Sarumana

toata lumea imi spune ca s-a inaltat f. mult (e aproape cat mine...care am 1,62

)...
Despre muraturi ,eu nu am pus gogonele cu conopida si varza ,dar cum pun eu gogonele cu pepenasi la butoi pun la saramura la 1 litru de apa 1 lingura de sare mare neiodata ,pt. muraturi...importante sunt si celelalte ingrediente,ca de exemplu radacina de hrean ca sa dea si gust sa pastreze si muraturile tari ...la combinatia ta cu varza si conopida eu nu asi mai pune usturoi ,dar ar mai merge poate bobite de mustar ,telina sau radacina de patrunjel,pt. parfum ,daca vrei sa fie rozie atat zeama cat si legumele ,o radacina de sfecla rosie taiata sferturi, vreo 2 mere intregi , sau 1 gutuie poti sa pui sa mai ai zeama buna ,ardei iute pt. o leaca de iuteala daca vrei si daca-ti place ,cam astea imi vin mie in minte acum ...

nu stiu daca tu ai de unde sa pui dar la noi se mai pun cozi marar cu floare,proaspat sau uscat,crengute de visin,de stejar...la varza murata mama mai pune boabe de porumb(porumb uscat de pe stiulete nu porumb de la conserva)