Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2149
  • 2150
  • 2151
  • 2152
  • 2153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#43001 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 June 2019 - 11:49 AM

Vezi postareaEataly, la 21 June 2019 - 09:13 AM, a spus:

La mate am vazut ce s-a dat,

Lili, cistit vorbind, ti se pare asemanator ca grad de dificultate?

Boni, da' ce-a avut la romana? nu gramatica.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 21 June 2019 - 11:49 AM

#43002 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 21 June 2019 - 01:01 PM

Vezi postareamoatza, la 21 June 2019 - 11:49 AM, a spus:

Au avut un fragment din "Ultima cursa" de Horia Lovinescu, si, pe langa alte cerinte, trebuiau sa demonstreze ca textul apartine genului dramatic.
Si au mai avut de scris o compunere, de 150-300 de cuvinte, in care sa prezinte o intamplare petrecuta acasa sau la scoala, in timpul unei activitati de lectura.

#43003 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 June 2019 - 01:57 PM

Salutare de la 20 de grade. Se anunta cresteri, zi de zi. Se va ajunge la 28, saptamana viitoare. Iar furtunile programate zilele trecute s-au amanat pentru luni si marti! 😜 C-asa-i la unii.. 😉
Am fost la joaca, acum ne pregatim de somnul de pranz. Sincer, cred ca trag si ei pe dreapta, sunt cam obo.
Bafta si felicitari examinatilor!!
Sanatate multa tuturor si sa aveti un sfarsit de saptamana minunat!!!!

#43004 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 June 2019 - 02:24 PM

Vezi postareamoatza, la 21 June 2019 - 11:49 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 21 June 2019 - 09:13 AM, a spus:

La mate am vazut ce s-a dat,

Lili, cistit vorbind, ti se pare asemanator ca grad de dificultate?

Tinand cont ca Manu e in clasa a 7-a, majoritatea exercitiilor le recunosc si la Manu, altele nu.Dar mai are un an.
Acum eu nu stiu cat timp au la dispozitie.

Cum adica comentarii dictate de profesori si invatate pe de rost?
Pe noi ne punea profa de romana sa ne facem singuri comentariul.

#43005 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 June 2019 - 05:29 PM

Multumesc frumos, dragele mele. Sper si eu sa fie cu folos ca m-am saturat si eu de tusit si bolit. Altfel aici a dat o bura de ploaie si sa racorit nitel. weekend minunat sa aveti!

#43006 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 June 2019 - 10:53 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 June 2019 - 07:30 AM, a spus:

Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.
Va pup si va doresc weekend frumos si voua!

Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43007 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2019 - 12:31 AM

Buna seara! Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine. Briza calduta, nori pufosi cand si cand, ziceai ca-s valuri pe albastrul cerului. Asa ca, am profitat de ocazie si am instalat topoganul in curte (era luat de vreo luna, de la amicii unor prieteni, iar jupanasul fu in culmea fericirii. Apoi am tras o tura pana la gradina, sa culegem agrise, fragi si capsuni. Ceva cumparaturi, acasa baietii au tras o tura de somn iar eu am facut supa de pui si mancarica de limba de vaca. Pe seara, baietii au iesit la plimbare prin sat, apoi iar o tura de topogan si uite-asa se duse ziua.
Acum ma uit la Maigret, cu Rowan Atkinson in rolul principal. Dar, cum se termina la 1 noaptea, cred ca ma las pagubasa.
Maine la pranz ne vedem cu cativa prieteni, nu avem inca planuri. Depinde si de vreme. E cod galben de maine dupa-masa pana miercuri. Ploi / furtuni si caldura.
Somn usor si o duminica placuta!!

#43008 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,585
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 23 June 2019 - 10:51 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 June 2019 - 10:53 PM, a spus:

Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.

Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Imagine postataImagine postataImagine postata

Pot ca sa zic? Am voie?
brain loading....please wait....

#43009 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2019 - 11:26 AM

Vezi postareaFoxyy, la 23 June 2019 - 12:31 AM, a spus:

Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine.

aha, la fel, doar ca invers, 32C =))

azi nici macar o frunza nu clinteste, deocamdata 31C

am fost dimineata la o plimbare-n piata, asa, ca sa-mi fac programul...cand am revenit curgea apa de mine ca din pistolul cu apa.
am dat drumul la AC, dus si refacere c-un bol de cirese albe, reci, dulci-amarui... ma simt razbunata. stiu ca-s cam multe, dar deh! daca nu acum, atunci cand?
ia sa va zic niste preturi de la mine din piata, poate faceti comparatie: rosii 3-7lei, castraveti 2lei, cartofi noi 1.5lei, fasole verde lata/fideluta, 5-6lei/kg, ardei grasi verzi, de-aia cu pulpa normala4-5lei, ceapa rosie-3buc dar micute/legatura 2lei, o legatura 4-5 morcovi noi 3lei, verdeata 0.5lei/leg, era inclusiv stevie si loboda, salata verde 2lei o capatana mare, dovleei 1-2lei/buc, mari, erau si vinete dar nu stiu cat, muraturi, acrituri, gogosari la otet, varza murata, babic, branze, lapte, oua 0.5lei/buc, cirese rosii/albe 8-10-12lei/kg, piersici, nectarine 3-4lei/kg, zmeura 25lei/kg, porumb de fiert 2lei/buc, flori de tei, menta, sunatoare ptr ceai, 1leu/legatura,lavanda...de toate.
glorie racoroasa, alea-alea!

#43010 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 23 June 2019 - 12:08 PM

Vezi postareamoatza, la 23 June 2019 - 11:26 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 23 June 2019 - 12:31 AM, a spus:

Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine.

aha, la fel, doar ca invers, 32C =))

azi nici macar o frunza nu clinteste, deocamdata 31C

am fost dimineata la o plimbare-n piata, asa, ca sa-mi fac programul...cand am revenit curgea apa de mine ca din pistolul cu apa.
am dat drumul la AC, dus si refacere c-un bol de cirese albe, reci, dulci-amarui... ma simt razbunata. stiu ca-s cam multe, dar deh! daca nu acum, atunci cand?
ia sa va zic niste preturi de la mine din piata, poate faceti comparatie: rosii 3-7lei, castraveti 2lei, cartofi noi 1.5lei, fasole verde lata/fideluta, 5-6lei/kg, ardei grasi verzi, de-aia cu pulpa normala4-5lei, ceapa rosie-3buc dar micute/legatura 2lei, o legatura 4-5 morcovi noi 3lei, verdeata 0.5lei/leg, era inclusiv stevie si loboda, salata verde 2lei o capatana mare, dovleei 1-2lei/buc, mari, erau si vinete dar nu stiu cat, muraturi, acrituri, gogosari la otet, varza murata, babic, branze, lapte, oua 0.5lei/buc, cirese rosii/albe 8-10-12lei/kg, piersici, nectarine 3-4lei/kg, zmeura 25lei/kg, porumb de fiert 2lei/buc, flori de tei, menta, sunatoare ptr ceai, 1leu/legatura,lavanda...de toate.
glorie racoroasa, alea-alea!

Deci flori de tei o punguta 5 lei,. Am luat doua si cantarite am 600g de flori dupa ce chipurile am negociat si a mai pus cate o mana de flori in punga. Si am vazut boghi de bob pe care l-am mirosit sa fiu sigura daca imi place sau nu! Tot nu imi place mirosul, desi era ochios asa facut boghi. Fasolea verde este 8 lei aia de imi place mie cea galbena e 6 lei. Casul de oi deja a crescut la 16 lei/kg. Am pus 20 de kg pentru iarna, mi-am luat de-o grija. Altfel exagerat de cald. Am facut un dus, am balotat doua piersici luate de la Lidl cu 3,5lei kg astept omul si ma uit la serialul Outlander, seria a patra deja!

Aceasta postare a fost editata de mino: 23 June 2019 - 12:11 PM

#43011 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 June 2019 - 12:19 PM

Draga Moatzo' nu le iau pe fiecare in parte dar la noi piata mai scumpa cu cel putin 1 leu pe fiecare produs ,cald si la noi ,am fost in vizita la parinti asa de dimineata pe racoare,apoi cu totii la o terasa,am comandat mici la pachet ca sa nu mai gatesc azi ,si asta e pe azi,ne retragem la umbra !

O zi minunata tuturor! =))

#43012 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2019 - 01:39 PM

Mino, cum pui casul pentru iarnă?

#43013 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 23 June 2019 - 02:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 June 2019 - 01:39 PM, a spus:

Mino, cum pui casul pentru iarnă?

Framantat cu unt la congelator imi place tare mai mult, iarna!La 15 kg cas am pus 3 pachete de unt si sare dupa gust, nu foarte sarat. La borcan se iuteste, orice metoda as face si nu imi place. E prea cald in apartament. De asemenea imi place si in saramura, dar si asa dupa cateva luni tot isi schimba gustul. Acum am pus 5kg in zer si nu are asa multa sare, chiar sunt curioasa cum o sa fie. Doamna de la care am luat casul mi-a adus si zerul. Cel mai mult imi place mai mult asa, in saramura! Saramura o fac cu sare fara iod, din aia pentru muraturi si o fac concentrata de sta oul deasupra. La inceput o schimb de trei ori la fiecare saptamana, apoi la 1-2 luni. Doar ca acum am probleme cu sarea. Si totdeauna imi pun 3-4 bucati de cas fara sare, pentru diverse nevoi de branza fara sare sau pentru cas pane!

#43014 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2019 - 03:24 PM

asta voiam si eu sa te-ntreb =))
eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare.
am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator.
si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.
de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand.

#43015 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 June 2019 - 04:24 PM

Vezi postareablack_cat, la 23 June 2019 - 10:51 AM, a spus:

Pot ca sa zic? Am voie?

In afara de bombeul meu suprasimensional nu am nimic de ascuns. Toarna tot, baby! Imagine postataImagine postataImagine postata

La noi se anunta 38°. Mor incet de pe acum...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43016 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2019 - 04:28 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 June 2019 - 04:24 PM, a spus:

succes, sunt alaturi de tine!

lasa ca te laudai cu 14-17-20C =))

Aceasta postare a fost editata de moatza: 23 June 2019 - 04:28 PM

#43017 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2019 - 04:59 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 June 2019 - 04:24 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 23 June 2019 - 10:51 AM, a spus:

Pot ca sa zic? Am voie?

In afara de bombeul meu suprasimensional nu am nimic de ascuns. Toarna tot, baby! Imagine postataImagine postataImagine postata

Eu am avut un weekend devansat dar misto si multumesc sfantului internet =)) ca iar mi-a scos in cale oameni faini. De data asta a fost Lapona. Daca dupa cum scrie pe aici vi-o imaginati o fata dulcica si inimoasa sinteti foarte aproape de adevar. In realitate este si mai dulce, cu o inima mare si cu o candoare si o grija fata de semenii ei cum nu ti-e dat sa intalnesti in fiecare zi. Va spun sincer ca daca toti oamenii ar fi macar pe jumatate atat de buni, calzi si grijulii cum e ea, lumea ar fi un loc mult, mult mai bun.
Din pacate Lapona a stat prea putin la Luxembourg de data asta dar tot am avut timp sa bem cafele fara numar, sa dam din gura, sa ne plimbam - vineri bratara mea spunea ca am facut 21.000 de pasi- sa ascultam orchestra in piata mare, sa mancam si sa bem. Data viitoare promite ca va sta mai mult, cica .

#43018 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 23 June 2019 - 05:00 PM

33 de grade la umbra
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#43019 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2019 - 05:44 PM

Vezi postareadragos, la 23 June 2019 - 05:00 PM, a spus:

33 de grade la umbra

daca zici tu de-astea, inseamna ca-i groasa ca ti-a ajuns cutitul la os =))

#43020 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2019 - 06:38 PM

Vezi postareamoatza, la 23 June 2019 - 05:44 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 23 June 2019 - 05:00 PM, a spus:

33 de grade la umbra

daca zici tu de-astea, inseamna ca-i groasa ca ti-a ajuns cutitul la os =))

Chiar si aici se-ngroasa. Miercuri si joi 38 ??!! =))

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2149
  • 2150
  • 2151
  • 2152
  • 2153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic