Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2193
  • 2194
  • 2195
  • 2196
  • 2197
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#43881 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 November 2019 - 10:47 AM

Eu! Eu voi sta si pe-afara si-nauntru o perioada...Mamaaa, o omleta vreau si eu . Buna idee, Minoriciu! Imagine postata
Aici is zero grade, frig de iti clantane toate dimineata. Partea cea mai nasoala e ca nu se deschid portierele la masina...Imagine postata plus ca tre sa astept o vesnicie pana se dezgheata parbrizul, dezabureste...Imagine postata Din astea!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43882 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,652
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 November 2019 - 11:21 AM

Vezi postareaWowerful, la 21 November 2019 - 01:10 AM, a spus:

Nu cu portocalele mai, însă coaja de la portocalele din supermarket nu îmi inspira încredere.

Freaca-le cu buretele+detergent de vase, clateste-le cu apa calda si sterge-le.
Dupa aceea poti folosi coaja linistita.
Eu o rad si o pun in borcanele la congelator si am oricand de pus la cozonac sau la ceai.

#43883 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2019 - 12:15 PM

Bristena, super idee, si eu puneam doar cu zahar in frigider in borcan dar apoi umiditatea isi facea datoria si nu prea ma mai incinta dupa ceva timp.
mai ales ca pentru uscat am aparat
Bellamama si eu fac asa din instinct, nu's cit o fi de corect, si cu lamiile.

#43884 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,042
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 November 2019 - 02:17 PM

Hmmmmlanoi e cald dar e prea uscat ichhhh. Crapa pielea,crapa buzele, parul este electrizat si sta....in sus, si faci scantei de fiecare data cand atingi ceva.

Fisier atasat  Screenshot_2019-11-21-14-12-41.png (669.23K)
Number of downloads: 0

#43885 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 November 2019 - 02:36 PM

Vezi postareaWowerful, la 21 November 2019 - 01:10 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 November 2019 - 11:03 PM, a spus:

Asa-i spune, masina de macinat cafea :) Zau ca se pastreaza mai bine asa? Bine de stiut , clasam ideea pentru la pensie Imagine postata
Wow, ce fobii mama draga? Cu portocalele?


Nu cu portocalele mai, însă coaja de la portocalele din supermarket nu îmi inspira încredere.

Vezi postareabristena, la 20 November 2019 - 11:00 PM, a spus:

Cand am mai multa, o macin in masina de cafea (oare asa.i spune? scuzati, memoria si batranetea, deh)


Râșnița?


Da, pe scurt, asa.i spuneam si eu pe vremuri
Saru'mana 🌺
fiica dacilor

#43886 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 November 2019 - 03:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 November 2019 - 12:15 PM, a spus:

Bristena, super idee, si eu puneam doar cu zahar in frigider in borcan dar apoi umiditatea isi facea datoria si nu prea ma mai incinta dupa ceva timp.
mai ales ca pentru uscat am aparat
Bellamama si eu fac asa din instinct, nu's cit o fi de corect, si cu lamiile.


Tot din citite pe undeva, ziceau ca putem folosi coaja portocalelor din supermarket, daca le punem in apa cu bicarbonat 10-15 minute. Nu am verificat informatia ca mie teama. Desi nici in portocalele bio nu am incredere ca ar fi bio!

#43887 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2019 - 04:22 PM

da' esti sora cu Toma necredinciosul? :)
la alea bio ar trebui sa fie coaja nelucioasa deci asta ar putea fi un element in plus ca sa poti verifica, cred

#43888 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 November 2019 - 05:01 PM

g'morning, la noi e un fel de iarna tomnatica Imagine postata

diseara merg la Eataly, o sa va spun ce si cum miine

#43889 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 November 2019 - 05:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 November 2019 - 04:22 PM, a spus:

da' esti sora cu Toma necredinciosul? :)
la alea bio ar trebui sa fie coaja nelucioasa deci asta ar putea fi un element in plus ca sa poti verifica, cred


Cand tot dau astia la tv diverse exemple de fructe si legume bio care nu sunt bio, cred ca si tu ti-ai pune un semn de intrebare! Poate la voi comerciantii sunt corecti, aici samsarii sunt in stare sa puna etichete bio pe cele care nu sunt bio!

#43890 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 November 2019 - 12:30 AM

Ma gandesc serios sa cumpar brad in weekend - nu cred ca am vazut asa devreme de cumparat in alti ani...

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  brazi.jpg (565.76K)
    Number of downloads: 0


#43891 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 November 2019 - 02:04 AM

Vezi postareaadi_edi, la 22 November 2019 - 12:30 AM, a spus:

Ma gandesc serios sa cumpar brad in weekend - nu cred ca am vazut asa devreme de cumparat in alti ani...

Pai nu se usucă pana la Crăciun? Iei unul acum și unul peste 2 săptămâni.
Am văzut și la noi- Home Depot a dat liber la brazi. Sincer nu am văzut pe nimeni sa cumpere, dar săptămâna viitoare sigur am sa văd mașini cu brazi pe ele.

E prea devreme... părerea mea.

#43892 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 November 2019 - 08:38 AM

Vezi postareamino, la 21 November 2019 - 05:50 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 21 November 2019 - 04:22 PM, a spus:

da' esti sora cu Toma necredinciosul? :)
la alea bio ar trebui sa fie coaja nelucioasa deci asta ar putea fi un element in plus ca sa poti verifica, cred


Cand tot dau astia la tv diverse exemple de fructe si legume bio care nu sunt bio, cred ca si tu ti-ai pune un semn de intrebare! Poate la voi comerciantii sunt corecti, aici samsarii sunt in stare sa puna etichete bio pe cele care nu sunt bio!


noi am facut un combo croaziera si circuit in Grecia, la sfarsit de octombrie, cand incep sa se coaca portocalele. am mers pe drumuri nationale tocmai ca sa le vedem asezarile, livezile. la porti, ca si la noi, erau masute cu fructe si ulei de masline de vanzare. portocalele erau mici, deloc uniforme, nelucioase, nu foarte zemoase...dar aveau un gust!!! iar rodiile erau mult mai mari decat ce am vazut la noi si mai acre, cred ca nu erau suficient coapte.
eu chiar as vrea sa stiu cum cresc fructele/legumele bio.
avem o gradina destul de mare, loc ptr tot felul de experimente. nu i-am facut nimic, am udat si am stropit de doua ori cu zeama bordeleza rosiile. dar era perioada aia ploioasa de la inceputul verii si nu cred c-au avut mare efect.
s-au facut ok patrunjel, leustean, castraveti si dovlecei, rosiile si caisele asa si-asa, merii toti au fost viermanosi, n-au tinut fructele si nici n-au crescut fiindca a fost seceta. ardeii, vinetele au fost niste tentative esuate, iar in piata parca erau umflate cu pompa, ceapa si usturoiul au fost mici si manate...m-am convins iar ca daca nu le faci tratamente cu chimicale, intensiv, nu se fac, nu ai productie deloc. bio e o poveste.
la fel si la animale, mor de pui daca nu ii tratezi. ca si omul.

#43893 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 November 2019 - 08:38 AM

Vezi postareamino, la 21 November 2019 - 03:05 PM, a spus:

Tot din citite pe undeva, ziceau ca putem folosi coaja portocalelor din supermarket, daca le punem in apa cu bicarbonat 10-15 minute. Nu am verificat informatia ca mie teama. Desi nici in portocalele bio nu am incredere ca ar fi bio!



Bio nu înseamnă coajă netratată. Înseamnă, cel mult, dacă ar fi declarate corect, că sînt cultivate fără substanțe chimice ca îngrășăminte, pesticide, erbicide la teren etc. Dar tratarea citricelor se face după cultivare, iar cele netratate trebuie să aibă specificat clar acest lucru, nu să fie doar bio. Am citit pe etichete de lămîi sau portocale bio că sînt tratate. Nu am nicio încredere nici în spălare cu nimic, e clar că nu le poți spăla așa de bine de o substanță despre care ți se spune clar că e periculoasă, altfel ți s-ar fi spus ”spală bine”, ca la orice alt fruct. Nu-mi place să primesc nici felii de lămîie sau portocale prin băuturile pe care le comand în unitățile de alimentație publică.
Coajă rasă de portocale și lămîie se găsește la plicuri de la dr. Oetker, de cînd le-am descoperit nu mă mai preocup de alte metode de-a le obține. Bine-nțeles că dacă am lămîi sau portocale netratate le răzui liniștită.

#43894 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2019 - 09:00 AM

Buna! la noi a nins.s-a depus pe masini si pe iarba,ca pe asfalt inca nu rezista,e frig si intunericios, :)

Fisier atasat  75231766_2543615485674699_4680167953407148032_o.jpg (42.73K)
Number of downloads: 0

O zi faina tuturor! :)

#43895 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 November 2019 - 09:11 AM

Neatza! A fulguit si la noi azi noapte, acum e rece, -2 grade!

Fisiere atasate



#43896 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 November 2019 - 10:48 AM

Good morning, ladies!
Mamaaa, ce mic dejun bogat! Ca de vineri! Ia sa ma servesc si eu. Pentru cei care poate doresc un espresso in care sa stea lingurita bat, va rog, poftiti!

Blac, black as my lost soul :)Fisier atasat  7c1113403161f95d75d373a14e16385d.jpg (24.57K)
Number of downloads: 0



Ei vineri, asa ca rezistati pe baricade! O zi frumoasa sa aveti!

Azi sunt cu gandul la plecat. Departe.

Fisier atasat  712d2d0a0971dbfab5413b18a5c62f8d.jpg (51.5K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  5bf07080e512386d979a565196c3a412.jpg (25.36K)
Number of downloads: 0


For our tea ladies:
Fisier atasat  f3b3e69f944f65b1f857a0963816aadd.jpg (67.79K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43897 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 22 November 2019 - 11:13 AM

Buna dimineata
La mine intunecat si umed, vreo 10-11 grade. A trecut frigul
Azi zi scurta, maine ma duc la meciImagine postata abia astept! Ne ducem frumos in excursie cu autobuzul Imagine postata Great fun! ceea ce va doresc si voua
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#43898 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 November 2019 - 06:42 PM

deci am fost la Eataly la o saptamina de la deschidere, intr-o joi seara, ca am crezut ca nu o sa fie aglomerat. a fost super, super aglomerat... impresii
e mare, se intinde pe 3 etaje, la primul e birreria, la al doilea e caffe iar la al treilea, magazinul, scoala si restaurantele

e o imbinare buna de produse importate din italia si altele locale, de exemplu, mozzarella (foarte buna) e facuta chiar acolo de o companie locala. berea este artizanala si e facuta de o companie locala, pescaria este "ținuta" de o companie locala, carnea (vita) din macelarie e de la ferma unde ma duc eu (la 100 km) cind imi trebuie carne de calitate super. au (cica) 300 de feluri de paste facute acolo si multe roti intregi de parmigiano/grana/pecorino, proscutti, etc.

in "piazza" se bea negroni ❤️ cafeaua e Illy, dulciurile sunt Venchi, inghetata e cu lapte local. produsele casnice sunt guzzini
preturile nu sunt exorbitante, ba unele erau mai mici decit prin alte locuri, importuile din Italia costa mult. designul e foarte misto, parca ai fi in Italia

am mincat la pescheria, cod si fritto misto si am baut bollicine din veneto dar am stat la coada cam 40 minute pentru loc la masa (de fapt la chef's bar) O sticla de apa minerala italiana a fost 9 CAD (7 EUR?) Imagine postata
Fisier atasat  IMG_5904.JPG (62.8K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_5905.JPG (105.37K)
Number of downloads: 0

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 22 November 2019 - 06:42 PM


#43899 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2019 - 08:15 PM

Vezi postareaDexter, la 22 November 2019 - 06:42 PM, a spus:

designul e foarte misto, parca ai fi in Italia

asta e cel mai important
am ceva de zis despre produsele italiene facute in alte parti da' n-am timp deloc acu
aminteste-mi mai incolo, daca reusesc sa ies din tunelul in care m-o bagat viata asta =))

Vezi postareaDexter, la 22 November 2019 - 06:42 PM, a spus:

O sticla de apa minerala italiana a fost 9 CAD (7 EUR?)

pai ce-ti trebuie apa nu poti bea vin? =))

#43900 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 November 2019 - 11:00 PM

Vezi postareaDexter, la 22 November 2019 - 06:42 PM, a spus:

deci am fost la Eataly
e mare, se intinde pe 3 etaje, la primul e birreria, la al doilea e caffe iar la al treilea, magazinul, scoala si restaurantele


eu am crezut ca eataly e vreun hipermaket =)) dar inteleg ca e mult mai mult, e un concept integrat.
cum adica scoala?
daca la etajul 3 sunt asa de multe, deci suprafata etajului e destul de mare, birreria ce inseamna de fapt? doar multe berarii? si caffe de la 2, doar cafenele? =))

hai, lamuriti si profanii! =))

in rest, bravo Dex ca zici tot, iote ca doamnele din Italia nu m-au desteptat pana acum :o

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2193
  • 2194
  • 2195
  • 2196
  • 2197
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi