La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 07 January 2019 - 10:03 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 07 January 2019 - 10:17 PM
Daniella, la 07 January 2019 - 10:03 PM, a spus:
Buna Daniella!bine te-am regasit fata draga mi-a fost f. dor de tine! o pup pe Bea' cred ca a crescut si ea,

Postat 07 January 2019 - 10:24 PM
Vad ca multe dintre voi stiu de dieta asta intermitenta. Eu o am pe prietena mea din copilarie care face asa ceva, nu mananca de ani de zile seara dua 18, s-a obisnuit, ii este bine , este slaba.
Eu a adaptez mai greu la asa ceva, mai ales ca seara aveam sesiunea de alergat iar cam la doua ore dupa cardio, daca mai bagam si sauna, pai ma lua o foame incontrolabila.
Acum, avand in vedere ca am facut tratament intensiv cu cortizon si alte tarasenii, sportul inca asteapta, asadar trebuie neaparat sa umblu la alimentatie.
De azi am trecut pe cafea decofeinizata. In afara de faptul ca imi picau ochii in gura sa servici, ma prezint ok.
In rest, am tinut sa respect orele de masa. Prima masa am luat-o foarte tarziu insa, din cauza de job, la 11. Cert e ca este mult prea tarziu pentru mine si ma sleieste de puteri, asadar voi manca o masa dimineata.
Azi am avut asa: porridge din fulgi de ovaz cu apa fiarta si 1 lingura de miere. Mere si nuci, Seara, zeama de varza. Foarte putin azi, greseala mea, pentru ca nu am gatit ieri sa iau cu mine la servici. Sper sa nu se mai repete.
Any, cu astfel de dieta recomandata de medicul tau eu sunt foarte de acord. Din toate, echilibrat, fain, frumos! Cred ca am tocit tastatura de cat am repetat pe forum, insa este absolut vital sa se acopere toate grupele de nutrienti si sa nu frustreze dieta. Privarea de orice nu face decat sa acumuleze frustrare care, dupa terminarea autoflagelarii cu diete de 500 calorii pe zi, va refula in fix, ati ghicit, mancat. Tineti-va departe de diete minune. Asta cu ultima masa la ora 6/7 seara mi se pare foarte ok. Greu e insa in familie...stiu...
black_cat, la 07 January 2019 - 01:13 AM, a spus:
Pentru mine, dupa un sfarsit de an relativ linistit, in care cel mai mare eveniment a fost ca mi-a crapat un geam

Partea "pozitiva" sa zic asa, desi nu doresc zau nimanui asta, apropo de ce zicea Lapona, este ca am pierdut de stress 2 kile in 3 zile. Daaarrr la sfarsitul asta de saptamana merg sa ma vad cu o artista de-a noastra culinara, care chiar ca e artista in bucatarie, daca mi-o da voie va si spun cine e. Intre timp va citesc, ma inspir si va pup .
Si care are si niste ochi verzi teribili? Ca as avea o banuiala asupra identitatii dumneaei

Lapona, pe cozonacul ala m-as fi inghiontit un pic cu tine

Parol ca am avea toate motivele sa ne paruim pe cozoonacul ala

Postat 07 January 2019 - 10:24 PM
Postat 07 January 2019 - 10:26 PM
bristena, la 07 January 2019 - 10:04 AM, a spus:
La inceput a fost greu, dar am luat-o incet incet, ajungand sa nu mananc dupa 5 seara, nu mi-e foame, daca se intampla totusi, un fruct (mar, kiwi, mandarina) sau un ceai neindulcit
In ceea ce priveste dieta, mananc aproape orice, dar atenta la cantitati si la preparare, cat mai simplu si natural
Cand esti singur e mai usor, in familie nu prea (tot esperienta mea vorreste)
Bristena, daca nu mai mananci dupa ora 17, cum iti imparti mesele pe parcursul zilei, la ce ore mananci, daca esti binevoitoare sa povestesti. Multumesc!

Postat 07 January 2019 - 10:31 PM
moatza, la 07 January 2019 - 04:17 PM, a spus:
Geany, la 07 January 2019 - 02:03 PM, a spus:
unii toate la un loc

io-s in prima zi de recuperare a celor doua zile libere din perioada sarbatorilor, greu, dom'le, greu!
da' o fost bine cand am stat!
edit: vazui ca si verb zice de conceptul cu pauza mare cu burta goala, aia e!
Tot cee mi-a venit pe chelie cand am vazut asta: Hai sa fondam un club

Postat 07 January 2019 - 10:35 PM
Geany a spus:
Daniella a spus:
Bine v-am regasit!La multi ani tuturor cu mult sanatate, bucurii, veselie si bucate sa-ti lingi degetele!
Buna Daniella!bine te-am regasit fata draga mi-a fost f. dor de tine! o pup pe Bea' cred ca a crescut si ea,

Te pup Giani si mie mi-a fost tare dor de tine. Ale, 12 ani! Doamne ce repede trec. Zici ca la 12 ani renunta la jucarii? E bine... atunic mai avem inca 4 ani. Da, are si Bea 8 an8 si 4 luni si in clasa a doua. Ale e in a 4-a?In vacanta de vara cand era la mamaie, i-am strans jumatate din jucarii (magazin, si nu stiu cate bucatarii, craticioare, fructe si legume de jucarie, casute de papusi) si le-am pus pe terasa sa vad ce zice. Cum nu a facut mare tambalau dupa inca vreo 2-3 saptamani le-am mutat la mr. D. in garaj, ca sa fie linistita ca le poate vedea, avea, juca din nou cu ele oricand. Asa ca am invatat strategia, pt ca nu a fost tragedie. Avem oricum la ea in mijlocul camerei tarcul dublu de cand era mica, unde e plin de jucatii, plus doi soldati dubli cu lego, puzzle si carti. Mai trebuie sa pun mobila pe tavan, in rest la ea in camera e mobila pe toti peretii+ mijlocul camerei.In schimb acum alta problema, dupa ce pana anul trecut am dat tot ce era mic de imbracat si 8ncaltat, acum nu mai vrea sa dea nimic. In fine sunt perioade, trece si asta...Oricum problema nu e de aglomeratie si dezordine, cat ca e greu sa primesti musafiri cu zapaceala asta ....
Postat 07 January 2019 - 10:37 PM
Daniella si mie uneori mi-e dor de livingul ordonat pe care-l aveam odata, dar imi trece repede, e mai bine asa cum e acum

Noi cand ne-am intors din Romania, am venit cu o valiza din aia mica (bagaj de mana) plina de jucarii si carti.
Postat 07 January 2019 - 10:54 PM
Daniella, la 07 January 2019 - 10:35 PM, a spus:
Geany a spus:
Daniella a spus:
Bine v-am regasit!La multi ani tuturor cu mult sanatate, bucurii, veselie si bucate sa-ti lingi degetele!

Te pup Giani si mie mi-a fost tare dor de tine. Ale, 12 ani! Doamne ce repede trec. Zici ca la 12 ani renunta la jucarii? E bine... atunic mai avem inca 4 ani. Da, are si Bea 8 an8 si 4 luni si in clasa a doua. Ale e in a 4-a?In vacanta de vara cand era la mamaie, i-am strans jumatate din jucarii (magazin, si nu stiu cate bucatarii, craticioare, fructe si legume de jucarie, casute de papusi) si le-am pus pe terasa sa vad ce zice. Cum nu a facut mare tambalau dupa inca vreo 2-3 saptamani le-am mutat la mr. D. in garaj, ca sa fie linistita ca le poate vedea, avea, juca din nou cu ele oricand. Asa ca am invatat strategia, pt ca nu a fost tragedie. Avem oricum la ea in mijlocul camerei tarcul dublu de cand era mica, unde e plin de jucatii, plus doi soldati dubli cu lego, puzzle si carti. Mai trebuie sa pun mobila pe tavan, in rest la ea in camera e mobila pe toti peretii+ mijlocul camerei.In schimb acum alta problema, dupa ce pana anul trecut am dat tot ce era mic de imbracat si 8ncaltat, acum nu mai vrea sa dea nimic. In fine sunt perioade, trece si asta...Oricum problema nu e de aglomeratie si dezordine, cat ca e greu sa primesti musafiri cu zapaceala asta ....
E in clasa a sasea Dany..poti sa crezi?!

Number of downloads: 0
Aici alaturi de domnul Geany si domnul Geany e inalt

Si aici se vede ca e cat mami cand il pupacesc mancala-r mama pe el ...

Pe mine nu ma deranjau masinute si astea ca renuntase sa se mai joace cu ele de mult dar erau acolo in cutii pe balcon nu voia sa renunte la ele ,le tinea asa de drag,in schimb ma termina cu creierii capului cu legouri mari cu piese multe si marunte si cutii mari...pff!!..Zii lui domnul Dany' ca asa de repede va trece perioada cand se joaca cu papusi ca ii va fi dor,lasat-i inca copilaria atata cat va vrea ea,ca trece repede repede si o sa stati in casa ca la muzeu de nu o sa aveti aer ,sa nu va aud atunci ca plangeti

Imi cer mii de scuze ca m-am intersectat cu discutia cu dietele dar asa e cand e trafic pe forum ne mai intersectam cu discutiile,las' sa fie tot asa

Postat 07 January 2019 - 11:10 PM

Si nu puteam intra fara o glumitza in tolba> ''Stiti care sunt Ionii pozitivi?!...-Ionii pozitivi sunt Ionii care dau de baut de ziua lor,...-Ionii negativi sunt(

Postat 07 January 2019 - 11:17 PM
Postat 07 January 2019 - 11:59 PM
Postat 08 January 2019 - 12:29 AM
Am cochetat si eu mult sa ma apuc de INTERMITENT FASTING + keto, dupa ce am descoperit videourile Dr. Berg, un exemplu aici, dar are milioane, acum vreun an eram fascinata si am vizionat o multime:https://youtu.be/F9PmycCGC14
El explica f bine care e treaba cu alimentatia si mJoritatea bolilor asa zis incurabile....legate mai ales de riroida, pancreas, diabet etc. Va sugerez sa l vizionati e fascinant, credibil, bine documentat si te motiveaza serios.
El sustine ca IF da rezultate impreuna cu ketogenetic diet. Adica nu mananci chiar ce vrei in alea 8h, dar Dar include si hrana de natura animala in dieta nu are o problema cu asta, dar totul trebuie sa fie cat mai “curat”, adica bio, eco, fara chimicale, doar produse de tara, vaca ierbivora nu hranita cu concentrate si hormoni etc etc, aici din pacate eu nu am incredere ca gasesc produse “curate”, Din ce mi s-a spus taranii au inceput sa faca mai rau decta marii industriasi..., cu chimicale expirate si interzise in Eu si aruncate pe aici.Eram f. incantata de logica teoriilor dr. Berg, dar nu m-am apucat in final, .... am eu nadejdea ca se poate si altfel, nu am descoperit f exact modul, dar sunt sigura ca ingrasatul (sau mancatul compulsiv/mult/la ore tarzii/gras/hipercaloric/prost combinat/ sau nesanatos) are mare legatura cu emotionalul/ cumpsihiculsi cu energiile negative din hrana sau existente in ambientul in care luam masa (sau/si in gandurile noastre cand mancam sau ale celor ce aduc samanta pana la ce mancam noi). In fine, cand voi gasi “leacul” va anunt, intre timp nu mai cred prea mult in diete.corpul isi cere apoi drepturile.
Revenind. Cel mai putin dur e IF cu pazua 16 h, mancat in interval de 8h. Dar si mai eficient este daca intervalul de mancat scade si cel de pauza creste: pauza 18, mancat 6 h, sau pauza 20 mancat 4h, pana la cei care mananca 1 singura data pe zi, cantitativ nelimitat si diversificat si apoi pauza difrenta pana la 24 h (probabil vreo 23h. Gasiti multe marturi8 pe youtube in engl s8 in acest sens. Asta mie mi s ar potrivi, pt ca eu pot sa nu mananc nimic pana vin de la serviciu, dar beau cafele... chestia e ca trebuie scoase cafelele.
Lapona, eu as vrea sa cites+reteta integrala pe care ti-a dat-o tie dr. care ti-a recomandat IF. Merci.
Moatza, casa de piatra si multa fericire juniorului! Felicitari! Tu stai bine cu greutatea dupa operatie? Te mentii?
Postat 08 January 2019 - 01:13 AM

Banuiala ta e corecta

Postat 08 January 2019 - 09:11 AM
Daniella, la 07 January 2019 - 11:59 PM, a spus:
Hi hi hi! Dany sa stii ca si la el a fost lipsa de miscare,cat a iesit afara la fotbal pana tarziu cu copii in fiecare zi era lungut si slab,cum a renuntat brusc ca asa a vrut el,nu-l mai interesa cum s-a vazut ca se rotunjeste

Buna dimineata tuturor! la noi e ger de crapa pietrele cum s-ar spune,-11 grade acum,am deschis geamul si se formeaza instant un abur gros de spui ca-i fum ce intra in casa ,gerurile bobotezei!

O zi minunata tuturor!
Postat 08 January 2019 - 10:03 AM
black_cat, la 08 January 2019 - 01:13 AM, a spus:

Banuiala ta e corecta

Sa o strangi in brate tare de tot si pentru mine, te rog! M-as bucura mult sa mai dea si ea pe aici

@ Daniella, bine ai revenit! Cu mare placere o sa o scriu la Lole, ok?
Sa aveti o zi buna!

Postat 08 January 2019 - 04:03 PM
Sunt la ziua a doua de dieta, totul decurge conform planului. In afara faptului ca azi noapte pe la 1 ma invarteam pe toate partile de foame

Beau apa la greu si...va mai zic eu...va tin la curent. Oricum aveam nevoie, chiar si sa ma detoxifiez un pic ca prea mi-am facut de cap in decembrie. Prea multe dulciuri, prea multa mancare.
Postat 08 January 2019 - 05:27 PM
Daniella, la 07 January 2019 - 10:03 PM, a spus:
Bine ai revenit Daniella. Pupa Bea si din partea mea.
Lapona Enigel, la 08 January 2019 - 10:03 AM, a spus:
black_cat, la 08 January 2019 - 01:13 AM, a spus:

Banuiala ta e corecta

Sa o strangi in brate tare de tot si pentru mine, te rog! M-as bucura mult sa mai dea si ea pe aici

@ Daniella, bine ai revenit! Cu mare placere o sa o scriu la Lole, ok?
Sa aveti o zi buna!

Negresit asa voi face, mai ales ca nu ne-am vazut de vreo 7 ani dupa socotelile noastre .
Postat 08 January 2019 - 09:20 PM

Si nici bananele nu mai sunt ,frate',ce-au fost

Aceasta postare a fost editata de Geany: 08 January 2019 - 10:13 PM