Geany, la 04 November 2017 - 06:11 PM, a spus:



Despre muraturi ,eu nu am pus gogonele cu conopida si varza ,dar cum pun eu gogonele cu pepenasi la butoi pun la saramura la 1 litru de apa 1 lingura de sare mare neiodata ,pt. muraturi...importante sunt si celelalte ingrediente,ca de exemplu radacina de hrean ca sa dea si gust sa pastreze si muraturile tari ...la combinatia ta cu varza si conopida eu nu asi mai pune usturoi ,dar ar mai merge poate bobite de mustar ,telina sau radacina de patrunjel,pt. parfum ,daca vrei sa fie rozie atat zeama cat si legumele ,o radacina de sfecla rosie taiata sferturi, vreo 2 mere intregi , sau 1 gutuie poti sa pui sa mai ai zeama buna ,ardei iute pt. o leaca de iuteala daca vrei si daca-ti place ,cam astea imi vin mie in minte acum ...

merci mult, Geany. Asa pun eu varza. Capuri de marar am , frunze de visin nu. O sa incerc sa vad ce iese.