine poate sa-mi explice ce si cum?

#4035 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 14 July 2011 - 12:35 PM

Vezi postareaMutti, la 14 July 2011 - 10:01 AM, a spus:

Rezultatul nazbatiei de ieri: o basica pe fatza , inca 2 pete rosii si o basicoaie pe piept.
...
Vrem sa sarbatorim ziua Elenei in curte! Cu Grill , cu baloane , cu multzi copii....

vai de mine Simo, abea acum m-am dus in urma sa citesc. sa-ti treaca repede si fara urme. si alta data sa ai grija mai mare...

sa aveti petrecere frumoasa si vesela Imagine postata

#4036 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaMutti, la 14 July 2011 - 12:30 PM, a spus:

De ce schimbatzi acoperisul? Eu sper sa ne tzina al nostru zeci de ani!!!!
Rupem si turta ,ca daca tati e bucurestean , facem si noi ca la voi :)

Chiar , apropos de ruptul turtzii , cine poate sa-mi explice ce si cum?

Mutti uite ce am gasit aici:
http://www.produsin....ruperea-turtei/

dupa aia sa mai discutam, ca nu stiu daca turta asta trebuie sa fie sfintita si daca se taie intai motul si apoi se rupe turta la fetite?

#4037 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 12:59 PM

schimbam acoperisul, pt ca acum avem unul "provizoriu", din ala din tabla de-aia proasta ...de se aud tunete daca trece un porumbel pe casa, iar daca ploua e o galagie de te scoala din cel mai adanc somn..., vajaie vantul ... , se incinge etajul de sunt 80 grade acu vara, etc

#4038 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 01:30 PM

Mutti, pe 14 august impliniti anul?

Jeannetaaa :) ! iesi draga la interval, ca ma ingrijorezi prin absenta!

#4039 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 14 July 2011 - 03:41 PM

daniela- nu stiu cum e in bucuresti la scoli , dar in onestiul meu (mic si linistit ) , cadoul personal catre un anumit profesor nu exista ! pana in clasa a cincea , am pus bani si am luat noi mamele o atentie invatatoarei (fleacuri , nu chestii scumpe ) , din clasa a sasea , copiii au plecat singuri la cumparaturi , si diriginta s-a ales cu o gramada de prostioare :lol: dar asta nu ma intereseaza pe mine , ca parinte ! ei trebui sa invete sa gestioneze orice situatie : si cadouri , si sa raspunda atunci cand au gresit ceva ! in general copiii in ziua de azi sunt mult mai responsabili decat noi (si o afirm sus si tare ) , invata si nu le este teama ca vor lua 5 la tehnologie . din intamplare , chiar profa de tehno a stefanei ,era cu chestia ` trebuie sa inveti , ca de aia e materie de studiu ` , dar nu le-a stricat media celor buni , niciodata .stefana a terminat clasa a8a cu media generala 10 , si sa stii ca la sport nu e buna deloc . da` deloc ^_^ , dar tot media 10 a avut . eu zic sa nu te stresezi prea mult , ca nu e dracu asa negru =))

#4040 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 July 2011 - 04:12 PM

Unde sunt timpurile de demult cand doar copleseam profesoarele cu martisoare de plecau acasa cu pungile pline :lol: Si o floare de 8 martie, luata cu sacrificii si stat la coada la florarie -dar nici pe departe nebuniile de cadouri care sunt acum.

Mi-e drag sa citesc ce zice Boni, asa cred si eu ca poti sa-ti pastrezi copilul alaturi, fiindu-i prieten cu mana de parinte. Mana de fier imbracata in manusa de catifea.
Nu pot suporta explicatii de genul "nu, ca nu vreau eu" sau "nu ca asa am zis si gata" - eu cred ca toate situatiile trebuie explicate si chiar si cand il pedepsesti, sa stai de vorba si sa-i explici de ce e pedepsit si ce se poate face sa nu mai ajunga acolo.
Imi place sa-i vad independenti, ca descopera lumea cu ochii lor si-si iau zborul incet incet, stiind ca parintele e in spate, sa-i dea suportul si intelepciunea.

Si dupa aia cresc, si dupa ce trec de perioada hormoneiilor, e o minunatie sa-i vezi mari, sa discuti de la egal si sa te bucuri de existenta lor!
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic